Skočiť na obsah

Prechod na Euro


Sniper

Odporúčané príspevky

ja pochopila že si nerád, ja nerada že si nerád, a ešte kopa iných je nerád, ale aj tak je to tu ... a game v robote od vidím do nevidím ... ja aj to nerád :lol: ... nincs visszaút :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kalkulátory,eurobalíčky,infozásielky...zahádzali nás teda všeličím :lol: .

Kalkulčku som šupol do šuplíku.....tam odpočíva v pokoji :) .

Eurobalíčky som silno odignoroval .... :)

Infobrožúru som zbežne prelistoval a brožúra mala následne letecký deň ... ;)

Má ešte niečo nasledovať,alebo je koniec tým eurokravinám ;) ????

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Moze mi niekto vysvetlit, na keru mariu je mi taky balicek?

tebe nanič :lol:

 

kopa ľudí si to predstavovala tak, že na to majú nejaký nárok či čo ... niektorí starší to chceli spoznať a niektorí to chceli dávať ako darčeky pod stromček, a podnikatelia, ktorí zanedbali zásobiť sa, ale potrebujú od januára vydávať drobné, to takto chceli vynahradiť ... a banky a pošty si od niektorých čiperných slušných starších ľudí vypočuli aj p... aj k... aj všeličo, keď sa nedostali už k balíčku ...

mimochodom, srandovné boli reakcie : a malo by to byť pre klientov banky ! na pádnu odpoveď, že konkrétna pobočka má desaťtisíc klientov a mala pridelených deväťsto balíčkov, lebo na balíček de fakto nikto nemal nárok, jeho kúpa bola dobrovoľná, mnohým padla sánka.

 

takže o tom je celý eurohumbug. eurokalkulačky sú totálne zbytočné, to množstvo lesklého a kriedového a neviemakého papiera na propagáciu kdečoho je úplne zbytočná, okrem predstavenia ostatných mincí iných krajín a základných informácií o platnosti skk a následného zamieňania.

 

vyhodené milióny von oknom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S tými miliónmi máš pravdu :lol: .... a nie sú to ani prvé a čo horšie ani posledné premárnené milióny /miliardy/ :) .

Nie som ekonóm,ale jedno som pochopil už dávno .......v tomto štáte nebudú N I K D Y peniaze .Hlavný problém je v tom,že vrchnosť s nimi disponuje ako "nie so svojimi" peniazmi.Až keď najvyyšší kormidelníci nášho hospodárstva zmenia svoj prístup k veciam verejným .... začne sa blískať na lepšie časy :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este bude sranda ked dochodcom povydavaju eura kde vzadu nebude dvojkriz, alebo hrad alebo krivan :lol: som zvedavy na tie reakcie ako sa budu v obchodoch hadat ze im vydali "neplatne" Eura. To sa veru este zasmejem ako niektori z toho robia neskutocne velku tragediu ze budu konecne Eura. Ja som velmi rad. Konecne si nebudem musiet menit peniaze ked pojdem do vacsiny zahranicnych krajin.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

skutočnosť je taká, že sa našiel pomerne mladý človek, ktorý sa ma pýtal na platnosť euromincí rôznych štátov po európe ... starší sa zatiaľ nepýtali, ale pred plagátom s euromincami si postoja viacerí a študujú ich, takže chvíľu bude veselo : )

mamina priateľka v rakúsku má nad šesťdesiat, jej manžel takmer osemdesiat, vyjadrila sa, že taký mesiac dva bol trochu s eurami chaos, potom si na ne zvykli akoby ich používali stále ... takže uvidíme ... :lol:

 

a špeciálne pre darkmana, takto vyzerá kerá maria :) :

 

Obrázok

 

taký minibalíček do dlane :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som sa dávnejšie bavil na jednej ankete, vykonanej na rómskych spoluobčanoch

vyšlo z nej, že s príchodom eura sa najviac obávajú toho konverzného kurzu

síce vraj presne nevedeli, čo to je,

ale určite to bude niečo nepríjemné

Presne tak, tiež očakávam isté problémy. Teraz budem písať trochu pseudorasisticky, ale je dosť pravdepodobné že v mnohých prípadoch to bude vyzerať asi takto:

 

Doteraz to bolo tak, že keď prišla do osady poštárka a doniesla peniaze na prídavky na decká tak Cigánka dostala, povedzme tomu že 15000 Sk. Po novom dostane zhruba 500 Eur. No lenže Cigánka zrazu vidí 500, predtým videla 15000. Prvé čo ju napadne: Prečo dostala o 14500 menej???!!! (ak si to dokaže odmínusovať). Na to poštárka si zlízne vyhrážku: "No počkaj šak ešte raz donesyeš tých 500 tak sy ma neželaj!"

 

po 1,2 milióna kusoch štartovacích balíčkoch sa dnes v bankách a na poštách zaprášilo behom pár hodín ... pošta nemala čo predávať už o deviatej ráno, ľudia stáli v radoch ako kedysi na mäsko ... ach jaj ... fuč, už sú preč :lol:

Problém bol aj v tom, že veľa dôchodcov si myslelo že to sú jediné peniaze, ktoré budú po novom roku (to sú tie čo ich v tých modrých autách prevážali). Preto ich húfne vykupovali.

 

Podľa mňa veľa ľudí robí kvôli Euru úplne zbytočne chaos.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Má ešte niečo nasledovať,alebo je koniec tým eurokravinám :lol: ????

Pre teba, pretože si vzdelaný dospelý človek, pre mňa, pre ostatných možno eurokraviny.

Ale ver tomu že 50% ludí na SLovensku nevidelo eurobankovku, mincu ani na sto metrov, vôbec nemá prehľad kde sa platí eurami, čo je konverzný kurz, čo sa stane z ich peniazmi v banke, čím majú platiť po novom roku, čo s mincami a podobne.

Kludne si si mohol dať na schránku nálepku "nehádzať eurokraviny" :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Sk


Koruna odišla, je tu €uro. Už ste si vybrali nejaké €urá z bankomatu? Ja tu mám na stole 2 €urobalíčky, ešte som ich ani neotvoril. V hotovosti mám asi 1000 Sk tak to najprv postupne pomíňam.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes okolo 2hej poobede som v meste siel okolo postovej banky a ludia tam stali ako na rozky zdarma :)

zatial jedina zmena ktoru som postrehol bolo na internet bankingu ked sa mi tam zrazu znizila suma :lol: ako som pozeral ked som siel domov, cakal som ze uz pumpy budu mat sumy v eurach a tam este koruny...takze zmena ide pozvolne :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja mam vcelku vela € z dovoleniek a tak, cize si nepotrebujem vyberat peniaze :lol: a mam aj origos slovenske z eurobalicku..buduci tyzden si idem dat vlozit slovenske peniaze na ucet, a budem mat klud :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechce sa mi minat zrazu 4 tisicky :-) myslela som ze na silvestra ich miniem na ubytko a tak, ale bola som chora

 

a v banke mam pri okienku kamosku hehe, cize by to mohlo byt ok :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No mňa dneska skoro vykotilo, ked mi po telefonáte prišla sms s kreditom a zbadala som tam jednomiestne číslo, až po chvíli som sa spamätala :lol:

Ach, to bude kým si zvyknem... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov