Skočiť na obsah

Prechod na Euro


Sniper

Odporúčané príspevky

prepočítavam, automaticky, plus kvôli inflácii pridávam 10 - 20 percent - je to sekunda, a mám lepšiu predstavu - a kontroluje ma to pri nakupovaní, paradoxne ...
práve preto, že je také jednoduché aj kuriérovi nechať euro, veď čo ... a potom to skrešem, lebo to je dnes tých bratu 35 korún bez pardonu ...
 

to bleskové prepočítanie ma krotí pri objednávaní z online obchodov, vždy zistím, že toto a tamto a hentamto nepotrtebujem, a po dvoch dňoch zistím, že nepotrebujem nič, a neobjednávam. a skutočne to nepotrebujem.

ja som totižto po prechode na euro trochu vypadla z kolotoča peňazí, robila som s nimi istý čas intenzívne, ale len chvíľu. platím kartou, a nakupujem zriedkavo naživo, a online nákup si nechávam na ploche aj pár dní ... preto prepočítavam, a pridávam percentá, samozrejme, že inflácia zdražuje.

 

euro mi neprekáža, a presne to, čo hovorí trinita, obavy z mrakov drobných sa vôbec nesplnili ... doma je skôr večný problém pár drobných mincí pozbierať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

podľa posledných údajov prieskumov Euro na domácu menu v Eurozóne prepočítava na bývalú domácu menu stále okolo 36 % obyvateľov ...

a to zvyčajne majú platidlo Euro podstatne dávnejšie, než my ...

 

podľa prieskumu, ktorý u nás robila Poštová banka, na Slovesnku prepočítava ešte 48 % ľudí ...

 

Len o niečo viac ako polovica respondentov považuje prijatie eura za dobrú vec. Slováci sú o trochu optimistickejší. V ich prípade číslo dosiahlo 63 %.

Vo všetkých členských krajinách eurozóny, s výnimkou Cypru a Talianska, minimálne 50 % respondentov hodnotí dopady eura na krajinu pozitívne.

Najspokojnejší so zavedením eura sú Íri, až 76 % opýtaných sa vyjadrilo kladne.

Viac ako pätina opýtaných Slovákov sa cíti byť viac Európanmi, než keď platili korunami. Drvivá väčšina sa však podľa analýzy prikláňa k názoru, že tento efekt na sebe nijako nepocítili.

Ani v jednom členskom štáte podiel pozitívne hodnotiacich respondentov nedosiahol 50 %. Maximálnu zmenu pociťujú obyvatelia Malty, 44 % respondentov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Ja začínam mať z prijatia eura, čoraz väčšie obavy.Tento krok urobí slovensko, práve v dobe, keď sa v Európe, naplno prejavia dôsledky úverovej krízy.Hoci sa médiá snažia túto vec prezentovať ako "americkú vec", podľa mňa to nie je pravda.Myslím si že dianie v USA je len vrcholom ľadovca, prejavom oveľa väčšieho problému,tou sú podľa mňa systémové chyby, svetového bankovníctva, a to funguje rovnako na celom svete.Mali by sme sa pripraviť na oveľa tvrdšie udalosti, než je rast inflácie.

mno.. môj postoj, sa tak nejak nezmenil

ako to hodnotíte dnes vy?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ... normálne. asi ako väčšina Slovenska, viac pozitívne ako negatívne.

tie superzázračné finančné mechanizmy, kríza a rast inflácie a kdečo okolo by nás neminulo ani pri slovenskej korune.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo by ich dokázalo presvedčiť?

no už asi nič, ten vlak je dávno preč :D keď videli ako elegantne si nabehlo slovensko, a teraz musíme ručiť/platiť za cudzie dlhy, boli by setskara sprostí keby strčili hlavu do rovnakej slučky :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov