Jump to content

Menu Štedrého večera


tomassi

Recommended Posts

Napíšte sem čo všetko dávate do Vianočnej Kapustnice

+ Vaše zvyklosti pri štedrej večery

edit M+F+L

 

u nás ju Varí mamina a ide tam

 

- naša kapusta zo suda, samozrejme, že aj stou kyslou vodou :lol:

- sušené hríby

- celé čierne korenie, soľ a možno aj bobkový list, ale to som si nie celkom istý

Link to comment
Share on other sites

my tam mäso nedávame, ani len vyvariť

 

keď sa potom robí normálna s mäsom alebo zabíjačková, ja ju nejem

proste tá chuť mäsa mi tam absolútne nesedí

Link to comment
Share on other sites

Kapustnicu alebo plnené kapustné listy robievame až na Silvestra

 

tie kapustné listy je hodne piplavá robota, takže to je také špeciálne koncoročné jedlo - a ešte na dva tri dni, pretože čím častejšie sa ohrieva, tým je lepšia :lol:

Link to comment
Share on other sites

tak to je jasné, že čím viac zohrievaná kapustnica, tým lepšia

 

- som zvedavý či sa medzi členmi nájdu aj taký s osobytosťami pre ich región(sušené slivky, smontana, . . .)

Link to comment
Share on other sites

my robíme klasickú, s klobáskou, jediná zvláštnosť je, že počas roka ju varí mama a na vianoce otec. ale tá otcova je lepšia, celá rodina sa na nu zbieha a na silvestra musí variť druhú várku :lol:

Link to comment
Share on other sites

No ja dávam podľa receptu mojej mamy a jej mamy ( a možno aj jej mamy ) aj mäso t.j. bravčové pliecko a údené, nepísali ste červenú papriku sladkú, tak aj tú pre chuť a farbu.

Hríby sú tiež fajn,ale kvôli deťom nedávam a potom kvôli ohrievaniu, vraj nie je dobré na viac krát hríby ohrievať,a u nás sa je kapustnica týždeň ( okrem iného samozrejme )

Link to comment
Share on other sites

no jasné na červenú papriku som zabudol

šak by to potom nemalo žiadnu farbu

- ale bez hríbov :lol: , tak to si neviem predstaviť

 

som si akurát teraz odfaklil pekný kus štedráku :)

Link to comment
Share on other sites

Neskúsili, ale aj tak si myslím, že s hríbami je lepšia proste ja mám rád hríby tak ta musia byť.

A k tomu dobrý čerstvý mäkkučký chlebík. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hríby a klobásky musia byť (klobáskyyy!!!), kapusta zo súdka, zemiaky a ostatné neviem. Ale milujem kapustnicu, kapor ani nemusí byť, toho už ani nevládzem po tej nádielke :lol:

Teším sa :)

Link to comment
Share on other sites

u nas vari mama :lol:

 

 

kapusta zo suda, masko bravcove, masko udene dake, klobaska, hribiky, susene slivky, paprika mleta, bobkovy list, zemiaciky, a potom k hotovej chlieb

 

uz sa tesim na zajtra, mnam :)

Link to comment
Share on other sites

phersu, asi ;)

 

 

slepaciu polievku my mame kazdu nedelu, na vianoce ju mama nevari, az na druhy sviatok vianocny :lol:

 

 

a co takto napisat co jedavate na stedrz den okrem kapustnice? ako vyzera vase menu?

 

my si najprv dame oblatkz s medom, potom kapustnicu, potom zemiakovy salat s rybou (obycajne file, kapra uz veeelmi dlho nekupujeme) a ked sa do nas este nieco zmesti tak nejaky kolacik :)

 

ale mama mojho priatela robieva na stedry den tusim sosovicovu polievku a kamoskina rodina robieva kapustovu polievku so sosovicou (slubila ze mi odlozi, tak pojdem ochutnat dakedy ;)) neviem si to predstavit :))

Link to comment
Share on other sites

My máme slepačiu polievku, ale minule pre brata robila šošovicovú.

 

Potom máme rybu a kačenku a raz sme mali aj husičku kto čo chce a samozrejme zo šalátom a ozaj keď robíte šalát keď už to ide zaliať majonézou tak tam pridávate aj šlahačkovú smotanu?

Link to comment
Share on other sites

Phersu

 

Ja si robím majonézu sama, zo žĺtka, horčice, oleja, soli, č.korenia a kyslej smotany.

 

Inak my začíname štedrú večeru prekrojením jabĺčka, musí to byť vodorovne, aby sa vytvorila hviezdička ( pre šťastie ) a potom sa rozkrája podľa toho koľkí sme pri stole a každý musí ten svoj kúsok jabĺčka zjesť pre zdravie.

Potom sa prednesie pár slov k prípitku, natrie sa oblátka s medom a zje, nasleduje kapustnica, po nej kapor a filé so zemiakovým šalátom, ja radšej s chlebom a potom zazvoní zvonček ( kvôli malej, lebo tá ešte verí na Ježiška ) a ideme pozrieť ku stromčeku.

Link to comment
Share on other sites

Indiana

 

Mama robí tak, že dá majonézu, horčicu, cukor, soľ, korenie, trocha uharkovej kukuričnej a hráškovej štavy a dá tam ešte šlahačkovú smotanu. Asi to robí iba moja mama, ale lepší šalát som ešte nejedol je taký štavnatejší a fest neznášam tie vodové čo sú :lol:

 

A u nás sa tiež zvoní zvončekom prinesieme tam darčeky a s bratom zájdeme do izby a potom mama zazvoní sila zvyku.

Link to comment
Share on other sites

moja mama tiez dava (okrem ineho) majonezu a slahackovu smotanu a je to mnam, take vlacne....aaach, az sa mi slinky zbiehaju na zajtra :lol: ja potom par dni nic ine nejem, len salat, na ranajky, obed aj veceru :)

 

 

kedy inak zvyknete vecerat? my o 18:00 :) a aj ked u nas nie su male deti, aj tak zvonime zvoncekom ;)

Link to comment
Share on other sites

My tiež o 18:00 a moja mamča už šalát spravila, aby sa dobre odležal a nasiakol. A bratova frajerka je taká ista od rána do večera iba šalát je.

Link to comment
Share on other sites

aj my o šiestej, ale šalát sa robí až zajtra...aj pirohy sa budú robiť zajtra, mňam, povyjedám polku a potom do seba zas na večeru nič nenapracem :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Additional information you can see at Privacy Policy