Skočiť na obsah

Chybovať aj vo filmoch je ľudské


game

Odporúčané príspevky

tu je jedna stránka, ktorá sa priebežne aktualizuje, a zaoberá sa omylmi a chybami vo filmoch

keď to tak pozerám, je ich statočne
stáva sa, že si všimnem chybu, ale skôr náhodne :)

nájsť okolo 70 chýb v jednom filme, to znamená sedieť s ovládačom a perom a papierom v ruke a sledovať miesto filmu chyby ? nachádzate ich aj vy, či vám je to jedno ... našli ste nejakú do očí bijúcu chybu vy sami ? kde, akú, v akom filme ?



/ ja som raz bola kdesi vo filmovom klube - mal to byť horror Pochovaná za živa - tam bolo hlúpostí teda hocikoľko, ale úplný vrchol bol, keď hlavnú hrdinku, v domnení, že je mŕtva, pochovali, načo hlavný hrdina v hodine dvanástej ju vlastnou lopatou vyhrabal, rozmlátil truhlu, na jej biele šaty padala hlina, celá bola umazaná ... vytiahol ju a v nasledujúcej scéne ju držal na rukách v snehobielych čistých šatách ... to sa vážne rehnilo celé / aj keď malinké :-) / hladisko ... :) /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 21
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • phersu

    3

  • game

    2

  • chorche

    2

  • weirdo

    2

Top prispievatelia v tejto téme

No maniacina to je, hladat tie chyby. ked vysiel Gladiator, pocul som o typkovi, co pozeral ten film frame po frame a kazdy jeden obrazok presiel. tusim tam nasiel okolo 500 bugov (neoverene), napr. pri prvom boji, kde strielali horiacimi sipmi, tak lezala kanistra z benzinom, alebo v nejakej scene bolo na oblohe vidno stopu lietadla :)

 

predvcerom som nasiel bug vo filme ... moj prvy :lol: v Skeleton Key, ked Caroline vchadzala do domu, tak sa odrazala v spetnom zrkadle auta napriek tomu, ze auto bolo zaparkovane bokom ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne sa strašne páčilo v Gladiátorovi, keď utekal ten černoch s tým gumovým hrotom na prilbe čo sa mu riadne trepal ako bežal a v ďalšom zábere mu ho zabodne do krku. To bolo perfekt.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ja som si tieto Vianoce uvedomil, že vo filmoch o Santa Claus-ovi sú vianoce zachránené takmer vždy na poslednú chvíľu, lenže tvorcovia filmov asi zabúdajú na to, že Amerika je až na konci časových pásiem, takže to vyzerá tak, že na Austráliu, Áziu, . . . sa vykašle

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

- toto som našiel na fk.sk

 

Modliaci sa moslim

Pamätáte sa v úvode filmu na moslima, ktorý sa na pláži modlil pri východe slnka? Slnko vychádza na východe, nie? On bol k nemu tvárou, však? Lenže veriaci sa modlia smerom k svätému mestu Mekka a to je od Mogadiša severozápadne a nie na východ...

a ešte som zabudlo, že to bolo z film Black Hawk Down

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ešte som zabudlo, že to bolo z film Black Hawk Down

Zabudlo? Ty nevieš akého si pohlavia? :) Black Hawk Down bol včera a štve ma že som to nepozeral.

 

Chyba vo filme bola aj v Blair Witch. Ako tí traja študenti blúdili lesom tak do kamery sa dostal záber na ktorom bol nejaký scenárista ako si tam postáva medzi stromami :lol:

 

Tu si to môžete pozrieť.

 

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to blbosť.

 

Inak pre zaujímavosť, tá dorobená scéna z Titanicu kde akože vidieť Child Ghost from "Three Men and Baby" je skutočná. Vo filme Traja muži a nemluvňa skutočne bol v jednom zábere natáčanom v nemocnici zachytený chlapec, ktorý v tej nemocnici zomrel pred niekoľkými rokmi. Neskôr tá scéna bola vystrihnutá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale tá scéna zo Statočného Srdca sa ani nemusí považovať za chybnú, pretože začal utekať mal sekeru potom ju mohol odhodiť tak utekal bez ničoho a keď sa už blížili k nepriateľovi tak vytiahol meč.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

Včera som pozeral Amores Perros a bola tam chybička keď taký týpek Daniel fajčil a mal najskôr filter a dalši zaber uz mal celu asi prehodena scena.

 

A este jedna tam bola ale to ani neni chyba ta herecka Ramirova holčina cely film mala tie iste nohavičky tá asi nepozná moc hygienu :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Teraz nedavno som pozeral Buletproof Monk (neviem, aky nazov to malo na markize - Nepriestrelny mnich? ). Toho mnicha aj s Karom tam nahanaju po ulici tipci v ciernom, mnich zaveli tadialto, ukaze rukou vlavo, ale obaja sa rozbehnu vpravo. Zeby problem s orientaciou?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

ja sa zajtra alebo v najblizsich dnoch chystam kuknut film Plan 9 from Outer Space (1959), ktory je v tomto naozaj legendou, tak som zvedava :lol:

 

Snímek, který svým zpracováním prostě přesahuje všechny měřítka hodnocení. Po stránce obsahové a formální totální zhůvěřilost; po stránce zábavné však absolutní š.p.i.č.k.a (byť Ed Woodem Jr. s největší pravděpodobností vůbec nezamýšlená). Pokud se tedy chcete kochat tím, jak špatně se dá udělat film, jak prkenně se dají zahrát jednotlivé role, jak stupidní dialogy mohou mezi herci "lítat", jak infantilní scénář může být sepsán a následně filmově zpracován a jak šíleně může být vše namixováno a naservírováno divákovi, pak je PLAN 9 FROM OUTER SPACE tou nejlepší volbou.(zputnik, csfd)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

ked clovek pozornejsie pozera, daju da najst rozne chyby, dost casto aj v prekladoch.

 

Vo filme Muz a stroj, v jeho prvej casti Henry Ford dojde domov unaveny domov, prehodi par slov s manzelkou o nejakom probleme a ide ku lavoru s vodou, aby sa umyl. V ceskom dabingu Ford nestastne vola... "Kde je mydlo... Potřebuju mydlo". Slovensky dabing ta ma "Kde je polievka... Potrebujem polievku". Ked si clovek uvedomi ako je v anglictine polievka a mydlo, myslim pochopi... A aj z deja je jasne, ze sa ide umyt.

 

Film "Americky prezident" je plny velmi inteligetnych poznamok, takze clovek musi chvilu porozmyslat, co tym recnik mysli. je tam ale jeden moment hned na zaciatku. Pondelok rano a prezidentov tim sa schadza v jeho pracovni. Ked dojde viceprezident, ktoreho hra Martin Sheen, prezident ho privita slovami.

 

"A. J. - dostal ste ten list"

"Ten z rady pro globalni ochranu?" - odpovedal viceprezident

"Od vsech spolku pro ochranu..... jsou to cvoci" - prezident

"Trpi tezkou frustraci." - 3.pritomna osoba

"Muze prezident za globalni oteplovani?" - 4.pritomna osoba

"V zadnem připade tohle netvrdim. Ja s nimi mluvim dva krat tydne, nemohou, netusim co chteji" - viceprezident

 

Tak neviem, je ten viceprezident taky natvrdly, ze ked sa s nimi bavi dvakrat do tyzdna, aj tak nevie co chcu. :) :lol: Je dost mozne, ze je tam chyba v preklade.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Error corrigitur, ubi depreheditur - Omyl sa opraví tam, kde sa naň príde.

 

Cize ked je uz neskoro tak je neskoro ja si pametam ze daco bolo aj v Snoubordaci ci Prcicky 1 tam mala jedna dievcina plastovy kelinok najprv bielej farby na moment modrej a zase bielej.............DDD

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 1 rokom...

vo filme Harry Potter a Tajomná komnata v tej časti, keď je Harry už v tej komnate, konkrétne v potrubí a naháňa ho Bazilisk, tak vždy keď ten had zaútočí, tak tlamou o niečo narazí a rozbije to, ale raz chňapne do zeme a namiesto toho aby tam urobil dieru, jeho hlava iba tak vojde do zeme, chýbala tam kolízia

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

pri sledovaní seriálu Bedna, Cracker, skvelý nekonvenčný VB krimiseriál z r. 1993 - 1996, s ktorým som bola úplne spokojná, prekvapil podivnosťou na samom konci posledného dielu ... ( píšem o ňom v krimiseriáloch )  :)

 

bol to diel, kde išlo o život syna Fitza, psychopatickou obdivovateľkou Fitza napojeného na elektriku, časovač a podobné zábavy.

to by šlo, takto mladá dáma mladých pánov likvidovala v celom filme

 

podstatné je, že po ňom pátrali Fitzovi kolegovia policajti, Fitz, jeho manželka, celá hromada ľudí, a našli ho nakoniec zasa úplne nekonvenčne chvíľu po ... nie sekundu do, ako je zvykom v bežných filmoch ...

mladý muž mal práve od výboja napnuté priviazané telo, a všetci okolo, čo vrazili do miestnosti, zastali, pozerali, a pozerali, až nakoniec jedna policajtka po hodne dlhej chvíli prehlásila : dýcha ... a kamera ukázala jemnučký pohyb hrude mladého muža ...
britskí policajti hromadne nevedia, ako odpojiť pripojené svorky, ktoré stačilo odcvaknúť, ... a vrátane psychológa Fitza, že prvá pomoc pri zasiahnutí elektrickým prúdom je okamžité umelé dýchanie a masáž srdca ?
akosi mi to prekážalo, bola to chyba, z desiatich oficiálnych ľudí a rodičov to mal vedieť aspoň jeden ... namiesto toho, aby sa mi ako divákovi uľavilo, že ach, skutočne dýcha, ma to akurát naštvalo ... že nikto nepohol prstom a celá paleta záchrancov čakala na zázrak

 

taká divná chyba v ináč skvelom seriáli  :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov