Skočiť na obsah

Hra s knihami: aká to je kniha?


phersu

Odporúčané príspevky

"Nachodil som sa tam velice. Dvakrát som rachol. Najhorší žák. Ale v jednéj veci som bol najlepší. Bol som prvý ve zbere. Vtedy to frčálo, jeden rok šípky, druhý rok slimáci. Zbírali sme šetko.

Sedím v džípe, idem ku škole a spomínam. To teda bolo!

Len ty zbery! Ze šípkami nás oblbovali, že to ide na liéky. A slimákov vraj predávajú do Francie. Tí je(b)nutí to tam žerú a ešte nám za to plaťá. Hovorte inému, ale nie Edovi! Eda neoglbete! "

 

 

kto to cital podla tohto musi vediet, sorry za vulgarizmi, ale bez toho to nieje original

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 107
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • phersu

    29

  • game

    21

  • Nokia

    20

  • nutrinka

    15

Top prispievatelia v tejto téme

nečítala som to, len listovala .. zdalo sa mi že to môže byť ono, ale nebola som si istá :lol:

Peter Doktorov: English Is Easy, Csaba Is Dead


predpokladám že je to ok ... tak ďalší úryvok :

Do Stylesu jsem přijel pátého července. Nyní přejdu k událostem z šestnáctého a sedmnáctého onoho měsíce. Pro přehlednost zrekapituluji čtenářům události těchto dní přesně tak, jak jen to bude možné. Později byly během soudního procesu probírány za dlouhých a únavných křížových výslechů.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Pred obchodným domom ma schmatla za ruku: „Ukradnime niečo,” povedala a vtisla ma do obchodu, kde sa mi zrazu zdalo, že sú samé oči, akoby sme už aj boli podozriví. „Hybajte. Nebuďte baba.” Zbadala pult, na ktorom boli dovysoka nakopené lampióny a karnevalové masky. Predavačka sa venovala skupinke mníšok, čo si skúšali masky. Holly vzala masku a nasadila si ju na tvár, vybrala ďalšiu a založila ju mne, potom ma chytila za ruku a pobrali sme sa preč. Bolo to celkom jednoduché. Vonku sme prebehli cez niekoľko ulíc, ale len zato, aby sme si to väčšmi zdramatizovali, ale aj zato, ako som poznal, že úspešná krádež človeka rozjarí. Bol som zvedavý, či už často kradla. „Robievala som to,”, odvetila. „Lepšie povedané, musela som. Ak som čosi chcela mať. Ale ešte vždy to sem-tam spravím, len aby som nevyšla z cviku.”

nemalo by to byť ťažké

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Peter Doktorov: English Is Easy, Csaba Is Dead

 

Ja som taký degeš normálne som si myslel, že to je ono, spolužiak ma s tým otravuje už, ale mesiac nech si to prečítam. :lol: :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Byli jsme čtyři - Jiří, Vilém Samuel Harris, já a Montmorency. Seděli jsme v mém pokoji, kouřili a mluvili o tom, jak jsme na tom zle - totiž z lékařského hlediska zle, samozřejmě.

 

Cítili jsme, jak scházíme, a to nás trochu znervózňovalo. Harris řekl, že chvílemi na něho přicházejí takové zvláštní záchvaty závrati, že sotva ví, co dělá; a potom řekl Jiří, že i on mívá záchvaty závrati a také sotva ví, co dělá. Já zase měl v nepořádku játra. Věděl jsem, že to jsou játra, co je v nepořádku, protože jsem si právě přečetl reklamní leták o zákonem chráněných jaterních pilulkách, v němž byly podrobně popsány všelijaké příznaky, podle nichž člověk pozná, že má játra v nepořádku. Ty příznaky jsem měl všechny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Terry Pratchett

 

"Jeho skutočné meno je Eugenie," pokračoval list "a sľúbil mi, že nás pri prvej príležitosti príde navštíviť aj s rodičmi. Čo sa týka predmetu, ktorý je vám dobre známy, ten som odovzdal hlavnému inšpektorovi aj s detailnou správou a všetkými vecami nájdenými v podzemí baru Pri mlyne. Všetko teda prebehlo hladko ako po masle. Keď budete mať čas, ozvite sa. Marcello. Nasledovalo post scriptum : "Sonia požiadala o preloženie na správu kultúrnych pamiatok do Flor...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Čítala si to. :lol:

Mladý archeológ skúma sochu chlapca. V mestečku sa objavuje šelma. Nájde mladého chlapca, ktorého uniesli, je tam zámok plný vypchatých zvierat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak dam nieco lahsie, mali by ste to poznat
 

Tie dlhé noci bez slov! Čo vymyslím pre svoj ďalší život? Môj stav, to už nie je ani skepsa, ani hnev, ani zúfalstvo. Je to priam smrť. Som mŕtva duša a som horší ako všetci zločinci sveta. Tí možno ospravedlňovali svoje zločiny povinnosťou, alebo túžili po bohatstve, ale otupenosť citov, ktoré sa mi motajú v hlave, to je smrť. Som zabitý človek." (posledná veta v románe)



Je to z mojej oblubenej knihy, tuto pasaž viem naspamat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov