Skočiť na obsah

Mobilní operátori


Sniper

Mobiln  

30 členovia hlasovali

  1. 1. Ktorého mobilného operátora uprednostňujete?

    • Orange
    • T-mobile
    • O2
    • Ani jedného, iného, príp. je mi to jedno
  2. 2. Paušál alebo dobíjacia karta?

    • Mám paušál aj dobíjaciu kartu a používam oboje
    • Mám paušál aj dobíjaciu kartu ale tú mám len pre srandu
    • Mám paušál aj dobíjaciu kartu ale paušál iba pre srandu
    • Iba paušál
    • Iba dobíjaciu kartu
  3. 3. Ako často používate mobil?

    • Mám ho prilepený na uchu
      0
    • Veľmi často (pár hodín denne)
      0
    • Bežne komunikujem (asi hodinu denne)
    • Pomenej (priemerne menej ako polhodinu)
    • Kde mám mobil?
  4. 4. Koľko máte mobilov?



Odporúčané príspevky

nie tak dávno som ja sama mala tých 50 ... teraz je to 40, volania do všetkých sietí a sms a kdečo podobné, skresala som to ako šlo, ale už to vážne všetko nevyužívam - pred nejakým  časom sa to ako tak oplatilo, už nie ...

rozhodne sa budem musieť ísť do Orange prejsť ... a nechcem od nich odísť, nikdy som nad tým neuvažovala.

vyriešime ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 123
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Nokia

    19

  • Sniper

    17

  • weirdo

    15

  • Tomáš

    15

Top prispievatelia v tejto téme

Téma je ináč o alternatívnych mobilných operátoroch ale ak chcete spojte to s témou ,,mobilni operatori" lebo vlastne aj to su poskytovatelia telekomunikačných služieb...

 

D'Ady mňa by zaujímalo ako to presnejšie máš. Ja mám zatiaľ na predplatené (dobíjam kredit) aby ma to nestálo veľa 6€ vykryje teoreticky mesačné náklady...

6€ je minimálna suma u O2, z toho si za 3€ aktivujem najmenší internetový balík a 3€ mi ostane na volania a SMS čo využivam minimálne... Ale realita je že to nevyjde a nabíjať musím aj dvakrát za mesiac a to už je 12€ takže ak by bol nejaký paušál kde by mi za 10€ ponúkli nekonečné dáta (na rýchlosti nezáleží) a zopár voľných minút by som aj bral...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Už aj u mobilákov to robia? Jaký marketingový ťah tykoxo. Som počul že aj poisťovne to robia pri tých PZP že ak poviete že viete o lacnejšom tak hneď začnú ,,s tým robiť nieco" počkajte pozrem vám či by sa nedalo toto že ak zohladníme tamto tak vieme spraviť cenu atď. Ale ozvú sa keď už zákazník reklamije a sú ľudia čo o tom ani nevedia a platia to ďalej...

Keď však maximálne ušetriť na mobile tak je tu Fun Fón čo má najlacnejšiu tarifikáciu za minutu hovoru... Ale zase Easy je jediný kde platnosť kreditu je 12 mesiacov... Sú ludia čo tak málo volajú že ani za 3 mesiace neprevolajú ten kredit a potom ich operátor núti nabiť znova pod hrozbami že im prepadne kredit, potom simkarta atď...

Potom ešte je taká varianta že nulový paušál že tam nemáte volné minuty, ani akciobvý mobil, len proste kolko miniete tolko platíte...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomáš, ty si vyberaj hlavne podla toho, aby si stihal internetove data cez ten mobil (aspon taky mam dojem)

resp. ked si musis dobijat kredit, mal by si mat prehlad o tom, co ti ho najviac zerie a podla toho sa orientovat

neviem, ci to ide aj pri kreditoch a ci to umozuje tvoj telefon - prehlad spotreby

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Tam to nepíše čoho som koľko spotreboval iba tie bežné veci že koľko SMS je poslaných, koľko minút prevolaných, a tak by som to musel všetko povynásobovať cenami... Internet je hlavné čo využívam a Swan dosť sľubuje že bude zameraný na internet tak sa uvidí. Ale už to neni drahá vec. Začína od 3€ na mesiac, pri najpomalších rýchlostiach a potom už to je len o tom že vyšší poplatok = viac dát v plnej rýchlosti. Ale na fórum, chatovanie a pod. stačí aj ten najpomalší.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

a môžeme si na náš trh pripísať štvrtého operátora, aj sa tak volá:  Štvorka - s logom 4KA

 

spustila ju Slovenská pošta spolu s telekomunikačnou firmou Swan

 

Štvorka ponúka iba predplatené služby, paušál na faktúru neukázala. Kredit sa bude dať dobíjať na pobočkách pošty v hotovosti, bezhotovostne iba platobnými kartami Poštovej banky alebo Slovenskej pošty.

Dobíjacie kupóny budú mať hodnotu 4, 8, 12 alebo 16 eur, no budú dostupné iba na vybraných 570 poštách.

 

Na týchto poštách bude operátor ponúkať okrem základných služieb aj mobilné telefóny, zatiaľ má v ponuke štyri - za cenu od 14 do 134 eur. Telefóny nie sú blokované.

Internetový obchod plánuje nový operátor spustiť až koncom októbra, služby sa zatiaľ dajú kúpiť iba na kamenných prevádzkach - poštách.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako sa vyjadril v telke jeden expert (nepamatam si meno, ale casto sa vyjadruje k telekomunikacnym a IT techologiam) - slovenskej poste on osobne neveri, ale mozno bude prijemne prekvapeny

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

len som reprodukoval a zrejme ako aj ja, ten chlapik mal na mysli slovensku Postu ako subjekt ponukajuci urcite sluzby... je fakt, ze ked mam ist podat doporuceny list, tak pocitujem nevolnost :D

netusim, aky bude zaujem, ale ak pre 4ku vyhradia na postach osobitne okienko, tak sa dramaticky zvacsia rady pri tych ostatnych (z osmich bezne otvorene dve a pod.)

takze, ano - 4ka stavila na vyuzitie existujucej siete post, ale aj Telekomunistov v narodnom roamingu, co moze byt dobre, aj zle, to sa ukaze (mne sa jezia chlpy aj ked vidim fialovu farbu...)

pri cenach vidim "rezervu"  v datach - 0,04 € / 1 MB, pokial si nepredplatis datovy balik

 

no, uvidime, ja by som bol najradsej, keby to pohlo k nejakym rozhodujucim cenovym pohybom u "tradicnych" operatorov ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viem ako to myslel. Na veci to ale nic nemeni.

Uz na to mas nejake recenzie po prvom dni pouzivania. A prave na poste ziaden problem. Teta rozumela tomu co hovorila, take ich skolia.

 

Data su prave tiez v pohode giga za euro ti neda nikto. Nehovoriac o volani do Europy za rovnaku cenu. 100 minut aj s GB datami za 5€ ti nedaju nikde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Ja mám to Easy pecka a nie je to zlé. Prevolám 50 centov a do polnoci môžem v kuse žvaniť zadarmo. Teda neviem, či tam nie sú nejaké limity, to by potom mohol žvaniť takto každý.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel volal som 3 hodiny vkuse a žiadny limit a to je presne pre mňa vymyslené lebo je také že týždeň nepotrebujem nič potom jeden alebo dva dni vkuse SMS-kovať, inokedy volať takže pecka je skvelá vec. Pri paušále zase treba platiť aj keď nevoláš a ja som tak že raz mám peniaze raz nemám aj kredit keď mám na to nabijem keď nemám nevolám. 4-ku som minul začiatočný kredit behom týždňa. Ale tam sa bude jednať o tej gigabajt za euro a to treba skombinovať duj sim telefónom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

. Pri paušále zase treba platiť aj keď nevoláš a ja som tak že raz mám peniaze raz nemám aj kredit keď mám na to nabijem keď nemám nevolám. 

Tebe by stacila telefonna budka :zubiska:  :smilieee: Tam to bolo vzdy tak ked si mal korunky volal si ked nie v budke si nemal co robit :zubiska:  :hufi: 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Teraz ta 4ka pod zastitou Swan sa dobre rozbehla. Je to na kredit a ma najlacnejsiu minutovu sadzbu aj SMS a internet je 1GB za 1€ ale podnienkou je byt v pokryti ich signalom co je este na vidieku dost problematicke. V narodnom roamingu sa to rata ze 4centy za 1MB ale zaujimalo by ma ze ten jeden megabajt je aky objem napriklad na ako dlhy hovor cez skype/viber/whatsap to vystaci. To sa ako da odmerat?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 rokmi...

No tak asi hej, však vyskúšaj a uvidíš.

Ja volávam väčšinou cez internet, často mám problém minúť kredit do konca obdobia, tak je mi šumafuk, že Tesco mobile mi dá o 2 centy lacnejší hovor. Samozrejme v tvojom prípade aj tie 2 centy sú dosť významná položka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Ale zas platíš providerovi za internet mesačne aj keby si ho nepoužíval. Ja keď nebudem mať na kredit tak nekúpim a hotovo. Nič sa nestane také že budú chodiť upomienky že ma odpoja a tak. Musíte to pozerať z hladiska sockára čo je večne bez peňazí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak internet niekoho živí je iná vec. Niekoho živí auto, niekoho vŕtačka atď. Ale ak ho má človek len čisto na zábavu a vie že je insolventný tak jedine kredit. Na to že semtam odpísať na fórach, semtam pozrieť cestovný poriadok, stačí aj obmedzený internet na kredit a od Swanu je najlacnejší v tomto prípade.

A pozor. Všetci operátori okrem Juro, Radosť, Funfón už zdraželi alebo to minimálne oznámili. Orange a Telekom plánujú vypínať do konca roka aj 3G sieť (čo znamená že tím čo majú staré šunky už pôjde len 2G), O2 sa zatiaľ nevyjadril, a Swan ju nikdy nemal (prenájímala cez roaming od Orange). 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som prekvapený že O2 aký má zrazu dobrý signál, že na tom zapracovali. Kedysi na našej ulici mali velmi slabý. Ešte aj najslabší Swan mal lepší. Ale dlho som O2 nemal a náhodou som použil lebo v tlačidlovom starom telefóne bola tá simkarta ešte z doby keď sa dalo volať hodinu za 10 centov. Ale nepotreboval som to nakoniec tak to bolo v šuflíku. Nemám už dosť peňazí nabiť kredit a na Swane som ho už minul, tak ako hlavné mám teraz operátora Juro ten jediný nezdražoval, ale aj tam som preinternetoval všetok kredit, tak som vytiahol tú O2 si kartu, dal do smartfónu že tam ešte mám kredit na 2GB internetu a bumm plný signál, až ma to prekvapilo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov