Popular Post iskra Posted January 24, 2021 Popular Post Posted January 24, 2021 Piekla som venčeky z odpaľovaného cesta 4 1
Vilma Flinstonova Posted January 24, 2021 Posted January 24, 2021 tak @iskra, klobúk dolu...odpaľované cesto som jakživ nerobila. Vyzerajú priam na zožratie :) krásne, a určite budú aj dobré. 1
iskra Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 @Vilma Flinstonova, ďakujem, kiež by som mohla ponúknuť venčeky aj pri kávičke, to by bolo super
Popular Post Hellé Posted February 11, 2021 Popular Post Posted February 11, 2021 Nikomu sa nechcelo vyliezt v tej zime pre pecivo... 6
secretka Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 @Hellé prosím si sem napísať aj recept ... snáď všetky tie suroviny bude možné kúpiť aj v UK.
Popular Post doll Posted February 13, 2021 Popular Post Posted February 13, 2021 Dnes cheesecake so slaným karamelom. Príliš sladké, zmením recept. 3 1 1
electric blue Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 ale esteticky dojem je na jednotku . 1 1
Vilma Flinstonova Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 @electric blue @doll úplne súhlasím, vyzerá to krásne!
iskra Posted March 6, 2021 Posted March 6, 2021 Jednoduchý jablkový zákusok s pomarančovýn džemom a čokoládou. 2 1
electric blue Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 aj ked nepečené . ten zelatínovy vyzerá Yummy
Vilma Flinstonova Posted March 22, 2021 Posted March 22, 2021 mne sa piecť nechcelo, ale mala som doma plechovku karamelového kondenzovaného mlieka, a tak som vyrobila domácu zmrzlinu. napodiv je fakt dobrá. Zatiaľ si ju dávam do kávy. 1
Vilma Flinstonova Posted March 26, 2021 Posted March 26, 2021 budúci týždeň sa chystám piecť k Veľkej noci, v posledných rokoch sme mali vždy zákusky od jednej panej, mali sme to vyskúšané, pečie fakt bohovsky. No, uvidím, po asi 10 rokoch som zvedavá, ako sa mi sladké vydarí. Budem robiť takú tú klasiku - linecké koláčiky, vanilkové rohlíčky a podobne. Dúfam, že mi nič nepredvídané do toho nevlezie a pekne si to skĺbim aj s inými činnosťami.
Vilma Flinstonova Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 už dva dni len vypekám, upratané nemám ani náhodou. Včera 4 plechy lineckých, tých "obyčajných" aj kakaových, a dnes mandľový koláč s vanilkovým krémom a pocákané čokoládou, a bábovka čiastočne poliata čokoládovou polevou. Toto ale ide do zariadenia, kde je taťuldo, pre neho a pre ostatných. Tortu už neupečiem, pokúsim sa zohnať v cukrárni. Pre nás mám upečené ešte len linecké a vanilkové rohlíčky, a ešte musím niečo bezlepkové, najskôr taký koláč ako som robila dnes, len použiť bezlepkovú múku. 1 1
Hellé Posted April 3, 2021 Posted April 3, 2021 Pre celu familiu...ale asi dlho nevydrzia..moj je uz napoly zjedeny 1 1 2
Vilma Flinstonova Posted April 3, 2021 Posted April 3, 2021 tak som nakoniec tú tortu nedostala kúpiť, musela som ju upiecť...ale vydarila sa. A taťuldo volal potom, že aj oslava sa vydarila a zákusky vraj boli fajn. Dnes som ešte robila bezlepkový koláč, potrela som to marhuľovým džemom, navrch je vanilkový krém, bezlepkový, a na tom ešte čokoláda, bezlepková. už len dúfam, že to aj bude dobré a že aj Ninke to bude chutnať. Ak nie, aspoň nám viac ostane :) 2 1 1
Vilma Flinstonova Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 @iskra to je niečo ako moravské, tie také drobné, čo sa kedysi piekli ako svadobné na Morave? Mňammmmm, moja babka niečo podobné robievala. Šli sme sa zabiť za nimi.
iskra Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 @Vilma Flinstonova, áno moravské koláče aj dnes som piekla 3 1
iskra Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 @Vilma Flinstonova , keď som sa vydala, cestovali sme s manželom na Moravu za rodinou z jeho strany... tam som prvýkrát ochutnala moravské koláče, od ujcovej manželky, veľmi dobrá žena... Potom som skúsila napiecť moravské koláče aj ja a keďže nám chutia, tak ich s radosťou tiež občas napečiem. 1
Vilma Flinstonova Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 @iskra :) fíha, a kdeže sa vzal fešák s moravskými koreňmi na východnom Slovensku? moja babka, tá gottwaldovská, teda teraz sa už hovorí zlínska, ich často robievala, také malinké, a bolo ich veľa. Vždy sme jej so sestrou vyžierali tú posýpku. A pomáhali sme jej ich natierať predtým ako ich dala do trúby. Ja ich tiež viem robiť, ale ako by som si ich upiekla, tak by som si ich potom aj musela zjesť. Ešte keď mladšia dcéra bývala doma a tiež keď ešte študovala a prichádzala vždy na víkend, tej chutili, tá bola vďačný konzument, ale teraz v poslednej dobe sa dala na nejaké divné diéty. Môžem len dúfať, že si nezničí zdravie...
game Posted April 26, 2021 Posted April 26, 2021 moravské buchty ma naučili v robote, keď sme kedysi bývali pri Brne... v podstate rovnaké buchty zložené do štyri rohy nahor do šatôčky - robili moje babky a mama, lem vo veľkom. raz doniesli baby do práce roboty a ingrediencie, jedna kolegyňa vydávala dcéru a v robote bola jedáleň s veľkými pecami, tak tam vyrábali tie ich buchtičky... maličké, do každej štvrť lyžičky tvarohu a jedno zrno hrozienka... a boli ako nechet na pánskej ruke... a smiali sa, že to ich robia ešte veľké, tie pravé moravské koláčiky tie správne moravské ženičky robia polovičaté :)
Recommended Posts