Skočiť na obsah

Študent (Žiak) vs. Profesor (Učiteľ)


Sniper

Odporúčané príspevky

Mali ste niekedy nejaký konflikt s učiteľom resp. profákom? Vládla medzi vami studená vojna? Ako to začalo a prečo? Ako to to pokračovalo a skončilo, alebo koniec je v nedohľadne?

 

Ja si pamätám, keď som bol tretiak na SPŠ, na elektrotechnike sme mali prófku ktorá mala menšie kozy ako ja (keďže ja nemám žiadne tak si to asi viete predstaviť). Raz sme sa s chalanmi na tom rehnili na chodbe a zrovna keď ja som niečo na tú chúlostivú tému hovoril ona ma spoza dverí počula. Divne na mňa pozrela a dúfal som že nič podstatné nepočula. To že niečo predsa len počula som sa presvedčil onedlho, keď som s prospechom išiel prudko dole. Dovtedy čo som z ELT mával dvojky, raz za čas jednoty, tak po tom "incidente" väčšinou len štvorky (asi mi chcela naznačiť že predsa len tam niečo má). A na vysvedčení som išiel o dva stupne dole.

 

Raz sme mali na úlohu vypočítať indukčnosť nejakej cievky v nejakom elektro obvode. Spolužiak za mnou to úplne zle zrátal a vyšlo mu 7 000 000 henry a ona mu na to povedala že snaha bola a dala mu dva. Mne to vyšlo približne dobre (okolo 6300 alebo 7000 henry) a obvinila ma že som to odpísal. Síce som nevedel od koho by som to akože mal odpísať keďže všetcia naokolo to mali zle... Dala mi štyri.

Priamo v triede sme mávali konflikty, nič sa jej nepáčilo. To už mi liezla na nervy a začal som jej papulovať, že nech si to nezvyká. Potom sa to nejako utlmilo a našťastie prišiel koniec roka a mal som od nej pokoj. Krava!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 23
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    4

  • Nokia

    3

  • weirdo

    3

  • game

    2

Top prispievatelia v tejto téme

samozrejme, ze som mal konflikt s profakmi.

 

vacsinou zacinali preto, lebo nieco spravili co nebolo podla mna vporiadku alebo mali blbe poznamky a to si ja nenecham.

 

a este aj musim mat posledne slovo, co nemohli niektore profky na strednej prekusnut.

 

ale to je ich problem, ony zacali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nejaké skutočne vážne konflikty sa zrejme nekonali ... drobnosti, kde učiteľ má aj tak pravdu, reklamovanie opravenej chyby, kde chyba ani nebola - hm, to je zaujímavé, že si spomínam aj na tú akože chybu, vtedy sa ma to dosť dotklo :-)

také hlúposti ... na gympli v treťom ročníku sme dostali nového matikára, malé pivo, nič moc, a totálne mi išiel na nervy - boli sme v triede tri, neustále nás buzeroval ... jednu furt vyvolal, jadna išla k tabuli vysvetliť úlohu, jednu vyvolával v lavici ... ale dokola ...

chvalabohu v štvrtom ročníku som tam už nebola, ale o to väčšia sranda, že s jednou z tých zvyšných dvoch sa neskôr oženil ...

 

v štvrtom ročníku fyzikár, dokonca kdesi v pamätníku mám zapísaný dátum, kedy som sa s ním povadila ... tuším ma nechcel vyvolať ani za nič na opravu známky ... tak som sa doňho pustila ... akurát si pamätám že hľadel na mňa ako puk a naprával si brýle a trieda sa rehnila ... ale malo to svoj efekt, ani ma nevyvolal a dal mi lepšiu známku .... akosi som ho zrazu začala zbožňovať :-)

neviem si spomenúť na nejaký vážny konflikt ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

konfliktov na strednej bolo habadej, ja som sa rad hadal s profakmi :lol: niektori ma radsej vyhodili z hodiny aj bez neospravedlnenej len aby mali odo mna klud, tak som im niekedy liezol na nervy :) resp sa mi stalo ze mi dal profak noviny aby som si cital a nerusil :) lebo som vzdy sedel v prvej lavici, tam bola najvacsia zabava ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

resp sa mi stalo ze mi dal profak noviny aby som si cital a nerusil

:lol:

 

Ja si pamätám že keď som bol štvrták na ZŠ tak učku v družine som tak vytočil, že zobrala leukoplast a normálne mi zalepila hubu len aby som bol ticho. Ticho bolo len pár minúť, pokým som si to neodlepil :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel ale kedze maloktory profak si nosil noviny, tak ja som si vzdy z domu nosil casopisy a pekne na hodine som si ich vytiahol na lavicu priamo pred profaka a cital, a on bol rad ze som ticho :lol:

lebo vedeli ze aj ked ma skusia nachytat a na druhu hodinu vyvolat ze som vedel, tak zistili ze to nema vyznam :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

- mňa raz vyvolala ruštinárka, ale keďže som nič nevedel, tak som jej povedal, že nejdem

ona však nástojila a musel som ísť pred tabuľu, pred ktorou som mlčky prestál celú hodinu a keď malo zvoniť sa ma opýtal, že prečo si nejdem sadnúť

 

- inokedy mi zas zobrala študijný a išla s ním za mojou obvodnou lekárkou skontrolovať ospravedlnenky od nej

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

casto som sa hadal s profakmi.

 

vacsinou som ich chytal za slovicka a dodrbaval takymito sposobmi... asi preto ma neznasali :lol:

 

dvakrat som ale zakixoval ... raz som ucitelke v 8ke na zakladnej povedal ze je p#$@. ona VDAKABOHU rozumela len, ze dop#$@ a slo to len ku triednej, ktorej som sa nalezite ospravedlnil. nechali to tak.

 

druhykrat (a to bolo horsie) sme sli po skole za jednou ucitelkou, ktora bola nizsia ako my a vyblakovali po nej "krpata" a "smarkata" a potom sme sa na zastavke prechadzali okolo nej a grgali. mali sme 13 rokov, ale svine sme boli riadne, doteraz sa hanbim za toto. malou utechou bolo, ze ta ucitelka bola fakt j..nuta ako panboh kazal. skoncilo to znova u triednej, ale uz nie tak benevolentne. dostal som dopredu do ziackej knizky zapis na pol strany cervenou fixkou, ze nadavam ucitelke a podobne. tie 2mesiace co chybali do konca roka, som sa hanbil jak to prasa, ked mi niekto do ZK nieco zapisal. najhorsie bolo, ked sa ma na to ucitelka s neveriacim vyrazom na tvari spytala pred celou triedou. vtedy som to 100x olutoval. zaskocila ma reakcia rodicov, mama sice bola nasrata ako blazon, ale fotrik sa schuti zasmial.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mne sa pacilo ked jeden spoluziak sa hadal s druhym o profke, ktora stala za nim a on to nevidel

a na plnu hubu ze "sak ona je aj tak koza" a ona stala za nim (a to bola pani ucitelka - matikarka 50rokov a fakt charakter)

tie pohlady to bolo nieco neopakovatelne :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keď som bola v kvarte, písala som si cez zastupovanú hodinu s jednou spolužiačkou. Učiteľka nás štvala, používali sme poriadne nechutný slovník (hlavne ja). Žiaľ, lístok nám vzala... Mala som mať troju zo správania, triedny bol poriadne sklamaný zo mňa (ja, také tiché, nenápadné dievča...), nechápal to... Bol to veľmi dobrý triedny, ututlal to za mňa. Dodnes sa za to hanbím.

Tá profka mi je teraz triednou... Nemám s ňou žiadny problém; cením si to, nie každý by sa takto zachoval.

 

No a naša nezabudnuteľná nábožkárka - až do minulého roka sme si s ňou užívali. Pomaly každú hodinu som u nej bola pohan. Hlavne, že naším chalanom prešlo u nej všetko a nás baby stále buzerovala :lol: Pokoj ti :) Ale bola to poriadna psina :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja nemam nic proti ziadnemu profesorovi z nasej skoly, ale neviem co ma proti mne biologikarka(ci bologicka ci ako to ma byt... :lol: ) hovorila, co nam vychadza zatial na stvrtrok... mam tam znamky ze 1,1,1,1,1,1,3, A hovori mi : " No, Lejka, neviem, neviem nevyzera to ruzovo... taka dvojka by to bola"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

My máme jedného učiteľa, na ktorého sme vypotrebovali všetky druhy nadávok a prezývok.

Ale raz to jeden chalan prehnal niečo po ňom hodil a ešte mu aj dosť ostro povedal tak učiteľ hodil na stôl knihu prišiel k nemu a už ho mlátil ostošesť. Fúú to bolo niečo. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

zhodou okolností som sa pred týždňom rozprávala s jednou susedou, ktorá je učiteľkou na základke dvadsaťpäť rokov ... na základke

ani nie medzi vymletými pubertiakmi na učňovke

nerobila by som učiteľa za nič na svete

 

žiadny človek, ani učiteľ, nie je imúnny voči prasknutiu nervov

a nevieme, čo sa stalo predtým, než to začalo ... ale čo je veľa, je príliš

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel, tak k tomu sa fakt neda ani len vyjadrovat, ale celkom mi to pripomenulo jeden konflikt na mojej ZS. mala som takeho spoluziaka, dost problemovy typek, ale bola to vina ucitelov - ako dieta bol dost zivy a mal ist psychicke problemy, ucitelia sa preto na nom radi viezli a kvoli tomu bol tercom vysmechu zo strany spoluziakov. tak sa to s nim viezlo dlhe roky - az tolkokrat mu hovorili "muu", az to "muu" zacal sam hovorit.

 

a potom sa stala ta vec na hodine anglictiny. mali sme taku celkom svojsku postarsiu ucitelku, hodiny to boli celkom fajn. on ju vsak obnivil, ze nas nic nenaucila, zacali sa hadat a preslo to az tak daleko, ze sa musela zavolat zastupkyna riaditela. nepodporili sme toho spoluziaka, samozrejme, lebo to fakt prehnal. ucitelka sak musela ist prec, lebo jej to tak zdvihlo tlak, ze skoro dostala infarkt. nakoniec sme tak z hodiny nic nemali :\ 45 minut sa tam hadali ako prasce. inak, mala som dost takych... zaujimavych spoluziakov v triede, proste cisty vykvet, boli to doslova mali hajzli :\

 

inak ja osobne neviem ci som mala nejaky problem... vlastne ano, furt. uz od 1. rocnika ZS :] bola som velmi ziva, ucitelky sa preto na mna furt viezli a nedali mi pokoj. na SS som sa zmenila na drzeho parchanta a stala sa mi taka vec :lol: isla som za jednym profakom - ucil ma dejepis a chodila som na doucko z dejepisu, lebo som chcela ist na pravo. tak som zaklopala na dvere jeho kabinetu, vosla dnu, a max tichuckym hlaskom povedala "ah, je tu? nie? ach, tak nic" a odisla som. zavrela som za sebou dvere, ze ho teda najdem neskor :] tu sa dvere rozdrapili a taka stara furia na mna vyletila, ze som drzy parchant, ako som si vobec dovolila take nieco spravit, ze bez klopania a ani jedneho slova! pi*a, klopat som klopala :\ ze to ona nepocula bola jej chyba, ale nemusela na mna takto naziapat. este ze vraj sa chcela ist stazovat riaditelovi. no super - decka v skole normalne fajcili, pili, nicili lavice a atd, ale JA, JA mam ist riaditelovi preto, lebo ona ma nepocula klopat :) i tak by z toho velke h mala, riaditel ma zboznoval :] a este jej vadilo, ze som sa branila :] no jasne.

 

a plus som si proti sebe postavala veducu katedry na rusistike. :] lebo ma tam urazala a atd ja som sa branila. a to jej vadilo. ze vraj som drza a atd. ale asi to uz prechadza, nezda sa, ze by na mne sedela, bo sak uz ma odvtedy videla, ako sa snazim na jej hodinach, takze tak :]

 

inak treba k tomu vztahu ucitel-ziak povedat asi toto: mala by to byt obojstranna snaha. niekedy to ma ucitel proste na haku a je hajzel on sam, niekedy vsak ziaci kaslu na vsetko a beru ucitelov ako kopie Hitlera :) mne stacia to moji terajsi a minuli... nezabudnem na tu nasu jednu furiu na ZS. a tu co mame teraz. ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mali ste niekedy nejaký konflikt s učiteľom resp. profákom? Vládla medzi vami studená vojna? Ako to začalo a prečo? Ako to to pokračovalo a skončilo, alebo koniec je v nedohľadne?

Nejaký zvlášť konflikt som nemal nikdy, ale raz som si vrtol do jednej, neskôr kolegyne. Mávali sme cvičenia v pondelok o 7:30, tak sa zvyklo meškať. Presunula teda začiatok na 8:00, ale aj tak niektorí meškali. Tak sa nám vyhrážala, že sa začiatok vráti na 7:30. Nasledujúci pondelok som šiel aj so spolužiakom na cviko, bolo asi 7:55 a ona išla ešte len na katedru sa zložiť. Utrúsil som poznámku, že "Začneme chodiť na 7:30". Ten spoložiak sa začal pohoršovať, že aký som drzý... Trošku sa napaprčila, vysvetlili sme si to a neskôr sme sa na tom iba smiali. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som nekonfliktný tip, ja som len silno ignorovala... :lol:

našu etikárku na gymply... skákala som jej do reči a vždy som sa jej pýtala tú istú otázku: "Môžem zotrieť tabuľu?" alebo som si čítala knihu na hodinách a chcela so mnou nadviazať rozhovor, spýtala sa, že čo čítam, tak som zdvihla knihu, nech si prečíta a ignorovala som ju ďalej... :)

vlastne raz som s ňou mala konflikt, keď som si na hodine písala denník, práve som ju štipľavo ohovárala a ona mi povedala nech jej ho dám... to som teda rázne odmietala... ale navrhla som jej kompromis, že ho položím na poslednú prázdnu lavicu na druhej strane triedy, s čím nesúhlasila ona a tak som mala zápis v triednej knihe... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

k tym videam asi tolko ..

 

1) z tej ucitelky by som sa narovinu posral

2) byt ziakom a bol by som takym sposobom zahnany do kuta, asi spravim to iste

 

ani v jednom z videi nie je uvedeny zaciatok - teda kto bol na pricine. na jednej strane poznam ziakov, aki su teraz, su to mlade svine schopne vsetkeho .. na druhej, niektori ucitelia sa s nimi kludne mozu porovnat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...
  • Pred 1 rokom...

Ešte na ZDŠ-ke sme mali jednu súdružku učiteľku, ktorá nás učila ruský jazyk. Bola veľmi prísna a strašne nás mlátila. Nosila na ruke prsteň s veľkým očkom a keď nás išla fackovať, tak si ho pretočila, aby nás to ešte viac bolelo. Keď sme nevedeli nejaké slovíčko, alebo sme zle vyskloňovali, tak nasledovala facka. Jedného dňa mi dala facku, aj keď ako som sa snažila všetko nabifliť. Cítila som veľkú nespravodlivosť, veľmi dotknutá.. a tak po facke som jej ani neviem ako povedala: "Ešte jednu." ! Ona, mi fúkla ešte jednu :) Pamätám si, že spolužiaci si ma vtedy zastali. Učiteľka sa potom chcela tváriť, že akoby sa nič nestalo, ale stalo.

Dala som jej patrične najavo, že bitkou, násilím u mňa toho veľmi neporieši. Dodnes je starou dievkou a napočudovanie pred rokom na jednej akcii mi navrhla, aby sme si potykali.

Tak sme si potykali. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

na nejaký vážny konflikt sa nepamätám...na VŠ v prváku ako všade na technike, sme mali matiku. Keďže podaktorí spolužiaci akosi nerozumeli tomu, čo sme vtedy precvičovali, a ja som zadanie už dávno mala urobené, tak som (podotýkam, že šeptom) vysvetľovala najbližšie sediacim, ako to treba robiť a aj prečo a tak, a asistent mi vynadal, že vyrušujem, a zahlásil, že sa so mnou nedá vydržať. Čakala som, že ma pošle za dvere. neposlal. Inak som s ním nevychádzala zle a ani na zápočtoch či skúškach mi nerobil problémy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov