Skočiť na obsah

Ignatius

Odporúčané príspevky

No to mám najradšej takýchto ľudí, nechce sa im navyše ani prstom hnúť,ale peniaze by chceli a najlepšie si vypýtať od druhých, veď z cudzieho krv netečie. V živote by som nepožičala peniaze, pretože poznám ich zmýšľanie, ono sa to rehoce z ľudí, ktorí tvrdo makajú, ale keď potrebujú prachy, tak od koho si pýtajú? no od tých, čo tvrdo makajú a za pár minút sú schopní sa ho opýtať, že prečo toľko pracuje, veď peniaze nie sú podstatné :-))))

Mne zadarmo z neba nič nepadá, na všetko si musím tvrdo zarobiť a určite tvrdo nemakám na lenivcov, ktorí si chcú požičať, to by ma ozaj netešilo, napr. ja mám cez deň dobrú a zaujímavú prácu adekvátnu môjmu vzdelaniu, ale nato, aby som si zvoleja kúpila nové auto mi nestačí, tak tvrdo po nociach chodím na inventúry do hypermarketou... mne práca nesmrdí, pred sebou mám vidinu autíčka.... ale rozhodne nie vidinu toho, že makám preto, aby som dotovala lenivcov, ktorí sa ešte rehocú ľudom, čo makajú, lebo je práca pre nich pod úroveň....a mám aj čas pre seba a aj tie peniaze si užiť, načo budem doma bez penazí a s kopcom času? však bez penazí nemôže človek nikam ísť, len doma trčať


A keďd sa budem hrdo špacírovať so svojim novým autom, tak to už budú mať reči, ako sa predvádzam a ako sa vyvyšujem.... a prečo by som nemala byť hrdá nato, na čo som si ťazko zarobila? Alebo prečo by som nemala byť hrdá na školu, ktorú som si ťažko oddrela po nociach detto?

Ale budú mať hlúpe reči o vyvyšovaní, lebo oni nemajú byť načo hrdí, nič nedokázali, len závidieť, nikdy som ešte nestretla človeka, ktorý niečo dosiahol, žeby sa vyvyšoval, to že má niekto auto také, na aké ja nezarobím ani za 10 životov? No a? Tak asi je šikovnejší ako ja a klobúk dole pred ním, že to  dokázal, prečo by som mu mala závidieť a myslieť si, že sa vyvyšuje? A čo sa má s tým autom schovávať po kanáloch, aby sa podľa hentej háveďe "nevyvyšoval"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

este by ma celkom zaujimal nazor takeho benevolentneho cloveka, ktory vravi,, ze"peniaze momentalne nie su,ale zozenu sa"...od koho sa zozenu? od tych, co tvrdo makaju a nie 4-9-8 hod denne a nie nahodou od tych, co sa im rehocu, ze toko makaju???? ja by som takeho cloveka nakopala do riti "u mna sa peniaze pre nich nenajdu" uz len pre ten ich posmesny pristup"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

a to nehovorím o tom, čo všetko pri tom vyšlo najavo - stačí prehrabať tému alebo si spomenúť:

on nemusí kompletne vyžiť z 330 eur - áno, ja viem, je to sakra málo, ale 200 eur dáva rodičom, za full servis ...

 

zo zbytku sa šatí, zostáva na lacné prostitútky, a v pohode zostáva na niekoľko litrov koly denne, na nanukovú tortu denne, minimálne jednu, každý deň čokolády a sladkosti, na celé légie rohlíkov, a podobne.

desať dní pred výplatou mal v peňaženke 3 centy / či 30, to je jedno /

 

 

ale to nie je len Tomášov prípad. všimol som si že veľa ľudí z najnižšej príjmovej kategórie má neskutočný talent míňať aj to málo peňazí, ktoré majú, na úplné hovadiny a zbytočnosti...

denne vidím v robote niektorých /najmä mladších/ ľudí z výroby, ktorí majú telefóny drahšie ako je ich mesačná mzda :doh: a v princípe je jedno či ten telefón kúpili "za hotové", na splátky, alebo ho zaplatia v paušále ktorý ani nepotrebujú...

 

v bývalej robote jeden chalan vyhral v nejakej súťaži auto, na to aby z neho zaplatil daň si musel zobrať úver :cotisisi: pretože 30 ročný somár nemal ani korunu úspor, a rozdrbať každý mesiac celú výplatu považoval asi za svoju občiansku povinnosť.

 

sused oproti je doslova ukážkový príklad vyhadzovania peňazí za nezmysly. zarobí nejakých 450 v hrubom a stále plače ako má málo. pred pár mesiacmi sa "rozhodol" že znovu oživí veľké akvárium čo má doma, stručný prehľad čo ho to stálo: filter vody 120€, špeciálne neónové trubice 3ks. po 25€, ryby a rastliny do akvárka 100€. nič proti akvaristike, ale moja logika hovorí že keď mám málo peňazí tak asi nebudem vyhadzovať 300€ za niečo čo nutne nepotrebujem k životu, a mohol by som tu vymenovať x ďalších zbytočností čo pokupoval pretože ich "nutne" potreboval... teraz najnovšie sa ide pripájať k budovanému vodovodu "lebo je to zadarmo", pritom len za vodomernú šachtu zaplatil cez 250 :cotisisi:

inak ľudia sú tak zblbnutí, že k tomu vodovodu sa na našej ulici /obývanej z veľkej časti dôchodcami/ pripájajú takmer všetci. nechápem dosť dobre prečo chcú silou mocou platiť za niečo čo mali doteraz prakticky zadarmo, a ešte pritom vyplakávať že majú malé dôchodky...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chápem, že niekto si zoberie hypotéku či úver na byt alebo auto, to chápem. Ale ak si niekto berie pôžičky kvôli tomu, aby si kúpil dajme tomu televízor, notebook alebo dokonca mobil, tak to je na kazajku. Ale chápem aj to, že ak niekto má plat 450 v hrubom a má mobil za 800€, tak mu to dáva potrebný pocit nadradenosti, čím si kompenzuje svoju skutočnú neschopnosť.

 

Ja tiež poznám takých, čo síce príjem majú relatívne slušný, ale z tých peňazí väčšinou zhltnú všelijaké pôžičky a úvery. No ale keď pre niekoho je dôležitejšie mať každé dva roky nový smartphone a každé tri roky nové auto, ako to, že bude mať finančnú rezervu do budúcnosti a nemusí drieť v dvoch robotách, tak potom to je jeho rozhodnutie. Len ma potom vždy rozosmeje keď fňukajú ako veľa musia robiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 teraz najnovšie sa ide pripájať k budovanému vodovodu "lebo je to zadarmo", pritom len za vodomernú šachtu zaplatil cez 250 :cotisisi:

inak ľudia sú tak zblbnutí, že k tomu vodovodu sa na našej ulici /obývanej z veľkej časti dôchodcami/ pripájajú takmer všetci. nechápem dosť dobre prečo chcú silou mocou platiť za niečo čo mali doteraz prakticky zadarmo, a ešte pritom vyplakávať že majú malé dôchodky...

 

Ja nechapem - neviem ci je to ekonomicky a zdravotnicky vyhodne.

 

U nas robia na dedinu pri meste kanalizaciu. SOm zvedavy ci sa tam  napoja ci musia - neviem. 

 

Ale coto je za hnupou ak nadalej budu svoje hovna  pustat do rieky. Tak to robili roky - ti pri rieke na 100 percent- ti poza cestu neviem ako - ale zumpu malo mozno 10 percent. Vydavky navyse - neusetris? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale coto je za hnupou ak nadalej budu svoje hovna  pustat do rieky.

 

Predpokladám, že to robia výlučne v noci a potajomky, lebo za toto je pokuta jak remeň. Nakoniec, ako to niekto môže obhájiť, keď nemá žumpu? Buď máš žumpu alebo si pripojený na kanalizáciu, iný variant ti úrady asi sotva uznajú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Asi nevies o com hovoris - oni maju rury do rieky - to tak je 40 rokov. Normalne odpad do rieky. Teraz maju sancu sa napojit na kanalizaciu.

 

Sme ale asi iny kraj. Ja ked som bol na Orave som tiez nechapal ako si niekto moze 300 metrov od dediny v poli postavit dom.

 

A niekde nemaju ani vodovod. Tomu sa brania hlavne na vychode za Kosicami.  Tam im robia infrastrukturu a nechu sa napojit - nechcu to platit.  Kto to plati - my pod muranom co vodu mame a lacnu lebo tu su zdroje. Ale patrime pod vychod. Ale naco by platili ked nemusia a maju tu svoju fajnovu vodu. inak na vychode je problem s vodou. Nie je tam. preto musia stavat nadrze niekde v presovskom kraji v horach.

 

---

 

Ja to nepoznam ako ze maju mat zumpu - nemaju - rura ide priamo do rieky. Pokuty ? Hm? Ty kde zijes - ked to ma 100 ludi v tej dedine, OK 90 percent.

 

Ale aj ked teraz na ulici maju ruru kanalizaciu pochybujem ze sa 25 percent dobrovlne napoji(asi ty co sa trapili doteraz so zumpov). Tie rury musia otocit. Vlastne aj ti na druhej strane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pravek - v Trencianskom okrese mate dve obce bez vodovodu - v Banovciach 13 obci(v okrese Pov.Bystrica tiez 13) - myslis ze tam je kanalizacia? U nas v okrese 10 obci. Najmenej obci bez vodovodu je v Ziline kraji cca 15 v BB je 150.

 

Opravujem v Pres.kraji je 270 obci bez vodovodu.

 

nasiel som samotny trencin obyvatel 60 tisic - napojenych  na COV 45 000

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

A niekde nemaju ani vodovod. Tomu sa brania hlavne na vychode za Kosicami.  Tam im robia infrastrukturu a nechu sa napojit - nechcu to platit.  Kto to plati - my pod muranom co vodu mame a lacnu lebo tu su zdroje. Ale patrime pod vychod. Ale naco by platili ked nemusia a maju tu svoju fajnovu vodu.

---

 

 

však to je to čo práve nechápem. celá naša oblasť doslova pláva na vode, kdekoľvek si zmyslíš, zarazíš 6m trubku do zeme, a na 100% v nej bude pitná voda. a teraz sa banda idiotov nadšene pripája na vodovod, aby mohli platiť za tú istú vodu, ktorú mali doteraz zadarmo...

 

 

Ale aj ked teraz na ulici maju ruru kanalizaciu pochybujem ze sa 25 percent dobrovlne napoji(asi ty co sa trapili doteraz so zumpov). Tie rury musia otocit. Vlastne aj ti na druhej strane.

u nás kanalizáciu nerobia /zatiaľ/, aj keď o nej hovoria dobrých 12 rokov. na tú by som sa pripojil, aspoň by mi odpadli starosti s vývozom žumpy.

jeden známy, keď pred 10 rokmi staval dom, si chcel urobiť vlastnú domácu čističku, mal dokonca certifikát že "finálny produkt" je tak nezávadný že ho môže vypúšťať rovno do potoka, vedľa ktorého býva... úrady mu to vtedy zamietli s odôvodnením že SA bude robiť kanalizácia... prešlo 10 rokov a kanalizácia je stále v nedohľadne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No tam kde ty bývaš, tam je to ešte asi v praveku, lebo tam kde bývam ja, tak za toto boli dobre že nie súdy. Osobná skúsenosť.

 

Axel, tu v TN kraji ziadna mensia dedina nemala donedavna kanalizaciu. A co si myslis? Mali zumpy alebo cisticky? A kto by ich udal, sused ktory mal tiez "do stratena"? Bezna prax a nielen v minulosti. Aj dnes, novy barak, vydokladuje zumpu, ale realne to ide niekam uplne inam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hej to aj v Trencianskom kraji su taky? TO si ma prekvapila.

 

----

DNes na futbalovom treningu.

Prisiel smrad z vypalenia bordelu - treavi ci.... a sef co trenoval tych 4 EXOTOV - povedal nejakej zenskej - nech zavoala fizlou - nech dostane pokutu a prestane smradit. 

 

Ci by som to ja spravil asi nie. Ale ten ak je to proti predpisom tam nemal smradit - aspo o 4tej. Teda ta pokuta mu patrila - mal som aj ja nanho zavolat fizlou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov