Skočiť na obsah

Ignatius

Odporúčané príspevky

to je v podstate to, na čom sme sa zhodli už dávno ...

 

je jedno, v podstate, koľko zarábaš, už len keď zarábaš a prinesie to pocit nezávislosti, je zmena ...

presne tak, závisí od každáho jedného človeka, nakoľko "stratí" rozum ...

 

keď nebudem zrazu vedieť, koľko stojí chlieb, ale neodmietnem za to priateľa, ... alebo bude zo mňa arogantné hovado - je len na mne.

a na každom z nás.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ok, ospravedlňujem sa ostatným arogantným hovadám ... :lol:

 

táto téma je o peniazoch, tak kto nie je arogantné hovado kvôli peniazom, heš odtiaľto :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak fajn, ja som arogantne hovado, ale uplne kvoli niecomu inemu.

 

Dnes som si uvedomila, od akeho utleho detstva nase decka vyrastaju s uvedomovanim si relativnej "ceny" penazi. Ked som dnes nakupovala, tak som si vsimla jednu zenu - evidentne babicku - s malym dievcatkom, ktore lietalo od regala k regalu a snazilo sa tej babicke nastrkat do kosika rozne veci, ako plysoveho macka Pooh, video, CD-cko... a zakazdym dostalo odpoved "Nemame peniazky, ale ked pridu, tak ti to urcite kupim."

Ma napadlo, aky reflex sa v tej malej asi vypracuje, ci je dobre, ked detom hovorime, ze ne-/mame peniaze...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ma napadlo, aky reflex sa v tej malej asi vypracuje, ci je dobre, ked detom hovorime, ze ne-/mame peniaze...

v rozumných medziach, podľa svojho veku by mali vedieť, a už doma, nakoľko máme či nemáme peniaze ...

je to ťažké, dnes sú rozdiely v príjmoch väčšie a deti vedia byť kruté, ale práve preto si myslím, že by to deti mali vedieť .

zažila som raz v jednom obchode, že malý chlapec reval ako pavián, váľal sa po zemi a kopal ako kôň, lebo mu matka predtým vysvetľovala, že to, čo tak vehementne chce, nemusí mať a ani mu to nekúpi.

viem, že sú deti, pre ktoré je to klasické vydobýjanie si vecí, a dodnes si myslím, že ten chlapec bol vyčúraný poriadne - cirkus v obchode sa mu zdala schodná cesta, ako dostať matku tam, kde ju chcel mať.

to dievčatko - babka si mohla ušetriť aj trápenie aj vysvetľovanie - a hlavne budúci dôchodok, bez sľubovania, že keď budú peniažky, každá blbosť sa kúpi ... deti na takéto sľuby nezabúdajú ...

 

nie je to ľahké, nikdy nebolo, a bude stále ťažšie, deti bohatých rodičov sú často kupované darčekmi, / nehovorím vždy ! / a často to vedia dať najavo.

 

aký reflex sa vypestuje v tom dievčatku ? ťažko povedať, záleží od toho, či ju doma na to pripravujú, že v obchode netreba všetko kúpiť ... aj od povahy, od sporivosti - sú deti, ktoré sú nesmierne sporivé, sú také, ktoré každú korunku hneď minú .

v každom prípade dieťa musí vedieť, ako na tom sme - nie do detailov, ale v tej makovici si to musí vedieť zrovnať - a my musíme mať poruke rozumné odpovede.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Tak a na svete je psychologická štúdia, ktorá ukazuje, že peniaze majú nejaký ten vplyv na charakter človeka. V poslednom vydaní časopisu Science je ukázané, že aj obyčajný nesústredený pohľad na bankovky dokázal zmeniť správanie pozorovaných účastníkov experimentu. ....

 

Celý článok

 

 

Tak čo, kazia peniaze náš charakter alebo ako to je? :)

si myslim ze ano. moj brat akonahle zacal zarabat peniaze, stal sa z neho aroganty, odmerany, proste ***** :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aky reflex sa v tej malej asi vypracuje, ci je dobre, ked detom hovorime, ze ne-/mame peniaze...

no ak sa im stále bude dookola omielať že "nemáme peniaze/nemôžeme si to dovoliť" a tak, potom keď to dievčatko bude dospelé tak jej zmysel živote bude asi zhŕňanie peňazí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 3 týždňami...

Ale s vínom má tú podobnosť,že .... všetkého veľa škodí .

Akurát,že z veľa vína bolí hlava,kdežto o peniazoch to neplatí :lol: .Ja si myslím,že peniaze sú najnávykovejšia látka na svete.Ale na rozdiel od drog,alkoholu,cigariet si ju môže postihnutý dávkovať neobmedzene... a o to je to horšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

Švédsko bolo prvou európsku krajinou, ktorá v roku 1661 zaviedla bankovky. A dnes, ako sa zdá, postúpila najďalej aj opačným smerom - ku koncu ich existencie.

 

"Nevidím dôvod, prečo by sme mali naďalej tlačiť bankovky," vyhlásil Bjoern Ulvaeus, niekdajší člen populárnej skupiny ABBA a obhajca "sveta bez hotovosti".

Obrysy takejto spoločnosti v technicky vyspelom Švédsku dostávajú čoraz jasnejšiu podobu, čo vyvoláva frustrácie u ľudí, ktorí uprednostňujú mince a bankovky.

Vo väčšine švédskych miest si už napríklad nekúpite lístok na mestskú hromadnú dopravu za hotovosť. Švédi využívajú buď električenky, alebo si kúpia lístok cez SMS správu. A pribúdajú podniky, ktoré akceptujú len platobné karty. Ich počet je síce ešte malý, ale rýchlo rastie. Pobočky niektorých bánk, ktoré ponúkajú služby elektronického bankovníctva, už s finančnou hotovosťou vôbec neoperujú.

Ústup od hotovosti však spôsobuje problémy najmä starším ľuďom v odľahlých vidieckych oblastiach, ktorí buď nemajú bankové karty, alebo ich nevedia používať. A pociťujú ho aj kostoly, keďže veriaci nemajú pri sebe hotovosť, aby po skončení omše prispeli do jeho pokladnice.

Na druhej strane stúpenci "bezhotovostného sveta" tvrdia, že bude o niečo bezpečnejší, skomplikuje totiž život zlodejom. Naznačujú to aj kriminálne štatistiky. Podľa asociácie švédskych bánk sa počet bankových lúpeží vlani znížil na 16 zo 110 v roku 2008. Aj počet prepadov áut, ktoré prevážajú peniaze, sa znížil.

Uprednostňovanie elektronických transakcií je tiež dôvodom, prečo má Švédsko menej problémov s úplatkárstvom ako krajiny, v ktorých ľudia radšej držia v rukách "hmotné peniaze", ako sú napríklad Grécko či Taliansko.

Zdroj: http://openiazoch.zo...ieb-v-hotovosti

Prvé papierové peniaze v Európe

 

Hoci peniaze sú dnes neodmysliteľnou súčasťou nášho života, ich história sa začala písať len nedávno. Na starom kontinente sa papierové peniaze objavili „len“ pred 340 rokmi. Niesli meno Bank of Stockholm a prvé kusy vytlačili 16. júla 1661.

Prvenstvo v používaní papierových peňazí drží Čína, v ktorej sa papier začal používať už okolo roku 100 po narodení Krista. Papierové peniaze sa tam objavili na začiatku siedmeho storočia. Najskôr to bolo len východisko z núdze. Čínsky cisár sa k vydávaniu peňazí uchýlil z jednoduchého dôvodu - na tlačenie dovtedy používaných kovových mincí už došli zásoby medenej rudy. Vlastníkom papierových peňazí čínsky cisár garantoval, že kedykoľvek ich môžu rozmeniť za dovtedy používané kovové mince.

Čítajte viac: http://encyklopedia....l#ixzz1pRk2jIcT

Kto vie či o pár desaťročí naozaj nenastane čas, že "papierové" peniaze sa stanú minulosťou.

V súčasnosti sa nám to asi zdá skoro ako utópia, ale ... nič nie je nemožné.

Ozaj ... a ak by už neboli peniaze, ako by sa potom bolo so "všimným". :o Dávalo by sa v zlate?! :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Poklad, ktorý sa vojde do dlane ...

26. prezident Spojených štátov amerických Theodore Roosevelt nechal prvýkrát raziť Double Eagle v roku 1907. Prial si mať takú americkú mincu, ktorá by sa vyrovnala kráse tých antických.

Návrhom novej mince bol poverený popredný americký sochár Augustus  Saint-Gaudens /1848-1907/.

Výsledok jeho práce je ocenený ako najpozoruhodnejšie umelecké dielo medzi americkými mincami.

Do obehu sa dostáva v roku 1907.

 

"Príbeh" Double Eagle z roku 1933 sa začína v priebehu Veľkej svetovej krízy, tesne po inaugurácii Franklina Roosevelta.

Na jednej strane mince je bohyňa slobody stvárnená mladou dievčinou, na druhej je orol.

Desať dolárov bolo označované ako jeden orol /jeden eagle/, takže tejto dvadsaťdolárovej sa hovorí Double Eagle.

Nie sú tam teda dva orly, ale je to o nominálnej hodnote tejto mince.
 

Roosevelt chcel zachrániť krajinu pred hroziacou insolvenciou, a tak vydal príkaz, ktorým zakazoval zhromažďovanie zlata; vyžadoval, aby si občania vymenili svoje zlaté mince za bankovky. Mince v hodnote takmer 50 miliónov dolárov, vrátane mincí Double Eagle z roku 1933 boli roztavené do zlatých prútov a uschované vo Fort Knox. Niekoľko exemplárov Double Eagle však roztaveniu "uniklo" a jeden z nich bol extrémne nepolapiteľný. Tajná služba ho prenasledovala takmer 70 rokov; minca "precestovala" tri kontinenty, stala sa posadnutosťou pre milionárov, kráľa aj kriminálnych vyšetrovateľov.

Poslednú mincu tesne pred začiatkom vyšetrovania vo februári 1944 získal egyptský kráľ Farúk I. /1920-1965/. Ministerstvo financií sa márne snažilo o jej vrátenie, ale nová nádej nastala v roku 1952, kedy bol Farúk vyhnaný do exilu a jeho majetok daný do dražby vrátane zbierky 8500 mincí. Vláda Spojených štátov opätovne žiadala o vrátenie Doubke Eagle ... a egyptská vláda kupodivu súhlasila. Po minci sa ale "zľahla" zem a zmizla na celých 42 rokov. Agenti FBI na ňu narazili až v roku 1996, kedy sa ju londýnsky obchodník s mincami Stephen Fenton pokúšal predať. Na schôdzku však miesto domnelého kupca prišli agenti FBI a mincu zabavili.

V roku 2001 vláda schválila, že tento jediný exemplár môže byť súkromným vlastníctvom a rozhodne sa ho ponúknuť na predaj v aukcii. Preslávený a nepolapiteľný Double Eagle z roku 1933 sa v roku 2002 na aukcii v Sotheby's vydražil za 7,6 milióna dolárov anonymnému kupcovi. V dnešnej dobe sa minca dá vidieť za oceľovým sklom vo Federal Reserve Bank of New York, kde ju strážia dvaja ťažko ozbrojení strážcovia.

Ďalšie dva exempláre Double Eagle je možné vidieť v the National Museum of American History /Národné múzeum americkej histórie/. Double Eagle z roku 1933 je symbolom spoločného úsilia v prostredí nezávislé globálnej ekonomiky, a to ako na začiatku 20. storočia, tak aj dnes.

 

........post-88-0-88089300-1364205755.jpg post-88-0-59370000-1364205763.gif

 

post-88-0-14658700-1364205771.jpg

 

..post-88-0-60764300-1364205798.jpg post-88-0-64991300-1364205808.jpg
Zdroj: Epocha 6/2013

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nejdrazsi-minci-sveta-je-dvojity-orel-d86-/zahranicni.aspx?c=A020731_122318_zahranicni_kot

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aka utopia? to sa deje, peniaze su uz davno vo vacsom mnozstve len ako elektronicke, teda kredity. Naco mat papieriky? rozvoj technologie a prejdu vsetci na elektronicke. Papieriky su nadbytocne. A vsimne? no v elektronickych peniazoch predsa, alebo sa vytrati vsimne:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"načo mať papieriky?"

nuž.. lebo cyprus

ak tam niečo funguje, tak len vďaka tomu, že ešte existuje hotovosť

keby papieriky neexistovali, vybuchlo by to tam omnoho horšie

http://finweb.hnonline.sk/c1-59602410-preco-je-dobre-mat-cash-komentar

ako by sa asi žilo nám, keby aj tuzemské banky z minúty na minútu zavreli pobočky a vypli bankomaty? A je celkom jedno, či kvôli dôsledkom finančnej krízy, kvôli black-outu, počítačovým vírusom alebo hackerom...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo

 

hotovost je obezivo, a je ho podstatne menej. to su ale zvlastne praktiky zmrazit vsetkym ucty, pokial by boli peniaze iba elektronicke, tak by proste museli byt prijate opatrenia, aby ti nemohol niekto zmrazit len tak peniaze co mas. A koniec koncom to nemusi byt ani model, ze peniaze mas na ucte v banke. Napr. bitcoin mas iny model. A ked sa to odladi moze to fungovat lepsie ako tieto pyramidove bankove systemy, ktore len znehodnocuju peniaze.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bitcoin funguje, lebo funguje mimo systém, a nemá ho pod palcom žiadna vláda, ani ho neobmedzujú hranice

http://teckacz.cz/1213-SilkRoad-anonymni-cerny-trh-vznikly-kombinaci-TORu-a-Bitcoin

 

hm.. čaká ho ešte búrlivý vývoj..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja to poviem vystiznejsie. Kde je vôla tam su riesenia, kde su blbci tam funguju iba zle riesenia. To je cele. Moze tu mudrovat aj profesor z harvardu, vsetko to moze byt inak a casom aj bude. Bude to sice boliet ale je to nevyhnutne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

 ... bonus k výplate v hodnote 2,4 milióna libier ... :o

Kto vie, kedy sa podobného gesta dočkajú zamestnanci od šéfov spoločností u nás ... :hmmm:

 

Lord Wolfson, šéf spoločnosti Next nedávno urobil bezprecedentné rozhodnutie, ktoré ho dostalo na titulku mienkotvorných médií. Svoju ročnú odmenu vo výške 2,4 milióna libier rozdelil medzi zamestnancov spoločnosti.

Väčšina správ o odmenách manažérov, bankárov, či generálnych riaditeľov mamutích spoločností šokuje len ich závratnou výškou. Pred mesiacom sa ale o príjemné prekvapenie postaral šéf spoločnosti Next, Lord Wolfson, keď sa rozhodol, že sa o svoj bonus k výplate v hodnote 2,4 milióna libier /2,8 milióna EUR/ podelí s ostatnými zamestnancami.
Pracovníci, ktorí boli v Nexte dlhšie než od júna 2010, získali odmenu vo výške jedného percenta svojho platu. Next, ktorý prevádzkuje obchodné domy s oblečením, čelil v ostatnom čase klesajúcim tržbám. Wolfsonovi sa podarilo obchod reštartovať a firme sa opäť začalo dariť.

Rozhodnutie rozdeliť svoju odmenu prijal v zvlášť citlivej dobe. Nadmerné odmeňovanie vedúcich pracovníkov je vo verejnosti vnímané rovnako zle ako nedostatočné výplaty pre radových zamestnancov

Zdroj: http://openiazoch.zoznam.sk/cl/134621/Gesto-riaditela-Svoju-milionovu-odmenu-rozdal-zamestnancom

 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Asi tak mesiac dozadu som zažil akési osvietenie alebo čo, neviem čo to bolo.

 

Jedna vec - PENIAZE. Sú dôležité a bez nich to nejde, čo si budeme nahovárať. Zažil som oba extrémy, keď som mal peniaze, ale aj nemal. Druhý prípad bol bohužiaľ častejší :( :D Ale naučilo ma to jednej veci, že človek sa musí stále držať pri zemi. Poznám ľudí, čo keď začali pracovať a hneď aj veľa zarábať, tak teraz sú pri peniazoch a majú ich veľa, veľmi veľa. Mne sa v poslednom období relatívne darí, som spokojný, milionár nie som a ešte nejaký čas potrvá pokým budem, ak vôbec :D Ak som nejaké zvyšné financie mal, tak som ich rýchlo niekam uložil, kde by sa mohli úročiť. Z dôvodu, aby som mal poistku do budúcnosti, aby som nemusel už zažiť obdobia, keď budem doma po šuflíkoch hľadať zapatrošené centy. Preto skoro všetko mám niekde uložené, investované, na bežnom účte mám teraz asi 60€, v peňaženke možno 10. To preto, aby som si stále pripomínal, že keď je niečoho veľa, nemusí to trvať večne, tak sa nízkymi sumami, ktoré môžem mať po ruke kedykoľvek, držím pri zemi. Úspory mi len dávajú akúsi istotu, ktorú prirodzene potrebuje cítiť každý, a za to som vďačný.

Asi pred mesiacom som nadšene pozeral, ako sa mi niečo fajnovo úročí a vtedy som si to uvedomil. Že už začínam byť ako niektorí duševní mrzáci, pre ktorých sú peniaze, chamtivosť a mamon životným cieľom. Bohužiaľ poznám takých a bridia sa mi. Vtedy som sa sám seba spýtal: "preboha, čo to robím, však sú to len čísla, tie mi karmu nezlepšia, v hrobe mi budú na nič". Peniaze sú dôležité, ale berte ich len ako nutnosť, ktorými si viete zabezpečiť živobytie, ale nikdy sa vďaka nim necíťte ako nejakí čávovia a frajeri, čo si všetko môžu dovoliť a povyšovať sa nad ostatných. Poznám takých.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemám rada tie "prupovidky" ako peniaze kazia charakter a podobne, podla mna najhorsi su uplne chudobni ludia, pretoze ak si polozime logicku otazku, preco nemaju peniaze? Lebo postradaju kopec dobrych a pozitivnych vlastnosti, ako je napr. ochota usilovne pracovat, ochota vobec pracovat, ochota prisposobit sa prostrediu, ochota vzajomne si pomahat (nikto totizto bez cudzej pomoci len tak nedostal dobru pracu, len tak nezarobil nejake tie peniaze - ono sa to nezda, ale uz ked ide clovek na pohovor a myslel si, ze vyhral, keby mu jeho buduci sef nepomohol sa tam dostat, mohol by byt doteraz nezamestnany, ale zasa opacne, keby sa aj on neusilovat, bol by tiez doteraz nezamestnany) a najhorsi ludia su chudobni, lebo si zavidia vsetko, nadavaju na ludi, co maju pracu, co nieco vobec maju, povazuju za vystatovanie uz aj ked poviete pred nim, ze si zamestnany, ze mas auto, ze chces stavat dom, alebo ze mas dom, tak uz sa podla nich vyvysujes, nehovoriac o vzdelani, ked mas VS a povies to, tak sa vyvysujes... proste nemozem ani citit tie pohlady na svet uplnych chudakov... mam rada normalnych ludi, ktori aj nieco dokazali, zarobili, dosiahli a nemyslim si, ze sa tym kazia, opacne....pokazeni by boli, keby ako pecivalikovia lehnili na posteli a nariekali, ze su bez penazi, bez prace a podobne.... chudoba nici charakter...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je cisty kalvinsky postoj :),     peniaze ako dosledok zbozneho a usilovneho snazenia.  

 

chcelo by to jednu nekorektnu studiu ako nabozenstvo predkov  ovplyvnuje  dnesny socialny stav.  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"pikoška"

keby vás na ulici zastavil chlap, a ponúkol vám ZADARMO, na výber tabuľku čokolády alebo tehlu striebra, čo by ste si vzali?

http://snafu-solomon.blogspot.sk/2015/09/silver-or-chocolate.html

američania brali čokoládu..

ja neviem

"aj múdry schybí"?

nemohli uveriť tomu čo sa deje?

fakt sú blbí, ako tvrdí autor článku?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podla mna najhorsi su uplne chudobni ludia, pretoze ak si polozime logicku otazku, preco nemaju peniaze? Lebo postradaju kopec dobrych a pozitivnych vlastnosti, ako je napr. ochota usilovne pracovat, ochota vobec pracovat, ochota prisposobit sa prostrediu, ochota vzajomne si pomahat

 

Ano, to aj vysvetľuje, prečo toľko Cigánov je bez práce. Nie z toho dôvodu, že sú Cigáni, ale z dôvodu, aké si napísala vyššie.

 

Ale v podstate s tebou súhlasím, chudobní a nezamestnaní majú zvyčajne v talóne najviac "dobrých" rád. Obyčajne ma dosť pobavia rôzne socky, čo nadávajú na podnikateľov, že málo platia a na ruku dostanú len nejakých 400 v čistom. Keď som im povedal, nech podnikajú aj oni a svoji zamestnancom zaplatia 1000 v čistom, tak vždy všetci do jedného stíchli ako vši a odvtedy som ich nevidel :)

 

Nie každý má na to, aby podnikal, ale lepšie by každý spravil, keby sa prispôsobil svojim schopnostiam a možnostiam, ako všade dávať "premúdrelé" rady.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel, mna idu najviac rozhodit tie frazy chudakov, ze "peniaze nie su dolezite, stastie si nimi nekupis" a "co tak stale pracujes, preco tak ides po peniazoch, ved si ich nezoberies do hrobu" a podobne zvasty....

ale ked pride ku koncu mesiaca a maju platit najomne, tak uz nestastne nariekaju a otrcaju ruky, aby im pozicali...ti, ktori makaju od rana do rana, aby mohli najom zaplatit a vykryt si vsetky svoje zivotne potreby im zrazu maju pozicat, lebo su zrazu taki nestastni a zrazu su pre nich tie peniaze zivotne potrebne....

a preco? to ako oni si myslia, ze my sprosti makame od rana do vecera preto, aby oni si valali sunky a potom im tie peniaze poziciavali?

a kde je zrazu to ich stastie? a kde je ta nepodstatnost penazi zrazu, ked zistia, ze nemaju ani na najom? zrazu su ich prazdne frazy fuc a maju plne oci placu.... potom sa niekto nad nimi zlutuje, im pozicia, samozrejme, ani ich nenapadne to vratit a zasa dokolecka hudu tu svoju riekanku "ako su peniaze nie su podstatne a ako cele okolie je na peniaze a ako potom nema cas" az..... do konca mesiaca, ked treba platit ucty, potom zasa plni breku nariekaju a krcia, daaaaaaaj, ty maaaaaaas.....

ja by som to vrazdila normalne  taketo zmyslanie


ak niekto tvrdi, ze peniaze a majetky nie su podstatne, nech daruje strechu nad hlavou, necha pracu, ktora ho zivi a nech ide byvat do jaskyne a nech si hlavne nepyta od ineho, lebo ked uz si pyta od ineho, to znamena, ze su pre neho peniaze podstatne....co si pyta, ked nie su podstatne pre neho? nech kasle na peniaze, na vsetko.... strielala by som to normalne, ale nie preto, ze to nema peniaze, ale pre tie hluposti nelogicke, co trieskaju.....


musim povedat, ja pracujem teda vela a to mam slusne  platenu pracu a nestaci mi to a nie som nejak extra narocna a tak chodim aj po nociach po brigadach....

a su pre mna peniaze podstatne....a na konci mesiaca som stastna, ze si vyplatim vsetky "seky" a este mi aj nieco ostane, co setrim a po roku si kupim napriklad auto.....a bude ma to auto tesit a nie ze budem nestastna bez prace zavidiet inym majetky a pytat si od nich, ze nemam....prepadla by som sa od hanby

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov