Hellé Posted May 12, 2024 Posted May 12, 2024 Ppdla najmovsich zisteni je metabolizmus rovnaky od 20 do 60 rokov, potom sa nepatrne spomaluje. Co sa meni, je zivotny styl ludi. https://gymbeam.sk/blog/v-akom-veku-dochadza-k-spomaleniu-metabolizmu-ovela-neskor-ako-by-sa-mohlo-predpokladat/
Sniper Posted May 12, 2024 Posted May 12, 2024 pred 25 minútami, Tomáš pridal: Neotáčajte to na mňa. Všeobecne som si všimol že ludia priberú vekom (teda tým spomaleným metabolizmom) a to niesu ludia čo by sa prejedali. A čo sa na teba otáča? Však ty už pred 10 rokmi si bol tlstý jak prasa, zožerieš 2 pice, 4 kebaby, naláduješ sa klobásami, vychlastáš 2 litre koly, potom pokračuješ ešte čokoládami, žereš dovtedy pokým z chladničky aj ľad nezoškrábeš a svoj 130 kilový bachor schovávaš za spomalený metabolizmus??? Ako je potom možné že ja ako 42 ročný som mal 92 a teraz ako 46 ročný mám 78?? Kde sú teraz tvoje kecy o spomalenom metabolizme?
Tomáš Posted May 12, 2024 Posted May 12, 2024 Tu sa nabavíme o tom že ludia čo schudli životosprávou. Lebo ten kto schudol si upravil životosprávu. Ale o bežných ľuďoch čo nijako neupravujú životosprávu ale ani to nepreháňajú. Žiadny fastfood proste len tak bežne sa stravujú celý život že za mlada majú stabilnú váhu a po nejakých rokoch zrazu naberú... Od nejakých 18 rokov keď už organizmus dospeje a nerastie som mal dobre dlho stabilných 73 kg a nemenilo sa to. Ani ja som nevedel pribrať. Každú prevenčku doradu sa pýtali na výšku/váhu, povedal som číslo a vždy tak aj bolo keď ma odmerali a odvážili.
Proteus Posted May 12, 2024 Posted May 12, 2024 Lenze to nie je ziadne ospravedlnenie ani vyhovorka v tvojom pripade, kedze ty zjes za troch za jeden den. Tak nechapem, co tu obhajujes spomalenie metabolizmu, ked sa to teba netyka v tvojom stave. Ci tajne dufas, ze svojich 130kg hodis na spomaleny metabolizmus? To, co ty zjes by zagulatilo aj 20rocneho priemerne sa hybajuceho sa mladika. 1
Tomáš Posted May 12, 2024 Posted May 12, 2024 A v tom clanku čo tu bol link majú aj čiastočne pravdu. Že ludia si myslia že to je metabolizmom ale v skutočnosti to je temperamentom. Deti sú neposedné, stále vymýšlajú, a tam aj písali že v mladšom veku ludia stále niekam idú, stále niečo riešia a to spaluje. Ale furt je tu záhada (o čom je táto téma) že sú ludia také kostrové typy že sú extrémne chudý a nepriberú ani vekom. Keby som vedel ako to robia... Nešportujú lebo raz dávnejšie som sa pýtal žeby takéhoto typu či športuje a jej odpoveď bola že ona to nepotrebuje. Proste bola štíhla aj bez toho.
Proteus Posted May 12, 2024 Posted May 12, 2024 Stale pises a hladas priklady ako keby si chcel ospravedlnit svoju extremnu obezitu. Mam pravdu? O co ti ide? Preniest zodpovednost za svoju tucnotu na fyziologiu tela? Na spomalujuci metabolizmus? Ci coskoro zacnes pisat o genetickych deformaciach, chemtrails, ockovani a neviem co.... Proste si priznaj ze si tucny preto, lebo tvoj prijem kalorii za jeden den by stacil trom dospelym chlapom na normalne zitie. Naozaj neviem co tu riesis. Hlavne ty, co si pribral az nechutne. Nie kazdy, kto chce pribrat chce prezrat celu svoju vyplatu. Mesiac co mesiac. Teda v tvojom pripade za dva tyzdne. Aj ked netusim ako sa ti to podari, ked ti zadeluje peniaze mamka. 1
Vilma Flinstonova Posted June 3, 2024 Posted June 3, 2024 Dňa 10. 5. 2024 at 20:21, Tomáš pridal: Veď práve to je zaujímavé že priberáme automaticky a niekto sa spýta ako pribrať? Aj keby že sa neprejedáme doslova ale ide to aj vekom a tak. Všetci ktorých dlhé roky poznám vekom pribrali. A určite sa všetci neprejedajú. Ja priberiem aj pri hladovke. tak aby si vedel, ja o jednej takej viem. drží bodovú diétu. Čo vidí, to zbodne, inými slovami, žerie ako kyselina, na obed spráska viac ako Flinstone, a ešte si dá aj dezert. A nepriberie. Pri svojich 170 cm sa pohybuje medzi 45 - 48 kilami, a to je po dvoch deťoch a 3, resp. 2 ročnom dojčení. Moja staršia dcéra. Má to asi po Flinstonovi, ani ten nepriberie.
Proteus Posted June 6, 2024 Posted June 6, 2024 Tomas, ona isto nezje pocas dna za trochu ludi. Ty sa hlavne prestan prezierat a jest ako by mal prist zajtra koniec sveta. Uz si naozaj trapny s tym vymyslanim a hladanim jednoduchych rieseni. Neexistuje lahke riesenie. 1 1
Proteus Posted June 6, 2024 Posted June 6, 2024 Este raz ako pre idiota. Ak by hocikto tu jedol tyzden ako ty, stucnela by aj anorexicka. Morbidne vela jedla zjes. Ci mas pocit ze Vilmina rodina sa napchava ako ty? Ved to je az nechutne, co ty vsetko vies za den zjest. Dogrcal by som sa uz v polke dna. Ty sa tym este chvastas. Co tvoja cukrovka? Asi to s ochorenim nebude take vazne, ako si sa snazil prezentovat. 1 1
lopata555 Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 Ja ešte k tomu pridám, že ono to nie je len o tom koľko toho zješ ale čo hlavne ješ. Okrem iného ty vypiješ za deň toľko sladených nápojov, že aj keby celý deň nič neješ tak prekročíš kalorický príjem minimálne dvojnásobne. Lenže ty si stým spokojný. Možno na oko hráš, že ti to vadí ale keby vadilo tak hľadáš alternatívy ako to zmierniť. Čo takto skúsiť stéviu keď budeš mať nutkanie na dačo sladké? Edit. Inak som presvedčený o tom, že aj keď máš obezitu tak keby ideš na dajaké krvné testy tak ti zistia že si reálne podviživený. 1 1 2
Proteus Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 Presne, ten co vypije sladenych napojov, tak ma kaloricky vystarane na tri dni. Nie nadarmo sa hovori, ze zaludok je druhym mozgom. Co narobi, ked si bachor pyta? On je predsa nesvojpravny, on si nevie povedat. Vsak keby si tomas uvedomil a rozlozil si tie jedla na mesiac, kazdy den je ako v raji. Lenze on potrebuje nie jest, ale zrat. Obzerstvo je nechutne. Co je este nechutne je, ked bevie prijat zodpovednost a hlada skratky dokonca by prijal jest ako teraz a byt chudy.
iskra Posted June 8, 2024 Posted June 8, 2024 On 5/12/2024 at 10:07 PM, Tomáš said: Ale furt je tu záhada (o čom je táto téma) že sú ludia také kostrové typy že sú extrémne chudý a nepriberú ani vekom. Keby som vedel ako to robia... žeby čiastočne genetika, životný štýl ..?
Tomáš Posted June 9, 2024 Posted June 9, 2024 Až tak úplne nie lebo oni by chceli práveže pribrať. Sú chudí ludia čo sa udržujú životným štýlom, a potom sú chudí ludia čo majú takéto témy na fórach. Tieto diskusie som už všelikde videl aj dávnejšie. Mi to je až čudné že na tak lahkú vec ako priberanie hladá niekto rady. To je ako keby som sa spýtal ako míňať peniaze.
iskra Posted June 9, 2024 Posted June 9, 2024 áno, viem, že by chceli pribrať, nie je čudné, že si hľadajú rady, to si ty, myslíš, že je to ľahké, tí ľudia majú problém pribrať to nie je vôbec, že ako keby si sa spýtal, že ako míňať peniaze...peniaze sa oveľa ťažšie zarábajú, ako míňajú... ty, nechci to tak mať ako druhí.., sprav všetko preto, aby si bol ty sám so sebou spokojný, čo najzdravší...zodpovedne pristúp k svojmu problému... schudnúť..kvôli tlaku, cukrovke...
Proteus Posted June 9, 2024 Posted June 9, 2024 Tomas, ale toto je tema o priberani myslim si, ze zdravym sposobom. Nie ze sa vyzrat do morbidnych rozmerov. Tvoje rady k priberaniu su detinske, nezakladaju sa na zdravych zakladoch. Tvojim sposobom ludom sposobis obezitu. 1
Tomáš Posted June 9, 2024 Posted June 9, 2024 pred 4 hodinami, iskra pridal: peniaze sa oveľa ťažšie zarábajú, ako míňajú... Veď aj chudnúť je oveľa ťažšie ako pribrať. Tak ako môže byť pre niekoho nemožné pribrať, keď to ide samo. pred 3 hodinami, Proteus pridal: Tomas, ale toto je tema o priberani myslim si, ze zdravym sposobom. Nie ze sa vyzrat do morbidnych rozmerov. Tvoje rady k priberaniu su detinske, nezakladaju sa na zdravych zakladoch. Tvojim sposobom ludom sposobis obezitu. Takže ako nabrať kilogramy vo forme svalstva a pod. Nie si spôsobiť obezitu. Chápem. Tak nič.
Proteus Posted June 10, 2024 Posted June 10, 2024 Co si cakal? Ze niekto zalozi temu ako pribrat do tukov aby bol tucny? Take nieco iba teba moze napadnut vskutku.
Hellé Posted June 10, 2024 Posted June 10, 2024 pred 9 hodinami, Tomáš pridal: Takže ako nabrať kilogramy vo forme svalstva a pod. Nie si spôsobiť obezitu. Chápem. Tak nič. Matko svata, to si tu v tejto 4stranovej teme pochopil uz 3x. Kolkokrat to este musis pochopit, aby si to tu prestal kazit svojimi blbymi navodmi co su tak na dve veci. Fakt ti nestaci tvoj klub?? 2
Sniper Posted June 13, 2024 Posted June 13, 2024 Dňa 10. 6. 2024 at 8:46, Hellé pridal: Matko svata, to si tu v tejto 4stranovej teme pochopil uz 3x. Tiež jedno z vysvetlení, prečo téma Tomášove problémy so sebou samým má vyše 17 000 odpovedí na takmer 700 stranách. On všetko chápe tak na deň maximálne dva dopredu, začiatkom budúceho týždňa sa tu od neho opäť dočítame múdrosti ako sa dá spoľahlivo pribrať pomocou klobás, pice, kebabov a hektolitrov koly na gauči pred TV.
Vilma Flinstonova Posted June 22, 2024 Posted June 22, 2024 Dňa 6. 6. 2024 at 23:16, Tomáš pridal: Vilmina dcéra a manžel napríklad? čiastočne genetika a čiastočne že sa obaja obracajú celý deň. Flinstone pracoval fyzicky až doendávna, teraz sedí v kancli, ale ked treba, kedže je tam jediný elektrikár, musí nabehnúť. A dcéra, pri dvoch deťoch, ktoré majú každá nejaké krúžky, svojom obchodíku, niekedy aj manželovej trafike, kde ho občas musí zastúpiť, má čo robiť. Nemá kedy sa nudiť. Ale ona vždy bola veľmi štíhla a mohla si dopriať čo chcela a koľko chcela.
Tomáš Posted June 23, 2024 Posted June 23, 2024 Len či toho bolo tolko ako zjem ja a v takek kombinácii. Leno pre niekoho je veľa to že si namiesto jedného zákusku dá dve. Ale ja zjem na posedenie aj celú tortu a zapijem dvoma litrami coly. V tom prípade by zaručene pribrala aj ona.
Proteus Posted June 23, 2024 Posted June 23, 2024 To myslis vazne, ze celu tortu + dva litre coly? Mas ty vobec cukrovku? Este sa cudujes, ze mas 130kg?
Tomáš Posted June 23, 2024 Posted June 23, 2024 Už si ludia neželajú aby som chodil do tém mimo svojho svinčíka tak som len odpovedal Vilme. Inák tu nemám čo hladať. Toto môzme prebrať u mňa v chlieve.
Recommended Posts