Skočiť na obsah

Duke Nukem 3D: High Resolution Pack


Sniper

Odporúčané príspevky

Dávnejšie som niekde na nete našiel hru Duke Nukem 3D vo vysokom rozlíšení a nedávno som náhodou našiel stránku Duke Nukem 3D: High Resolution Pack

 

Hoci grafika pripomína starý Build, je pekne vyladená a väčšina vecí (najmä mutanti) čo bola v 2D je tiež v 3D.

 

Na spomínanej stránke nájdete aj download packu (100MB).

Sú tam inštalačky DN3D:HRP pre Windows a aj Linux.

 

Keď si hru nainštalujete, rozzipujte ešte súbor duke3d_hrp.zip a hra bude vo vysokom rozlíšení (môžete si nastaviť rozlíšenie až 1280x1024).

 

Hra podporuje aj moderné zvukové karty, čím odpadla nutnosť si v setupe nakonfigurovať zvukovku tak, aby sa hra vôbec dala spustiť.

 

Je vhodné mať inštalačku (alebo skôr crack vo väčšine prípadov) originálneho DN 3D, odtiaľ budete totiž potrebovať súbor DUKE3D.GRP, v ktorom je samotné jadro hry. Bez toho vám to nepôjde. Po nainštalovaní HR Packu môžete na originálneho Dukeho zabudnúť.

 

Ja čo som vyrastal na starom Dukovi, môžem povedať že tento HR Pack je dobre odvedená práca.

 

Ak by stránky (náhodou) nešli tak skúste niektoré tieto linky:

 

FileShack

Plagman

Thundik81

 

Niekoľko obrázkov:

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 17
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    10

  • BAXO

    3

  • Darkman

    1

  • Ajk

    1

Top prispievatelia v tejto téme

  • Pred 2 týždňami...

Hrá to niekto? Mám problém v prvej epizóde (L.A. Meltdown), druhý level (Red Light Disctrict), na konci levelu mi to zamrzne že to musím tvrdo vyresetovať :lol:

Pod XP sa mi takéto niečo stalo prvý krát :) Asi tam bude nejaká vážna chyba v tej hre :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...
  • Pred 6 mesiacmi...

:) asi odpadnem :) tuto hru som zboznoval, skoda len ze vtedy som nemal plnu verziu (ani zvuk nesiel) ale napriek tomu som to hral dookola :)

to boli este hry :lol:

edit: ja som si tuto temu az teraz len vsimol? ou :) :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Ahoj ludia, prosim poradte mi niekto. snazim sa jak magor uz 3dni spojazdnit duke HRP. najprv to neslo vobec, ale teraz sa to podarilo ale nejak divne :lol: proste rozlisenie mam ok, ako prostredie sa zda ciste a pekne. ale textury! textury zbrani a priser sa nezmenili...a myslim ze vobec textury nicoho. neviem co s tym prosim poradte mi niekto. proste su tam stale tie stare, instalacku som stiahol s tej stranky vyssie spominanej. Potom som to nainstaloval do C:\program files\dukeHRP a potom to chcelo Duke3d.grp ktore som stiahol z netu (plna verzia atomic editionu, teda vsetky epizody) a dal k nemu cestu a ono si ho skopirovalo do toho adresara. avsak ked som spustil hru preblyskla obrazovka s ciernej na sedu a hodilo ma do winu s tym ze:

 

v aplikacii eduke32 sa vyskytla chyba, a je potrebne ju zavriet.

ospravedlnujeme sa za sposobene problemy.

 

tak som troska maturoval u rozslisenia a nakoniec navolil 1024x768 a to hra uz nabehla normal, ale bohuzial tak jak pisem vyssie.

a podotykam ze na tomto pocitaci som to asi pred pol rokom alebo viac rozchodil uz raz...toto sa mi nestalo proste. skusal som 10 reinstal, a vsetko, skusal som pouzit informacie s povodneho duke nejake dalsie ale nic. navyse su mi podozrive tie subory sd_duke.zip co mam v hlavno adresari, a potom este v autoloade su maphacks.zip a duke3d_hrp.zip. myslel som ze to bolo v tom ze som to nerozbalil, avsak to som uz skusal a vysledok nulovy. uz som bezdradny, prosim pomoc

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na Atomic Edition som to neskúšal. Zožeň si klasický Duke 3D (Alebo skús aj ten Atomic Edition) a sprav to tak, že si najprv nainštaluj hru. Potom spusti inštalátor Duke HRP a to si nainštaluj do adresára kde je pôvodný Duke.

 

Potom spusti setup.exe a video si nastav na 1024x768 16bit (keď dáš len 8bit tak HRP by sa nemalo aktivovať a príšery budeš mať 2D). Potom si ulož konfiguráciu a spusti Dukeho (buď cez ten setup.exe alebo cez súbor eduke32.exe).

 

Ešte by ti malo vyhodiť hlášku v angličtine či chceš nacachovať textúry na disk, daj Yes, predpokladám že máš dosť miesta na disku, hra by mala ísť svižnejšie.

 

Akú máš grafickú kartu? Na GeForce 4 mi to nešlo (teda išlo ale raz za čas to zamrzlo alebo vyhodilo modré okno). Na GeForce 7300 GT to ide bez problémov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spravil som co si povedal ale nic. stale je to jak pisem. tu su video properties mojho kompu:

 

Video Adapter Name: NVIDIA Geforce FX 5200 (MS)

Video Memory: 64mb

Chipset Name: GeForce FX 5200

BIOS name: version 4.34.20.18.00

BIOS date: 04/04/03

Current Resolution: 1152 x 864px

Current color mode: 32bits per pixel

DirectX version: 4.09.00.0904

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Skús si dať nejaké štandardné rozlíšenie (1024x768). Alebo viac odporúčam skúsiť inú grafiku ak máš takú možnosť. O Geforce FX 5200 som počul veľmi zlé veci, že je to nepodarok (raz som si ju chcel kúpiť, ale odhovorili ma). Problémy ktoré popisuješ poukazujú na problémy s grafikou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Video memory: 32,00MB

Nie je to akosi málo?

 

Inak ti neviem poradiť. Schválne skús to u niekoho kto má kartu GeForce 7x. Ja ju mám a Duke mi ide bezchybne. A ak aj potom bude robiť problémy tak potom možno nebudeš mať vhodného Dukeho na HRP inštaláciu, ale ako vravím s Atomic Edition by nema byť problém.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Ja som si kedysi davno do duka robil vlastne mapy. Build editor + ziaden internet = hodne vela frustracie :)

V jednej mape som dokonca zbuchal aj byt v ktorom byvam.

 

Dukeho s hrp som naposledy hral (a cely presiel) par tyzdnov dozadu, uplne skvele. Velka vdaka ludom, ktory tieto klenoty (duke, doom, descent) udrzuju pri zivote. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Build editor + ziaden internet = hodne vela frustracie :)

 

Ja som v tom nikdy nevyrobil normálnu mapu.

 

Dukeho s hrp som naposledy hral (a cely presiel) par tyzdnov dozadu, uplne skvele. Velka vdaka ludom, ktory tieto klenoty (duke, doom, descent) udrzuju pri zivote. :)

 

Ja som mal na disku niekoľko verzií Duka, pôvodného, Plutonium PAK a Atomic Edition, tak som to nejako skompiloval dokopy, v menu mám 5 kampaní (neskôr skúsim pridať ďalšie) spúšťam to cez eduke32.exe, takže to v pôvodnon engine v pohode fičí aj pod XP. HR Pack sa potom už len dodatočne doinštaluje, uvažoval som to skompilovať dokopy, ale HR Pack sa stále vyvíja (najnovšia verzia obsahuje zaujímavé efekty, testovacie preview je dostupné na ich domovskej stránke), takže by to bolo trochu zbytočné.

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov