Skočiť na obsah

Domáce zvieratká


game

Odporúčané príspevky

  • Pred 5 mesiacmi...

Doma sme už veru mali všeličo – škrečkov, korytnačky, rybky, psíka, zajačicu, kocúrov. Dokonca sme mali ježka, ale ten v noci funel a príšerne páchol, tak sme ho hneď na druhý deň vrátili do prírody. Ale sranda bola s ním. Otec si istý čas adoptoval pavúka, myslím, že to bol križiak, a mám pocit, že mali medzi sebou celkom priateľský vzťah. Bohužiaľ, pavúk jedného dňa zmizol, tak nám bolo za ním chvíľu smutno. :lol:

 

Mojím snom je mať raz vlastného koníka, možno i dvoch.

 

So zvieratkami často býva veľká zábava, hoci nie celkom chápem, prečo si ľudia kupujú psíkov, keď na nich nemajú čas.

 

A... Rozum sa mi múti, keď nejaký optimista v Starom meste venčí svojho chlpáča na betóne – tomu už teda fakt nerozumiem...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto su moje Želvičky, kedysi nerolucna dvojica, bohuzial dneska uz mam len jednu, pretoze druha pred vyse rokom umrela

Nalavo moja 10ročná NIKA :) a napravo KATKA, ktora od 20.maja 2007 uz nieje medzi nami :)

zelvyiz2.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Zajo vlastnym menom Chucky volany domacky zajo. pocuva aj na šušník.ale to moze len najblizsia rodina. potom skrecok vlastnym menom Skrecok. pocuva na : no co tyyyyyy!

macka nie celkom nasa nepocuva vobec.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Tak ja mám doma dve mačičky, vlastne v súčasnosti tri, ale osud tretej mačky nie je jasný, pretože je u nás len ako na "stanovišti alfa". Sú to dvaja kocúrikovia a jedna mačička. Môžete si o nich prečítať na mojej stránke http://ondro.osveta-senica.sk/stranka/macky

Tretí kocúrik je 100% Merlin, akurát je o pár rokov mladší a namiesto čiernej farby má medovú. Hlavne osobnosťami sú si strašne podobní.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Doma sme sa po zasadnuti rodinnej rady a spracovani prezidenta (teda mna) rozhodli chovat fretku. Vobec s tym nemam ziadne skusenosti,takze ,kym ju napasujeme ku mne domov,musim dostat rychlokurz na temu "co to preboha zase budeme chovat????"

Ak ma niekto z vas skusenosti,alebo co,tak vsetko rada privitam...:lol:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som mala uz tiez vselico

v detstve som mala morcata /toto zvieratko je mojou srdcovkou este dodnes, skoda ze uz nie je na to cas a vlatne ani priestor, kedze terarko s "prasiatkom" zabera miesto a hlavne je citit /, vtaciky /andulky vsetkych farieb/, rybicky, zachranili sme aj mlada vevericky, ktore sme nasli pod stromom v zubozenom stave, odchovali sme ho a neskor pustili v zahradke u babky, kde sa chodievala pravidelne krmit

kedze som sa chodila starat aj o zvierata v utulku, bravala som si na vikend psika, oddanu sucku krizenca nemeckeho ovciaka

od detstva som chodievala do nedalekeho centra volneho casu, kde bolo plno zvierat, takze ked som ich nemala zrovna doma, mala som ich tam :)

takze ratam sem aj kone, kozicky, hady, plazy a pod. :lol: o vsetko som sa starala...

 

v sucasnosti je to len jedno velke akvarium, o ktore sa staram sama, ktore si aj zveladujem a skraslujem ;)

chcelo by to psika, ale uvedomujem si ze to nie je o tom, ze ked mam chut, tak s nim vybehnem von, ked mam chut tak ho pohladim, je to o tom, ze pes je zivy tvor a potrebuje aby mi bol venovany cas ...a toho ja mam malo

 

edit...aj o fretky som mala tu cest sa starat...su to uzasne zvierata, velmi zvedave, hrave, jednoducho radost na ne pozerat :) ale nechcela by som to, velmi to smrdi, dokonca niekedy nepomoze ani operacia pri ktorej vyoperuju tieto "pachove" zlazy ...potrebuju stale nieco na hranie, potrebuju pozornost, velmi trpia ak sa nudia, a moze im to sposobit aj zdravotne komplikacie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kamarát pred pár rokmi choval fretky, dve, čokoládovú a bežovú ... choval ich vonku vo velikánskej klietke, v zime tuším v pivnici, bolo ich trochu cítiť aj vonku ... a hlavne, keď sú mačky 3D zvieratká, fretky mi pripadajú o rozmer pohyblivejšie ...

 

v tej klietke okrem vetví na lezenie mal zavesené a poviazané na koncoch rukávov staré košele, fretky milovali šupnúť sa do rukávov a blbnúť tam ...

okrem toho mal na ne postroj, a chodili aj na prechádzky, bol to pohľad : niečo sa bleskurýchle vlnilo po ceste a za sebou na vodítku ťahalo dve dievčence ... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes som počula jednu krásnu historku o slepačom a kačačom mozgu :lol:

 

kamarátkin novopečený manžel je odjakživa zverofil, / on sa s malým papagájom chodil aj sprchovať / a zvieratká akéhokoľvek druhu majú radi jeho ... pochádza z gazdovského domu, kde občas, keď boli premnožené králiky, zabíjajú ich viac naraz, niečo predajú, niečo ide do mrazáku, smutné, ale preto ich chovajú ...

 

zvieratká v dome sú zvyknuté, že pri tom veľkom čistení sa im vždy čosi ujde ... zvyčajne sa okolo neho zhŕknu sliepky a kačice

... sliepky okolo neho s kotkodákaním krúžia, strkajú sa, keď im niečo hodí, idú sa v jednej hrči pozabíjať, doslova lezú jedna druhej po chrbte za sústom

 

kačica sa postaví pod zajaca s otvoreným zobákom, keď jej niečo hodí, chytí, prehltne, a znovu nepohnute otvorí zobák a čaká na ďalší chod :)

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

:)

 

musela som si pohľadať, aký je racing breed, už mám predstavu. je to dosť veľký peso, akej farby to má oči ?

 

 

 

minulý týždeň som zasa odolávala náporu, znovu ma niekto presviedčal, že v byte bude mačke dobre ... neviem, ja mačky poznám ako slobodné tvory loziace po strechách, nie po záclonách ... :lol:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chlapec z juhu,preco si nehodil fotecku? Ja zboznujem psi a pred rokmi som tuzila po hasky. Nakoniec som vlastnila aljasskeho malamuta. Chudacik,uz nie je par rokov . Mam blizky vztah k tymto plemenam,ale vlastne ku vsetkym psom. :lol:

 

Mno,ani som sa nepochvalila,ze fretka uz u nas funguje ako rovnocenny partner :)

post-1452-125378434216_thumb.jpg

post-1452-125378439801_thumb.jpg

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my máme oboch našich psov mimo bytu (dočasne), akonáhle sa dostavia dom, budú už s nami... nevidela som ani jedného ani druhého už poriadne dlho :lol:

 

chýba mi najmä náš stredoázijský ovčiak, ktorý ma už asi ani nepozná :)

 

AZIAT foto

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

racing/sprint husky nie je velky game. skor ma subtilnejsiu kostru, srst nie je vobec ako show/working husky. nie hunata. slachtene boli vyslovene na kratsie sprinty.ma 5 mesiacov a nestacila jej ani madarska vyzla v behu a ma tolko ako nasa. je dost divoka s velmi silnymi loveckymi pudmi (ako kazde primitivne plemeno).viac vlk ako husky.

este mat ceskoslovenskeho vlciaka a budem uplne spokojny.

foto poslem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"minulý týždeň som zasa odolávala náporu, znovu ma niekto presviedčal, že v byte bude mačke dobre ... neviem, ja mačky poznám ako slobodné tvory loziace po strechách, nie po záclonách ..."

ale su ovela vhodnejsia nez napr. psy. okrem toho sterilizaciou sa da odstranit pre coveka neprijemny cyklus a potom su vyrovnanejsie, maju menej zapalovych ochoreni a ako menej aktivne su vhodne aj do bytu. treba dbat najma na to, aby nepribrali.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

My máme vyslovene psa na stráženie objektu, od malička je vonku/v koterci, dnu ešte dodnes mimo nejakých dvoch prípadov (keď sa bál búrky) nikdy nebol.

Je ale dôležité, že nie je nikdy na reťazi a každý deň sa s ním odjakživa absolvujú dlhé prechádzky, je socializovaný, milý, pre ľudí, s ktorými osobne prídeme do jeho rajónu nie je nebezečný.

Neviem si predstaviť, že by sme mali takéhoto psa, odmalička zvykaného na vonkajšie podmienky a stráženie, v 2-izbovom byte, kde je momentálne okrem 3 dospelých ľudí ešte aj 3-ročné dieťa. Neviem, ešte som asi ani nepočula o niekom, kto by mal aziata v byte. Ja by som sa hlavne obávala vychádzok s takýmto psom tu u nás, na Račianskom mýte, keďže vlastne v meste ešte ani nebol. Predtým sme bývali na okraji lesa, teraz je pes pri ramene Malého Dunaja, čiže tie výchadzky a kontakt s okolitým prostredím sú niečo úplne iné v porovnaní s klasickým denným sídliskovým venčením psa.

 

Samozrejme, poznám veľa ľudí, čo majú veľké psy bez problémov doma. Je niečo iné, keď si tak pes zvyká odmalička. Myslím, že nášho psa (4 roky) by sa už bývaniu vovnútri dalo naučiť len ťažko.

 

Kedysi dávnejšie starootcovci mai v byte dokonca Neapolského mastina, čo je tiež poriadne hovádko a nebol problém. Ja osobne by som si asi väčšie plemeno doma v byte nevedela vôbec predstaviť.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj ju planujes do buducna "zapriahnut"?

 

tieto psy, ako vsetky severske, saňové psy, sa bez tejto moznosti stavaju apatickymi, nestastnymi....co teda poznam osobne, ludia z okolia si kupia tieto plemena a maju cas ich vencit akurat tak okolo panelaku a podobne

naopak je v nasom meste aj jedna pani, ktora obuje bezky, da okolo pasu velky "remen" a zapriahne psa, s ktorym sa prehana ci v zime, ci v lete po lukach :lol:

 

a inak krasna...husky ci malamut, oba maju velmi zvlastny pohlad, nie a nie uhnut pohladom :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano, bude tahat ale az od jedneho roka. sme v kontakte s bratislavskou partiou musherov a chovatelov severanov a toto bola ich rada.

a tak isto ze severania patria len do lesov, snehu a zaprahu je zakorenena mylna predstava vacsiny ludi nam povedali tiez. to by potom do bytu nemohli ziadne polovne psy, sluzobne atd.

na buduce leto chcem este jedneho a hladam trojkolku na tahanie.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov