Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ale vyzera moc mily :lol:,nech si zije svoj zivot,a kaslat na "slusne chovani"..hlavne,ze je stastny u vas :)

• Upvote 1
Posted

Krasne tvory, chlapci, co vy dvaja mate doma, neuveritelne krasne... Taky ten "domaci" maznacik uz nie je ani tak zvieratom, skor plnohodnotnym clenom rodiny. Joj, idem objat svojho psa.

• Upvote 1
Posted

peknučká ... má masku ako zorro :lol:

Posted

Krásnych domácich miláčikov máte... a najmä tá južanova Lily... :lol: Skutočne je nádherná :)

My máme doma len tohoto malého chutného krpčeka. Volá sa Link a prakticky je sestrin keďže si sama kúpila všetko príslušenstvo a aj jeho samotného ale odkedy ho doniesla domov som sa doňho zamilovala:

Obrázok

• Upvote 2
Posted

mne sa paci havo od noxa.

kazdy zverko doma je super.

• Upvote 2
Posted

ale ty si neobjektívny, lebo si pesový zverkový :lol:

oni sú všetci super ... začínam mať pri vás výčitky, že som už dlho nemala zverka ... naposledy škrečka, aj to už dávno

myslím, že by som práve nutne potrebovala ... v záujme zachovania duševného zdravia minimálne

Posted

ja som to myslel tak ze KAZDY zverko doma je super. macka pes skrecok rybky......

• Upvote 2
Posted

ano, viem, to chcel byť vtip : )

... tú neobjektívnosť som mienila na hodnotenie psíka ... hava od noxiho :lol:

mimochodom, rybky si rada pozriem, pekné, ale doma ich mať nemusím :) :)

Posted

pekné zverstvo to je, veľmi pekné, domácke a pohodové :lol:

Posted

vred,to je krasny pes,teda ja neviem povedat na ziadne zviera,ze je skarede,ale je aj narocny na chov. Na nasej ulici susedia chovali toto plemeno,no fenka mala nejake problemy pocas tehotenstva a prisli o nu :lol:,hoci starostlivost mala,myslim na 110%

Posted

očiská má parádne to mača :lol:

prečo je ten pes hlúpy ? :)

Posted

eiensama, aké krásne bibi malé, čím ďale, tým viac som si istá, že namiesto detí si zadovážim zverinec :lol:

• Upvote 1
Posted

Boze, ved to su moje dve zlaticka, moje dve dcerenky. ;) Blue, este ked bola mala, zvykla spavat pri klavesnici - len tak sa pozdlz nej natiahla a tam buvala... A dost casto spavala v mojom lone... Och, este stale mi takto spinkava v lone a tam pradie a pradie a pradie... A potom ma hryze a skriabe a hra sa. Bipolarna macka :lol:

A Cynthia je korkspaniel, o nich je vseobecne zname, ze velmi inteligentne psy to nie su... A na nu to tiez plati... Miestami zaziari svojou inteligenciou, ale vacsinou je to take hlupucke malinke one, avsak nemozem jej nic zazlievat - ako jedina z rodiny sa vzdy tesi, ked pridem domov. :) Plus je to krasavica, och.

Bijou, no aspon taky je moj plan ;) Bozinku ved zvierata su take uzasne :)

• 1 month later...
Posted

Minule keď som umýval akvárko, tak som dal Niku behať

no a po dlhej dobe som môjho domáceho mazlíčka odfotil:

Obrázok

• Upvote 3
  • 1 month later...
Posted

na čt2 práve išiel krásny dokument o mačkách :)

toľko rozmanitých kdejakých mačiek ... ale aj bezsrsté a strapaté a krátkonohé a bezchvosté a kdeako vyšľachtené

naháňanie mačiek po Egypte a kdekade po svete a zbieranie DNA potvrdili, že domestikácia prebehla v "úrodnom polmesiaci" Blízkeho východu
našli hrob človeka pochovaného spolu s mačkou na cypre a dokázali, že ako si bežne väčšina ľudí myslí, že "mačky pochádzajú z Egypta" - DNA zbierané na Káhirských a predmestských uliciach dokázali, že domestikácia mačiek prebehla v Egypte. :)

odtiaľ sa rozšírili ďalej do Európy a Ázie, a z Európy do Amerík a Austrálie ako pre svoje lovecké majstrovstvo a mačaciu podstatu hýčkaní vítaní pasažieri lodí ...

pred 4000 rokmi, keď ich vo veľkom začali mumifikovať a uctievať, bol to už len produkt vzájomnej starej spolupráce:
mačky boli vtedy už domestikované, ľuďom bránili úrodu pred hlodavcami, stávali sa domácimi miláčikmi, ale zároveň im človek poskytoval toľko voľnosti, koľko len chceli.

tento stav vydržal celé tisícročia, až kým pred asi 150 rokmi sa človek nepustil do šľachtenia mačiek len tak pre potešenie - pre nič iné mačky šľachtenie nepotrebovali, vo svojej podstate, stavbe, polodivej - polodomácej povahe, loveckých inštinktoch a celou svojou výbavou sú dokonalé tvory. :)

šľachtenie začalo naberať v posledných desaťročiach roztodivné rozmery, a mačkám často ubližuje, niektoré majú nábeh na choroby obličiek, niektoré na hluchotu a na kopu chorôb.
a bezsrstá mačka je už aj v krátkonohej forme ... ;)

a pravdepodobne, podľa posledných výsledkov bádania, si inkvizícia sama vykopala jamu a privolala na seba choleru, keď spolus bosorkami upaľovali kopy mačiek, ktoré považovali za ich služobnice a prevtelené bosorky ... hlavne hádzali na oheň tmavé a čierne mačky, a práve tie majú šancu prežívať dlhšie, aj ako úspešní lovci, lebo sú nenápadnejšie, ako biele a strakaté
rapídne sa znížili stavy mačiek - lovcov, zvýšil počet hlodavcov prenášajúcich choroby, a mor a cholera mali väčšiu šancu.

takže mačky ;)
je viac než možné, že hociktorá mačka, ktorá pradie doma či naháňa myši po dedine, či valcikov superkocúr, na ktorého mám slabosť, má predkov v Egypte faraónov ;)

• Upvote 2
  • 3 weeks later...
Posted

:lol:

dostala som výhodnú ponuku na čistokrvného mačiaka ... a teraz ...

chcem mať doma v byte mačku, či nechcem mať doma v byte mačku ... :) :)

dostala som fotky, toto je ten inkrimimovaný pán kocúr, u pani majiteľky ...

Obrázok

Posted

Tak nam po vianociach pribudlo do nasho maleho zverinca parik papagajov spevavych.

Su to potvory,co sa rady medzi sebou hasteria a vobec sa neboja fretky. :lol: Az bude fotecka,hodim :)

Posted

kocúrik mačiak sa predal na výstave ...

teraz je na rade červená bodkovaná britka mačička ...

Obrázok

čistokrvná pani grófka carmen ... ako sa vám páči ?

Posted

Obrázok

Tato je vystiznejsia ...a lahsie sa ti bude rozhodovat :lol: