Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

Neznasam sviatky, fakt, som skeptik do morku kosti, mozno aj pesimista, kedze v tom vsetkom vidim iba pokrytectvo a loz a hluposti, ale sviatky povazujem za hluposti.

 

Komercnost, falos, darceky. Preco by ludia mali potrebovat specialny den v roku na to, aby sa zisli, vymenili si darceky od srdca, povedali si par peknych slov a potom sa zase rozisli? Isto, vsetci vedieme svoj zivot, mozno nemame prilis casu, ale na pohodlie by cas jednoducho mal byt. Ja nepotrebujem den v roku na to, aby som sa zisla s rodinou - ak chcem, jednoducho idem. Ak chcem vzdat poctu zosnulym, tak idem. Dobrovolne, z vlastnej vole, a nie preto, ze ma tlaci cas, ze vence budu vypredane, ze bude zapcha a nebude miesta na parkovanie... Isto iste, je to proste moj nazor :] So sviatkami som nikdy nemala dobre skusenosti a jednoducho mi to ostalo, ale bude to aj tym, ze neznasam tu komercnost... Nieco sa blizi a ludia sa idu zblaznit... A ked to prejde, ako by sa ani nic nedialo... Nie, to nepotrebujem... Na narodky mi dajte aj lizanku, stanglu salamy, na vianoce vatove tycinky, na hocaky sviatok to iste, ci nic, ale hlavne nech je to vsetko od srdca a uprimne.

 

Ak niekoho bavi chodit vtedy, ked chodia ostatni, ak to pre niekoho je dolezite a ma to vyznam... Dobre. Nikomu nic neberiem :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

Som rad ze uz pomaly sviatky koncia,Silvester a traja krali to je uz nic :shifty: Mam rad bezne dni v roku,uz mam sviatkov plne zuby!Vsetko je zatvorene clovek je len doma s rodinou citim sa uz ako vazen -_-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... uz mam sviatkov plne zuby!Vsetko je zatvorene clovek je len doma s rodinou citim sa uz ako vazen -_-

 

zatvorene su obchody atd :)

 

Toto zas ja nejako nechápem. :neviem:

Základom spokojnosti sú otvorené obchody?!! :hmmm:

Ako sa niekto môže po pár hodinách doma nudiť, či cítiť ako väzeň?!

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To sa stava, ze zrazu akoby bol clovek neuzitocny...len sa poneviera po dome, pokial nejde po rodine na navstevy a nerobi celkom nic, nemoze dokonca ani "uniknut" do obchodov :D obcas si nevieme "uzit" to volno, co sa nam naskytne a nudime sa

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

so sviatkami mám z istých príčin, dávnych, z detstva, problém.

ale z vianoc či sviatkov aspoň chvíľa u mamy, kde sa stopro vždy aspoň raz poháda každý s každým, čo je naša špecialita tuším odjakživa, sú čím ďalej vzácnejšie.

nie pre vianoce samotné ... pre utekajúci čas.

 

a tento blog mi dnes večer dodal ... a Ady mi ho znovu pripomenul : http://pajankova.blog.sme.sk/c/316821/chori-a-skromni.html

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ivanka píše pekné blogy.

Ale nie to som chcela.

Aj my sme v posledných rokoch boli všetci nervózni, ja som vlani bola obzvlášť vystresovaná, všetko na mňa doliehalo, ništ som nestíhala, ked som netrčala na prianie šéfa vo firme, kde som sa v tom čase chystala nastúpiť, tak som bola na kurze alebo som študovala, alebo som počúvala náreky rodičov, že som sa im už 3 dni neohlásila, a vôbec, z každej strany sa vynárali nejaké problémy...

tento rok som si 2 dni pred sviatkami vzala dovolenku a som si povedala, že sa nebudem naháňať, čo stihnem, to bude, čo nie, to nebude. pomaličky som si upratala, čo som stihla bez naháňania, to som upiekla, ozdobila stromek, a všetko prebehlo celkom pokojne, Došli obidve dcéry, po večeri a rozbalení darčekov sme hrali spoločenské hry, čo doniesli dievky, a dobre sme sa narehotali, veselý príjemný večer to bol. Ale potom som nemala ani jediný deň pre seba. Skrátka furt sme buď my dakam chodili, alebo dakto prišiel k nám...ale aj tak to všetko bolo kľudné a ešte aj Flinstone Goriot bol celkom v pohode.

Ja by som prijala aj Vianoce niekde na horách, kde by sme sa o nič nestarali, kde by naopak, bolo postarané o nás. A nemuseli by sme nikam ísť, ak by sa nám nechcelo. rada by som také sviatky zakúsila ešte kým aj mám schopnosť si to vychutnať. To ale by som pána Flinstona musela dostať z domu.

Toľko som mu pred sviatkami pílila uši, až nám zakúpil víkendový wellness pobyt v Piešťanoch, to som o.i. dostala od neho k Vianociam. Už sa neviem dočkať.

Ale celý ten kľud je ani nie v tom, či som stihla alebo nestihla to či ono, ale v celkovej spokojnosti. teraz som nebola vystresovaná, nestresoval ma ani zamestnávateľ, ani rodina, a aj s rodičmi to celkom šlo, a prejavilo sa to aj na celkovej atmosfére. S týmito Vianocami som bola spokojná a dúfam, že aj moji najbližší.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...
  • Pred 3 rokmi...
Dňa 29. 10. 2006 at 13:37, game napísal:

predvečer Dušičiek ...

 

zanedlho Vianoce,

nemám rada sviatky. namiesto radosti nechuť a smútok, nesiem si to z detstva, akosi ... niekot tie sviatky vždy osladil, akékoľvek sviatky ... neznášam obrady, len preto, že je sviatok, nie ... nemusím sviatky

Ja som väčšinu z nich v práci takže takže naposledy som ich kvalitne prežíval za študentských čias. Tešil som sa na pálenie sviečok, aj na vianoce ale teraz je to už len taká rutina. Deti asi baví že môžu manipuľovať s otvoreným ohňom, hľadať hroby, premiestňovať sa horedole po okrese lebo skoro v každej susednej dedine sú pochovaní príbuzní... Proste celé dušičky je pre ne zážitok. Zase vianoce tal darčeky, stromček koledy, z pohľadu dieťaťa to bolo pekné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov