Skočiť na obsah

arwiel

Odporúčané príspevky

deti moje, čo ste dostali pod stromček ? :)

 

ježiško u nás chodil síce online už pred vianocami, ale nechal si prekvapenie aj pod stromček, dokonca aj poststromček ...

dostala som od brata tohtoročnú a budúcoročnú ročenku jedného úplne skvelého maďarského rébusového časopisu, je dokonale bezkonkurenčný, roky som sa k nemu nevedela dostať, ... prináša informácie, tajničky každého druhu, a dokonale cibrí jazyk ... až teraz, dve naraz ... :happyroll:

 

a postježiško mi priniesol ... stojan na maľovanie.

usmievam sa tomu ešte aj teraz. od štrnástich rokov po ňom túžim, našiel si ma teraz ... :flowers:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a máme po Vianociach...

Ježiško priniesol víkendový wellness pobyt v Piešťanoch pre 2 osoby, t.j. pána Flinstona a mňa, lístok do divadla na Skrotenie zlej ženy opäť pre pána Flinstona a mňa a podobný dostala aj naša nádejná budúca svatka, detektívku (ale presne takú doma mám, tak ju dcére skúsi vymeniť), rukavičky, termopodkolienky, a postJežiško doniesol pulóver.

A hlavne sviatky prebehli v pohode, bez hádok, nervozity a bez naháňania sa.

 

Zajtra sa sem asi nedostanem, tak vám všetkým želám veselého Silvestra a šťastný nový rok.

http://svetpohladnic.sk/pohladnice/obrazky/stvorlistok-pre-stastie-stx130.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

 Mráz nám klope na okno,
v krbe praská polienko,
za okienkom sa vločka znáša,
za ňou ďalšia, tá je naša.
Zrazu niekto za mnou stojí,
v plnej svojej zbroji.
Biela brada, dlhý plášť,
v červenom je celý,
bude to asi Mikuláš! :) 

post-2385-0-14070500-1386329158.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vianočné dekorácie na rok 2013 :

 

dekoratéri sa tento rok na vianočnej farbe vzácne zhodli, keď máte doma iné farby, šup s nimi von, nastupuje biela  :smile2:  ... krížom netom sú vianočné dekorácie, papeirové, plátené, vypchaté, vystrihnuté, fúkané, farbené, ... a  stromčeky, sobíky, srdiečka, ozdôbky, gule, mašle, svietniky, sviečky, krby, maľovky izieb, lamety, vetvičky, ružičky, taniere, obrazy na stenách, krby, jedličky .... proste biele a biele a biele ...
vyzerá to asi takto :

 

post-3-0-12356700-1386443115.jpg   post-3-0-48575900-1386443117.jpg

post-3-0-23063400-1386443119.jpg   post-3-0-97426500-1386443120.jpg

post-3-0-52900900-1386443122.jpg      post-3-0-54445600-1386443123.jpg      post-3-0-85654800-1386443124.jpg

zdroje: https://www.google.sk/search?q=viano%C4%8Dn%C3%A9+dekor%C3%A1cie+2013&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=eWyjUr_DF4_07AaU2YCYCw&ved=0CC8QsAQ&biw=1252&bih=572#imgdii=_

 

tak.
tieto trendy ma každý rok nesmierne zabávajú :)

minulý rok som po nejakých dvadsiatich rokoch menila, stromček nemáme už veľmi dávno, zo sád sklenených ozdôb / vždy sme mali malé stromčeky a malé sklenené gule / zostali zbytky kdejakých farieb, možno raz ešte bude stromček, potom sa zídu ... a minuloročné sú teda jednotné malé dekorácie, pár kúskov, s bronzovými ozdôbkami, a také aj zostanú, zasa hodne dlho ... :agree:

 

tak ako, priatelia, trendy ?  :smile2:  idete prefarbovať na bielo ? :happyroll:

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja mám ako každý rok červené svetielka, červené, modré a strieborné ozdoby prestriedané aj trochou iných farieb, možno aj nejaká zlatá sa tam pripletie - a je to tak už pár rokov a bude aj naďalej... :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem ci som to uz pisal,asi ano v mojej rodine su vianoce najhorsi den v roku. 

 

pre mna je to uplny stres - pre zenu dvakrat taky.

 

Po..je ..ba-ne vianoce a tak to je uz niekolko rokov. Sprosty jeden den. A mal by som nieco vymysliet na tento den ako to poriesit - den oblievaciek - to je oproti tomu suviks.

 

----------------------

Vylestili sme si a ozaj topanky ja aj zena. Rano som v topanke pri obuvani narazil na celaskon. Kupila mi na mikulasa celaskon. Ok - cele zle a mna uz ten Mikulas nasiera nenormalne - moje deti dostali 6-8 mikulaskych balickov. Tolko blbych vyhodenych penazi . Ja im do roka nekupim ani lyzatko.

 

A tie vianoce - nakupovanie darcekov - minuly rok som nekupil ziaden - tohto roka nekupim ziaden. Kaslem na to. Zene som nedal kvetinu ci darcek - na valentina,vianoce, ci hocico. Kaslem na to .

 

Kupujem len to co potrebujeme - nemzslim jedlo - ani blbe boby - ktore nevyuzije syn - lyze. Inak dne zena ze treba kupit boby - tento tyzden mi ich na schodoch nukala suseda - niesla ich dole schodmi ja som sie hore do bytu - nechcel som ich. Lebo ich nemas ako a kedy vyuzit. Ja som boby mal,aj pod stromcekom,ale boby sme mali 10 deti, ak napadal sneh na boby musis mat utlaceny sneh aby to slo, ale ked sme sli 5ti sme to udupali cely svah rychlo - jeden? Nema sancu. Ak napadne viac snehu ani sanky nepojdu. Ani dnes nesli - jednej kolegyni(70 rocna babka) - mojim detom sli.  Ale som ich rostlacal podobne ako bobistov na tobogane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ostávam v trende "čo nájdem v spodnom šuplíku, to zavesím na strom."  :)

Máte pravdu tieto ozdoby na vianočný stromček,

nie sú také dôležité oveľa dôležitejšie je meditácia

začiatku dejin spásy - Zvestovanie Panne Márii

Napriklad ako v tomto článku:

 

„Zdravas, milosti plná, Pán s tebou... (Lk 1, 26 - 38). S úctou pozdravil anjel Máriu. Jej rozhovor s anjelom bol dialógom o tajomstve, ktoré prekračuje všetko ľudské chápanie“, povedal Ján Pavol II. v príhovore po Anjel Pána a pokračoval:

Máriino Hľa, služobnica Pána, nech sa mi stane podľa tvojho slova je veľké slovo života; rozhodujúce pre dejiny spásy, je to áno zmiereniu a vykúpeniu, áno Božej vôli, ktorá je pre Máriu vždy rozhodujúca.

 

Alebo ako niekto vhodnejšie, môže to byť tak:

http://www.gloriadei.sk/blog/zvestovanie-panne-marii

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sa tu normalne hanbim napisat, ze ja mam biely stromcek... :zubiska: + fijalove gule..a tak to ostane, kym sa nevytrepu..amen

to ti odpúšťame, dcérko, zrejme to máš už nejakú chvíľu, trendy netrendy  :)

 

brat mal taký, tuším to bol pred x rokmi ich prvý stromček, práve také leteli, a bolo to celkom pekné, nepamätám už, s akou farbou to kombinovali, neviem, či nie fialovou ... a slúžil dlhé roky :)

pred pár rokmi menili na zelený, so svetlejšími zelenými ozdobami a zelenými bodovými svetielkami, a vyzerá to moc dobre ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my teda máme už viac ako 20 rokov stromček umelý, asi meter vysoký, takže ho zdobím zásadne na Štedrý deň, za dve hoďky ho mám ustrojený aj s pozeraním rozprávok a okusovaním dobrôt...  :-) a pre vôňu ufikneme živú vetvičku a nazdobím svietnik...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak chcete byt ekologicki, nepouzivajte umele stromceky ;)

tolko blbych plastov...

ja mam vo zvyku ist sa prejst na Stedry den doobeda, najdem v lese hustu skupinku malych stromcekov zo samonaletu, tak jeden vyfiknem, nech maju ostatne viac miesta

ale manzelka vravi, ze tento rok ani stromcek netreba robit, tak uvidim... ale to by som zasa prisiel o tu prechadzku :D

kazdopadne budeme tento rok po mnohych rokoch len sami dvaja

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mame zivy od lesnikov. tento rok jedla.

 

inak zdielam slimakovo nadsenie .. potesilo by ma, keby uz bolo po vianociach. vecer s nasimi prezijem, nemusim vkuse zvatlat, som rad za darceky, ktore im kupim a z ktorych sa tesia, ale nasledne stretnutia so sirokou rodinou, kde tisickrat zodpoviem, ako sa mam, co praca, co skola, co zeny, pocuvam ku vsetkemu hovno platne rady do zivota a musim sa tvarit stastne a veselo, lebo su predsa vianoce, by som vdacne vymenil za den straveny pred krbom s knihou v jednej ruke, Birellom v druhej. pretvarky mam dost pred celou spolocnostou a realitu rozoberat nehodlam. zial, tieto vianocne tanecky su v rodine povazovane za nieco ako v dedine kostol - dovodne neospravedlnena nepritomnost sa povazuje pomaly za hanbu rodinnej odnoze a este aj od nasich by som mal podrb. takze stastne a vesele .. ze som si ja blbec nekupil letenku do Azie na 25.12.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

chripka by nepresla, zamlada som fejkoval dost teplot, aby sa nasi spolahlivo naucili rozlisovat, co je pravda a co je kec.

 

ono to potrebuje byt velmi relevantny dovod na to, aby som si usetril kecy "vsak si ich rok nevidel", "to prezijes", "par hodin ta nezabije" a pod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nasa rodina ma na tieto veci nemenne pravidlo "a co by bolo na tom, ze by si sa na par hodin kvoli ostatnym prekonal". cize co je pre mna relevantne, je v globalnom meriku nechut kooperovat v duchu rodinnych tradicii - co je tento rok pravda, lebo ma ta tradicia sere. to by ale bolo na dlhsiu debatu, do ktorej sa mi v tejto teme nechce.

 

uzite vianoce, aspon ti, ktori z toho daco mate.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak chcete byt ekologicki, nepouzivajte umele stromceky ;)

tolko blbych plastov...

 

Čo je neekologické na strome, ktorý máš 18 rokov v pivnici a len raz ročne ho na pár dní vytiahneš do bytu?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov