Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Podla mna netrepal - mi to potvrdil aj policajt ,ktoreho poznam z futbalu.

 

Ved chore je to - ze akceptujete zakon nulovej tolerancie - beriete,ze tak je to spravne  - ale tolerujete ,ze sa ten zakon nedodrziava a vas minister sa tym aj chvali. Teda niekto kto nafuka 1a pol ci 0,25 promile je nepostihnutelny(aky je medzi nimi rozdiel?) - ale niekto kto da 0,06 ma chodit po psychiatroch, platit 100 eur a robit si vodicak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem čo je na tom, že je schválená nulová tolerancia. Je to správne. Netolerovala by som, žiadne vínimky. Má to dodržiavať každý, murár aj prokurátor rovnako.

Čo je zas na tom nespravodlivé, že zaplatí 100eur a robiť si vodičák? iba toľko? Jednoducho, každý si má byť vedomí toho, že ked pil, tak nemôže šoférovať. BODKA

Veď ak viem, že som pil, tak idem busom, vlakom, alebo pešo. Neznášam tie výhovorky čo mávajú tí vodiči.

 

A ja by som za alkohol u vodičov dávala prísnejšie tresty. Také smiešne, že zadržať vodičák na nejaké tri mesiace? To je čo? Zadržať vodičák aspoň na pár rokov, aby si zapamätal. Aby blbec vedel, že ohrozuje nie len iných a seba ale aj svoju rodinu existenčne.

A kto je alkoholik a stále musí mať určitú hladinku, a len občas sa mu stane, že je na 100% triezvy, tak taký, nech si nájde prácu ku ktorej nepotrebuje auto denno denne.

 

Môže byť trebárs bačom na salaši napr. :) ( Ovce snáď neohrozí) .

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem čo je na tom, že je schválená nulová tolerancia. Je to správne. Netolerovala by som, žiadne vínimky.

Ty by si netolerovala - ale system toleruje(system donutil to akceptovat aj ministra, ci to zaviedol?). CO si po mne prepisala to nieje sto euro - mal som napisat stovky euro(asi 800) - moja chyba.

 

Pre nechapavych - ak sa porusuje zakon a nedodrziava a minister to verejne povie- tak kludne aj 3 promilovim sa nic nestane. CI ano? Ci tomu niekto tu veri? Flora?

 

Podla mna ak zakon zakon a ten musi platit pre kazdeho - aj blbi zakon nech plati(a sa naplnuje) - kludne ho nebudem tolerovat ale ak ma postihne -znesiem trest. Je plno takych zakonov.  

 

Proste ak je precedens priklad Slota - a jeho slalom medzi briezkami - ste to videli - to akceptujete - jemu ano janovi z hornej dolnej nie? Co to ste za ludia? Jemu to tolerujete ze Slota je len jeden a ma neohrozi lebo nezijem v Ziline a okoli?

Tak ako sa to prepieklo Slotovi sa to prepecie do roka stovkam ludom. Aj u vas v okrese.  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slimák dúfam, že to pre nechápavých nepatrilo mne.

Ja som tu jasne povedala svoj názor, že by som nikomu žiadny alkohol za volantom netolerovala, či už je to ten, alebo onen.  

 

 

Podla mna ak zakon zakon a ten musi platit pre kazdeho - aj blbi zakon nech plati(a sa naplnuje) - kludne ho nebudem tolerovat ale ak ma postihne -znesiem trest. Je plno takych zakonov.  

 

Ja som napísala snáď niečo iné? 

 

 

 to akceptujete - jemu ano janovi z hornej dolnej nie? Co to ste za ludia? Jemu to tolerujete ze Slota je len jeden a ma neohrozi lebo nezijem v Ziline a okoli?

Tak ako sa to prepieklo Slotovi sa to prepecie do roka stovkam ludom. Aj u vas v okrese.  

 

Slimák ty mi tu nevykladaj čo ja akceptujem.  ani mi tu nevrav čo som ja za človeka.  a to už len prečo takáto útočná prednáška? Čo som ja za slotu bojovala, aby do basy nešiel?  Ja by som ho prvá potrestala, aj s tými čo takéto veci zamlčujú a kryjú. 

 

Ak to chceš otočiť na politickú debatu tak prosím.  Ja som ti len povedala, snáď jasne svoj názor, na alkohol za volantom.

Tak mi tu prosím nepodsúvaj slová, ktoré som tu nenapísala.

 A slová ako "nechápaví" a "čo ste vy za ľudia" ma naozaj urážajú.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 2 mesiacmi...
Posledným z produktov, ktoré prišli ako tipy od verejnosti, a po jeho požití bol zaznamenaný pozitívny výsledok alkoholu v dychu je mliečny rez Mila. U jedného z testovaných bola nameraná vôbec najvyššia hodnota - 0,53 mg/l, čo predstavuje až 1,10 promile.

http://hnporadna.hnonline.sk/clanky-168/za-volantom-nafukate-aj-z-keksika-tomuto-sa-vyhnite-pri-jazde-autom-790935

 

Daj si keksik a ides do basy. A tak to ma byt. Tak to je spravne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...
  • Pred 5 rokmi...

Vcera sa stala tragedia. Zrejme kvoli alkoholu. Ja mam najazdene asi 80 000 - 100 000 km a fukal som dvakrat. Pritom by som mozno 100 -200 krat nafukal.  Raz som pred 22 rokmi aj naparal zigulakom do jablone vedla cesty. 

Podla  mna ten vodic ,ci podobny vodic ako ten co tak jazdil,by spravil dopravnu nehodu,ci aj sposobil,len sa mu to prepieklo.

Normalne ked si unavenejsi ides pomalsie a pomalsie, lebo nestihas reagovat. Mne sa stalo najskor som siel  130(bez alkoholu),neskor 120, zacalo prsat 100 a prebudil som sa ked ma pri 70 obiehal kamion(vtaliansku na dialnici po polnoci z futbalu v Udinese).  Ked mam alkohol v sebe idem opatrne. Nejdem ze sa mi nic nemoze stat. Teda ak si to niekto mysli pod alkoholom, bez alkoholu jazdi asi rovnako. Teda ten chlap musel mat strasne vela priestupkov. Ja som mal raz za rok 4 ,zaplatil som asi 2x 50 a 2 x 20. Som si povedal dost, bude sa snazit respektovat dopravne predpisy. 1x krat som zastal na opacnej strane cesty v lejaku,aby to zena mala blizsie, nik iny nesiel, fizel vypisoval  v lejaku, raz som siel rychlejsie cez zeleznicne priecestie a raz sa mi fizel natrepal na zadok som zrychlil a hned mi dal pokutu.  Stalo sa ze aj v Budapesti ma zastavil fizel, po polnoci v noci , uplane prazdne cesty, bez pokuty,len nemam jazdit po bus line. A podobne vzahranici,len upozornili.

Tento vrah isto nemal  "prvy priestupok".

Matovicov napad zobrat auto nad 1 promile. Tak isto pri prekroceni rychlosti nad 50km/hod(v obci nad 30km/h). Tak isto pri telefonovani. Nielen ze to mas v ruke, ale ze ta to rozptyluje. To sa da tak isto dokazat, ci si 15 minut pred nehodou telefonoval. Ci pred dopravnou kontrolou na alkohol a lekarnickou, volali ste poslednych 15 minut? Nie, ano skontrolujeme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vlastne co som chcel povedat. Ak dopravnu nehodu urobi hocikdo a z hocijakeho dovodu(ja to vysetrovat ani nebudem) sa k nemu budem spravat ako keby nafukal 5 promile. Napisal som dopravnu nehodu - nie priestupok. Ak je skoda. Ci na zivotoch, zdravi, verejnom, ci sukromnom majetku. V zivote uz za volant nesadne. Je jedno ci sa cez telefon pohada so sefom, klientom, svokrou, ci si da cigaretu, ci kavu ci mirindu , ci pretazil auto obkladackami, ci pocuval radio, ci nepocuval, ci si bol unaveny, alebo po sexe(vlastne to j to iste). Som za 0 toleranciu. Ja viem to zniest.

Tento debil co to spachal, isto 1.krat nejazdil z 1,6 promile. A isto ho uz fizly museli nacapat. Isto prvy krat neprekrocil rychlost. Som si isty ze davno vodicak mat nemal . Teda pozrime sa co a ako si robili fizly robotu za 60 rokov jeho zivota. 

Som za 0 toleranciu. Ale totalnu na vsetky chyby. 

Citát

 

 Prečo je teda pri každej desiatej nehode alkohol? Prečo sa počet vodičov prichytených s alkoholom v krvi počíta v tisíckach ročne?

https://dennikn.sk/3036848/newsfilter-po-tragedii-prisiel-smutok-a-za-nim-zurivost/?ref=tit1

 

Ja som na tej zastavke staval, a kludne by tam mohla byt aj zenina neter v tom case. My riesime kazdu 10 nehodu a co tych 9? Ja som za 0 toleranciu. Zabije mi dceru ci chalana hocikto a hocijako a je mrtvy.

Ze ho ci ju zabijem, len nahradza funkciu tej policie. Policia mu mala davno zobrat papiere, neverim ze toto bol jeho prvy "priestupok"(pri 60 rocnom chujovi), kolko krat si to u nich vybavil? Je mozne ani raz, ale tomu verim na 1%. Ci neverim. Teda mili u mna mate 0 toleranciu vsetci.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pokiaľ budú zákony tak, ako sú doteraz, ale hlavne, pokiaľ budú prehrešky pri porušení  zákona /vlastne všetkých zákonov/ trestané tak ako doteraz, tak samotná nulová tolerancia v zákone nevyrieši vôbec nič. A navyše, pokiaľ sa u nás aj naďalej bude na nejaké porušenie pravidiel, či zákona pozerať ako ... či to urobil náš človek, alebo nie, tak je všetko úplne stratené.

Navyše, kto by v NR schválil taký zákon - že všetci bez ohľadu na vek, prekročenie rýchlosti, či hladinu alkoholu budú trestaní rovnako ... kto by to už len schválil, keď niektorí tí pajáci v NR neboli schopní ani vysoké školy vyštudovať čestným spôsobom. V krajine, kde si ctia zákon a česť by ľudia už len pri vyslovení podozrenia, že pri štúdiu podvádzali, zo svojich pozícii odstúpili; u nás nie!

Nemyslím si, že zatvoriť niekoho do basy, a je jedno na koľko rokov, by bol pre tohoto človeka celkom prijateľný trest. Je to síce basa, ale je to uzavretý priestor bez prístupu verejnosti. Ale keby bol počas dňa, počas pracovnej doby nútený robiť verejnoprospešné práce, to by jeho ego utrpelo "trošku" viac. Pánko, z ktorého nadutosť a arogancia iba tak sršala by zrazu musel robiť v mundúre na uliciach, na očiach všetkých.

Ten pán, nech teraz rozpráva čokoľvek, ten sa nezmení. Možno bol len niekým poučený, že má prejaviť ľútosť, atď. pre zníženie výšky trestu, ale ak sa toto bude snažiť niekto akýmkoľvek spôsobom pomalinky tlačiť akoby "do stratena", nečudovala by som sa, keby ľudia vzali spravodlivosť do svojich rúk. Toto už prekročilo všetko, čo sa len prekročiť dalo!

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game a Secretka ma prekvapili. V minulosti by som cital ake som hovado alkoholik. Keby siel 40 km/hod. Nikoho by nezabil. Tam nebola pricina alkohol, ale rychlost. Nerozumiem ten jeho syn(36 rokov) mal asi 4,5 piv a nevie povedat otcovi prestan ist rychlo?Prestan chcem ist prec z auta. Kludne oni mohli zahucat na hocikajej prekazke.Betonovej. Toto nieje o alkohole, toto je o arogancii a nasich ludoch. Mozte dat aj trest smrti nad 1 promile,ja to budem respektovat. Som si isty ,ze menej nehod nebude a aj toto by sa stalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

V lete som volal policiu k susedovy co nevladal stat na nohach, sadol do auta a snazil sa niekam "vycestovat". Zastavil som ho, slusne som ho varoval nech mi da kluce, ze mu ich rano vratim. Nebola z nim rec. Ked prisla policia - nafukal 1,2. Do 48 hodim po superrychlom konani bol doma bez vodicaku (s podmienkou). Od toho casu pocuvam vyhrazky pri kazdom stretnuti a stale cakam kedy nejaku vyhrazku aj naplni. Utesuje ma len jedna vec - nikomu neublizil.
Preco to tu rozpravam? - kolko ludi ho videlo nasadat do auta? Kolko ludi - jeho kamosov vedelo ze vecer este sadne do auta? Nikto nic nespravil. Stacilo vytocit 3 cisla. a 5 ludi mohlo zit.

3 cisla vs 5 zivotov

Nebudme lahostajny.

Ved ano aj toto treba spravit. Zabranit opitemu ist na aute. Ja suhlasim, zabranit (mu soferovat). Ved aj ten alkoholik aj te sused si povie, boha nezabil som 5 ludi. Teda uz nieje leto, kedy to spravil,ci chcel ist,ale dnes si uvedomil,ze sused mu chcel dobre. A "odpustil".

Dedecek je najvacsi masovy vrah a nechcel to spravit, Cernak aspon vie za co tam sedi,ci Kocner. Cernak a Kocner,su aj radi ze ziju,ale su aj taky ako oni co su na slobode.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Je ine dostat smyk za beznej rychlosti a niekoho trafit alebo na tmavej ceste nezbadat chodca a zrazit ako sadnut ozraty za volant.

U mna 0 tolerancia, kto mi zabije poskodi deti. Zabijem ho. Da sa soferovat aj pod vplyvom alkoholu aj bez neho ,ze nikomu neublizis. Mne je jedno co sa stalo, zabijes mi dieta zabijem ta.

Auto je zbran to to pocuvame a citame? Je to pravda? Nie. Ked mas dobre auto a vies ho ovladat, nehodu ani smrtelnu nespravis. Teda ziaden smyk, ja som mal dve smyky,ale som ich ustal na ceste. Nik nesiel v protismeru, ved preto som siel rychlejsie.  Teda ziaden zmyk za beznej rychlosti, basa 5 rokov. Nezbadam chodca basa  5 rokov. Ten co to napisal, da sa vyhnut aj tomu,mozno kazdej nehode,podla toho ako jazdis,alebo ako vies jazdit. 

Ja osobne keby som bol na Lipsicovom mieste, porusil pravidla a zabil cloveka. Siel by som na 5 rokov do basy.

Citát

Zijes dobrovolne s opilcom, znasaj nasledky. Myslim ze zhabanie by bolo skvelym riesenim, lebo by prave rodina tlacila na triezvost. Ale radsej s alkoholikmi nezit, clovek usetri vela nervov penazi a hanbu.

Prepadnutie majetku ja som za ,ale aj ne nealkoholika , trebars Lipsica. Ja som za. Prepadnutie celeho majetku.  Inak je to spravne. Nerobit ziaden rozdiel medzi alkoholikom a nealkoholikom. Jaj ten to tak nemyslel. Ci nedomyslel. Ale ja som za rovnake tresty ak nebudu ja si ich vymozem, aspon na mojej rodine.

Citát

A co ma akoze napr jeho dcera s tym, ze jej otec soferuje ožratý? A odobratie vozidla takemu chruňovi, nie je trest pre neho, ale naopak kolektivny trest pre celu rodinu. On si kupi nove auto a jazdi veselo dalej. Takato somarina moze napadnut naozaj iba Matoviča. Trest(!!!), ten naozajstny trest pre takeho ožrana, je dozivotne odobratie vodicaku, resp nepodmieny trest odniatia slobody.

Ci je ozraty ci neozraty  - urobia to iste. Jednumu podmienka a druhemu mozno tiez podmienka a co nepozna sudcov, ci prokuratorov tomu basa? Ja som za kludne nech mi zoberu vodicak, auto,lebo nemyslim ze nad 1promile soferujem, to je asi teraz. Ale ak spravia nehodu nech je to rovnako ohodnotene, ci zabitie,ci skoda na majetku ci zdravy. Ten co nafuka nad 0,5 kludne nech trpy o 50% viac. 

Ale nech je to spravodlive. Dedecek tam naal natrtkany,ale kludne to mohol spravit aj triezvy. By sa obhajoval smyklo sa mi auto? Rucna brzda mi nesla?

-------------------------------

Ale ako tych dedeckov dostat z ciest? To je pre nas dolezite. Dedecek mal 16 priestupkov za 11 rokov. To sa mi nezda az tak zle, ide za co. A z kokych sa vykupil. Ja som mal za rok 4 a potom 9 rokov nic. Zacal som pouzivat tenpomat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, slimak napísal:

Da sa soferovat aj pod vplyvom alkoholu aj bez neho ,ze nikomu neublizis.

Slimak,  ak tomuto veris tak sa mylis.  Pravidlo je jasne ,  ak pijes, nejazdis.   Ano,  rozumiem ze existuju hranice napriklad 0,5 promile ( pivo desiatka) kde je to maly rozdiel ale ak si to zacnes  zdovodnovat, tak uz je problem.  Potom si povies ze nie je problem ani dve piva a vysledok bude zly.  Alkohol spomaluje reakcie, si odvaznejsi a zle odhadujes rizika.  A jedneho dna na to niekto doplati.
A co je horsie,  preberu to aj tvoje deti a tie na doplatia.

A k uvaham o prepadnuti auta :  To  je dnes taka pseudo snaha,   kazdy co soferuje opity si veri ze on to da, nerata s tym ze sa nieco stane. Ved si toho priklad.  A to co pomoze je zvysit riziko ze ho chytia,  nahodne a namatkove kontroly zabrania tomu ovela uspesnejsie ako drakonicke tresty.  keby si vedel ze mas vysoku sancu ze ta skontroluje hliadka, tak by si rychlo prestal jazdit s alkoholom.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://domov.sme.sk/c/23026779/dedecek-po-autonehode-do-vazby-nepojde-sud-ho-pustil-na-slobodu.html

https://dennikn.sk/minuta/3044424/

Sudca si za doveru vo spravedlnost na skorumpovanom Slovensku nic nekupy. To bola veta co sa mi pacila v diskusii. 

Ja tvrdim, ze tie deti nazabilo 1,6 promile alkoholu u vodica. Zabila ich vysoka rychlost. Vraj do podjazdu siel 130 a pri vyjazde mal 100 km/hod. To bola tak sialena rychlost, ze ani jeho syn nestacil zareagovat, ci ludia poodskakovat. Siel tak ako zvycajne. Iste mal viac ako 16 stretnuti s policajtmi.

 

Ja  cyklistu objeham o 10-20 km/hod rychlejsie ako ide on a po opacnej strane cesty. 

Citát

 Alkohol spomaluje reakcie, si odvaznejsi a zle odhadujes rizika.

To koho napadlo ,ze si odvaznejsi, mas jedno ,dve piva a uz si magor? Resp. ze ides rychlejsie ako zvycajne. Ved vies ,ze mas pomalsie reakcie, ak nechces nikoho zrazit ides opatrnejsie, pomalsie. Nechces na seba uputat policiu. Ci si spravit problem. Ved isto to tak isto robia aj v krajinach ,kde je povolene ist z 0,5 ci 0,7 promile. Lebo ak si ucastnik nehody aj tam mas z toho ovela vacsi pruser. Ale ak si ich clovek, ci len majetnejsi,ti staci si pripravit 800 euro. Inak ja som len raz pokutu zaplatil na mieste, trikrat mi pisali blocek.

V Taliansku som si mohol dat aj pivo ,nedal som si az vecer. Nepoznal cesty a nechcel mat zbytocny pruser. Samozrejme nikomu nijak ublizit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,  to je realita.  Alkohol z teba robi odvaznejsieho, potlaca strach.   Nehovorim ze ides rychlejsie, ani ze si nedavas pozor.   Ale ak si nahovaras ze to je jedno, tak nie je.  A tak si priznaj,  skutocne je to tak ze si maximalne das dva deci vina a ked je to viac tak uz nejdes za volant ? Alebo si sam sebe zdovodnis ze budes davat vacsi pozor aj ked si mal 4 piva a borovicku ?  A to uz mas zarucene nad 1,5 promile.

Toto som nasiel na webe:

Pravdepodobnosť nehody je pri požití alkoholu

pri množstve od 0,3 do 0,9 promile je 7-krát vyššia ako u triezveho vodiča

pri množstve od 1,0 do 1,4 promile je 31-krát vyššia ako u triezveho vodiča

pri množstve nad 1,5 promile 128-krát vyššia ako u triezveho vodiča

 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Aký je v praxi rozdiel medzi reakčným časom triezvej osoby a človeka, ktorý má 1,6 promile?

Už pri koncentrácii okolo 0,6 promile je reakčný čas zdvojnásobený. Čiže ak by na niečo človek reagoval za triezva povedzme sekundu a pol, tak pri koncentrácii 0,6 promile mu to trvá 3 sekundy. To je povedzme reakcia na to, že zbadám chodca a stlačím brzdový pedál. Ak mám normálny reakčný čas 1,5 sekundy, tak pri koncentrácii 1,6 promile sa určite zvýši nad 10 sekúnd.

Vodič, ktorý narazil do zastávky na Zochovej ulici v Bratislave, mal v krvi 1,6 promile alkoholu. Koľko toho musí človek približne vypiť, aby dosiahol takúto hodnotu?

Ak berieme, že ide o priemerného muža, ktorý má približne 90 kíl, tak musí vypiť minimálne osem klasických jednotiek alkoholu. Pod klasickou jednotkou alkoholu sa rozumie pollitrové pivo, dva decilitre bieleho vína alebo poldeci destilátu. Takúto hodnotu už považujeme za stredne ťažký stupeň opitosti.

https://dennikn.sk/3037378/pre-cloveka-s-16-promile-v-krvi-je-auto-nabitou-a-odistenou-zbranou-hovori-sudny-lekar/?ref=list

 

Ja autom v postate nejazdim, ked mam vypite. Nemam potrebu,ale zas s jednym ci dvomi akpotrebujem ,ale to len po okoli. Ale zas nevravim,ze som to nikdy nespravil. Raz som z dvoma pivami siel 200 km, ked som siel nazad som uz bol triezvy, iste by som aj fukat mohol. 4 a viac piv je uz nemudre jazdit kvoli bezpecnosti. Je hlupost ist viac ako 10 km. Unava , strata pozornosti sa iste dostavi.

Clovek ako Dedecek tam nesiel 130km/hod, ze mal vypite. On tam siel,ze je to nas clovek, ze si to vybavy, ci vyplati. Teda zakony mozes spravit ake chces ak mas taketo OCTK a sudy ,tak to take mas. Tie deti nezabil alkohol.

Teda sa nic nezmeni do buducnosti. V diskusii niekto pisal, ze za socializmu niekto nadranom nabural cryslerom do zastavky v Bratislave. Ani to nevysetrovali.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,   zabil,   to je siroka cesta s velmi miernou zakrutou a zabranami aby tam nechodili chodci.  Triezvy by ju bez problemov vybral.  Samozrejme 130  je vela, ale je to uplne bez kolizna cesta.    V skutocnosti som videl uz par fotiek, kde tam policajti namerali 180 asi o 100 m dalej.  

 

pred 39 minútami, slimak napísal:

Je hlupost ist  (viac ako 10 km) po 4 pivach

Nedaj tam tu druhu polovicu vety a zhodneme sa.
 

obrázok.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov