Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Slota ukázal ostatným správny postup

 

V Slotovom prípade sa vyšetrovanie nemohlo ukončiť do 48 hodín, pretože bývalý poslanec kládol aktívny odpor, čo znamená, že po zadržaní odmietol fúkať, nesúhlasil s odberom krvi a nevypovedal. Dal tak návod iným nezodpovedným vodičom ako sa vyhnúť rýchlemu trestu.

 

http://www.topky.sk/cl/10/1352322/Vysetrovanie-Slotovho-alkoholickeho-uletu-je-na-konci--Vysledok-ho-urcite-nepotesi-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 8 mesiacmi...

Ja som prvykrat fukal minuly tyzden - nemyslel som si ze dam nulu. Raz opity som nabural do stromu - mne ani spolujazdci neveria ze na lade(ziguliku) nesvietili svetla - nesvietili. Ale v podstate sa nic nestalo. Okrem toho ze ten caracht skoncil. 

 

Potom raz som bol v blave u kamarata a dali sme si - ja trri piva a v pohode som dosiel domov. A raz  aj ovela viac na######any ako dnes - som zenu viezol na porod do Roznavi. Prebehlo to v pohode.

 

Inak ja trest prijmem. minulu sobotu kludne ak by som mal nejaky zbytkovy alkohol zobratie vodicaku co mi vratia ak zaplatim 30 eur.  

 

Inak na fore som bol aj 15 aj 16 decembra 2009 kedy sa mi narodila dcera - zena ma ztiahla z firmy.A potom sme sli asi okolo 2 do roznavi. Hovado? - teoreticky iste.

 

------------------

 

Ja si neuvedujem - ze by som niekoho ohrozil - iste aj ano -  ale to robite kazdy jeden. Ak zasadnete za automobil.

 

Ja ked viem ze nemam nato a nemusim - neriadim. 

 

 

-------------

Chlast za volantom - pri kolizii - ale len vtedy ak to sposobi chlastac - nech je aj trikrat pritazujucejsie. Ale kludne chlastac tu situaciu neprivodil. Ale chlastac by nemal soverrovat - keby nebol nachlastany - a ma koliziu s debilom - mozno by jej vedel sa vyhnut.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@slimak

Chalan, ty mas problem pisat na forum, ked si naliaty. Ak v takom stave ides aj soferovat, tak amen tma. Snad to len opres o nejaky strom, alebo vletis pod kamion, a nie do niekoho nevinneho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes soferovala zena.

 

Ja sa tym nechvalim - pod vplyvom nejazdim hlavne kvoli tomu ze nechcem nikomu ublizit, nechcem mat problemi aj keby som ja nehodu nezavinil. Nechcem sposobit skodu na svojom majetku - svoje auto mam len rok. Kvoli fukaniu pre policajtov.

 

Jazdim 18 rokov cca celkovo 60 000 - minule som fukal prvy krat.

Pod vplyvom som za ten cas isiel mozno 10 krat. Este raz bola dlhsia cesta do Nitri a spat - otec vyhodil matku tak som ju viezol k sestre - tiez som nemal na vyber - nad 1 promile som mal raz - ked som trafil strom(asi iste aj ked som viezol zenu na porod - to bola moja najvacsia blbost - inak ked som na bural do stromu bola so mnou zena). Ja som okrem toho nemal ziadnu nehodu.

 

Jazdit pod vplyvom by sa nemalo - tu mi fizly nevadia., ze to kontroluju. Inak mne uz nevadia vobec - budem sa snazit jazdit podla predpisov - nechcem uz ziadnu pokutu.

 

Ale pozrime sa na statistiky.

Viem ,ze rocne nad promile chytia cca 5 000 ludi. A to je uz nejaky rok trestny cin - sa za to aj sedi. Preto by som si nad jedno promile uz do auta nesadol. Nemam kontakty ako Slota.

 

http://www.minv.sk/?41&sprava=v-januari-564-vodicov-s-alkoholom-nad-1-promile

V januári tohto roku evidujeme celkom 1.117 dopravných nehôd, zomrelo pri nich 27 osôb. Pod 124 nehôd sa podpísal alkohol. Ak k nim pripočítame aj prípady, kedy policajti pri plnení služobných povinností odhalili 564 vodičov dokonca s alkoholom nad jedno promile, dostaneme alarmujúce číslo. Je to v priemere 22 vodičov, ktorí jazdili v januári denne pod vplyvom alkoholu alebo odmietli vyšetrenie na jeho zistenie. 124 opitých vodičov dokonca zavinilo dopravnú nehodu.

 

 

V jednom mesiaci chytili 500 ludi nad jedno promile - podla mna je to hranica - ked sa riadit uz nema. Cca 64 z nich sposobili aj dopravnu nehodu - keby ich fizly nazastavili - mohlo byt ich viac.

 

Kolko krat dali fukat vam? Kolko napitych ludi asi jazdi denne? 22?  Podla mna to bude ovela vacsie cislo.

 

Mozno este najdem statistiku - alebo pre co ju nezverejna - kolko ludi pri fukani je napitych -nielen nad jedno promile a triezvych. Mozno to cislo najdem. Ja by som povedal 5 percent moze byt.

 

Ja nie som panna orleanska - ale velmi radi ste mali takych spoluvodicov ako ja -  ako mate. Ja mam najradsej prazdne cesty. A pritom som alkac.

 

Na druhu stranu mas staty - kde nejaka tolerancia je. A podla mna tam opitych - ci napitych na cestach bude viac.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.aktuality.sk/clanok/250819/policajti-v-zilinskom-kraji-odhalili-za-tyzden-40-vodicov-pod-vplyvom-alkoholu/

 

Mala statistika,tak vieme - ze pod vplyvom pomer nad a pod 1 promile je 1:3 - takze policajti chytia rocne 24 000 ludi co nafuka. A kolkych asi odchytia? 10 percent - teda alkacov za volantov je mozno  je 200 000 - kolko je vodicov? Milion? Dva? Tak aspon v kazdom 10 aute mas vodica s alkoholom.

 

Treba presnu statistiku ze kolko nafukalo z kolkych. Podla mna je to aspon 5- 10 percent - inak by to fizly ani nerobili.

 

Skusim sa opytat fizla dopravaka - potom dam vediet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

štatistiky moc ale nepomôžu ...

 

mám v rodine jedného pána, ktorý by do auta nesadol ani po jednom pive, ale celý život si ho rád dá. alebo akýkoľvek alkohol. ani nemusí byť veľa, niekedy viac, niekedy len tak tak, ale rád.

 

dnes je chytený, lebo pritvrdili zákony - môže prísť o vodičák a podobné radosti, pritom závisí od mobilnosti.

ale chcem tým povedať to, že pravidelne brble na "nulovú toleranciu" ... preto, just, zo zásady.

 

v jednom má pravdu - keď sa rozhorčuje nad tým, že stále viac je za volantom vodičov v akomkoľvek rauši, a malo by sa kontrolovať vo väčšej miere aj to ... ako, netuším, možno to už robia tiež fúknutím do dačoho, neviem.

 

ale tak, ako človek, ktorý fajčí, hľadá výhovorky a štatistiky, že fajčiť nie je až také riziko, tak to robí aj človek, ktorý rád alkohol.

poznám to z blízka v rodine, žiaľ.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mna nechytili - lebo jazdim malo - podla mna u nas ani kontroly caste niesu. Malo vodicov. Nechytili ma aj kvoli tomu ,ze ja opity nejazdim. Nejazdim, lebo nemusim - nemam kde - ak si dam prve pivo - je jasne ze ten den uz na aute nepojdem. Mne nerobi problem prejst pesi - daleko to nemam nikde(10 rokov som zil bez auta - ja ho nepotrebujem ani dnes,ale sme si nan uz zvykli). Ja viem prejst aj 20 km.

 

To je moja situacia - keby som zil v meste kde su vacsie vzdialenosti- ci niekde na samote - zrejme by to bolo ine.

 

Ja neodsudzujem cloveka co si da jedno - dve piva a ide na aute. Len nech ide velmi opatrne a vyhyba sa fizlom.

 

Ja mam statistiku 100 percentnu - abstinent a ten co nikdy nepil tiez - ale my dvaja sa porovnavat nemozme. Lebo ja s tym alkoholom zijem.

 

A posledna poznamka. Ja som  zenu naucil soferovat - neucil som ju-aj soferak mala skor ako sme zacali spolu chodit - v 20 rokoch.

Ale nechavam jej prilezitost aby jazdila(nielen v tedy ked mam vypite) - oni auto v rodine nemali -z troch sestier jazdi len ona. Este jedna ma vodicak - ale nejazdi. 

 

Teda neodvezie len mna - ked mam vypite - ale ak potrebuje odvezie sa aj bezomna.

 

Priklad do chorvatska to sam nepojdem - nechcem - nemam skusenost mozem zaspat - musi mi pomoct. Mozno by som to dal aj sam - ale riskovat to nebudem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

za volantom je omnoho vacsie nebezpecenstvo pre okolie zly sofer, ako sofer s dvoma pivami... ale to je ina tema

 

teraz sme boli s kolegami v Sudetoch, zasli sme aj do Nemecka, kde je tolerancia 0,5

tak bol ponuknuty aj nas sofer, no po prvom pohariku sa spamatal, ze za nejake dve hodinky sa budeme vracat zasa do Ceska :D

rozoberali sme potom v aute aj tuto temu a dosli sme k tomu, ze uz je lepsie nafukat viac ako 1 %%, lebo vtedy sice pojdes na sud, kde vyviaznes s podmienkou, ale zostane ti vodicak ;) ak nafukas 0,9 dostanes pokutu a vodicak mas v cistiarni

 

ale vazne - alkohol za volant nepatri... a lepsie je ustriehnut si nulu, ako nejaku povolenu toleranciu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

http://www.ta3.com/clanok/1042613/policia-si-posvieti-na-alkohol-za-volantom.html

 

Trochu viac kontrol a nehod bude isto menej - menej vodicov. Dufam,ze tim co nafukaju nad promile, nedaju nejaky rok vodicak. Keby kontrolovali ako tie dva tyzdne pochytali by do roka cca 15 000 ludi co nafukaju nad promile. A ze dat ich do basy. :) Dalsi rok by chytili dalsich. Je mozne ze by ich bolo menej,ale ja tomu neverim.

 

A kedze je to sprava z minuleho tyzdna - kde sa chystali na velku akciu - cez vikend som spravil cez 700 km - ja som ani hliadku nevidel(stat pri ceste). Policajne auta asi 3 a jedno pekne prekracovalo rychlost Drazovciach.  Nazad ked som isiel(cca 190 km)  - co boli lejaky(mi pozitok z jazdy a hudby - nenarusila ziadna sprava so slovenskych ciet - radio je nastavene tak, ked je info z ciest - prerusuje to aj CD aj ine radia).

 

-----------------

Ta statistika, ze v Nitrianskom kraji najviac chytili alkacov - je podla mna kvoli tomu - ze tam najviac hliadkuju a davaju fukat. Myslim si to - lebo ak pocuvam tie info z ciest - mam dojem ,ze najviac je ich hlasenych prave z toho kraja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak som obeťou nejakého ožralého hovada za volantom ja alebo niekto, na kom mi záleží, serem aj celé štatiastiky. Skrátka také hovädá by mali zbaviť možnosti šoférovať nadosmrti a nezaškodila by aj dajaká tá basa. Alebo aspoň verejnoprospešné práce pod dohľadom v zvláštnom odeve, s identofokačným náramkom, aby ho nenapadlo zdrhnúť.

Je to nespravodlivé, že takému ožralému hovädu sa pri nehode, ktorú spôsobilo, dokopy nič nestane, ale niekto nevinný zaplatí životom či zdravím. malo by to byť naopak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja proti tomu nemam nic. Kludne - kto ma nad promile vesta- ci basa - ale postavte basu- ci dajte im realnu pracu. Resp. musis to zaplatit. 

 

Dnes rano som isiel az o deviatej - o kolkej som tu popisoval?

 

Normalne - ked som cital statistiky, ze sa podarilo znizit umrtnost z cca 900 na 700 z roka na rok aky to uspech. Potom zo 700 na 500. Nieco neskutocne.

 

Ti fizly nejaku pracu spravili. Ved tych 400 ludi zachranenych je na nezaplatenie. Proste sa to ocenit neda - ale je to 400 zivych ludi.

 

 

Ale... kto zabije ci pod vplyvom ci nie rovnaky trest. Minimalne 5 rokov. Ziaden Martinkan, Skrucany, ci ten moderator z Markizy.

 

Ak Cuper tak vesta a praca -nepracujes ja by som ho mlatil - mna nepodplati.

 

------------------+

 

Ale nemal by som inz meter ani na tych co nepiju - ci nenafukaju . Ak zavini smrt - to iste. Aspon 5 rokov. Mne je jedno co mi zabije  aj psa ci opity ci debil.

 

 

-------------------

Ale hlavne ste uz v obraze kolko vodicov je napitych? Vcera som siel a predsebou som nevidel na zadne svetla predchodcu(bol dostatocne rychly) stierace - a tie makali. Oproti islo vela auta - velmi tazke podmienky - ,,, ale je to jedno sposobis nehodu - chod do basy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://kvetaklein.blog.sme.sk/c/360123/preco-nebola-informacia-o-tejto-tragickej-nehode-nikde-v-spravach.html

 

Preco vodicov s telefonom nezatvaraju? A policajti, RZS, hasici to maju povolene, maju povolene mat vypite?

 

Ja s telefonovanim pocas jazdy problem nemam - mne v podstate nik nevola a ja nemam komu(pocas jazdy - nikdy by som to nespravil - kvoli tomu ,ze ja na telefonat sa musim "pripravit" - nikdy by som to neriesil pocas stresujuceho prostredia jazdy. Teda som abstinent. Ale je to problem? Podla mna isto je. Vacsi ako alkohol - podla mna asi aj.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako skoncovať s opitými vodičmi za volantom? Keďže zlyhali všetky doterajšie opatrenia, prichádza čas na neštandardné a radikálnejšie riešenia.

 

Citaty su z dnesnej pravdy. ANo treba ich strielat.

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/323791-opitych-vodicov-pribuda-kde-je-zakon-a-trest/

 

Len pri poslednej mimoriadnej celoslovenskej akcii na začiatku prázdnin počas štyroch dní chytili policajti 448 opitých vodičov, z nich takmer polovica nafúkala viac ako jedno promile. 

Denne kolko chytili nad jedno promile? Ked si to cislo date na rok - kolkych by chytili nad 1 promile -2000 ? 20 000 ci 200 000? Mate radi matematiku.

Takýchto vodičov neodrádzajú ani vysoké pokuty či hrozba väzenia.

Radikalne tak radikalne strielat.

 

Vyzerá to tak, že zápas s týmto neduhom okrem policajtov akoby kompetentní vzdali.

Policajti bujuju - ved maju podobne cisla  - raz za 4 dni meraju viac a maju vacsie pocty. Oni sa isto nepretrhnu v tom zapase. 

 

Vlani vo väzení z 5 619 odsúdených vodičov skončilo za mrežami len 173, väčšina z nich, 3¤048, dostala len podmienečný trest, ďalší zaplatili pokutu alebo dostali zákaz riadiť motorové vozidlo či trest verejnoprospeš­ných prác.

OK uplne rovnaky trest - ale vlastne preco nedostalo tych 5600 ludi rovnaky trest? Priklad pokutu - ci pol roka basy?

 

Sudca Peter Šamko z Okresného súdu v Pezinku za jedinú cestu považuje dôkladnú prevenciu a ukladanie sankcií. „To znamená časté kontrolné policajné akcie na celom území a ukladanie citeľných sankcií aj v priestupkovom konaní, ak vodič nafúka aj menej ako promile, respektíve ak podstatným spôsobom poruší dopravné predpisy,“ reagoval Šamko. Podľa neho účinkovať by mohli niekoľkoročné zákazy činnosti, zaistenia motorových vozidiel či časté preskúšavanie takýchto vodičov.

O sudcovi si mzslim,ze je ud -ale v niecom pravdu ma.

 

Dopravný psychológ Karol Kleimann povedal, že ak si policajti myslia, že tých 400 či 600 chytených vodičov za mesiac sú ľudia, ktorí pijú, je to obrovský omyl. „ Je ich minimálne desaťkrát toľko. Keď sa robili prvé prieskumy, ukázalo sa, že opitý Slovák musí urobiť 200 jázd pod vplyvom alkoholu a až potom ho polícia chytí," upozornil Kleimann. Podľa neho by sa výsledok mohol dostaviť, ak by sa kontroly robili častejšie a tresty by boli rozmanitejšie.

 

Tu uz je viac rozumu.  Aby opiteho chytili - musi v priemer spravit 200 jazd ci nad promile ci pod promile.

 

CO tu asi pomoze? Tie statistiky su na nic- nepovedia nam pravdu - ak chytili 6000 rocne a podobne - kolko fukani rocne bolo?

 

Za prvý polrok tohto roka zapríčinili opití vodiči každú ôsmu dopravnú nehodu z vyše 6 330 nehôd. Pri nich zomrelo 13 ľudí zo 128 tohtoročných obetí na cestách, čo je každá deviata obeť dopravnej nehody.

 

Neviem ci to spravne chapem - tie statistiky - napitych vodicov -samozrejme nie stale mate mraky aj 100 -200 tisic rocne.

 

Ale ti napity su nie absolutne ale relativna mensina aj pri nehodach,ale hlavne pri umrtiach. 13 ku 128 je jedna desatina ,nie devetina - ale v tej desatine mas plno napitych chodcov ci cyklistov.  Teda co tu vrazdia ludi na cestach su nielen absolutnom pocte-ale isto aj relativnom pocte triezvy ludia. Ak niekto nechape skusim prevysvetlit - ale hlavne by to chcelo velmi presne a neskreslene statistiky.

 

Beriem v uvahu unaveny - na######any sudca - lekar- podnikatel co je pri nehode on tam nefiguruje. jeho riesit nebudu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podobne skončil aj 25-ročný muž z Klátovej Novej Vsi. Toho súd poslal za mreže a dostal doživotný zákaz šoférovania ešte v roku 2012. Bol prvým opitým vodičom na Slovensku, ktorému súd zakázal šoférovať. Mladíka prichytila polícia päťkrát šoférovať bez vodičského oprávnenia, z toho v štyroch prípadoch pod vplyvom alkoholu.

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/324080-dozivotny-zakaz-soferovania-dostali-len-traja-vodici/

 

No vidime ze to zatial nejde ale mohlo by. Ten chalan mal byt aspon na pol roka v base. Pri druhom prichyteni.

 

Ale sa mi paci ze ho 5 krat chytili. To nechapem ako zvladol. Mna zastavili policajti celkovo asi 6-7 krat a z toho 4 krat kvoli pokute.

Bud porusuje predpisy , alebo ako som sa docital v diskusii pod inym clankom - maju zariadenie - ze presne vedia podla evicnej znacky - kto v tom aute jazdi - priestupky. Ci to ja len mam stastie, ze ma nezastavuju?

 

Teda cesta je caste kontroly - odoberanie vodicakov( do 0,3 by som nesankcionoval - do 1 promile odobratie na mesiac - nad promile rok) - jazda bez vodicskeho opravnenia basa.

 

Zhabanie auta? je podla mna blbost - ak pri jazde bez opravnenia - ale to je blbost. Ale ak to vacsina naroda chce budem akceptovat - ale za podmienky - kamery v policajnych autach - fukat kazdy vodic co ho zastavia - aby sme sa nedostali k uplatnovania zakona ako pri LIDL.

 

Sankcia dozivotneho odobratia vodicskeho opravnenie je dobra - 3krat nad promile, 4krat do promile -odobratie navzdy.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Absurdistán na slovenský spôsob:

Kolega dnes spomenul nejakého svojho známeho ktorý došiel do šenku autom, dal si tri pivá, a na otázku že prečo pije pivo keď došiel autom odpovedal: A ako som sem mal dôjsť? Peši to mám ďaleko, a na vedľajšej ulici stoja policajti a dávajú fúkať každému čo ide na bicykli, ale autá si nevšímajú!

 

aj takto v praxi vyzerajú dôsledky policajnej poľovačky na cyklistov ktorá sa strhla hádam vo všetkých slovenských dedinách.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco absurdistan? Ved ked maju akciu na cyklistov,tak kontroluju cyklistov. Co je na tom absurdne? Skor je absurdne ze kolega sadne za volant ked vie ze pil.

Absurdny je aj ten debilny navrh na povinne dregery.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie kolega, ale nejaký jeho známy, kolega to len spomínal.

absurdné je to že poľujú za bieleho dňa na cyklistov čo vypijú dve pivá od smädu, ale na smrť ožraté hovädá čo sa v noci na neosvetlených bicykloch občas presúvajú medzi dedinami neodchytávajú (a že už som sa niekoľkým vyhol na poslednú chvíľu, aj to LTT, lebo šírka cesty im ledva stačila), ale to bude asi tým že v noci majú policajti iné, dôležitejšie povinnosti, napríklad piť kávu na bezínpumpách a tlačiť pumpárkam kaleráby do hláv.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak ale zas treba ferovo povedaj aj B, v noci toho dopravaci vela nenarobia kedze premavka je riedka. To ani ten opity cyklista nema velmi koho ohrozit. Stat niekde pri ceste a cakat kym prejde jedno auto za pol hodinu to tiez nie je efektivna robota (tym neobhajujem kavickarov). Ale v noci maju skor sluzbu len kvoli nehodam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som ako opity cyklista nabural do auta. Nedobrzdil - bola to stara skodovka co sa na krizovatke nerozbehla. Proste tam stala. Preletel cez auto az k prednemu kolesu - vodic pribehol ci sa mi nic nestalo - nic idem dalej.  Ale ako napity cyklista som jazdil aj za zenou na dedinu. Bez prilby bez svetla. 

 

Inak ste videli tie prilby - sa vam ram okolo hlavy neodliepi od polystirenu? Aky to ma zmysel - pri najblizsom naraze na hlave aj tak nebudete mat nic. 

 

Davat fukat cyklistom je velmi slachetne.  Tim sa iste odstrani nehodovost na ceste. 

--------

Vcera som si precital o zrazke dvoch aut pri Sali . V jedno aute vodic - nik iny tam nebol - v druhom aute rodina ako moja a traja mrtvi - otec, mama, dcera a trojrocny syn este zil. Velmi smutne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco by sa mal ten "polystiren" odlepit?

Zmysel to ma velky, moze ti to zachranit zivot. Pokial mas tu prilbu riadne pripnutu, tak nie je sanca ze ti hoci aj pri naraze spadne z hlavy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem aku prilbu mas ty - ale tie za 10 euro - tam sa odliepa vsetko. ci ten povrch od polystirenu - ci od polystirenu to co mas upevnene na hlave.

 

Mz sme so ziadnymi prilbami nejazdili - neboli treba.

 

Zmysel to ma velky, moze ti to zachranit zivot. Pokial mas tu prilbu riadne pripnutu, tak nie je sanca ze ti hoci aj pri naraze spadne z hlavy.

 

 Sobotu zo zemiakov so siel na bycikli - celu dobu 700 metrov ci dalsich 700 metrov som sa bal ze vietor mi ten polystiren utrhne prilbu. Je to p######a. A je to len kvoli nejakom vyrobcovi co zaplatil - isto to nieje kvoli bezpecnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov