Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 mesiacmi...

Keby správanie takýchto ľudí nemalo vplyv aj na nás - slušných, bolo by mi to úplne jedno. Bohužiaľ však dosť často trpia práve tí, ktorí boli len v nesprávnom čase na nesprávnom mieste...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Mám averziu na nevhodné použitie tejto ošúchanej vety:

...v nesprávnom čase na nesprávnom mieste...

Keď pôjdem po chodníku a tam ma zrazí auto, alebo podreže feťák, tak som bol v nesprávny čas na nesprávnaom mieste? A ktoré miesto je p re mňa to správne? V ktorom čase?

Nesprávne je, že si šofér hrkol pred jazdou, alebo feťák si fetol.

Niečo iné je, ak budem pri aktívnej sopke a tá si zrovna uprdne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

"Keď pôjdem po chodníku a tam ma zrazí auto, alebo podreže feťák, tak som bol v nesprávny čas na nesprávnaom mieste?"

 

ano. zrazit na chodniku ta moze sofer bez hrknutia, fakt. podreze ta skor kamos v krateni dph ako fetak :D co sa tyka aktivnej sopky, existuje pomerne presne monitorovanie, takze to prdnutie by nasledovalo az po zaludocnych problemoch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v piatok medzi 14 a 17 hod som na firemnej akcii pozil 5 poharov chutnej brandy.

vratil sa domov /v mhd/. asi po 6 hodinach som dostal velmi nestastny napad,

ze chcem pomarancovy dzus z blizkej benzinky.

 

nesvietilo mi lave svetlo, policajna hliadka zhodnotila vaznost situacie a po kratkom

prenasledovani som bol kontrolovany.

 

pokutu za vypalenu ziarovku som sice nedostal, ale v dychovej skuske som skoroval s 0,89 promile.

momentalne mam zadrzany vodicak, nariadenu navstevu psychiatra, a ak nie som skutocne na hlavu,

inak zrejme mozem auto rovno predat,

caka ma pokuta okolo 500 e a zakaz cinnosti do 3 rokov. a samozrejme strata zamestnania.

mozem ######at nulovu toleranciu k urcitym typom priestupkov, ak pri inych je tolerancia nekonecna.

 

na druhej strane je to postrcenie k hladaniu zamestnania v "user friendly" krajine,

za co by som asi mohol byt vdacny:)

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

och.

to "och" z podpisu teraz sadlo ...

 

--------------

trochu z opačného konca, ale k téme, práve som čítala článok :

 

Nepili ste, no hrozí, že nafúkate? Vypýtajte si od policajtov 15 minút

 

Vodič nafúka aj po umytí čelného skla ostrekovačom. Ako sa brániť pri policajnej kontrole nespravodlivému obvineniu, že šoférujete pod vplyvom alkoholu?

 

Pred každou dychovou skúškou musí policajt poučiť vodiča o správnom použití merača. "Podľa návodu na obsluhu k prístroju na meranie koncentrácie alkoholu v dychu, ak niekto konzumoval alkohol v posledných 15 minútach, obsluhujúci prístroja musí 15 minút pred jeho použitím počkať," povedala Denisa Baloghová z policajného prezídia.

 

Za štvrťhodinu by sa mali rozptýliť výpary alkoholu v ústach. Až potom bude dychová skúška správna. "Limit 15 minút by mal byť samozrejme dodržaný aj v prípade merania alkoholu policajtmi, policajt však musí byť o konzumovaní alkoholu, či potraviny s obsahom alkoholu vopred informovaný," upozorňuje Baloghová.

 

Kto čistil sklo auta krátko pred policajnou kontrolou, pre istotu by mal požiadať policajta, aby dodržal 15-minútový limit. Podľa zistení českých vedcov by to malo stačiť. http://natankuj.sme.sk/c/6239172/nepili-ste-no-hrozi-ze-nafukate-vypytajte-si-od-policajtov-15-minut.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nápad by nebol zlý ... len treba používať vlastné nohy, zvlášť ak je dačo blízko ... i keď aj chodec môže dostať pokutu ako účastník cestnej premávky ... no pravdepodobnosť že ju aj dostane sa blíži k 0 / prečo to tak je že opitých chodcov nepokutujú ? / ... teda aspoň som o tom ešte nepočul

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

momentalne mam zadrzany vodicak, nariadenu navstevu psychiatra, a ak nie som skutocne na hlavu,

...caka ma pokuta okolo 500 e a zakaz cinnosti do 3 rokov.

mozem ######at nulovu toleranciu k urcitym typom priestupkov, ak pri inych je tolerancia nekonecna.

 

Aký trest by si si vymeral Ty?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a aky by si mi vymeral trest ty?

 

najradsej ako v

anglicku, taliansku, spanielsku, slovinsku, rakusku, portugalsku, polsku,

nemecku, malte, luxembursku, lotyssku, litve, irsku, holandsku, grecku,

francusku, finsku, dansku, svajciarsku, norsku, islande, turecku, macedonsku, chorvatsku.

teda ziadny.

 

zrejme nebudes suhlasit, ked si napisal "konečne sa hádam pritvrdilo voči takýmto hajzlom"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Máš pravdu. Nesúhlasím.

Snažím sa presvedčiť sám seba, že určitá tolerantnosť by bola na mieste, že každý prípad treba posudzovať individuálne, že každý občas pochybí, že...že ...že. Ale neide to.

Hlavne pre to, že som odšoféroval mnoho služobných ciest po ťažkých celovečerných opiášoch. Podnes sa divím, že som niekde neskolaboval a nespôsobil havárku. Je to totálne iné šoférovanie - a to hovorím o zbytkovom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://sk.wikipedia.org/wiki/Michal_Martikán

 

V novembri 1997 zrazil pri obci Veľké Zálužie muža, ktorý v nemocnici na následky nehody zomrel. Vyšetrovanie ukázalo, že značka obmedzujúca rýchlosť na 40 km/h Martikána príliš nezaujímala. Zlatému olympionikovi súd vymeral sedemmesačný podmienečný trest a zákaz vedenia motorového vozidla. Martikán však napriek tomu aj bez vodičského preukazu jazdil ďalej. Polícia na to prišla a hrozilo mu, že si trest bude musieť odsedieť. Od pobytu za mrežami napokon Michala Martikána uchránila milosť prezidenta Rudolfa Schustera.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pekne.

Sme svojprávni, dospelí ľudia. Každý nech koná podľa svojho svedomia a vedomia. Každý nech si uvedomí dôsledky svojich činov a nech nesie plnú zodpovednosť. Nie ako Žitný, krútil sa jak dážďovka - vliezol by aj do myšacej diery, len aby sa vyhol base. Sračka.

To, že vrcholový športovec pripravil o život človeka a v podstate za to nebol potrestaný, nemôže pre mňa byť návod, ako sa správať, skôr ako sa nesprávať. Je to len obraz súčasnej spoločnosti.

Labuda zabil dve ženy. Bolo to nešťastie, smola, tragédia. Nemohol za to. Ale večer hral v divadle svoj part. Veľký umelec? Profík? U mňa obyčajný ignorant, primitív ... aspoň trochu taktu. Keď už nič necítil, aspoň to mohol zahrať. Je herec.

Trochu sme odbočili, ale v podstate ... každý, nech si pozametá pred svojím prahom.

Je mi aj kus trápno, že tu takto moralizujem, tiež som sa navyvádzal všelijakých zbojstiev a práve preto môžem povedať, že najjednoduchšie je rešpektovať základné pravidlá. A to nehovorím len o pravidlách cestnej premávky.

Takže chlape, ak si myslíš, že je to v poriadku, tak si šoféruj aj pod vplyvom. Čo Ti viac povedať? Bavíme sa tu o samozrejmostiach. Len neprajem nikomu, aby si ho dokaličil či zabil... a Ty bys to už asi nerozchodil do konca života. Kvôli sprostej štamperli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Trojka podľa mňa ti dali primeraný trest.

Neviem v čom je problém? Nafúkal si? ... nafúkal. Tak v čom je problém. Každý čo jazdí autom vie, ako je to s alkoholom. Myslím tým to, že nemáš sadať do auta ak si pil. Áno nafúkal si naozaj málo, áno bolo to hlúpe rozhodnutie, a možno ani tvoja schopnosť ako vodiča nebola nejak extra ovplyvnená tým alkoholom.

 

Neviem prečo si tu dal tú nehodu martikána. To ako preto, aby si poukázal na tu neprávosť aká bola na tebe spáchaná ako dôkaz toho, že aj väčšie porušenia sa tak nejak pardónovali? Veď to teraz tu všetci môžeme poukazovať na čokoľvek, čo komu prešlo a nás za to niekto podrbal. Myslel si to tak, že ti mohli policajti urobiť také pekné BU BU BU a polepšite sa vodič a choďte domov?

Stále sa určití ľudia snažia obchádzať zákony a snažia sa vyvliecť zo zodpovednosti, ale to neznamená, že teraz by bolo správne snažiť sa náš zlý skutok, týmto ospravedlniť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Trest je na to, aby dotyčný neopakoval rovnakú chybu. Aby sa poučil.

Ak sa to u Teba nebude opakovať, trest bol primeraný a získal si najviac Ty. V živote s tým už nebudeš mať problém.

Ak to ignoruješ a zopakuješ svoju chybu, tento trest bol zbytočný.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

najnovšie novinky ... :

Polícia bude pri každej kontrole zisťovať alkohol

 

Aby bolo na cestách čo najmenej nehôd, a teda aj tých, pod ktoré sa podpísal alkohol, polícia sa podľa Slivku bude pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky aj naďalej sústrediť na odhaľovanie nezodpovedných opitých vodičov.

 

"Prijali sme opatrenie, podľa ktorého sa pri každej kontrole vykoná aj kontrola na požitie alkoholu, čím dôjde k znižovaniu latencie možných porušení pravidiel cestnej premávky. Dúfame, že aj takéto adresnejšie a prísnejšie opatrenia pozitívne ovplyvnenia bezpečnosť na cestách v Slovenskej republike," uzavrel riaditeľ dopravnej polície, Milan Hamar.

 

potom vodičák, psychológ, psychiater, natrvalo vodičák ...

rýchlosť, bezohľadnosť, telefonovanie, ... nj.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

absolvoval som psychiatra, 4 trojhodinove, jak to nazvat, sedenia u psychologa. napriek tomu vodicak nedostamen. mam sa pomodlit?

 

 

bohuzial neviem dobre veslovat. flora, mozno ti to nedochadza, ale ten chlapik zabil cloveka. ja nie. slovne spojenie "vacsie porusenie" tu je uchylne

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ožratí pasažieri, to je jeden z najhorších scenárov, ktoré píše život.

 

niekedy aj najveselších......

Zo stretávky po X rokoch som viezol sťatého kolegu a triezvejšieho kolegu. Nepoznal som cestu, a tak ma ten triezvejší navigoval cez neznáme dediny. Bolo cca 2 hodiny po polnoci, nikde nikoho na opýtanie sa na cestu. Keď sme trafili k príbytku toho triezvejšieho, ukázal nám smer a vyrazili sme...Ako to ale na slovenských dedinách býva, došli sme pred prvú neoznačenú križovatku a hop alebo trop. Vyhral Trop a my sme blúdili a mali nočný vylet za krásami slovenských dedín. Asi po 3/4 hodiny blúdenia a závidenia vystúpivšiemu kolegovi môj pasažier predniesom historickú vetu.

" Jano je už pri chlpatej a my sa tu je...me."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

táto správa ma mierne dostala - čítajte :

 

Vo Veľkej Británii vypukol boj o pilulku Alcopal, ktorá dokáže zmiasť aj najsofistikovanejší alkotester. Každý, kto sa po jej užití podrobí dychovej skúške, nadýcha až deväťkrát nižšiu hodnotu ako bez nej, napísal portál auto.idnes.cz.

Aktivisti sa snažia o to, aby bola pilulka zakázaná. Podľa nich je totiž vzhľadom k vysokej účinnosti nebezpečná.

Arthur Kibble, ktorý pilulky v Spojenom kráľovstve predáva cez internet, argumentuje slovami: "Každý to robí. Parkovisko je vedľa každej krčmy, do ktorej idete," povedal serveru Daily Mail. Pre bojovníkov za bezpečnosť na cestách sú však tablety "nebezpečné a hlúpe".

.....

Vodiči, ktorí si pred a po požití alkoholu vezmú alcopal, tak teoreticky môžu podľa Kibblea vypiť kľudne aj päť pollitrov piva bez toho, aby alkotester čokoľvek zaregistroval.

...

"Liek snáď môže oddialiť nástup hladiny alkoholu v krvi, ale jeho nárastu rozhodne nezabráni. Vlastne to funguje podobne ako rozdiel medzi pitím alkoholu na lačno a po výdatnom jedle."

 

http://natankuj.sme.sk/c/6514830/liek-ma-zamaskovat-pred-policajtmi-az-5-velkych-piv.html

 

na to, že alkohol spôsobí v británii ročne stovky smrtí na cestách, je to dosť divoké riešenie ... do pubu autom, zoberieš tabletu pred slopačkou, zoberieš tabletu po , nenafúkaš, ale si ožratý ako čík, z pubu autom ...

prešpekuľované to majú pekne

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je absurdné, nezodpovedné, nebezpečné, hlúpe... je to na vnútornom svedomí každého jednotlivca

 

som jednoznačne za patričný trest za požitie alkoholu za volantom... aj každému, kto pomáha k takej nedisciplinovanosti..

 

alkohol proste za volant nepatrí!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na to, že alkohol spôsobí v británii ročne stovky smrtí na cestách, je to dosť divoké riešenie ... do pubu autom, zoberieš tabletu pred slopačkou, zoberieš tabletu po , nenafúkaš, ale si ožratý ako čík, z pubu autom ...

prešpekuľované to majú pekne

Ale koľko zisku bude mať vlastník pubu ... :thumbsup:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov