Skočiť na obsah

Atletika


tomassi

Odporúčané príspevky

Ďalšia naša "špecialistka"! Druha Velďakova dopadla tak ako jej "užasna" sestrička, keď mala všetky 3 pokusy neplatne. To tam mohli kľudne nominovať aj mňa s bratom, tiež by sme boli schopni dosiahnuť takyto vysledok. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ryan

teba z nominačky nevyradila náhodou zlomenina nohy?

 

no škoda

dosť sme si sľubovali od tej atletiky, keďže je ako tak na výslní

nevyšlo to, neviem čo sa stalo, ale nabudúce to bude iste lepšie

len dúfam, že nebudú opäť nejaké neoficiálne MS kladivárov,

kde by zas Libor Charfreitág hodil bezkonkurenčné maximum,

ako tomu po veľkých pretekoch býva zvykom

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Taky vykon by som podal aj so sadrou na nohe. :lol:

 

Opäť dramaticky atleticky deň, plny prekvapeni. 100 m prekažky ženy - Lolo Jonesova viedla s prehľadom o niekoľko metrov, no zakopla o predposlednu prekažku a skončila 7. 400 m ženy - Sanya Richards (favoritka na zlato) bežala 300 m famozne, viedla, no "prepalila" a v cieľovej rovinke už nevladala, skončila 3. Vyška muži - Stefan Holm skončil 4. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem či by som nemal založiť tému

Civilizácie z iných svetov žijúce na planéte Zem

isto by tam patril Michael Phelps a teraz už aj Usain Bolt

200m za 19,30

wau

 

kladivárka Hrašnová pokračovala v nasadenom trende našich atlétov :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

opat to bol riadny Jamajsky atleticky den ... ale krasa to bolo! A Usain Bolt bol fenomenalny, nieco neuveritelne predviedol a vyhral totalne suverenne, som rad aj zo striebra pre Martinu - to bolo fakt asi maximum co sa dalo dosiahnut. Zaujimave bolo aj sledovat najprv tretieho americana Spearmona ktory pobehoval s vlajkou a radoval sa z bronzu a ked zistil ze je dsq tak to bola radikalna zmena u neho - razom vlajka niekam zmizla a usmev sa zmenil na hnev! Ale bol to dalsi z vrcholov olympiady!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veľka škoda, Martina to nezvladla psychicky. O to horšie, že len pred mesiacom hodila 76,82 m, čo by dnes bola suverenne zlata a pravidelne na treningu hadzala cez 74, čo by stačilo na 3-4 miesto. Dokonca v kvalifikacii mala o 2 metre dlhši pokus ako vo finale. I keď aj 8. miesto je pekne, no čakal som viac. Ale, je to jej prve veľke seniorske finale, tak snaď nabuduce už bude suverennejšia.

BTW, zaujala ma viťazna Bieloruska, ktora absolutne nevyzera ako kladivarka. Je taka štihla, že by som ju tipoval na nejaku bežkyňu.

 

Edit: zabudol som sa posťažovať, že som sa tešil na suboj Roblesa a Xianga na 110 m prekažky, no Xiang pre zranenie nenastupil. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A uz je za nami aj kvalifikacia ostepu muzov ... kompletny finsky trojlistok sa kvalifikoval do finale a snad Tero Pitkamaki, Teemu Wirkkala, a aj Tero Jarvenpaa podaju v sobotnom finale 100percentny a bezchybny vykon! Ocakavam najma suboj medzi 2 stalicami ostepu Pitkamakim a Thorkildsenom (a samozrejme moze ktokolvek dalsi prekvapit), tak som zvedavy ako to cele dopadne! Ja len dufam ze sa nebude opatkovat katastroficky scenar z Athen, kde mali Fini tiez trojite zastupenie a nakoniec to skoncilo totalnym fiaskom ked Pitkamaki bol az 8. a jeho kolegovia az za nim (10. a 11. miesto)! Vela stastia a v sobotu budem nalepeny na obrazovke! :lol: Snad nam to bude lietat az za 90 metrov :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prave som sa dozvedel ze zo vcerajsieho behu muzov na 200m bol dodatocne diskvalifikovany aj strieborny medailista Churandy Martina (za to iste ako Spearmon - preslipanutie z drahy), a tak na podiu uvidime po boku Bolta dvoch americanov, ktori boli po behu sklamani lebo najprv to vyzeralo ze ostanu bez medaile (2. Crawford, 3. Dix). Takze to je poriadna skoda pre oboch povodnych "medailistov" :lol: Hlavne Martinu mi je uprimne luuuto! Cakalo sa ze Americania podaju protest kvoli DSQ Spearmona, ale na oblatku podali protest prave na Martinu! A tak to skoncilo ze obaja z medialovych pozicii vypadli

 

btw. Jamaica aj v 200m zien totalne bezkonkurencna ... Veronica Campbell-Brown je Zlata!

Pre Allyson Felix ostava len striebro, a bronz ide tiez Jamaiky - Kerron Stewart

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prebohaaaa ... to co sa tam dialo? Kukam ze DNF je hned pri 4 ucastnikoch stafety - Nigeria, Poland, South Africa, USA, ... skoda ze som to nevidel, nejake vizualne podrobnosti kto to videl tak prezradite? :)

 

nooo a skoda ze som nevidel ani ostep zien, kde putuje ZLATO do Ceska ... to muselo byt radosti na CT2! :lol:

 

 

EDIT: a v stafete 4x100m to posrali aj Americanky! NEUVERITELNE! :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ten oštep bol úchvatný, bola to posledná séria, buď alebo, a hodnú chvíľu tomu nechcel nikto veriť, ani sama Špotáková ani Železný, ani diváci a komentátori stratili na chvíľu reč : )

 

američania zhodne strácali v tom veľkom chcení kolíky ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nejake vizualne podrobnosti kto to videl tak prezradite?

Nič šokujuce. Proste im nevyšla posledna odovzdavka. Gay ešte nemal zovrety kolik, a jeho kolega, ktory mu ho predaval, ho už pustil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A je to tu Jamajajčani tretí raz behali a tretí svetový rekord 37,10. Toto je niečo úžasne čo predviedli hlavne Bolt ale uznanie patrí aj osatným trom borcom sám by to nezabehol predsa :lol:

 

Veľmi dlho som nevidel taký náskok aký mal Powell na záverečných 100m

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sice som to nevidel LIVE, ale v zaznamoch, ale pri sledovani jamajskej muzskej stafety v 4x100m som ostal sediet s otvorenymi ustami ... to bolo nieco neuveritelne! Tito Jamajcania su asi nadludia alebo co, lebo toto co predviedli bolo totalne famozne a bezchybne ... U zien po vypadnuti Americaniek v semifinale a chybach na predavkach Jamajcaniek a Britiek sa polahko dostali k zlatu prekvapujuco Rusky! No obe stafety ale boli dalsimi vrcholmi olympiady!

 

Dneska o 13:10 nasho casu startuje konecne disciplina Ostep muzov! :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak nakoniec oštep vyhral Nór, ktorý hádzal akoby nič. A z fínskeho trojbloku sa podarilo iba Pitkamakimu či ako sa to píše získať bronz a druhy je Lotyš.

 

Mňa osobne viac zaujímala 5000m kde Kennenisa Bekele spravil nový olympijský rekord prvý kto zabehol 5000m pod 13 minút na olympiáde a naviac sa mu podarilo vyhrať zlato v 3000m aj v 5000m to už je čo povedať. Tri kola pred koncom nasadil vyššie tempo a hneď jeho kolegovci z Etiópie odpadli pomaličky zvyšoval tempo až nakoniec ostal iba sám s Keňanom ale záver bol strhujúci a Keňan nemal šancu. Klobúk dolu pred týmto vytrvalcom

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Výškarky nám predviedli dobrú drámu ale nakoniec to vyhrala Belgičanka. Som fandil Vlašičovej lebo skákala dovtedy bezchyby a Belgičanka až na druhý raz, ale má to aj tak Belgičanka.

 

Američanom zachránili česť v štafete 4x400m aj ženy aj muži. Ženy boli pekne vyrovnané rozhodovalo sa na posledných metroch medzi nimi a Ruskami, ale Ruska nevládala.

 

Zato Američani už po druhom predaní suverénne prvý a spravili nový Olympijský rekord.

 

Tak dnes nám skončila kráľovná športu Atletika už len zajtra Maratón dúfam že nám prinesie nejakú perličku na záver ako celá Atletika.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nooo, a je po ostepe ... skoda ze z neho ukazovali v telke len tak maaaalinko! Ale z toho co sme mohli vidiet tak zlato je v spravnych rukach, a to v rukach norskeho fenomenalneho ostepara Andreasa Thorkildsena, ktoreho ostep letel az rekordne daleko a 90,57m znamenal Olympijsky rekord! Vyzeralo to tak ze dalsie pozicie hned za nim obsadi finsky trojlistok, ale poslednym pokusom sa na 2.miesto dostal lotyssky ostepar Ainars Kovals, a Fini teda obsadili pozicie 3, 4 a 5 ... znie to super mat vsetkych 3 osteparov v TOP5, no ale ze je to "len" Bronz pre SUOMI, to zas uz tak dobre neznie! Napriek tomu ukazali, ze Finsko a ostep idu k sebe.

BRONZ = Tero Pitkamaki, 4.miesto = Tero Jarvenpaa, 5.miesto = Teemu Wirkkala

 

Po dnesku teda mozeme pripisat k Finskej bilancii dalsiu medailu - BRONZ pre Tera Pitkamakiho!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nooo, a je po ostepe ... skoda ze z neho ukazovali v telke len tak maaaalinko!

treba sa obrátiť na fínsky televízny štáb

on mal na starosti atletické prenosy z vtáčieho hniezda

inak už by mohli niečo spraviť s tým staromódnym systémom,

pri ktorom ukazujú všetkých pretekárov dokonca aj pri rozbehoch a

zatiaľ divákom unikajú skoky, vrhy v priamych prenosoch

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zatiaľ divákom unikajú skoky, vrhy v priamych prenosoch

 

noooo mohli by tam nasadit aspon 2 mensie okna s realnym obrazom a ak by bolo fakt nieco skveleho tak to dat na cele, inak ma z toho clovek dokopy uplne nic, a vidi fakt len vacsinou toho najlepsieho - aj to zo zaznamu, a to je velka skoda! :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

verim, ze hudba buducnosti (konkretne nieco ako TV on demand) toto zmeni a kazdy bude kukat to, co si vyberie .. ale to si asi pockame az do Chicaga 2016 (moj tichy tip :lol:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Včera som pozeral Golden League Zürich. Bola celkom dobrá, ale bolo vidieť že to je tesne po olympiáde a športovci sú unavení. Organizátori sľubovali, že padne nejaký ten rekord, ale bohužiaľ sa tak nestalo víťazi jednotlivých disciplín boli väčšinov tí istý ako na olympiáde.

Bolt vyhral 100m, ale rekord Powella neprekonal

Isinbajevová v skoku, ktorá skákala skoro hneď od prvých výšok čo u nej nebýva zvykom

Bekele na 5000m jemu som ani moc neveril, že vyhraje pretože olympiáda plus k tomu tam ostal dlhšie bo chcel vidieť Čínsky múr a v závode v Zürichu bol sám Etiópčan, ale tento chlapík behá vlastnú ligu.

Andreas Thorkildsen v oštepe zasa prehodil 90m hranicu.

V skoku vyhrala Blanka Vlašičová, škoda že to na olympiáde prehrala :lol:

A spústa ďalších víťazov...

 

Americká štafeta na 100m si popravila ego po vyhorení na olympiáde si všetky kolíky predali ako mali a vyhrali zo značným náskokom. Jamajská štafeta nebežala pretože Bolt sa bál ísť druhý závod kvôli ohrozenia zdravia.

 

Bežecké legende Maria Mutolová včera skončila svoju kariéru.

 

A ešte dodám, že organizátori Bruselskej Golden League sľubujú zápas na 100m Bolt-Powell-Gay no som celkom zvedavý.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov