Skočiť na obsah

Očkovanie proti chrípke a iné očkovania


game

Odporúčané príspevky

  • Pred 1 mesiacom...

a nadviažem na Vilmu, lebo toto skutočne úzko súvisí...

 

všetky hrdinky na facebooku plno rečí, ako si deti nedajú očkovať a autizmus a vo vakcínach je čistá ortuť! 

/to je najnovšia po mamynkách lietajúca zaručená správa/

a potom keď nastane výnimočná situácia, vypadá to takto - a čo teraz, veď mamynky z Antivax skupiny hovorili, že spalničky - osýpky sú normálna choroba :o

 

post-3-0-52087600-1549472345.jpg

FB Antimaminky

 

a

 

Epidemie spalniček: Rakušané a Němci zakázali vstup neočkovaným do škol. V Česku to nejde (ani na Slovensku)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toľko ošklivých chorôb existuje, na toľké ošklivé choroby ešte v minulom storočí umierali deti, až kým nevyvinuli vakcíny. A tie dory tu špekulujú jak zlatnícki učni. 

ja som v pondelok bola u doktorky, potrebovala som zmeniť lieky na tlak, a hneď som sa aj nechala zaočkovať proti tetanu. Jeden nikdy nevie, kde sa môžeme porezať, popichať, poškriabať a na aký hrdzavý hrebík stúpiť. Bez tetanu sa celkom dobre zaobídem. 

 

Aj tie mamynki by sa celkom dobre zaobišli bez chorôb, aké už u nás ani nebývali, a zasa sa vracajú, okrem nevedomých a nezodpovedných  spoluobčanov a všelijakých cudzincov aj práve vdaka takýmto matkám.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

včera bol v novinách dosť podstatný článok o tohtoročnej chrípke, je hodne agresívna.

o tom, že sa blíži k hraniciam zmutovaný vírus chrípky, písali už v polovici januára, už dorazil, komplikovaný ťažkým respiračným postihnutím (SARI), z takýchto pacientov zo 122 v Česku 16 zomrelo.

ešte nie všetky okresy sú postihnuté naplno, vrcholenie sa ešte len očakáva.
 

Základným pravidlom pri predchádzaní vzniku epidémie je nešírenie vírusu medzi ostatnými. Podľa Mora ľudia k ochoreniu pristupujú nezodpovedne. „Paradoxne keď vypukne chrípková epidémia, tak ambulancie by mali byť prázdne. Všetci majú ležať doma," skonštatoval lekár s tým, že v realite to vyzerá opačne. „Klasika je, že ochorieme cez víkend, potom ešte ideme v pondelok, utorok do školy, roboty, že možno to prejde, čo sa, samozrejme, nestane, a takto šírime vírusy ďalej. Nie je až taká dôležitá okamžitá návšteva doktora, ale ak by chorí zostali pár dní doma, tak by to bolo ideálne," radí pediater.

 

„Neraz sme svedkami, že mnohí s nádchou, bolesťami hrdla a mnohokrát aj so zvýšenou teplotou sa pohybujú po vonku, v obchodoch, cestujú v dopravných prostriedkoch a navštevujú rôzne spoločenské podujatia. Škodia tým nielen okoliu v podobe rizika ohrozenia zdravia, ale aj sebe. Napríklad pri chrípke sa im klinický stav môže skomplikovať," upozorňuje Mikas. Najčastejšími komplikáciami sú zápal priedušiek, zápal stredného ucha, prinosových dutín a zápal pľúc. Tie u človeka s oslabenou imunitou či chronicky chorého môžu vyústiť do život ohrozujúcich stavov.

 

Najúčinnejšou prevenciou proti chrípke je očkovanie. Najvhodnejšie obdobie je počas jesenných mesiacov. Očkovanie má dvojitý význam jednak pre zaočkovaného, ale aj pre jeho okolie, lebo tí, ktorí sa podrobia vakcinácii, nie sú šíriteľmi infekcie.

 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/501549-video-chripka-je-agresivnejsia/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

...a preto denne stretávam v autobuse ľudí drhnúcich sa mokrým dusivým kašľom, vreckovku asi nepoznajú a rúšku by si na seba asi nedali ani pod hrozbou zubatej. Aj zamestnávatelia by si konečne mohli uvedomiť, že chorý človek nielenže patrí domov dom postele, a nie do práce, ale môže nakaziť aj ich, a určite nepodá taký výkon ako ten zdravý. O možných trvalých následkoch prechodenia takých ochorení ani nehovorím.  

 

Aj pri len "blbej" nádche je dobre aspoň 2 dni ostať v kľude, piť čajíčky, jesť vitamíny a nenamáhať sa.  ono sa tá nádcha môže vyvrbiť na zápal priedušiek, alebo aj iné škaredé choroby. Môžeme byť aj bez toho, nie?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

lekár Wakefield, ktorý sfalšoval výsledky a pustil túto fámu do sveta, je už viac než 20 rokov bez titulu a ordinácie,

ale škody tým narobil nehorázne - spustil neuveriteľnú lavínu, ktorú ovčie hlavy šíria, keby len na autizmus, už je zlé všetko, aj vitamíny - viď napr. https://www.freespace.sk/tema/6062-letom-netom-internetové-podivuhodnosti/?p=273149

 

hoci prebehlo odvtedy niekoľko štúdií, vyvracajúcich tento nezmysel, dánski vedci a lekári sa postarali o rozsiahlu štúdiu, ktorá raz a navždy mala rozriešiť, ako to je.

dôkaz priniesla štúdia na viac než pol milióne detí /presnejšie 650 tisíc/ - vakcína MMR proti osýpkam, mumpsu a ružienke/rubeole NEspôsobuje autizmus.

 

náhoda chcela, že s výsledkami prišli v dobe, keď sa pre neočkovanie idiotskými rodičmi hlavne osýpky šíria znovu po celej Európe.

 

S podezřením, že vakcíny MMR (tedy očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám) měly způsobovat autismus, jako první přišel gastroenterolog Andrew Wakefield roku 1998. Jeho teorie ale byla mnohokrát vyvrácena, žádný výzkum totiž nenašel příčinnou souvislost. Podle vědců, kteří tento fenomén analyzovali, jde jen o náhodu, protože očkování probíhá právě v době, kdy se u dětí mohou začít projevovat symptomy autismu – tedy mezi 12. a 15. měsícem věku. Wakefieldův článek byl nakonec z prestižního časopisu Lancet, kde původně vyšel, stažen.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2752145-ockovani-nezpusobuje-autismus-dukaz-prinesla-studie-na-vice-nez-pul-milionu-detech?fbclid=IwAR1xOzKpK51jpu_PUt6IVWwjIwr0bm4GBLw0WcnRdr9bAEKLz6ed3bxKWOw

 

 

 

a druhý príbeh - úplne neskutočný:

 

Teenager se nechal zaočkovat proti vůli své matky - teď ho čeká slyšení v americkém kongresu

 

„Maminka nevěří, je očkování má nějaké přínosy. Věří, že způsobuje autismus a poškození mozku. A přesto, že podobné fámy vědci vyvrátili, nemám žádnou ze standardně podávaných vakcín,“ řekl mladík pro NBC News.

 

Ethan od té doby podstoupil vakcinaci proti hepatitidě typu A a B, proti chřipce a HPV. Jeho matka, která má v péči další neočkované děti, se médiím svěřila, že ji rozhodnutí jejího syna šokovalo. A to navzdory tomu, že například Světová zdravotnická organizace zastává názor, že lidé, kteří se rozhodli nepodstoupit vakcinaci nebo ji odepírají sým dětem, představují globální zdravotní hrozbu.

:cotisisi:

Ethan už vypovedal pred kongresom: https://refresher.sk/63605-Tinedzer-ktoreho-matka-nedala-zaockovat-jej-vynadal-pred-americkym-kongresom-Vraj-radsej-verila-dezinformaciam?fbclid=IwAR2R4SsqnMfugtCC82A0rCU7lyd7jzYNUrdV_jv_m4QxvOMRg4kXE7qYnJY

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prvý prípad tetanu v Oregone po 30 rokoch.

antiočkovací rodičia,  len tak ďalej. 

 

šestiletý chlapec téměř zemřel na tetanus, rodiče odmítli očkování

 

Neočkovaný chlapec si zranil čelo při hře venku. Byl ošetřen doma. O šest dní později začal být plačtivý, objevilo se u něj sevření čelistí a křeče, při kterých se jeho tělo prohnulo do tvaru luku. Chlapec byl následně letecky přepraven do nemocnice, kde byla potvrzena diagnóza tetanu. Ačkoliv chlapec strávil v nemocnici dva měsíce, z toho 47 dní na jednotce intenzivní péče, jeho rodiče i nadále odmítají jakékoliv očkování. Jak upozorňuje zpráva amerického úřadu Centre for Diseases Control and Prevention, jedná se o první případ tetanu u dítěte ve státě Oregon po více než 30 letech.

...

:klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

neočkovania by malo riešiť od januára aj Slovensko - namiesto pokút, ktoré sú na mnohých miestach nevymožiteľné, sa deti bez očkovania nedostanú do škôlky.
podobné riešenia bežia už nejaký čas vo svete, stav neočkovaných detí zdebilnených rodičov je alarmujúci.

 

Jasle a materské školy budú môcť v budúcnosti navštevovať iba tie deti, ktoré absolvovali povinné očkovanie.

Avizuje to ministerstvo zdravotníctva, jeho cieľom je prevencia a ochrana zdravia detskej populácie.

Novela zákona by mala ísť v priebehu niekoľkých dní do medzirezortného pripomienkového konania.

Po zapracovaní pripomienok bude novela predložená na rokovanie vlády a parlamentu. Ak bude schválená, zmeny by mali začať platiť od 1. januára 2020.

Pokuty by sa zrušili

Dnes môže byť do predškolského zariadenia prijaté aj dieťa, ktoré neabsolvovalo povinné očkovanie.

 

Pripravovaná novela zákona by vytvorila povinnosť prijímať iba deti, ktoré sa podrobili povinnému pravidelnému očkovaniu, podľa veku dieťaťa a očkovacieho kalendára.

Výnimkou sú deti, ktoré majú od ošetrujúceho lekára potvrdenie, že sú proti nákaze imúnne alebo nemôžu byť očkované pre trvalú kontraindikáciu.

Slovensko by sa tak pripojilo ku krajinám, ktoré vylúčili nezaočkované deti z kolektívov.

Ministerstvo zároveň navrhuje, aby sa zrušili sankcie za odmietnutie povinného očkovania. V súčasnosti môže byť uložená finančná pokuta do výšky 331 eur.

„Vysielame tým jasný signál, že cieľom povinného očkovania nie je vyberanie pokút za jeho odmietanie, ale prevencia závažných infekčných ochorení, ktorým možno predchádzať očkovaním,“ uviedla ministerka

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vážení a milí... Karma je zdarma

 

to nie je škodoradosť, ale veľmi intenzívna správa, ktorá rezonuje v médiách podľa mňa tentokrát veľmi oprávnene už asi tri dni.
 

Taliansky politik Massimiliano Fedriga je zároveň lídrom antiočkovacej kampane v krajine. Paradoxom je, že práve on dostal kiahne a skončil v nemocnici.

Fedriga je členom talianskej strany Liga Severu. O svojom zdravotnom stave informoval verejnosť na Twitteri.

 

Poslanec je zástancom antiočkovania. Sám však neskôr priznal, že jeho deti sú zaočkované, ale nesúhlasí s tým, aby bolo očkovanie povinné a rodičia boli prinútení dať svoje deti zaočkovať, píše Daily Mail.

 

Poslancovu správu na Twitteri zdieľal aj prominentný mikrobiológ Roberto Burioni. Dúfa, že po tomto prípade tému očkovania dospelí prehodnotia. Ovčie kiahne totiž môžu byť pre dospelého človeka  smrteľné.

 

http://www.tvnoviny.sk/zahranicne/1959266_taliansky-lider-antiockovacej-kampane-dostal-ovcie-kiahne

 

ľudská hlúposť je nekonečná :klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game,uz to prilis prezivas..a neverim, ze ty si ockovana proti ovcim kiahnam:-)..ani ja a vacsina populacie nie je. A nie je to povinne ani dnes.

 

Iste, ten chudak si to zlizne, ale je to rovnake, akokeby dostal chripku a proti nej sa predsa tiez da ockovat:-)

 

 

Keby dostal tetanus bolo by to ine.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zlizne za všetkých neočkovačov. celkom iste.  :)
v podstate na tom nezáleží, prajem mu, nech sa uzdraví a je všetko v poriadku.

 

problém tu nie je to, kde kedy objavili a začali čo očkovať, ale  že aj kvôli jeho hlásaniam sa neočkujú deti ani tam, kde očkovanie je dôležité a potrebné a kryje populáciu pred chorobami, ktoré boli hlboko potlačené.

pretože negatívnym veciam je jednoduchšie veriť a každý rodič sa po prečítaní antivaxerov stáva minimálne odborníkom mikrobiológom na všetky očkovania.

 

my sme neboli očkovaní proti ovčím kiahňam, pretože vakcína je na svete od roku 1974.

 

 

no a s chrípkou je to predsa fakt - tento rok umierali zasa na chrípku ľudia, a mladšie ročníky, tridsiatnici - nezaočkované.

nemôžem si pomôcť, nečíta ani nepíše sa mi o tom v pohode : (

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

no vážne... hovorím to hodne dávno a hodne hlasno: tento svet dozrieva.

„Odsuzují své psy k smrti.“ Odpírači očkování se zaměřili i na domácí zvířata

 

Deník Guardian přinesl rozhovor s australským veterinářem Samem Kovacem. Expert v něm upozornil na stále větší množství lidí, kteří se ho při očkování domácích mazlíčků ptají, jestli se pak jejich zvířata nestanou autisty.

„Je to naprosto šílené. Samozřejmě jsem občas takové otázky zaslechl i v minulých letech, ale během posledních týdnů to slýchám neustále,“ postěžoval si Kovac pro Guardian Australia. „Většinou lidé s mými argumenty nemají problém, když jim vysvětlím, jak to je, a ukážu jim statistiky. Ale mám také klienty, kteří hystericky odejdou s tím, že rozhodně svého psa nebudou očkovat, protože to způsobuje autoimunní nemoci nebo autismus,“ dodal.

Podle Kovace se problém neustále zhoršuje, napsal o tom dokonce rozsáhlý text pro deník Sydney Daily Telegraph. Uvádí v něm, že si myslí, že by odpůrci očkování neměli vůbec mít právo chovat domácí zvířata, jsou-li ochotní vystavit své mazlíčky tak nebezpečným chorobám, jako je například parvoviróza psů. „V podstatě odsuzují své psy k smrti působením jednoho z nejděsivějších a nejhorších virů, jaké si jen dokážete představit.“

 

Zvěrolékař se domnívá, že pokud by podobně hrůzná, nakažlivá a smrtící choroba jako parvoviróza existovala také u lidí, asi by se odpůrců očkování našlo mnohem méně než nyní.

.....
 
Lži o očkování šíří roboti a trollové

Studie odhalila řadu účtů, u nichž je potvrzené, že patřily ruským trollům, kteří také zasahovali do amerických voleb. Další účty šířící zmatek v očkování byly automatizované marketingové a malwarové programy.

Pozoruhodný je přitom podle vědců způsob, jakým fungovaly účty ruských trollů: ty tweetovaly jak argumenty pro očkování, tak i proti němu – vše ale ve zpolitizovaném kontextu. „Tito trollové, zdá se, využívají očkování jako klín, pomocí kterého vnášejí do americké společnosti rozpory,“ uvedl profesor počítačových věd Mark Drezde, který se na studii podílel. „Tím, že hrají na obě strany, narušují veřejnou důvěru v očkování, čímž nás všechny vystavují riziku nakažlivých chorob. Viry nerespektují hranice států,“ varoval.

Očkování zachrání přes dva miliony lidí ročně

Odpor k vakcínám je hrozbou také podle Světové zdravotnické organizace (WHO), která letos tento fenomén zařadila mezi desítku největších zdravotnických rizik na světě. „Přestože na řadu smrtelně nebezpečných chorob existují očkování, stále rostoucí počet lidí po celém světě vakcíny z nejrůznějších příčin odmítá. Přitom očkování je jedním z nejúčinnějších a cenově nejvýhodnějších způsobů, jak předcházet nemocem,“ uvedla WHO v lednové zprávě.

 

Podle WHO zabrání očkování ročně přibližně dvěma až třem milionům úmrtí ročně, a pokud by se podařilo lépe proočkovat celosvětovou populaci, tak by to zachránilo dalších 1,5 milionu lidí. 

Na řadě jsou psi i koně

Guardian oslovil socioložku Naomi Smithovou z Federation University in Victoria. Ta se věnovala výzkumu protiočkovacího hnutí na sociálních sítích a věří, že jeho rozvoj je s těmito sítěmi jednoznačně provázaný. Zatím na nich nenarazila na diskuse o odmítání očkování zvířat, ale poté co vyšla série článků v australských médiích, našla potvrzení u řady zvěrolékařů, které oslovila.

„V našich datech se to ještě neobjevilo, ale rozhodně je to něco, o čem jsem už slyšela, protože mi o tom lidé řekli,“ uvedla. Nejvíce ji znepokojil e-mail veterináře z Queenslandu, který se specializuje na léčbu koní. Uváděl v něm, že se setkává se stále silnějším odporem při očkování proti viru hendra. 

Ten se objevil teprve roku 1994 na předměstí Brisbane, onemocnělo jím čtrnáct dostihových koní, od nich se nakazil jejich trenér, který pak na nemoc zemřel. V tomto případě je pravdou, že očkování proti němu má kritiků více, nicméně Australská asociace veterinářů tvrdí, že odpor proti očkování vychází jen z ničím nepodložené víry.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2781833-odsuzuji-sve-psy-k-smrti-odpiraci-ockovani-se-zamerili-i-na-domaci-zvirata?fbclid=IwAR07CVYyU7PGl9H5ITdVpcFL3edVQ-OPv0IcegO982Kzt26ylTf35UoXX2o

 

dozrieva.

mal pán Hašek a dobrý voják Švejk pravdu. keď prehlásil:  "Lidé jsou různí, povětšinou hovada."

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 5 mesiacmi...

 

Chlapček v Brne dostal tetanus: Nebol očkovaný, mama odmietala aj liečbu

 

Do nemocnice v Brne prišiel otec so svojim trojročným synom - do nosa si zastrčil zhrdzavenú batériu vo veľkosti gombíka. Batériu lekári vybrali a chlapček dostal antibiotiká. Lekárom v tom čase nenapadlo, že dieťa nie je očkované, a preto mu nepodali lieky proti tetanu.

 

Medzitým sa ešte mama na internete v alternatívnej skupine radila, že či má svojmu dieťaťu poskytnúť len prírodnú liečbu, alebo poslúchnuť lekárov. Podľa informácií Najmama.sk dostala mamička rady typu - nedávať antibiotiká, radšej skúsiť ľudský moč a podobne.

 

Lekári po nasadení liečby predpokladali, že dieťa je pochopiteľne očkované proti tetanu, napokon sa ale ukázalo, že nebolo. Matka však ani po opakovanom vyzvaní  a poučení lekárov, aby syna ešte dala zaočkovať, nepočúvala.

 

Namiesto toho chcela synovi pomôcť alternatívnimi spôsobmi a radu hľadala v rôznych diskusných fórach. Dokonca mu, podľa lekárskej správy, ani nepodávala nasadené antibiotiká.

 

...

 

Podľa správy mu nasadili lieky, súčasne s vakcínou, no po záchvatoch pristúpili lekári k zaisteniu dýchania tracheostómiou (otvor dýchacích ciest v hornej časti priedušnice - v krku, čím sa úplne preruší spojenie dýchacích ciest a ústnej dutiny), keďže kŕče dýchacích svalov a svalov hrtana pri tomto ochorení znemožňujú dýchanie.

 

"Jeho stav je stabilizovaný," potvrdil nám hovorca nemocnice Mgr. Pavel Žára, MA. Zarážajúce i smutné na celom prípade je ale správanie matky. Podľa správy odmietla chlapčekovi podať nielen antibiotiká, ale už od narodenia odmietala očkovanie, z dôvodu svojho presvedčenia, že by u syna očkovanie vyvolalo sklerózu multiplex.

 

Ani po opakovanom vyzvaní lekárov dieťa zaočkovať nedovolila a odmietala aj antibiotickú liečbu. Namiesto toho chcela synovi pomôcť alternatívnimi spôsobmi a radu hľadala v rôznych diskusných fórach.  

https://najmama.aktuality.sk/clanok/282258/3-rocny-chlapcek-v-brne-bojuje-o-zivot-nebol-ockovany-a-dostal-tetanus/?utm_source=pokec.azet.sk&utm_medium=box-magaziny-najmama&utm_content=clanok1

neviem čo by som dodal, niektorým ľuďom už asi drbe nakomplet

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keby to vytlačili a každej novej matke nakázali naučiť sa naspamäť, ani tak by im to rozum nedodalo,
lebo na nete anonymné matky a bárskto z ulice píše, že očkovať netreba, tomu treba veriť viac.

keby to aspoň chcelo preriediť ľudstvo, niečo ako Darvinova cena... :(

smutné ovšem je, že trpia deti.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

o tom sa nehádam. hoci sú výnimky... ako ten americký chlapec, ktorý počkal, až bude plnoletý a sám si doplnil všetky očkovania na nesmierne zhrozenie svojej matky, ktorá mu ich v detstve všetky odopierala...

a na jeho vysvetlenia a dôkazy z kníh matka nemala rgumenty, len jediný, že nechcela, aby sa z neho stal autista a podobné pliagy...
kdesi tu o tom mále článok v tejto téme...

 

obávam sa, že takýchto prípadov mnoho nebude. a ľudstvo ide do kytek.
ide aj tak, takto to len úrýchlime a bude po probléme s preľudnením,


mimochodom, na budúci týždeň očkujeme proti chrípke, celá rodina, tradične. :klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

obávam sa, že takýchto prípadov mnoho nebude. a ľudstvo ide do kytek.

ide aj tak, takto to len úrýchlime a bude po probléme s preľudnením,

 

Očkovanie je známe od začiatku 19. storočia a povinné asi podstatne neskôr. Ľudstvo sa aj dovtedy veselo množilo, ale rast populácie bol viac menej lineárny. Exponenciálny rast nastal až v 20. storočí. Určite k tomu prispelo aj očkovanie. Myslím, že "ľudstvo ide do kytek" neodráža realitu, ani  budúcnosť. Vedci síce strašia, čo všetko nás ohrozuje, ale ich varovania sú v rozpore s realitou. Vďaka výdobytkom vedy sme dnes plní chémie, konzervantov, antibiotík, hormónov. pesticídov, ťažkých kovov, mikroplastov... Napriek tomu, že sa stále menej pohybujeme, trpíme nadváhou, nezdravo sa stravujeme, sme pod neustálim stresom, dožívame sa stále vyššieho veku. O osud ľudstva v tomto zmysle nemám najmenšie obavy. Skôr naopak, ak nepochopíme, že planéta má svoje limity.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ľudstvo ide do kytek používam často, a celé to bola ironická poznámka... : )

na sedem a pol miliardy ľudí a na to, čo robíme s touto planétou a čo robíme so sebou, a ako veselo konšpirujeme a veríme komukoľvek, kto povie, čo chceme počuť...
antibiotiká majú obmedzený počet.... už dnes sú choroby, na ktoré antibiotiká nezaberajú, ale smola - viac ich nemáme.

kto sa nechce dať očkovať, nech sa nedá, ale nech neplače, keď nastane problém.
očkovanie bolo mimochodom známe už v starovekej Číne... princíp je známy už dávno.

najviac sa mi páčila včera jedna moja kamarátka... ochorela, hnusne, či to bola chrípka, netuším.
ale medzi rečou som sa dozvedela, že ony sa aj s dcérou dávali očkovať proti chrípke, a úspešne jej odolávali celé roky, ale raz sa dali zaočkovať a o pár dní chrípku dostali... odvety sa očkovať nenechajú...
ale čo ja viem, a viem, lebo sme v úzkom kontakte, odvtedy každý rok obe dostávajú pravidelne chrípku, obe majú oslabenú imunitu...

vysvetliž jej ovšem, že tú chrípku dostali preto, lebo v nich už vírus zrejme bol a očkovanie prišlo neskoro, je asi taká práca, ako mal ten nešťastný americký vysokoškolák so svojou matkou - ktorá ho takmer vydedila, hoci sa navzájom majú veľmi radi, že už jej odmietol vysvetľovať, len si počkal, až sa môže dať zaočkovať sám.

čo robíme s osýpkami a po dvadsiaitch rokoch, čo je na relevantných prieskumoch a výskumoch dokázané, že MR nespôsobuje autizmus, je viera v škodlivosť očkovania stále väčšia... a čo človek nečíta na príslušných weboch?! očkovanie spôsobuje autizmus...

takže ďalšia ironická poznámka: ľudstvo zreje a ide do kytek. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

tu davam linky na tri reakcie na prejav kalavskej v parlamente za stratifikaciu nemocnic na slovensku, ktore bolo nakoniec odsunute a s nim aj povinnost ockovat deti na prijatie do materskej skolky....

 

http://rizikaockovania.sk/spravy/2019_reakcia_kalavska.pdf

 

https://www.youtube.com/watch?v=s3kUnrxrXCM

 

https://www.docdroid.net/9trTSeS/zasluzime-si-pravdive-informacie-a-skutocnu-diskusiu-reakcia-add-kalavska.pdf

 

 

....mate dojem, ze to povinne ockovanie je take humanne, ako sa prezentuje?.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne celkovo tieto spory o očkovaní pripadajú, rovnako ako iné, napríklad o politike, že tu existujú nejaké protistojace tábory, ktoré sa navzájom obviňujú z hlúposti. "My sme tí múdri a vy ste tí hlúpi". A tí, ktorí sa označujú za najinteligentnejších sú väčšinou, ako to tak pozorujem súčasne zástancami slobody, liberalizmu - ale akonáhle sa tí "hlúpi" ozvú, že s niečím nesúhlasia, že chcú niečo inak, tak je oheň na streche. A sloboda sa takým hlúpym musí uprieť. :)

 

Takže - dajte ľuďom akože slobodu, ale prikážte im zákonom, že musia dať svoje dieťa očkovať. Nespoliehajte sa na to, že by azda mohli uvážiť vlastným rozumom, čo je pre ich dieťa dobré, nie, majte strach, že práve oni podľahnú dezinformáciám a hoaxom (lebo my sme tí múdri). A nespoliehajte sa na škôlky, že by azda vlastným rozumom mohli uvážiť, či vezmú do opatery nezaočkované dieťa, ale prikážte im to z moci štátu.

 

 

Mimochodom, poznám rodinu s dvomi dcérkami, kde otec je štandartný človek, ktorý plnil všetky predpisy štátu a tak dal prvú dcéru normálne zaočkovať, veď tak sa to robí. A čuduj sa svete, asi bol nejako dosť jemnocitný a všimol si akúsi divnú zmenu psychiky svojho dieťaťa po očkovaní - pozorovali to s manželkou dlhší čas a rozhodli sa spoločne, že druhé dieťa zaočkovať už nedajú. Toľko jeden príklad z reálneho života.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž, ja teda nie som odborník, ale všetci čo sme tu, sme až "po štupeľ" napchatí všetkymi možnými vakcínami, a ani sme nezdebilneli, ani neochrnuli, ani sa z nás autisti nestali ... tak v čom je doprdele problém? štatistiky hovoria jasne, a lepšiu alternatívu ako očkovanie ľudstvo k dispozícii nemá, a zrejme mať ani nebude...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 ... tak v čom je doprdele problém?...

 

To neviem, pretože sa tejto problematike vôbec nevenujem. Ale mám taký pocit, že tí, ktorí proti tomu bojujú, tvrdia, že tie vakcíny už nie sú to, čo bývali, že voľakedy boli jednoduchšie, dnes sú nejaké komplikovanejšie, skombinované viaceré látky dokopy, čo v minulosti nebývalo. (?)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

však sú iné, tak ako všetko...

keď tie detské očkovania rvali do mňa, tak väčšina domorodcov sa vozila v Škode 100/110, dnes sa vozia v oktávkach či fábiach, o tom že sú komplikovanejšie, ale s neporovnateľnými vlastnosťami, hádam netreba diskutovať. v "konfekčnom" rádiu vtedy stačili štyri elektrónky, či šesť tranzistorov, aby fungovalo, v dnešných rádiách je integrovaných niekoľko stotisíc až miliónov tranzistorov ... a takto by sa dalo pokračovať do aleluja...

 

jeden z mojich konšpirátorských kolegov vážne uvažuje, že nedá svojho syna preočkovať, medzi iným aj proti tetanu. to už sme si v robote klepali na čelo všetci ... aby som trnul vždy, keď si niektorý z mojich chalanov spraví odreninu, či zadrie triesku, no čo som sa ja s koňom zrazil...

 

a kebyže sa nedajboh niektorý z mojich potomkov začne štorcovať, že on sa očkovať nedá, tak ho k doktorovi dotiahnem za ucho, jak prasa keď sa z chlieva ťahá ... a to by ešte predtým vyfasoval zopár otcovských :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... aj tak prvé, čo po nejakom úraze či uhryznutí neznámym psom, hoci aj nepatrnom, prvé, čo na pohotovosti spravia, je, že vpichnú malú ampulku do decka a človeka ...a potom riešia ostatné.

irb,

pre týchto rodičov a antiočkovačov, odvážim sa napísať, že pre ich 90 % nie to je problém, že sú očkovacie látky skombinované... aspoň netreba toľkokrát ďobať... problém je, že pred 25 rokmi začali prvé internetovské informácie pred takými 15 rokmi pomaly každý idiot mal niekde prístup k netu... a kto nemal, ústne šíril kraviny....
nezmyslom a negatívam sa vždy lepšie verí, než pozitívam a veciam s doložiteľnými argumentami... človekovia sú už raz tak nastavení.

takže ten nešťastný anglický lekár, ktorý spustil dezinformáciu, že očkovanie MMR spôsobuje autizmuz... už dávno nie je lekár, vyhodili ho z komory - ani nebol pediater, už si nepamätám čo bol, vychádzal zo 7 /SEDEM !!!! / prípadov, ktoré zaradil ako autizmus spôsobený očkovaním.... mýlil sa, ale jeho štúdia už bola na svete a kolovala internetom, pred nejakými dvadsiatimi rokmi, a čo je raz na internete, to nezmizne odtiaľ nikdy viac.

odvtedy xy laboratórií, lekárov, komplexných štúdií potvrdilo, že to nie je pravda - ale neskor.

na tieto deznformácie sa nabalili ďalšie, a to sa vezie a vezie.... a keď decko dostane tetanus a v celé roky chránenej krajine pre takými osýpkami sa zrazu musia ministerstvá pýtať, či dokážu pre sprostých rodičov ochrániť krajinu pred nepríjemnou chorobou, ..... nedávno som p tom čítala článok, aj naša krajina je v tom...

vieme, že na ochranu pred osýpkami musí byť preočkovaných okolo 98 % obyvateľstva, vtedy dokážu ochrániť aj oslabené a neočkovateľné jedince... / niekde som tu už písala presné čísla, nechce sa mi ich hľadať... /
problém je, že 93 % nestačí...

a podobne je to s mnohými ďalšími chorobami, ktoré sme už mali zmáknuté... rodičia radšej sú schopní voliť nebezpečné choroby, ale mozog nechávajú za dverami.

kedyso som sledovala sem tam tieto skupinky... to je toľko somarín napísaných na skle, že keby to pes zožral, zbesnie. a toto úplne v pohode hazarduje so svojimi deťmi. a ešte sa cítia byť povznesení a vyvolení, oni vedia lepšie.
vždy sa v každej oblasti kdečoho nájde malá skupinka, ktorá vie všetko lepšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov