Skočiť na obsah

Severná Kórea


Sniper

Odporúčané príspevky

  • Pred 1 rokom...
  • Pred 1 mesiacom...

preveliký vodca aktuálny Kim žiada od svojich 31 športovcov na OH v Riu 5 zlatých medailí, nič iné neberie.

byť športovcom v jeho ríši tiež nie je slasť ... chudáci skončia v gulagoch ako futbalisti po Južnej Afrike ... :(

 

Diktátor si želá, aby reprezentanti počas najväčšieho športového sviatku v Brazílii prekonali doterajší rekord tejto krajiny v počte zlatých medailí z hier v Barcelone (1992) a Londýne (2012), kde Severokórejčania získali po štyri najcennejšie kovy.

Kim Čong-un požaduje aspoň päť zlatých medailí, každý slabší výsledok v medailovej klasifikácii bude vnímať za zlyhanie a národnú hanbu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

dlho sa nevedelo, kedy sa tento duševný mrzák presne narodil - teraz je udávaný dátum 8.1.1984.

fotka z konca 80. rokov, kde budúci pokračovateľ diktatúry jednej pomätenej rodiny kreslí ...

všimnite si, že už ako štvorročný bol štvorhviezdičkovým generálom:

 

post-3-0-91702200-1473106837.jpg

http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2016/09/04/napi_erdekes_317

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...
Severná Kórea zakázala Vianoce, uctievať sa má Kimova babka

 

Režim podľa správy International Business Times núti kresťanov aj ostatných obyvateľov, aby 25. decembra neoslavovali narodenie Ježiša, ale narodeniny Kimovej starej mamy Kim Čong-suk.

 

Čítajte viac: http://svet.sme.sk/c/20419783/severna-korea-zakazala-vianoce-uctievat-sa-ma-kimova-babka.html#ixzz4U7oL1mP9

Takže Severokórejčania budú namiesto Vianoc sláviť narodeniny nejakej starej suky :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Babička Kim sa nestačí kdesi čudovať, mala tú smolu, že sa narodila 25. decembra - keby nie, ktovie koho by dal oslavovať mladý Kim.

horšie je, že - nedávno som o tom kdesi čítala - poslední disidenti, ktorým sa podarilo zostať mimo KĽDR, tlmočia obavy mysliacich severokórejčanov:

 

mladý Kim je ešte príliš mladý a relatívne zdravý - a to je pre krajinu dosť katastrofálna vyhliadka... takto a ešte zúfalejšie to môže pokračovať v tejto krajine  ešte celé desaťročia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 3 mesiacmi...

no v Korei zacina byt horuco,  nie som Kimov fanusik ale  predstava ze tam Kim rozputa preventivne jadrove peklo sa mi nepaci.   Iste napady by politici mali vojakom zatrhnut. Ine je poslat tomahawky do Syrie a dopredu to oznamit a ine je oznamit ze USA spravi poriadok u Kima.   Nemam z toho dobry pocit,  Trump ide do hry na ktoru nie je pripraveny.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak sa ale citi USA ohrozene, tak by ma robit co?............cakat az ten magor nieco spravi?....atomove zbrane v rukach takehoto psychopata nie su ako lego na hranie....ci ano?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Severná Kórea, resp. jeho ľud má ďalší vážny problém... to je dosť hrozné aj čítať, nemajú tí ľudia ešte dosť...

Severokŕejčania majú po rekornej neúrode rekordný nedostatok jedla

 

Severokórejčania majú rekordne nízke verejné prídely jedla. Podľa OSN klesli na 300 gramov na deň, čo je v toto ročné obdobie vôbec najnižšia úroveň.

Pravdepodobné je pritom ďalšie znižovanie potravinových dávok po tom, čo poľnohospodárska produkcia dosiahla najnižšiu úroveň za poslednú dekádu, uviedol v piatok v Ženeve Svetový potravinový program OSN (WFP).

 

"Toto nové hodnotenie potravinovej bezpečnosti v Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR) zistilo, že po najhorších úrodách za desať rokov, spôsobených obdobiami sucha, vlnami horúčav a záplavami, trpí silnou potravinovou neistotou 10,1 milióna ľudí, čo znamená, že nemajú dostatok potravín do nasledujúcej úrody, "povedal hovorca WFP Herve Verhoosel.

 

Posledná poľnohospodárska produkcia predstavovala 4,9 milióna ton, bola teda najnižšia od sezóny 2008-2009. To viedlo podľa Verhoosela k potravinovému deficitu v objeme 1,36 milióna ton.

KĽDR býva opakovane postihovaná hladomorom, na ktorý v polovici 90. rokov zomreli státisíce ľudí.

 


 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,  v juznej koreii tento problem nemaju a v severnej zase nemaju prasce :),    A otazka co s tym,   ked vynechame extrem, tak je otazka ci to nepovedie k nejakemu prevratu.  Ale  prevrat moze byt riziko,  bohvie kto sa dostane k raketam.   Tak co s tym ?  Udrzat rezim alebo riskovat revoluciu ? pripadne, nechat ich zomriet od hladu pretoze Kim ?  navyse ked celosvetovo nie je problem s potravinami, 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je to možno myšleinkový hazard, ale neprekáža mi to: ani nie tak veľmi je problém, kto sa dostane k severokórejským raketám, zvonka je to málo pravdepodobné v tej zabetónovanej krajine, zvnútra tí ľudia o 300 gramoch prídelu jedla na deň ... a nehovorím len o tom, čo je teraz - oveľa vyšší prídel nemali ani predtým...
čo je podstatné, kto čo s tým spraví zvnútra. roky mali možnosť, akú-takú, keď nastúpil fracek Un, tá možnosť nádeje po pár týžd§och klesla na nulu... je to ešte väčší diktátor a úplne bez škrupukí, než jeho predkovia.
kto sa tam dokáže postaviť na odpor? za každý zdalnlivo nesprávny krok pracovný tábor celá rodina, keď tam pomrú, tým lepšie, nie je s nimi starosť, vojaci hladujú rovnako, a ten cvok likviduje vlastnú rodinu a prerieďuje z času na čas len tak preventívne stranu a generalitu.

kto sa tam dokáže postaviť na odpor. z vlastnej sily to nepôjde.
tentokrát poumiera zreme zasa pár stotisíc ľudí ... iste. pretože Kim.  oni nemajú na to silu, aby si pomohli sami. s malými kórejskými motyčkami prroti Kimovi a generalita a strana má strach, hocikedy ktokoľvek môže prísť na rad pred čatu. egomaniacky diktátori sú nevypočítateľní,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

dnešná správa dňa, teda aspoň na Hlavných správach a britskom Expresse:

 

Posledná aktualizácia: 26.04.2020 14:31:21

Britský Express tvrdí, že vodca KĽDR je po smrti

Londýn 26. apríla 2020 (HSP/Foto:SITA/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service)

Britský portál Express.co.uk v nedeľu priniesol správu o tom, že Kim Čong-un „je mŕtvy“.

post-3-0-50319500-1587905358.jpg
 

Podľa portálu mali smrť vodcu Severnej Kórey potvrdiť viaceré zdroje pochádzajúcich zo Severnej Kórey a Ďalekého východu.

„Vzhľadom na veľmi vysokú mieru utajenosti podobných informácii, celková situácia ostáva dnes večer nejasná,“ uviedol v sobotu v noci Express.

Americká spravodajská televízia CNN v sobotu citovala špionážne zdroje, podľa ktorých je Kim „po lekárskom zákroku vo vážnom nebezpečenstve“.

Štátne médiá KĽDR v sobotu informovali, že severokórejský vodca Kim Čong-un „oceňuje“ prácu ľudí, ktorí sa zúčastňujú výstavby v meste Samdžijon na severe krajiny, avšak juhokórejská agentúra Jonhap si povšimla, že sa vôbec nezmienili o vodcových aktivitách za posledné dva týždne – v čase keď sa objavujú čoraz častejšie dohady o Kimovom podlomenom zdraví či prípadne o možnej smrti.

 

https://www.hlavnespravy.sk/britsky-ecpress-tvrdi-ze-vodca-kldr-smrti/2138256
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

dlho sa nevedelo, kedy sa tento duševný mrzák presne narodil - teraz je udávaný dátum 8.1.1984.

fotka z konca 80. rokov, kde budúci pokračovateľ diktatúry jednej pomätenej rodiny kreslí ...

všimnite si, že už ako štvorročný bol štvorhviezdičkovým generálom:

 

attachicon.gif1980-as_evek_kim_dzsongun_rajzol.jpg

http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2016/09/04/napi_erdekes_317

v podstate z neho vychovali citového kripla:)

toto prasa nezbedačuje len beznych občanov vo svojej krajine . robí z nich otrokov aj v zahraničí . presnejšie vyberá ludí, ktorí pracujú v zahraničí dá sa povedat za almuznu ( aj ked im je povodne slubovaná mzda 100 dolárov mesačne)

na tom ryzuje milióny

https://m.youtube.com/watch?v=L0lyEn1oevI

detto

 

https://m.youtube.com/watch?v=-bwd3MHnUEI

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
Citát

Vůdce KLDR Kim Čong-un prohlásil, že domácí mazlíčci jsou symbolem „buržoazie“ a „dekadence“. Proto nařídil, aby úřady psy od majitelů v Pchjongjangu odebraly. Ty nyní čeká osud v severokorejských zoologických zahradách nebo restauracích, které se specializují na zpracování psího masa.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/kim-cong-un-prohlasil-chov-malicku-za-trend-burzoazni-ideologie-psi-z-domacnosti-jsou-odvazeni-do-sp.A200819_105134_ln_zahranici_ele?zdroj=vybava_recombee

Kolegu psíčkara, a obdivovateľa socializmu zároveň, už som upozornil, že by mu tam jeho hafana zjedli v reštike :laugh:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Severná Kórea sa zrejme nedočkala očakávanej potravinovej pomoci, od buržoázneho západu. Tak sa aspoň takto pomstila, na symboloch buržoázie. A keď tých domácich maznáčikov ešte aj zjedia, zabijú tým dve muchy jednou ranou.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

K tejto teme som ja asi nepisal. Ale su tu odbornici a odbornicky. Game,Tono,Clovek2,electric blue, tyso a alamo, informator a dead to staci.

O com vy debatujete? Nieco kde ani sajna nemate, a nemate to ani na Ukrajinu. Co snou mame hranicu.

Inak game to si vdlhsom prispevku podla mna spravne popisala. Tak to budu mat aj russi. Oni to tak budu mat tak ci tak,skoncili ako Severna korea. Uz russov v destinaciach(Grecko, Turecko, Bulharsko, ci Egypt) neuvidis,lebo nebudu mat zaco.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@slimakale kdepak... zo severnej korey (mimochodom za takyto nazov tejto krajiny by nas tam hodili do basy a zahodili kluc... je to korejska ludovo demokraticka republika... pamatam si z MS vo futbale v Juznej Afrike... kde si uboha severokorejska delegacia povinne musela vyprosit,  lebo ich nazvali novinari Severna Korea, ze oni su KĽDR...). teda zo severnej korey sa dostat je viac nez heroicky cin, za nadostatocnu poklonu socham Kimovcov ide do lagru cela rodina...

Rusov najdes, penazi maju  dostatok. Nevidis ich v letoviskach dnes pre ine priciny. Mimochodom, su po svete tradicne letoviska bokom od davu, kde bohati rusi letuju stale... a americke znackove obchody su pre nich otvorene... obchod kvitne obojstranne, len ti to nikto nebude vykladat vo vecernych spravach.

Severna Korea je kvapku iny rezim... mimochodom som nedavno na tiktoku nasla cesku dievcinu, ktora sa dostala zaujimavym sposobom studovat do KĽDR... a filmuje, posiela videa, rozprava o zazitkoch... a vsetko je to na tiktoku... divne, vraj net je tam stopnuty... zaujimave veci to su. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Severna Korea je ziariva buducnost Ruska ak rychlo nezmenia smer. Aj ked v specialnej ruskej verzii
https://ics.upjs.sk/~krajci/sk10/vypisky/knihy/Sorokin-OpricnikovDen.pdf

"
Rusko v roce 2027. Po době zmatků a období restaurace zde znovu vládne car, jenž jako hlavní principy monarchie deklaroval: sebeurčení, ortodoxii a úctu k tradicím. Země je obehnána velkou zdí a odříznuta od zbytku světa. Životní standard je udržován pouze vývozem nafty a plynu a jediným státem, s nímž Rusko udržuje přátelské styky, je Čína, která do něj exportuje veškeré zboží, od Boeingů po toaletní papír. Na Sibiři žije 28 milionů Číňanů a čínština se stává módním jazykem…

Takový je svět Sorokinovy ostré antiutopistické satiry na současnou situaci v Rusku, které zobrazuje jako zemi navracející se k temným dobám Ivana Hrozného s hrůzovládou jeho osobní gardy – opričniny. Román popisuje obyčejný pracovní den jednoho z gardistů-opričniků, Andreje Komjagy, a čtenáři nabízí grandiózní obraz Ruska na cestě zpět k minulosti. Myšlení a jazyk 16. století se tu mísí s novodobými reáliemi, asiatský despotismus, korupce a cynismus se spojují s moderní technologií a ruským nacionalismem. Před Ljubjankou, do níž poslušní občané stále přinášejí svá udání, se na místě, kde stávala socha zakladatele NKVD Felixe Dzeržinského, vypíná nyní pomník velitele opričniků Maluty Skuratova. Jsou povoleny lehké drogy, např. kokain, aby se ruští občané cítili lépe. Na Rudém náměstí byly spáleny cestovní pasy a ze země vypovězeni zahraniční diplomaté. Potrubí odvádí z Ruska všemi směry naftu a plyn, ale občas, když se carovi zlíbí utáhnout kohoutek, nemá západní Evropa a Japonsko čím topit . Noví orpičnici se v Moskvě roku 2027 projíždějí v červených mercedesech, vyrobených v Číně a vyzdobených psí hlavou na chladiči a koštětem na kufru. Tyto symboly stejně jako v době Ivana Hrozného připomínají každému, kdo se protiví Gosudarovi, že bude nemilosrdně smeten z ruské půdy.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov