Skočiť na obsah

Severná Kórea


Sniper

Odporúčané príspevky

mimochodom, ako som sa dočítala, rusi urobili opatrenia proti jadrovej hrozbe hneď ako sa začal Kim vyťahovať, stopercentne to urobili aj číňania, a nepochybne američania tiež

aj keď sa OSN nevie rozhýbať, neviem, či len nemajú plán na každú alternatívu, s niečím podobným predsa musia počítať už roky

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

s jadrovými hlavicami tam nebude až taký problém, majú ich vraj desať ...

 

 

jeden veľmi zaujímavý rozhovor s človekom, ktorý bol medzi tými, ktorí mali, užívali a držali huby a napriek tomu to nevydržal ... severná kórea očami vzdelaného starého muža

zosobňuje nedávno videný film, natočený takmer potajomky českými turistami, pusto, prázdno, bez ľudí, prázdne parky, kiná, posluchárne, šesťprúdová diaľnica s jediným autom po celý čas cesty, s cvičenými detičkami, vojaci všade, najlepšie strážená hranica, ale jadrová veľmoc. kim čong il už pripravuje svojho syna na prevzatie moci a učí ho vládnuť ... to som nedávno kdesi čítala

ten rozhovor je údesný

 

Severokórejský agent: Keď sa vzbúri dedina, vypália ju

Zlosť, smútok i strach skrýva za čísla. Vie presne, kedy naposledy videl svoju rodinu, pozná presný deň svojho úteku z Bratislavy a presný počet dní a noci, ktoré strávil v úkryte v Rakúsku. Vie presne, koľko trvala ktorá diktatúra a zúri, že tá severokórejská sa stále neskončila. Severokórejský agent KIM ČONG-RJUL (75) slúžil dvadsať rokov dvom diktátorom v jednom z najtvrdších režimov sveta. Ďalších 15 rokov čakal, než o tom prehovoril. Tie tri dátumy má napísané na papieri a ukazuje nám ich, skôr než stihneme položiť prvú otázku. Tri dátumy, ktoré pomerne presne rozdeľujú jeho život: na službu diktátorskému režimu, útek a zinscenovanú smrť, a život na slobode, ale v strachu, že ho nájdu.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5316800/severokorejsky-agent-ked-sa-vzburi-dedina-vypalia-ju.html#ixzz0khyjSHr3

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

režim Kim čong ila čím ďalej tým viac pripomína posledné kopance skapínajúceho koňa

už predstavoval svojho vypaseného najmladšieho syna ako svojho nástupcu / ten starší mu emigroval do číny / ale to zrejme nestačí

 

krajina trpí hladom, milióny ton potravín chýbajú, nakupujú po troške, lebo na viac nie je, ale pred smrťou zrejme ešte chce vidieť niečo veľké, robí mu dobre, že sa občas pripomína, zrejme <_<

 

Severná Kórea strieľala na Južnú

 

Korejský polostrov je znovu o krok bližšie k vojne. Režim Kim Čong­-ila pri ostreľovaní južného suseda zabil dvoch vojakov.

Spomienky na občiansku vojnu, ktorá sa vlastne nikdy neskončila, sa mnohým vrátili. Mladší Juhokórejčania, ktorí ju osobne nezažili, zas spoznali, aké to je byť pod paľbou severu.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5650864/severna-korea-strielala-na-juznu.html#ixzz1682hR9pV

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

veď ... preto som to vlastne spomenula, lebo pred necelým mesiacom som čítala tento článok :

 

Severná Kórea žiada Južnú o potravinovú pomoc

Severná Kórea požiadala v stredu svojho južného suseda o potravinovú pomoc výmenou za ústupky v dohode o stretávaní kórejských rodín.

KĽDR, ktorú sužuje nedostatok potravín, žiada Južnú Kóreu o 500 000 ton ryže a o 300 000 ton hnojív. Výmenou za to ponúka ústupky v dohode o stretávaní sa kórejských rodín.

...

Južná Kórea poskytovala KĽDR asi 400 000 ton ryže a 300 000 ton hnojiva ročne až do roku 2008, keď sa dostala k moci nová juhokórejská vláda. Tá poskytovanie pomoci podmieňuje zmrazením severokórejského nukleárneho programu.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5612859/severna-korea-ziada-juznu-o-potravinovu-pomoc.html#ixzz168CClP5X

okrem toho ani nie pred týždňom pár článkov o tom, že Severná Kórea podľa OSN bez vonkajšej pomoci bude hladovať.

 

OSN: Bez pomoci bude Severná Kórea trpieť hladom

Väčšina z 24 miliónov obyvateľov Severnej Kórey bude pravdepodobne trpieť nedostatkom potravín v prípade, že nedôjde k pomoci zo zahraničia.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5642905/osn-bez-pomoci-bude-severna-korea-trpiet-hladom.html#ixzz168CzhTK7

skvelé vyhliadky, jednou rukou ostreľuje, druhou pýta pomoc.

len tých ľudí je človeku nesmierne ľúto.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na HNonline (čo inak považujem za serióznejšie periodikum ako napr. sme.sk) píšu, že ľudstvo bolo na pokraji 3. svetovej vojny. Aj keď sa na kórejskom polostrove môžu stretávať záujmy Číny a USA, nemyslím si, že práve Kórea by bola dôvodom k rozpútaniu svetovej vojny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neverim tomu, ze bol svet na pokraji svetovej vojny.

Kto by stal na strane S. Korey? Cina? Dnesna Cina nie je ta ista Maova cina, ktora pomohla komunistom pred 50timi rokmi. Dnesna Cina si velmi dobre uvedomuje, ze je zavisla na zapadnych trhoch, tak isto ako su zapadne trhy zavisle na Cine.

 

Jediny dovod preco Cina stoji ako protivaha zapadnemu svetu pri otazke S. Korey je, ze jej (rovnako ako JK) vyhovuje sucasny status-quo. Pad rezimu v SK by znamenal nekonecny prival utecencov do tychto krajin.

 

Preberie sa to v OSN, vyslu sa nejake diplomaticke noty, a o mesiac sa na cely incident 'zabudne', tak ako uz niekolko krat.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zranilo sa vraj 18 ľudí, a našli aj dvoch mŕtvych civilistov

 

toto nie je pokraj tretej svetovej, na to je severná kórea malý pán, aby sa svet dal ním vtiahnuť do horiaceho celosvetového knofliktu. síce tam smeruje americká loď, a plánujú spoločné cvičenie ... hoci toto môže byť zaujímavé:

Američania zároveň potvrdili, že v nedeľu začínajú spoločné vojenské cvičenie. To bolo dohodnuté už pred utorňajším útokom, no teraz bude mať špecifický nádych – okrem iného bude slúžiť na odstrašenie Pchjongjangu.

 

Práve vojenské cvičenie však môže byť za bombardovaním. Severná Kórea stále tvrdí, že streľbu začal južný sused. Soul dostal polostrov na pokraj vojny svojimi „nezodpovednými provokáciami“ a odložením humanitárnej pomoci, napísala štátna agentúra KCNA.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5654084/smrt-civilistov-vylakala-soul.html#ixzz16EqYfDt7

že Kimovci sú problém, problém je, že zasa na to doplatí národ, ktorý dopláca tak či tak na všetko

 

Sever pomoc nedostane

 

Vláda sa do bojov veľmi nehrnie. Spomienky na kórejskú vojnu sú medzi ľuďmi stále čerstvé, zatiaľ preto siahla len k miernejším opatreniam.

 

Okamžite po útoku zastavila humanitárnu pomoc pre povodňami postihnuté oblasti Severnej Kórey. Sedemtisíc ton cementu či lekárske zásoby v hodnote 375­-tisíc eur sa tak cez ostro stráženú hranicu nedostanú. Zákaz pomoci platí aj pre humanitárne organizácie.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5654084/smrt-civilistov-vylakala-soul.html#ixzz16EpygoVX

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čína je "připravena opustit Severní Koreu"

 

 

Tazko povedat, koho je to hra :cotisisi: Nebol by som na beton presvedceny o tom, ze Cine nebude vadit zjednotena Korea pod kontrolou Soulu. To uz by som skor uveril, ze Severnu Koreu obsadi Cina za ticheho suhlasu zapadu a Ruska, dosadi tam babkovu vladu a zariadi si veci po svojom. Ak chce byt globalnym hracom, ma jedinecnu sancu ukazat sa a neverim, ze by mal niekto z dotknutych namietky, zabilo by sa tym niekolko much jednou ranou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco by im mala zjednotena Korea vadit?

 

Pretoze zjednotena Korea pod taktovkou Soulu by susedila s Cinou. Doteraz obom stranam vyhovovalo na urcitej hranici udrzovane status quo. Kimov rezim je vsak stale viac nevyspytatelny a toto jeho spravanie evidentne skodi cinskym zaujmom.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

KLDR zavřela na rok univerzity a studenty poslala k ponkům a na pole

 

Studenti v KLDR mohou v příštích deseti měsících zapomenout na skripta i přednášky. Režim jim připravil jiné povinnosti. Zavřel univerzity a posluchače poslal do továren i na pole. Prý aby se před nadcházejícím výročím narození Kim Ir-sena obrodila ekonomika. Podle expertů je k tomu vedou i obavy z protestů.

 

K obrodě ekonomiky mají podle režimu přispět tisíce mladých studentů vysokých škol. Ti sami by zřejmě přednáškové sály jen tak neopustili, vláda proto v pondělí nařídila zavřít do dubna příštího roku všechny univerzity a posluchače rozmístila do továren, na pole a staveniště. Nařízení se netýká jen těch, které v příštím semestru čekají státnice, a zahraničních studentů.

 

Zdroj:

hmm ... :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

každý takýto počin Pchongjangu vyzerá ako posledné kopance, ale úplne posledné akosi nechcú byť.

ešte raz severná kórea ... práve som pred chvíľou čítala, dokonale to pasuje k tomu predchádzajúcemu článku

 

Severní Korea vězní 200 tisíc lidí v koncentračních táborech. Rozkládají se na téměř sto kilometrech čtverečních a vězni tam žijí v otrockých podmínkách. Existenci táborů s názvem Čotok dokumentují satelitní snímky a také svědectví bývalého vězně.

 

"Čotok šokuje svou brutalitou i Amnesty International, která již zažila leccos. Porušována tam jsou snad všechna lidská práva a svobody, které byly v minulých šedesáti letech na mezinárodním poli vybojovány," dodal Zarifi.

 

Podle odhadů AI je tábor v provozu už od 50. let. Za celou dobu se však podařilo opustit Zónu totální kontroly jen třem lidem, kteří utekli. Okolo třiceti jich pak bylo propuštěno z Revoluční zóny a všem se pak podařilo emigrovat ze Severní Koreje. Podle svědectví bývalého vězně z Revoluční zóny zemřelo v letech 1999 - 2001 v táboře okolo 40 procent lidí na podvýživu.

 

Nejnovější satelitní záběry ukazují čtyři z šesti táborů, které se rozkládají na obrovské ploše provincií Jižní Pchjongan, Jižní Hamgjong a Severní Hamgjong. Obživu si lidé v táboře zajišťují především zemědělskou činností. Vězni pracují také v uhelných a vápencových dolech.

 

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/kldr-drzi-statisice-veznu-v-otrockych-podminkach-koncentracnich-taboru-1o2-/zahranicni.aspx?c=A110503_215653_zahranicni_brm

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslim, ze toto hovori asi za vsetko....

 

http://zpravy.idnes.cz/sirotci-v-kldr-zebraji-a-vojaci-trpi-hladem-ukazalo-propasovane-video-1k0-/zahranicni.aspx?c=A110629_124657_zahranicni_stf

"Je mi osm," říká chlapec bázlivě do kamery. "Můj otec zemřel a matka mě opustila. Spím venku," líčí každodenní realitu. Na ulici je mnoho takových jako on - rodiče pomalu umírají hladem nebo je režim uvěznil v jednom z gulagů.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

stále lepšie.

o zdochýnajúcom koni a posledných kopancoch píšeme už veľmi dlho ... koňa drží pokope už len koža, ale kope.

stále nové šialenosti, dynastia Kimovcov stíha.

vládnuci Kim vyhnal na pochod svojich hladujúcich, aby protestovali proti tomu, že ich sused nekŕmi ... :)

Kim poslal davy kritizovať Južnú Kóreu

Kim Ir-senovo námestie zaplnilo vyše 100.000 občanov, vojakov a vysokopostavených predstaviteľov vlády, strany aj armády.

 

Obyvatelia komunistickej Severnej Kórey sa dnes zišli na obrovskom zhromaždení v centre hlavného mesta Pchjongjang, kde odsúdili konzervatívnu vládu juhokórejského prezidenta I Mjong-baka a označili ju za "skupinu bezpríkladných zradcov". Severná Kórea varovala, že môže dôjsť k prestrelke.

 

Juhokórejská vláda totiž zastavila desaťročie trvajúcu pomoc svojmu chudobného severnému susedovi, ktorú mu poskytovali predchádzajúce ľavicové kabinety v Južnej Kórei.

....

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5965299/kim-poslal-davy-kritizovat-juznu-koreu.html#ixzz1RAJKmEjq

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

KĽDR ... Severná Kórea, priority po akcii "zomrel kráľ - nech žije kráľ " nemení.

národ nepotrebuje jesť, armáda jednoznačne.

bez zahraničných cez embargo prepašovaných áut by pochovávacia ceremónia nemohla byť okázalá, len so špalierom štátom kontrolovaného žiaľu poddaných, ale nástupník trónu od prvého dňa dáva najavo, čo je dôležité : udržať moc, minimum jeho zdanie, kto dúfal v nejaké rebélie znútra, dúfal zle. kto dúfal v obmäk smerom navon, dúfal tiež zle.

triezve odhady to nezmiatlo, moci sa ťažko vzdáva, princátko má pred sebou zrejme dllhý život. úbohí severokorejci. :

 

Severokórejská armáda je stále silnejšia

 

V roku 2011 mala severokórejská armáda vyše milióna príslušníkov.

Severokórejská armáda naberá na sile napriek úpadku ekonomiky, ktorá je na pokraji kolapsu. V stredu to v správe konštatoval Kórejský ekonomický výskumný inštitút so sídlom v Soule.

Po smrti svojho lídra Kim Čong-ila a nástupe jeho syna Kim Čong-una k moci dala KĽDR jasne najavo, že budovanie armády je jej prioritou.

....

Kim Čong-un si bude chcieť vytvoriť obraz silného vodcu na čele silnej armády. Znamená to, že možno očakávať nejaký druh provokácie ako menší útok alebo jadrový test.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1iUnwRSCG

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

odvrhnutý najstarší nehodný syn Kim Čong Ila dáva o sebe počuť, je to ten, ktorý sa snažil dostať do Japonska a chytili ho pri tom.

ako syn žijúceho boha unikol polepšovacím táborom, emigroval do Číny a odvtedy nebol doma.

japonskému novinárovi sa vyjadril o smerovaní v Severnej Kórei. pre tie milióny ľudí tam ani jedna z jeho verzií-vízií nemôže prísť dosť skoro.

čo dovtedy ten mladý páv a suita, ktorá ťahá za nitky ako gašparka, ktorá moc len tak nepustí, ešte svojmu národu vyvedie, ... ešte len príde.

 

Režim padne, hovorí Kimov starší brat

Severná Kórea potrebuje reformy, inak sa zrúti. Ak ich urobí, padne, predpovedá Kim Čong­-nam.

 

Odovzdanie moci v rámci dynastie je len „žart pre zahraničie“, povedal nevlastný brat nového severokórejského lídra Kim Čong-­nam.

Neverí, že by jeho brat naozaj prevzal moc. „Kim Čong­-un je stále len figúrkou na čele, členovia vládnucej elity budú mať naďalej v rukách moc,“ povedal.

 

Uzavretému režimu nedáva veľa času.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1k15v4q00

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

režim zatiaľ rozhodne nepadá.

Južná Kórea pred pár dňami varovala, že severná Kórea sa chystá na ďalšiu raketovú demonštráciu sily.

 

Satelitom sa podarilo nasnímať neexistujúce pracovné tábory, podľa snímok, preživších svedkov a bývalých väzňov a strážcov je v kórejských gulagoch okolo 150 000 ľudí, vrátane celých rodín, od starcov až po deti

V tajných táboroch sú podľa správy väznené celé rodiny, vrátane detí a starých rodičov, ktorých príbuzní boli obvinení z politických zločinov. Pchjongjang pritom popiera, že by v krajine boli nejakí politickí väzni.

Podľa svedectiev bývalých bezpečnostných predstaviteľov zadržiavajú v pracovných táboroch a trestaneckých kolóniách 150-tisíc až 200-tisíc obyvateľov 24-miliónovej Severnej Kórey.

Osoby obvinené z politických zločinov sú často uväznené bez rozhodnutia súdu, väčšina z nich na doživotie. Trestanci pracujú v baniach, pri ťažbe dreva a v poľnohospodárstve.

Severokórejský systém táborov vznikol v 50. rokoch 20. storočia podľa vzoru sovietskych gulagov. Prísne strážené komplexy sa nachádzajú prevažne v odľahlých horských oblastiach v severnej a strednej časti krajiny.

 

Údajne v nich dochádza k systematickému zneužívaniu, mučeniu a popravám väzňov trpiacim podvýživou.

Správa bola zverejnená pred blížiacimi sa oslavami storočnice narodenia zakladateľa komunistickej Kórey Kim Ir-sena.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1rdd4Gs4D

narodenie poloboha zakladateľa dynastie je najväčším sviatkom KĽDR, zasa sa bude filmovať, kto oslavuje dosť oslavne a kto nie, pracovné tábory treba dopĺňať.

des a bes. a nepadá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na jednej strane des a bes, stále mi napadne nešťastný tréner po MS vo futbale, ktorý vraj skončil namiesto trénovania nevalne ...

 

v poslednom čase si všímam na nete, v médiách vlnu doteraz nikdy nepublikovaných obrázkov, fotiek z vidieka, z práce, fabrík, bazénov, robotníkov od výrobných liniek, vojačky na miestach, kde nikdy predtým / okrem hraničného pásma a hlavného mesta / fotené neboli ... obchodné domy, s plnými regálmi gumených čižiem stovky farieb, fľaše s nápojmi, konzervy celé regále, natočené ako vojaci, pohyblivé schody, zopár kupujúcich, mrazené potraviny ...

v posledných troch - štyroch týždňoch je tých fotiek plno ...

proste fotky miest a ľudí, ktoré a ktorí doteraz akoby neexistovali ... a toto je vysvetlenie :

Severná Kórea sa predvádza novinárom

....

Režim vozí žurnalistov po krajine a zobral ich aj na miesto, odkiaľ má údajný satelit tento týždeň vyštartovať. Pravdepodobne sa tak stane v nedeľu, v deň stého výročia narodenia zakladateľa štátu Kim Ir­-sena.

...

Každý, s kým hovoria, je dobre vyškolený. O režime hovorí len v dobrom. A preto si novinári napríklad vypočuli, ako vďaka radám Kim Ir­-sena textilná továreň splnila ročný limit už v marci.

....

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1rgGuD12i

predvádza, síce hlavne kvôli satelitu / či rakete /, ale novinári fotia odušu. síce nastajlované obrázky a vyškolených chudákov, ktorí smú odpovedať len pod dozorom, ale už vidieť aj ľudí. 24 miliónov ľudí musí niekde byť, doteraz neboli nikdy nikde, okrem pohrebu druhého z dynastie.

 

jedna zo sád obrázkov, ktoré sa v poslednom čase objavili : http://www.sme.sk/c/...sky-sposob.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Severná Kórea po pokračuje v kulte osobnosti, staré dobré praktiky pre dobrú vôľu vodcu sú istota, tak chudáci vsádzajú na istotu ...

obrovské nápisy na oslavu každého práve aktuálneho Kima sú už tradíciou, nevynechali ani najmladšieho, nápis je viditeľný aj z vesmíru :

Kim Čong Un a oslavujúci nápis " Ži dlho, generál Kim Čong-un, žiariace slnko " :

 

post-3-0-91582200-1353713940.jpg post-3-0-45661500-1353713950.jpg

http://www.sme.sk/c/6614825/giganticku-poctu-severokorejskemu-lidrovi-vidno-az-z-vesmiru.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

na večnú slávu maršala, najnovšieho a najmladšieho Kima vypustila severná Kórea zasa do vesmíru satelit, tentokrát ho dostali hore, až tam stratili nad ním kontrolu a ohrozuje ostatné družice ...

na oslavu vypustenia sa zišli vyrovnané šíky obyvateľstva a rečníci rečnili ... a budú padať hlavy a pracovné tábory dostanú posily ... :(

 

http://tech.sme.sk/c/6637651/severokorejsky-satelit-sa-vymkol-spod-kontroly.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov