Skočiť na obsah

Vojna s Vasudans


Polaris

Odporúčané príspevky

Pred Conflict Freespace bola 14 rokov vojna s Vasudanmi....

 

PRECO vlastne vznikla? Preco nastala s nimi vojna? Vie mi niekto povedat? Chcem sa hlbsie dostat do deja a prezivat to kazdym duskom predtym, nez to zacnem skutocne hrat....

Tak ma napada...ze co takto spravit gamesku, kde bola NAJPRV vojna s Vasudanmi hmmmm??? :lol: Kazdy robi datadisky...ale este nikto neurobil take daco, ze by bola len vojna s Vasudanmi. To by bola ze haluz....a este k tomu originalny dej a urobit to tak, aby to bolo na vsetkych strankach...a najdoveryhodnejsie dielo s kvalitnym pribehom...ze ako sa to vsetko zacalo :)

 

Vase nazory prosim :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 3
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    2

  • Polaris

    2

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Tak ma napada...ze co takto spravit gamesku, kde bola NAJPRV vojna s Vasudanmi hmmmm??? :lol:

Už sa na tom robí dosť dlho - FSU.

 

 

 

Takže k téme:

 

Prvý kontakt s Vasudanmi sa uskutočnil v Marci 2320, o mesiac neskôr sa uskutočnil prvý diplomatický kontakt v systéme Altair.

 

Hoci Pan-Galaktická zmluva medzi Terranmi a Vasudanmi bola navrhnutá v júli 2320, ani jedna strana ju neprijala a v decembri 2320 bola odmietnutá.

 

V januári 2321 bol počas nejakej menšej bitky (nie krčmovej ale vesmírnej) zabitý vasudanský princ Mihos a Vasudani okamžite z toho obvinili GTA.

 

Vo februári 2321 sa stretli diplomati Knum a Andrews aby to urovnali ale stretnutie dopadlo veľmi zle a vojna bola na spadnutie.

 

V apríli 2321 Vasudani zaútočili priamo na Solárny systém, ale 1 flotila na čele s GTD Gaia útok odrazila.

 

Po tomto útoku, o mesiac neskôr Vasudani začali s budovaním vlastnej vojnovej lode triedy Thanatos, a v septembri 2321 prvý PVD Thanatos bol na svete.

 

V novembri 2322 GTA oficiálne potvrdila že vojna nebude krátka a začala s vývojom ťažkých krížnikov triedy Leviathan.

 

V marci 2322 sa odohral prvý súboj o subpriestorový uzol Vasuda - Antares, Terrani súboj vyhrali a obsadili ho, ale po týždni boli zatlačení späť.

 

V júni 2324 sa Vasudani pokúsili obísť terranské pevnosti v systéme Antares a zaútočili na systém Vega. Bitka pri Vega III sa označuje za jednu z najkrvavejších, straty boli okolo 50 000 na oboch stranách. Terranom sa podarilo Vasudanov zatlačiť k Denebu, ale nebolo viac síl na protiúder.

 

V auguste 2326 Vasudani dokončili novú vojnovú loď PVD Savior, ktorá v priebehu 2 rokov nahradila staré Thanatosy.

 

V októbri 2326 Vasudani pod velením princa Amona s týmito vojnovými loďami zaútočili na systém Antares, prebili sa cez Terranskú obranu a získali pevné pozície v tomto systéme.

 

V novembri 2326 neďaleko štvrtého mesiaca s názvom Gulnara v systéme Antares Terrani podnikli masívny útok na Vasudanské pozície a Vasudani boli prakticky vytlačení. Po tomto víťazstve GTA začala veriť že celkové víťazstvo je na dosah a zastavila výrobu krížnikov Leviathan.

 

V januári 2327 Terrani pokračovali v úspešnom ťažení a počas tretej bitky o subsystém Antares - Vasuda získali silné pozície a začali budovať základne priamo v systéme Vasuda. Vasudanský Parlament sa neoficiálne presunul do Alfa Centauri.

 

Vo februári 2327 posledné zvyšky vasudanskej flotily obraňujúcu Vasudu Primu boli zničené a Terrani sa pripravujú na inváziu.

 

V marci 2327 však niekoľko vasudanských admirálov na čele s princom Imhotepom podnikli útok na systém Talnia, ako pomstu za inváziu na Vasudu, zničili terranskú 6 flotilu a zásobovaciu stanicu. Po tomto útoku terranské zásobovacie línie boli prerušené. Terrani však poslali posily a boje boli čoraz prudšie.

 

V apríli 2327 Vasudani s ich oslabenou obranou zaútočili na Terranov v systéme Vasuda a o mesiac ich vytlačili. GTA opäť rozbieha produkciu Leviathanov s využitím nových vojnových technológií.

 

Vo februári 2328 nastalo prvé pozastavenie bojov. Po tom čo Vasudani získali niektoré stratené pozície späť a chystali sa na útok na Terru, začal im nejaký náboženský sviatok a boje sa na čas ukončili. GTA využila túto prestávku na posilnenie pozícií. Pozastavenie bojov sa však skončilo skôr ako sa dohodlo a vojna pokračovala ďalej.

 

V marci 2328 Terrani zaútočili na Ribos. Vďaka špiónovi medzi Vasudanmi sa Terrani ľahko dostali k Ribosu a zničili PVD Savior.

 

V januári 2329 nastalo druhé pozastavenie bojov. Po sérii porážok Vasudani ponúkli Terranom prímerie s možnosťou mieru. Mierová zmluva však nebola dohodnutá.

 

V auguste 2329 sa začala bitka o subpriestor Deneb - Sirius po prekvapujúcom útoku Vasudanov v systéme Deneb. Po tejto porážke začala séria porážok pre Terranov, ktorí boli zatlačení do Beta Aquilae.

 

Tretie prímerie nastalo v Decembri 2329 a tentokrát ho ponúkli Terrani. Išli Vianoce a bol treba kľud. Vasudani súhlasili. Terrani zatiaľ preskupili svoje pozície.

 

V júni 2330 sa začalo obliehanie systému Betelgeuse. Po dramatickom protiúdere sa Vasudani chystali na obsadenie pozícií v systémoch Antares a Beta Cygni. Prince Imhotep rozhodol preto obliehať Betelgeuse dovtedy pokým sa nevzdá. Obliehanie trvalo 6 mesiacov a stálo Vasudanov veľa prostriedkov. Pokým sa oni takto vyčerpávali obliehaním, Terrani zatiaľ podnikli niekoľko úspešných útokov na vasudanské zásobovacie stanice v systéme Antares. V decembri 2330 boli Vasudani nútení opustiť Beta Cygni a blokáda Betelgeuse bola ukončená.

 

V januári 2331 sa zrútili subpriestorové tunele do systému Talnia. Hoci boli známe svojou nestabilitou, boli dosť silné na to aby ich Terrani využívali na cestu do systému Talnia kde mali sklad. Predpokladá sa že tunele boli príliš vyťažené častými prechodmi armád oboch strán. Nezávislé výskumy terranských a vasudanských vedcov viedli k záveru že tunele budú sa držať ešte ako tak len niekoľko týždňov. Obe strany konfliktu sa dohodli že pozastavia boje a čas využijú na evakuáciu tohto systému. Koncom februára tunele do systému Talnia boli už veľmi nestabilné a neodporúčalo sa nimi cestovať. Hoci po dlhé roky sa verilo že tunele sa predsa len dajú dokopy, po zrútení tunela Sol - Delta Serpentis sa veriť prestalo a systém Talnia bol vymazaný z hviezdnych máp.

 

V marci 2331 nastalo štvrté prímerie s vážnym úmyslom podpísať mier. Ako tradične nič sa nedohodlo.

 

V novembri 2331 nastalo piate prímerie s pokusom podpísať mier. Prímerie trvalo 2 dni, ale mier nenastal. Toto bolo posledné prímerie pred príchodom Shivanov.

 

V januári 2332 senátor Williams vyhlásil že Vasudanov poraziť možno iba tak keď sa vyhladujú. Podobný názor Vasudanov na Terranov spôsobil pat vo vojne.

 

V marci 2332 Vasudani v systéme Altair začali s produkciou vojnových lodí triedy Typhon a produkcia Saviorov bola ukončená.

 

O rok neskôr v marci 2333 prvá vojnová loď triedy Typhon bola dokončená a nabrala smer do systému Vega s úmyslom obsadiť ho.

 

V apríli 2333 v operácii Thunderbolt Terrani úspešne vytlačili Vasudanov zo systému Beta Aquilae a chystali sa zaútočiť na Antares.

Vo Vege zatiaľ Terranov zamestnával PVD Typhon. Vasudanom sa podarilo zničiť GTD Eisenhower a 4 flotilu. Terranom sa podarilo získať Vegu späť, ale za cenu ťažkých strát.

 

V polovici júna 2333 Terrani v operácii Mako zaútočili z Beta Aquilae na vasudanské základne v systéme Antares s cieľom oslobodiť 5 flotilu uväznenú v systéme Ribos. Hoci Terranom sa podarilo poškodiť PVD Typhon a spôsobiť vážne straty Vasudanom, sami získali iba veľmi malé pozície, čo spôsobilo patovú situáciu v systéme Antares.

 

V júni 2334 sa uskutočnila bitka o subpriestor Deneb - Vega, s cieľom získať Vegu, čo bola posledná veľká bitka počas celej 14-ročnej histórie konfliktu. Prvá vojnová loď triedy Typhon bola zničená.

 

V septembri 2334 sa v systéme Antares podarilo zničiť druhú vojnovú loď triedy Typhon.

 

V januári 2335 Terrani začali operáciu Tresher, známu ako piatu bitku o Antares - Vasuda subpriestor. Operácia sa vôbec nepodarila a 2 dni po začiatku bola vyhlásená ako neúspešná.

 

15 januára 2335 shivanský útok v systéme Anatares neďaleko subriestoru Antares - Ribos zničil PVC Taurus a GTSC Plato. Po tomto útoku o 3 dni neskôr Vasudani navrhli zastavenie bojov.

 

25 januára 2335 Terrani a Vasudani podpísali zmluvu o neútočení založenej na Pan-Galaktickej zmluve. 14 ročná vojna oficiálne skončila.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fiiiha...dikes moc.....potrebujem tvoj zdroj informacii please!!! Chcem si to cele prestudovat, pretoze mam akurat tak dalsie otazky:

 

Preco neprijala ani jedna strana pak primeria? (hned na zaciatku) Komu sa nelubila? A preco sa nikto moc nesnazil, aby primerie vobec bolo?

 

Bude niekedy objasnene, ze kto zapricinil smrt princa a tym rozputal celu vojnu?

 

Tie mena si si vymyslel, alebo to fakt tak je? :lol:

 

V marci 2328 Terrani zaútočili na Ribos. Vďaka špiónovi medzi Vasudanmi sa Terrani ľahko dostali k Ribosu a zničili PVD Savior.

????????????????????? Vasudansky spion? To potrebujem vysvetlit? Vlastizradca? Vsak to je jeho rasa...o co mu slo?

 

Celkovo by sa hodilo este viac rozobranejsi story....existuje take daco?

 

 

 

Ale vopred dakujem za odpoved...toto mi dost chybalo.....aspon mam prehlad....akurat ten prehlad je skorej o tom, ze kde sa ako bojovalo.......kebyze fakt vies daco aj okrajovo......osobne pribehy hrdinov, alebodaco, aby som si to vedel zlepit....to by bola bomba :) :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco neprijala ani jedna strana pak primeria? (hned na zaciatku) Komu sa nelubila? A preco sa nikto moc nesnazil, aby primerie vobec bolo?

Pravdepodobne bol problém v komunikácii. Minimálne to bol prvotný problém. Vasudanský jazyk je veľmi ťažký a rôzne osoby sa zhovárajú na základe toho ku akej kaste patria, alebo aké majú postavenie v spoločnosti. U Terranov je to oveľa jednoduchšie, známi si tykajú, neznámi vykajú. U Vasudanov je to opačne, sebe vykajú ale ostatným tykajú. Samozrejme je tam viac rozdielov. To že Terrani a Vasudani komunikujú inak spôsobilo problémy počas diplomatických rozhovorov. A výsledok sa onedlho dostavil.

 

Bude niekedy objasnene, ze kto zapricinil smrt princa a tym rozputal celu vojnu?

Neviem, možno niečo nájde vo FreeSpace Wiki, odkiaľ som čerpal všetko čo je tu napísané.

 

Tie mena si si vymyslel, alebo to fakt tak je? :lol:

Nevymyslel, ako už bolo skôr spomínané, mám to z FreeSpace Wiki.

 

V marci 2328 Terrani zaútočili na Ribos. Vďaka špiónovi medzi Vasudanmi sa Terrani ľahko dostali k Ribosu a zničili PVD Savior.

????????????????????? Vasudansky spion? To potrebujem vysvetlit? Vlastizradca? Vsak to je jeho rasa...o co mu slo?

S najväčšou pravdepodobnosťou to bol Vasudan, lebo Terran by sa asi sotva dostal medzi Vasudanov.

Možno ten Vasudan bol nejako vydieraný, možno sa chcel takto pomstiť inej kaste, neviem, tieto veci asi neboli nikde vysvetlené...

 

Celkovo by sa hodilo este viac rozobranejsi story....existuje take daco?

Spomínaná FreeSpace Wiki a hodím sem potom ešte niekoľko linkov na nejaké dokumenty čo mám v PC, keď to uploadnem.

 

kebyze fakt vies daco aj okrajovo......osobne pribehy hrdinov, alebodaco, aby som si to vedel zlepit....to by bola bomba

Na niečom podobnom pracujem vo FSU, ale FSU bude iný príbeh, z originálnych hier preberie iba podstatu deja, príbeh bude iný, všetky otázky smeruj do kategórie FreeSpace Universe.

 

:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach


×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov