Skočiť na obsah

Boľavé hrdlo, priedušky...


Sniper

Odporúčané príspevky

  • Pred 3 týždňami...

porovnavat zazvor a chili je ako trabant a vokswagen

zazvor je nielen hnusny, ale aj podstatne slabsi ;)

 

este doporucujem cibulovu stavu s medom

tiez je to hnusne, ale da sa to vylepsit rumom 1:3

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nehaňte zázvor môj! Nastrúham si zázvor pekne čerstvý, zalejem horúcou vodou, potom ochutím medom a citrónom a nie je v zime lepšieho čaju, to štipkavé s chuťou medu a citrónu je skvelé a navyše to má aj pozitívny vplyv na imunitný systém. Mňammmm!Dnes som ešte nemala, musím to napraviť.

Ale rozhodla som sa aj chilli papričky si zaobstarať a kŕmiť sa nimi, vraj to pomáha tráveniu a spaľuje to tuky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

krucinámoľ-himmel-laudon, tak som neodolala. V robote bola kopa ľudí chorých, a nápor bacilov aj mňa zdolal...nos jak papuča, tlaky za očami, tešie mi z nosa a hrdlo jak v ohni, a onedlho u nás vypukne čas potreby maximálnych výkonov - a mne je pod psa. Už len to som potrebovala! keby to aspoň o týždeň skôr bolo došlo...Zajtra a pozajtra si beriem dovolenku v nádeji, že kým vypukne šialenstvo, sa vykurírujem.

ešte aj Flinstone je nakapatý, ale nie až tak.

A hlavne dúfam, že sa neobjaví mladá, keď je u nás také mikróbové údolie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

po viac ako pätnástich rokoch ma zrazu chytila angína ...

 

ale keď už toľko meškala, tak poriadna ... nôže vrazené do krku sú tuším balada :(

 

včera som nemohla dopozerať ani futbaly, a to už je čo povedať ... pri každom pohybe, o prehltnutí ani nehovoriac, mi tie vrazené nože niekto ešte dobre pokrúti v mandli, no hovorím, čistá balada  :teplota:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

teraz, z ničoho nič.

 

kedysi som mávala angínu 4 krát do roka, kdesi som to tu už písala - potom sa to umúdrilo, a naposledy som mala kedysi roku 1999 ... aj to hnisavú, fuj ble.

 

toto je nehnisavá, ale mandľa vyzerá ako poliata červeným vínom, opuchnutá a neskutočne bolí, ale vážne neskutočne ... odkiaľ to na mňa prišlo, netuším ... ani v prievane som nebola, ani medzi chorými ľuďmi ... ale bolí, swinucha, a moc :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jaj, keby som sa vedela zasmiať, kruci, ani to nejde ... takto ma angína v živote nebolela ... mám chuť si trieskať hlavu o stenu :(

 

šak beriem lieky kdejaké, nemôžem icovať :innocent:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, my sme sa dohodli?

Minulý týždeň som tiež len ťažko prehĺtala, k tomu nos jak papuču, trvalo to pár dní, a keď som si myslela naivne, že už je fajn, tak som sa prebudila s ťažobou na hrudníku a chrchlem veru statočne. varím si hektolitre čajov, lipu, materidúšku, bazový kvet, zázvor - na striedačku, pijem sirup Ambrobene na uvoľnenie dýchacích ciest, a do nosa si kvapkám Pinosol s eukalyptovým olejčekom a pepermintom - snáď to pomôže, hrome! Fakt ma to nebaví, odkedy som mala toho blbého svalovca, tak je ten môj organizmus nejaký pošahaný a každú chvíľu musím mať nejakú pliagu. kedy sa to už skončí?!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

a je to tu. Včera som sa zobudila s boľavým hrdlom, ale musela som ísť do roboty, lebo sme mali akciu mimo nášho pracovniska, a nebol čas tam poslať niekoho iného, materiály som mala u seba doma, takže nebolo vyhnutia. Dnes som ostala doma a vyzerá to, že mi to postupuje dolu, uvidím, čo sa z toho vykľuje.

najviac ma ničia telefonáty rodičov, ktorí nie a nie pochopiť, že keď ma niečo bolí, chcem len a len kľud, najlepšie spať, a nie o tom hodinu tárať a pitvať, kde, prečo, začo a ako si to vôbec dovolím. Ked som sama doma, vypnem všetky telefóny, ale Flinstone to vždy zdvihne a si im nedovolí povedať, že teraz nie, lebo spím, ten pajác ma s prehľadom zobudí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

A som pekne krásne doma na PN, teda ATB som nemala ani nepamätám, ak nerátam toho svalovca, tak hádam to zaberie, dúfam, že keď sa preliečim, bude zasa aspoň na rok pokoj. najprv som si myslela, že sa vykurírujem počas víkendu, ale v nedeľu mi to vyskočilo na 38°, tak som pekne zaliezla do pelecha a už som doma skoro týždeň. Flinstone chodí po hroboch sám alebo so svojou mamkou, možno že aj môjho otca vzali do partie, aspoň by nebol sám, je to len rok, čo mamka umrela. lenže on si furt nevie zvyknúť, že zrazu sa nemusí starať o nikoho, furt sa mi ponúka, že mi donesie obed alebo to či ono, tak ho len musím presviedčať, že nepotrebujem nič, len kľud, všetko čo potrebujem, mám...už len to by chýbalo, aby sa odo mňa nakazil. Možno že mal obavy, či aj ja neslopem, lebo sestra zakaždým, ako na ňu prišla slina, tak sa vyhovárala na chrípku. lenže s tým už ani jeho neoklame. Naposledy už chrípku vylepšila chlamýdiou, nuž, ak ju aj mala, tak že kvôli tomu ju lekár vyše mesiaca nechal doma, môže hovoriť koňovi, ten má väčšiu hlavu (ja som chlamýdiu náhodou prekonala a liečba síce trvala pár týždňov, ale veru som nemaródila ani deň. Lebo obavy z toho, že by ma Flinstone nechal umrieť od hladu, snáď nemal. Ale dúfam, že hroby ho dnes dostatočne zamestnali na to, aby ho ani nenapadlo sa sem terigať a riskovať svoje zdravie. On to berie akože potešiť chorú osobu svojou návštevou, ale okrem obavy, aby sa nenakazil, mne sa väčšinou chce spať, vôbec sa mi nechce rozprávať a už vôbec nie riešiť nejaké problémy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

skoro 2 týždne som bola na PN, a ked som sa konečne vrátila do roboty po dobraní ATB, bola tam zasa chorá kolegyňa, ledva nohy vláčila za sebou, zelená jak eso, sotva rozprávala, ale MUSELA sa dotrepať do práce, lebo vraj nemá teplotu...ale to nie je znak že jej nič nieje, ale toho, že má naprd organizmus, ktorý sa nebráni!  A ešte sa divila, ked som jej povedala, že nech ide odo mňa preč. A výsledok? Celý víkend som preležala, mandle biele, hltanie=muky, a teraz zápal prínosových dutín, nos jak papuča, už sa bojím aj smrknúť, lebo už mi šla krv z nosa. A to budúci týždeň máme výročné stretko po matirute. Ak mi to neprejde, budem tam najväčšia, ba jediná, špata! Ani pekné šaty a účes mi nepomôžu. A tak pijem hektolitre čajov, zázvor, byliny, napchávam sa celaskonom a B-komplexom, vyplachujem si nos vodným roztokom morskej soli, kloktám tantum verde, skrátka robím čo môžem...a kolegyňa vraj čo sa mi nepáči, ved vraj po atb je človek imúnny...ba prd, práveže je ešte oslabený, lenže vysvetľujte to niekomu, kto sa dotrepe do práce medzi ľudí aj keby mal malomocenstvo.

Inak je to veľmi zlatá baba, dobrý človek a skvelá kolegyňa, ale toto ma vždy vie nasrať.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

tak som dúfala, že ma to čudné obdobie s čudnými zdĺhavými prechladnutiami, kašľami a teplotami obíde...

 

nebola som chorá už celé veky, komplet celá rodina tým koncom roka a v tomto roku už prešla, bratova tak, že dvaja z nich brali ATB až tri druhy, u nás doma a u celej rodiny kamarátky dusivý dávivý kašeľ a vysoké teploty, kašeľ trvajúci veľmi dlho.

 

radovala som sa zjavne predčasne... v noci som už mala šmirgľový papier kdesi dole v krku, mimo dosahu akéhokoľvek kloktania, a dávivý dusivý kašeľ.

to je vážne hnus.

horšie je, že mne takéto veci okamžite zhoršia veci kolom chorej chrbtice... začína to byť vážne veselé :( nechcem také :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Ja som s chripkou nikdy nebol velky kamarat. Raz som zakaslal, dvakrat kychol, raz sa vysmrkal a o tri dni som bol ako ryba. Tentoraz vsak na mna madam zalahla poriadne. Tri dni v horuckach (streda, stvrtok, piatok), 99% casu som stravil v posteli, prelezaniny mam, vsetko ma boli, minutu lezim, minutu sedim a minutu chodim po byte, ovtedy necitim ziadnu chut a ze som teda skoro nic nejedol, schudol som styri kila. Teraz idem s radostou priberat, ak dovolite.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

a máme to tu zas...kolega (sedíme v našej miestnosti 3) celý týždeň chodil do roboty chorý, darmo som mu hovorila, nech aspoň zodva dni ostane doma. Kebyže len príde...ale on smrká do luftu a svojimi bacilami tam obohacuje všetkých okolo, už som su hovorila, nech si riadne vyčistí nos a neposmrkáva hentak, ale ani len vreckovku nemal, skoro ma mrdlo. A predošlý týždeň ešte furt pokašliaval a smrkal...a teraz to mám ja. Už v noci som sa zobudila na plný nos a boľavé prehltanie, už som vedela, že je zle. Keby to došlo tak o 3 týždne, bez váhania ostanem doma, ale teraz ešte nemôžem, a aj tak dúfam, že do 28. budem ok, to mám dôležité vybavovačky na úrade, a 31. 10. 3. injekciu do oka. ešte dúfam, že neschytám herpes, lebo vtedy sa nerobia žiadne zákroky, ktoré sú na ktorejkoľvek časti tváre. Kolegu asi zastrelím. Nemyslím tým tomassiho. 

 A tak si varím hektolitre zázvorového čaju z čerstvého strúhaného zázvoru, aj kuraciu polievku som uvarila...a chce sa mi spať. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som sa dnes rano zobul s uplne zdevastovanou sliznicou v ustach, ale zda sa (klop, klop, klop), ze to bolo len suchym vzduchom a extremnym chrapanim

aj ked - este to nezakrikam, predchadzajuce styri dni som travil v sirokom kolektive, kde sa nejake bacily urcite nasli a mohlo dojst aj k vymene

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a už mám chxtené aj priedušky. To je ako naschvál. Vždy to príde vtedy, ked sa to najmenej hodí. V robote teraz budeme robiť to, čo robím skoro najradšej, doma som tiež mala iné plány ako hlivieť v posteli...:(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov