Skočiť na obsah

Boľavé hrdlo, priedušky...


Sniper

Odporúčané príspevky

Zobral som si k srdcu zopar rad a moje problemy s bolavym krkom zmizli pocas jednej noci. Pomohlo mi kloktanie slanej vody a styri struciky cesnaku, nadrobno nakrajane a rozmiesane v troske mlieka.

Je mi to samemu divne, ale fakt to ucinkuje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

RoSo ty musíš byť veľmi statočný človek.

 

Ja som dal na penicilín. V stredu som ho začal užívať s pomocou Tantum Verde, slanou vodou, Strepsils a Calcium Chloratum a v sobotu som bol relatívne OK. Ale ešte to nie je na 100%, do soboty snáď bude.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ani nie statocny, ako skor zmateny. Zobudil som sa o tretej v noci na strasny kasel, tak som skusal tieto domace recepty, ked uz tablety nezaberali. Neskor som sa dozvedel, ze k tomu cesnaku a mlieku sa moze pridat este med. Hadam je to potom stravitelnejsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

prave som si fukol uz druhykrat dnes sol.

 

do kavovej lyzicky som dal zarovno soli, trochu studenej vody, zapchat lavu dierku a sup to do seba.

 

skoro som sa zadusil. oci cervene jak hovado, som sa tam dusil minutu a potom znova to iste do lavej dierky, este ma to caka vecer, havaj

 

mozem sa hrat na fetaka

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

cely vecer kloktam Stopanginom a cpem sa Mulerrovymi pastilkami na hrdlo

prave som zhtla 2 lyzice medu, 4 struciky cesnaku a chystam sa vykloktat si slivovicou

 

mam zapalene hrdlo, ze ani hovorit nemozem...co mi este zlepsuje 5 bolavych aft v ustach :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

prave som si fukol uz druhykrat dnes sol.

Toto je praveže veľmi dobre riešenie. To som tiež praktizoval. Prvych niekoľko sekund je to strašne utrpenie, no potom nastane uľava. Teraz to už riešim humannejšie, kupujem si v lekarni Mar plus alebo Sterimar. Su to pripravky z morskej soli, ktora je riedena s fyziologickym roztokom, žiadne ine primesy. Ma učinok ako normalna soľ, akurat, že to vôbec neštipe a da sa to použivať dlhodobo. Jediny problem je relativne vysoka cena.

 

Na hrdlo som vyskušal snaď všetko čo dostať v lekarni, no nič sa nechyta na Jox. Stači 1 deň (3x), pri slabšej bolesti niekedy aj 1x a po bolesti ani stopy. Je to sice to najodpornejšie zo všetkych pripravkov, ale zato veľmi učinne. Je to pripravok z jodu, ktory ako vieme ma veľmi vysoke dezinfekčne učinky (dezinfekcia ran, dez. pri injekciach...).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne to praveže odporučila. A keď beriem do uvahy fakt, že to iste sa predava v lekarni, len soľ je v menšej koncentracii, tak neviem, aky zmysel ma zakazovať to. Soľ je z polovice chlor, ktory je dezinfekčnym prostriedkom (zabija žive organizmy - virusy, bakterie a inu haveď v nose) a taktiež veľmi dobre posluži pri bolesti hrdla - kloktanie slanej vody. Zakazuje to možno preto, že ak je tej soli priveľa, alebo priliš často, môže poškodiť sliznicu. Inak si to neviem vysvetliť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

márnosť, až teraz som si všimla ten pravopis nado mnou ... ach jo ... čo tie deti v tých školách preboha učia :)

 

 

 

ako wysky správne podotkol na xate, v správach práve hovorili, že chrípka je na ústupe ... to určite potešilo každého, kto ju práve dostal a trpí, prípadne sa z nej nevie vyhrabať :lol:

 

na litre pijem môj zázračný medovo citrónový nápoj, a beriem ATB a cucavé tablety a nemala som nič také už roky... no aspoň sedem osem, odvtedy sa očkujem proti chrípke, toto je fakt nejaký vražedný vírus ... mutant, ako povedala južanovi jeho doktorka ...

a hlava ma v kuse bolí už týždeň, nereaguje na nič, a mám toho tak akurát dosť :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Skúšal si Stopangin v spreji?

Mne pomohol vždy.Je to asi najdrastickejší liek tohto druhu a niektorí jedinci to ani nemôžu použiť,lebo majú dojem,že im niekto podrezal hrdlo :lol: .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

JOX a brutal? ja ho mam zase zo vsetkych najradsej a uz len ked trochu citim ze ma boli hrdlo, tak si idem streknut...zda sa mi ze niekde tam na nom som cital ze stacia 2-3 streky ale sem tam si ich dam aj 2x viac, dalo by sa povedat ze mi to dokonca chuti :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov