Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Iné štáty čo majú podobné ekonomiky ako slovensko si už vystavali oveľa viac diaľníc ako slovensko. 

Svatá prostato :o ty si naozaj myslíš, že tu sa stavajú diaľnice na to, aby sa v nejakom reálnom čase Č spojili body A a B? až taký naivný predsa nemôžeš byť ... však každému v tomto štáte je predsa úplne jasné, že bod A a bod B (prípadne body BA a KE) sa zásadne spájajú tak, že čas Č = a trasa medzi bodmi je vedená spôsobom aby to stálo čo najviac peňazí. keby to tak nebolo, tak by v roku 2010 bola diaľnica z BA natiahnutá nie do KE, ako to vtedy sľuboval Fickot, ale až do Užhorodu...  tento systém bol zavedený pred 25 rokmi, za vlády veľkého Muftiho, a žiadna politická garnitúra to odvtedy nezmenila, pretože všetkým vládam vyhovuje systém, v ktorom môžu časť peňazí "odkloniť svojim ľuďom" ... neviem ako je to teraz, ale pred 5 rokmi som od človeka priamo z NDS počul, že z každého pripravovaného úseku je 30% financií určených na "odklonenie" ...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono prievidzky alobal dostanu lubenicki banici ,ci jelsavski/inak tu je zlomok banikov - vacsina ludi robi vo vyrobe - nepestuju paradajky)? nedostanu.  A zoberte si co za to mate - predrazenu elektrinu, fasa vzduch, rumunov v bani. U nas vyrobky na export stale. V inom okrese - dotaciu 4 000 eur aby sa niekto niekam do Galanty prestahoval? To vymyslel niekto zo Zlatych Moraviec? Od nas sikovni ludia co vedia robit isto nejdu do Galanty - davno chodili,kde ich zaplatili 4krat lepsie.

 

Moj najoblubenejsi klient. Opatrovatel v Rakusku - ma 8 deti. Aj ked mu spravim danove priznanie to SK - danovy bonus super. Najlepsie ,ze to co u nas dostane raz za rok z Rakuska ma ako keby bolo 50 kapitanov. 

 

Ale iny chlap , tiez opatrovatel v Rakusku - je spokojny - inginier. To bol chalan kym tu bol nezamestnany som nou hral tenis. Aby sli do Galanty? Ti ######e? To bol len priklad sikovnych opatrovatelov. Jeden aj druhy asi nevolia Ficu  a to co zahral v Lozorne ich isto pobavilo. Vsetko sikovne - co vie makat chodilo a chodi na zapad(nemecko zvaraci monteri, aj stolari,murari holandsko, francuzsko, svedsko - banici).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

dnes sa objavil článok, že nezametnanosť na Slovensku klesla na 5,95 %

 

je to menej ako 200 000, pán minister Richter vraví, že najmenej v histórii samostatného Slovenka

Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval v novembri 196 055 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 4 217 osôb, v porovnaní s novembrom vlaňajška je to menej o 82 137 ľudí.
 
a poteší podaktorých občanov:
 
prvýkrát je na Slovensku okres s mierou nezamestnanosti pod 2 percentá, a to okres Galanta. "Dnes už máme 39 okresov, ktoré sú pod päť percent,"

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nikdy z časti budú potrebné aj pri nulovej nezamestnanosti lebo tam sa vybavujú aj iné veci nielen evidovanie sa pri prepustení (úteku) z práce. Je to aj sociálny úrad pre rodiny, aj inšpekcia práce atď. No a ja som dopadol tak že som išiel pre ďalšie tlačivá, to som musel zaniesť do siciálnej aj zdravotnej poisťovne a ešte furt nemám žiadne info že čo bude ďalej. Zatiaľ mi len dali termín kedy sa mám ísť v januári podpísať ale toho sa už nedožijem lebo ma už traja zamestnávatelia čakajú len musia prejsť vianoce. Akurát dnes som sa dohodol s tým tretím. Ešte mi to teoreticky juhoši môžu zmariť že ich sem donesú za celé autobusy a o mňa už nebudú mať záujem. Však henten Dragan Zlatan či jak sa volá zarába padesát týždenne takže zamestnávateľom sa to viac oplatí. Normálne ako zámena manželiek my tam chodíme k moru a oni k nám pracovať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

je to síce z Čiech, ale u nás je to rovnaké

 

Ředitel Zemcheby Jaroslav Muška v rozhovoru s Magazínem Práva o sběru třešní, prováděném převážně Ukrajinci. V rozhovoru připouští, že zpočátku se diskutovalo, jestli nebude jednodušší povolat třeba dlouhodobě nezaměstnané:
„Tak jsme si jich objednali šedesát, první den jich přišlo dvacet, druhý den osm, třetí už jen dva. Nefungovalo to, nechtěli pracovat.“

http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new

je štát naozaj taký bohatý, že vypláca sociálne dávky nefachčenkom, a nekladie si k tomu žiadne podmienky? logické by bolo okamžite preradiť z kategórie nezamestnaný do kolónky dobrovoľne nezamestnaný, nech si odvody platia sami, a sociálne dávky zredukovať na jedno jedlo denne, eto vsjo...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano, ja tiež hovorím, že štát už dávno mal prehodnotiť status dlhodobo nezamestnaných. Vyzerá to tak, že sociálky im vlastne aj stačia na živobytie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som zvykol poberať podporu a to neni sociálka. Na to je pól roka nárok a to sa platí do toho fondu, mám to na páske. Ale dobrovoľne nezamestnaný by som bol keby som sa neevidoval na úrade práce. Ak sa evidujem tak ma do týždňa zamestnajú a ak odmietnem ponuku tak vyradia. Ani podpora ani sociálka. Je to dosť prísne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tu je trochu "odrb" v štatistikách, ak si poberateľ sociálnych dávok, to ešte neznamená, že musíš byť automaticky evidovaný nezamestnaný. Takže sociálna dávka nie je viazaná na povinnosť byť evidovaný nezamestnaný. Mnoho ľudí o tom ani netuší.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

To veru netuší lebo logicky mi to nesedelo ináč lebo buď mám pracovný pomer, buď som evidovaný nezamestnaný, buď som dobrovoľne nezamestnaný ale vtedy som nedostal nič.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

Tu https://ekonomika.sme.sk/c/22668830/dlhodobo-nezamestnanych-stale-pribuda-je-ich-uz-takmer-94-tisic.html čítam, že na Slovensku máme TERAZ 219 293 nezamestnaných (jeden z nich je Tomáš), čo by mohlo ihneď nastúpiť do práce. Nechápem prečo nejdú do Galanty, keď sú tam firmy tak strašne zúfalé, že ľudí vyťahujú z rýchlikov len aby išli robiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj chodia. Na to že sme menšie mesto do 20.000 obyv. Kde sme mali jeden hotel, jeden internát, jednu ubytovňu... Odkedy prišiel ten investičný boom, všetko čo sa dá prerábajú na ubytovňu, zrazu ich tu máme veľa, plus kopa prenajatých rodinných domov či bytov... Už okrem maďarčiny, rómčiny, slovenčiny, bežne počuť rumunčinu, srbčinu, albánčinu, východniarčinu rôzne slovanské jazyky... Týmto chcem povedať že sem už prišlo tucty ľudí z gemeru, oravy, východu, zo zahraničia... Je to vlastne tak že sem tisíce ľudí už prišlo. Zvyšok len príde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Potom nechápem, prečo keď je u vás taký strašný nedostatok pracovných síl a firmy sú také zúfalé, tak ty ideš robiť do VW v Devínskej. Či firmy v Galante a okolí do 50km sa už minuli, čo by boli ochotné ťa zobrať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nieže minuli ale mne cestovanie nevadí, mám rád zmeny prostredia, veď do samsungu by som mohol hocikedy. Ale treba zvážiť aj to či tým ľuďom nezamestnaným má zmysel ísť sem, lebo všade je minimálna mzda alebo niečo nad, alebo možno by nezvládali normy a tak. Lebo o tých firmách sa len zlé rozpráva a možno sa boja. Pritom to by bolo riešenie. Keby tých nezamestnaných nasťahovali na podunajskú nížinu. Veď celé okolie je na tom podobne. Aj Nitra hľadá, aj Trnava, aj Senec, proste všade sú voľné miesta. Preto som nemohol zostať na podpore. Úrad práce by ma veľmi rýchlo upratal do niektorého z juhokórejských gulagov v okolí.

Proste toto je taká záhada všade že aj v Anglicku sú milióny poliakov a ďalších ale nezamestnanosť majú ajtak. Niečo iné za tým bude.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale je! Viete kolkokrat som kritizoval personalu amazonsku kantinu? Vzdy som im daval za priklad kantinu vo VW! Oni velmi dobre vedia lebo obe firmy outsourcingovali cateringove sluzby u rovnakeho dodavatela! A mimochodom aby sme neodbocili od temy dnes som bol v jednote pre colu a hned oproti jednoty plagat s ponukou prace, nastup ihned, odvoz zabezpeceny... Takze toto uz je piata firna co berie ludi okamzite a zabezpeci aj odvoz takze prakticky tam mozete nastupit aj bez penazi! Tak preco je v SR nezamestnanost? Samozrejme stahovanie za pracou funguje lebo mali sme uz susedov z rumunska, ukrajiny, albanska, z ciernej nad tisou, trebisova, moldavy nad bodvou... A to je len nas vchod v ramci cinziaku. Ale co ti ostatni v Moldave? Oni preco sa neprestahuju do Galanty? To ani ja nechapem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale hlavne, že kvôli pečenej kačke si sa trepal na nočnú zo soboty na nedeľu, ty nevďačný zmrd!! Vtedy ti amazonská kantína bola dobrá, ty uslintaný pokrytec?!

A čo ty tu splietaš niečo o sťahovaní za prácou, keď si sa išiel posrať zo slovinských platov, prečo si sa teda nepresťahoval do Slovinska za prácou? Nebol odvoz zadarmo??

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov