Skočiť na obsah

Tri veže, výškové stavby a výstavba v Bratislave


Linkman

Odporúčané príspevky

a ty si myslis ze vo vacsom meste sa da pre nie domaceho orientovat podla niecoho ineho ako nazvov ulic v mhd? tiez ked cestujem v cudzom meste tak sa len podla toho orientujem, aj ked uz to mesto trosku poznam...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no mňa celkom dosť serú Slovany, keďže sa z mojej relatívne pokľudnej uličky stane razom niečo iné :lol:

už si ani poobede nepospím tak to vidím, keďže je veľmi pravdepodobné, že popred môj dom bude viesť výrazne hustejšia doprava ako je tomu teraz :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kriste pane, tie tri nedostavane veze som videla... nevyzeralo to pekne... ako tie obrazky si celkom fesne, ale obrazok a realita, tod dve rozdielne veci... a ako to vidim, koncom 2013 sa Bratislava z hlavneho mesta zmeni na zoo architektonickych pokusov a zlyhani... :lol: ach... divne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

no ... finančná kríza sem, či tam ... dnes zverejnili, ako by malo vyzerať zanedlho tehelné pole ... nový futbalový štadión, ktorý podľa pána Fica oživí či minimum podporí slovenskú ekonomiku, 22 tisíc divákov ... som zvedavá : )

70 miliónov eur / podľa mňa to bude tradične viac, kým sa to dokončí plánovane roku 2012 ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Obchod. Kriza je, ale zjavne nie pre vsetkych. Obchod ide dalej a tymto chcu prilakat skalnych fanusikov. A dostat z nich prachy. Typicke. Tieto stavby povazujem za totalne absurdne. Neviem komu sa chcu nasi podobat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tri veze - mna stale uchvacuje, ake to je obrovske zvonka...

ta stavba je celkom pekna, ale.... videla som usporiadanie zvnutra - xy bytov na jednom podlazi, chapem, ze chceli co najviac zarobit, byty rozprieckovane na kamrliky, dispozicia bytov sa mi nepaci... dalsie minus je oval.. porovnanie ceny a bytu je neumerne.. niektore byty su uzka strudla s oknom na jednom uzkom konci... a dalsia vec su cesty.. neviem si predstavit, ked sa z troch vezi rano vyroja auta, co nastane... ale to je problem aj vienna gate, aj vsetkych bytovych domov postavenych na malej volnej ploche... nevynimajuc river park atd...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tymto chcu prilakat skalnych fanusikov.

 

všetkých 1227 ? to je ten problém ... usporiadať niečo raz, vyhodiť 70 miliónov eur von oknom a na futbal bežne chodí 727 platiacich divákov priemerne ...

je mi mierne šoufl, keď vidím tie narvané štadióny kdekade po svete ... som divák futbalu, nepovažujem štadióny za zbytočné, ale tu ? najprv treba vyhádzať zväzy a funkcionárov, nie začať štadiónom ...

ten štadión je pekný, ani počet divákov neprehnali, len neviem ... holohlaví vymetenci ho za chvíľu rozoberú na palivo

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako keby im zalezalo na tom... Bude velka reklama, vsetko bude medializovane a ludia pridu uz len zo zvedavosti, ze co nam to tu vyrastlo a to danym usporiadatelom staci - prachy budu, happy end sa kona.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

prečítal som si všetky prispevky o troch veziach co sa tu pise..

Byvam v IIIvežach som spokojny Developer splnim na 95% z toho čo sluboval, je to priklad toho ked to robi profesional a nie po vzore slov firiem ktore stavaju zo splatok klientou kde je velke riziko ze im to nevyjde a vy stratite 90perc splatok.

Je tu byvanie ako v ***** hoteli, upratovanie, 24 hod strazna sluzba a recepcia ako aj tehnicky pracovnik kt ti opravi aj zasuvku v byte aj o polnoci, profesionalne fitnes a family room ako aj terasa so zelenou a preliezackami pre deti a k tomu pekny vyhlad.

Vysokorychlostny internet, optika a TVzdarma (zakladny balik).

Klamal by som ak by som nepovedal ze su aj problemi ale developer sa snazi ich riesit, problemom su okna ktore dost prefukovali kym ich nezatmelili, a chodby ktore su zle zateplene a je tam velke teplo najme v lete ale uz sa to riesi.

Garazove statie je v norme dokonca o 20cm sirsie parkovanie ako v Euroveii (meral som to)vyska je bez problemou, mam terenak Lexus a je v pohode, dokonca aj s dodavkou sa tam dostanem do vysky 220cm, Vytahy su rychle opravdu a ked sa pokazi na druhy den je opraveny.

Predtym sme byvali v Ruzinove v 3izbovom byte 85m2 tu mam podobny byt, bolo nam tam velmi dobre toto som kupil len tak na kseft a zo srandy, ved chceli len 20perc a zbytok po kolaudacii svojho casu s tym prisli ako prvy na trch. Režia v starom byte bola 230euro bez elektriky a tu je 205euro aj ked byt je o 5m2 vacsy ako co bol panelak a musim vam povedat ze velmi dlho sme bojovali so starsou generaciou kym sme ich presvedcili ze treba panelak zateplit a zvysit si fond oprav a po zatepleni by nas cakalo na niekolko rokou splacanie uveru, pokial tu platby do fondu oprav su daleko mensie a uz teraz mame navyse okolo 33000euro tak spravca nas poziadal ze ako ma nalozit s tymito finaciami.

Dalsou vyhodou je to ze tu nie sme jednofarbny ako v panelaku je tu mnoho cudzincou ako aj slovakou co pracovali v zahranici-zamori a maju modernejsi a liberalnejsie zmyslanie ako my slovaci.

Skoda je ta ze tieto "lastovicky" ako hovorime cudzincom nechodia na porady spravy domu a potom my slovaci si odhlasujeme take sprostosti ako zakaz satelitou na terasach, uzamykanie vsetkych dveri co je velmi "prakticke" ked ide zena s detmi z nakupu odomykat 3x dvere a otvarat 5x tazske dvere, preto uz IIIveziam hovorime Guantanamo, znefunkcnit interfon, legitimovat navstevu na recepciii, zakaz reklamnych letakou, ako aj propagacnych vitrin, pouzivanie family roomu len do 10hod akurat ked je zabava v plnom prude tak musite hosti poslat prec.

Vyhodou takychto masivnych vyskovych stavieb je v tom ze mozete tam mat vyhody ako co som pisal len za malo peniazi ved upratovanie nas stoji iba 2 euro mesacne, recepcia okolo 10 euro a podobne strazna sluzba ako aj ze komercne priestory na prizemy so ruzumne obsadene so sluzbami kt potrebujeme a nie ako inde ze zivaju prazdne alebo mate 5 kaviarni a obchod biciklou, elektroniky, nabytku alebo vozidiel co clovek potrebuje 2x za 10 rokou. Obsadenost obch priestorou korigoval developer a nepustil tam rovnake prevadzky. Je to velmi dobre ked v papuciach mozete ist do obcodu ci potravin, banky, kvetinarstva, trafiky alebo kadernictva aked chceme mame tu aj kaviaren, pizeriu, steak house, turecky kebab a co mna tesi ze je tu aziske bistro. Na zaver ako perlicku pre tych ktory si myslia ze to bola draha kupa. Za byt som zaplatil 4150000sk a 420000garaz a stary byt som mohol predat v ruzinove v juli 2008 za 4450000sk ale som to odmietol lebo III veze este neboli dokoncene, ak by som to bol urobil tak to bol byval velky paradox a sranda ze stary popraskany panelak kde nam tieklo z kazdeho rohu so smradlavymi chodbami, nefukcnymi vytahmi a fetakmi by som predal o cosi drahsie ako co by som kupil novostavbu, potom som ho predal za 3500000 a nelutujem vobec. Ved teraz 3izb bytv III veziach ide okolo 6500000sk a ked si pozriete na stranke developera tak uz len malo su volne ved aj preto nejde s cenou dole, prevazne su volne tie na vyssych poschodiach a penthousy. Este jednu vec chcem zdoraznit ze zivotnost panelakou bola projektovana na 30-40rokou takze nejake zhodnotenie panelaku nech nikto necaka ale storosti a zvysene naklady urcite co v pripade IIIvezi nehrozi tak rychlo.

Ved to potvrdila aj kriza kt. neznizila ceny bytou co sa vsak stalo v pripade inych novostavieb ako finep, coloseum.

Skor ako sme sa rozhodli ze sa prestahujeme do III Vezi a panelak predam tak som si situaciu prestudoval najme v inych statoch ako CR a Nemecko a ked som zistil ze v casti byvaleho vychodneho Berlina ako skoncili sovietske panelaky kde teraz byva len sami turci, albanci, starsi chudobnejsy nemci a gastarbaiteri tak asi to tak bude s niektorimi stvrtiami velkych sidlist aj u nas ved pozrite kriza najviac pohla cenami starych panelakou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jezis, si asi chybal v skole, ked preberali ou/ov pripony. Ale k veci.

je to priklad toho ked to robi profesional a nie po vzore slov firiem ktore stavaju zo splatok klientou kde je velke riziko ze im to nevyjde a vy stratite 90perc splatok.

Jeden z clenov mojej rodiny tam chodieval pravidelne zameriavat a od neho mam, ze ta stavba je uplna bieda. Robia tam taki isti slovenski cigani a ukrajinci ako na kazdej stavbe, a tymto ludom povacsinou presnost nic nehovori. Z toho vznikaju problemy ako tvoje prefukovanie okien. Rovnako maju (alebo aspon mali) problem s tym, ze im jedna strana budovy sada rychlejsie ako druha => 3 veze su sikme.

 

Ale toto bohuzial pocuvam o kazdej vyspevovanej novostavbe v BA, a od roznych ludi, taky riverpark je zevraj este vacsia bieda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jeden z clenov mojej rodiny tam chodieval pravidelne zameriavat a od neho mam, ze ta stavba je uplna bieda. Robia tam taki isti slovenski cigani a ukrajinci ako na kazdej stavbe, a tymto ludom povacsinou presnost nic nehovori. Z toho vznikaju problemy ako tvoje prefukovanie okien. Rovnako maju (alebo aspon mali) problem s tym, ze im jedna strana budovy sada rychlejsie ako druha => 3 veze su sikme.

 

 

Je vec stavebneho dozoru a investora v akej kvalite bude stavba odovzdana. A nikde nie je napisane, ze ukrajinski a ciganski fuseri robia horsie, ako ti slovenski :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

živelné výškové stavby v BA neprestali strašiť, už teraz vyzerá z diaľky Bratislava ako zub sem - zub tam ... jedinečné výhľady sú už teraz beznádejne zničené, pohľad z hradu a tak ...

bývalá Vydrica, zničená jednou odstrašujúcou príšernosťou pravdepodobne dovŕši svoj osud ďalšou :

 

Bratislavská Vydrica zarastie výškovými stavbami

 

Magistrátu prekážajú vysoké budovy i dopravné riešenie.

 

Pohľad na hrad obkolesený výškovými budovami,

ktorý primátor Milan Ftáčnik použil vo volebnej kampani ako odstrašujúci príklad, sa môže naplniť.

Staré Mesto totiž vydalo rozhodnutie o tom, že tam môžu stáť až osemposchodové domy.

Vyriešil sa tak desiatky rokov trvajúci spor o tom, ako bude vyzerať v minulosti zbúrané Podhradie. Staré Mesto tak odobrilo pätnásť rôznych objektov, viaceré z nich budú mať až osem poschodí.

.....

Čítajte viac: http://bratislava.sm...l#ixzz1iQdaK3HK

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

TwinCity:

 

 

tak kritici, kritizujte :)

ako sa vám to pozdáva ?

 

:)

 

 

/ mimochodom, nedočítala som sa ani slovo o garážach - či už podzemných či iných ... :lol: /

 

škaredo. Tie stavby sú mi totálne nesympatické. :thumbdown: :spiteful: :urcitenie: :vystraseny:

a akej sú tie veľké stavby kvality, ma niekto nemusí presviedčať. Poznám totiž osobu, ktorá bola členom tímu, čo vo viacerých takýchto výškových stavbách v BA plánovali rozvody elektriny, a veru by som tam nechcela bývať. Pravidlám sa akosi developeri chceli vyhnúť a nútili elektroprojektantov naprojektovať to podľa seba, a nie podľa noriem, a keď to tí odmietli, nastúpilo vyhrážanie sa. Pravdaže, podpisy by tam neboli developerov, a zodpovednosť za to, keby tam niečo prdlo, by niesol ten, kto to projektoval. A verím tomu, že podobné praktiky boli a sú aj v iných oblastiach ako projektovanie el.inštalácií...

Okrem toho, že také stavby enormne zaťažia už beztak preťažené cesty a parkovacie i neparkovacie miesta, mám aj iné výhrady. To mi nehovorte, že tu je viac takých, čo si môžu dovoliť platiť také luxusné byty ako tých, čo sa zadlžia na celý život, aby si mohli kúpiť po...byt v paneláku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

stará tepláreň v BA sa už búra, aby dala priestor novým vežiakom - Zaha sa premiestňuje do BA

 

vlnité veľkorysé stavby a projekty módnej architektky Zahy Hadid vyhrali súťaž, jej typický megaprojekt sa bude realizovať na mieste starej teplárne, zostane stáť len jedna budova, stará Jurkovičova tepláreň, zakompovaná do veľkorysých betónových a sklenených vĺn Zahy :

 

post-3-0-18136400-1359630729.jpg post-3-0-07151000-1359630737.jpg

post-3-0-24143200-1359630745.jpg post-3-0-45866100-1359630754.jpg

 

ulica je Čulenova, bude tam podľa nového projektu 5 výškových veží, z toho jedna administratívna s 29 poschodiami, tri nižšie veže s bytmi, reštauračný pavilón a zmestí sa aj park ...

zo starej Jurkovičovej teplárne má byť kultúrne centrum

financuje Penta

http://bratislava.sme.sk/c/6685256/megaprojekt-zahy-hadid-v-bratislave-pripravuju-uz-buraju.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Osobne s tymto problem nemam, je to podla mna oblast, ktora je z celej Ba najvhnodnejsia na 'moderne' centrum. Je to za starym mestom, hned cez cestu je Eurovea, nove narodne divadlo, tower 115, z opacnej strany nivy, vub. Kusok vedla su biznis komplexy Apollo BC1, BC2, BBC1...

V pesej dostupnosti je stare mesto, nabrezie, cez stary most sad Janka Krala...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov