Jump to content

Recommended Posts

electric blue

knedle vyzerajú dokonale :o kedysi som vedela spravit knedlu , nie az tak perfektnú ale celkom dobre vyšla . u nás sa to neje :smile:

Link to post
Share on other sites
  • Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • game

    73

  • Vilma Flinstonova

    70

  • iskra

    54

  • clovek2

    32

Top Posters In This Topic

Popular Posts

včerajšia kapustnica

s chalanmi, keď sú u mňa, robíme všetko možné. nie len v kuchyni, ale aj okolo domu či v záhrade. zapájali sa už od malička, a naučili sa pri mne všetko možné aj nemožné. v lete som ich začal učiť aj

My sme dnes s manželom mali chuť na pirohy, tak  boli.. Plnené slivkovým lekvárom a tvarohom.    

Posted Images

Vilma Flinstonova
Dňa 4. 2. 2021 at 12:58, game napísal:

decká nezdarené, vy tu viete spraviť človeku také chute.... potom tu len slintám a idem si dať vymočené nesolené krumple.... :D

tak ja som si dnes dala krumple zo včerajška opečené na panvici s kyslou smotanou. 

Ale včera som bola fyzicky v práci, to som ešte nevedela, že zať má kovid (teda kolegov som dnes na to upozornila), cestou som sa stavila u mäsiara a videla som tam okrem iného pekného mäska kuracie pečienky, nuž som aj z tých kúpila a to som orestovala na cibuľke, ochutila a podusila. Flinstone sa večer oblizoval až za ušami. 

Najbližšie budem robiť hovädzinku, ale ešte neviem presne, ako to spravím. Možno tak nejak ako sa robí sviečková, kašlať na to, že to nie je sviečkovica. Ale je to mäsko veľmi pekné. A ak sa mi bude chcieť, a budem mať dostatok starých rohlíkov, spravím k tomu žemľové knedle. Takú ako tu iskra ukázala, nerobievam, hoci to viem robiť, ale zas ked to môžem kúpiť, prečo si neušetriť robotu. 

Link to post
Share on other sites
iskra
Dňa 5. 2. 2021 at 22:17, Vilma Flinstonova napísal:

 Takú ako tu iskra ukázala, nerobievam, hoci to viem robiť, ale zas ked to môžem kúpiť, prečo si neušetriť robotu. 

Nám chutia oveľa viac domáce knedle,  ako kúpené z obchodu. 

 

Dnes u nás na obed: Kuracie prsia na spôsob stroganov so zeleninou a šampiňónmi. Ako príloha zemiaková kaša. 

 

IMG_20210207_125853.jpg

Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova

my sme dnes tú sviečkovú mali, Flinstone sa oblizoval až za ušami. Akože inak, rohlíkov som nemala dosť, tak knedlu kúpil, dobrú, vraj bylinkovú. Pochutili sme si obaja. 

Niečo podobné ako tu @iskra vyfotila, sa chystám urobiť niektorý deň počas týždňa. 

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
Proteus

Dnes to bola panenka obalena v slanine s hibovou omackou a opekanymi zemiakmi. Vecera krupicova kasa a na zajtra som uvaril kuracie rizoto. 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
Tomáš

Ryby, ryby, ryby, samé ryby. Lebo niekde som počul že konzumujeme málo rýb, tak som chytil mániu stále jem ryby.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova
pred hodinou, Tomáš napísal:

Ryby, ryby, ryby, samé ryby. Lebo niekde som počul že konzumujeme málo rýb, tak som chytil mániu stále jem ryby.

ryby sú zdravé. Len si daj. tiež by som si dala...

Link to post
Share on other sites
Proteus

Tak ako pozname Tomasa, co nevie ani poriadnu polievku uvarit, jeho sposob konzumacie ryb su cisto konzervy. Co zase nie je najzdravsi sposob konzumacie ryb. Plne olova. 

Ci tomas varis a pecies lososa, pstruhov ci kapre? Nehovor, ze ano. 😁

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
Tomáš

Ani jedno ani druhé. Je taká celá ryba tak vákuovo zabalená, rozbalíš a ješ. Takú som mal na raňajky, na obed, aj na večeru.

Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova

aha, takže hotová. No, lepšie ako drátom do oka :)

Flinstone sa ide umlátiť za tuniakom v konzerve. Niekedy si uvarím cestoviny, tie také vrtule alebo mašličky, neviem ako sa to volá originál, a na to si dám zeleninu (mrkvička, hrášok, kukurička, poprípade v zmesi môže byť aj brokolička či karfiol, alebo aj  niečo iné), pošklbem nejaký listový šalát, je jedno, aký, a ešte toho tuniaka, niekedy len tak a niekedy aj s dresingom. Ale v lete som nakladala levanduľu do olivového oleja, tak niekedy by som mohla to ochutiť tým šmrncnutým olejom, samozrejme, v primeranom množštve.

nedá to veľa práce, ušetrí sa čas a občas to dobre padne.

Dnes kašlem na varenie, budem mať krupicu, Flinstone má v práci sviečkovú zo včera.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova

@Tomáš a zasa neschudneš...čo si nedáš niečo ľahšie? No ale je to tvoj problém, pre mňa za mňa maj si aj 150 kíl, ked sa ti to tak páči. 

U nás zemiakové pyré a bravčové ragú (zo zeleninou a vlastnoručne nazbieranými hubami). Ja som si pochutila, každá líška svoj chvost chváli, tak aj mne moje dielo chutilo, a verím, že ani Flinstone to neofrfle, išiel totiž nejakému kamošovi opravovať nejaké ističe či kieho frasa, a ešte sa nevrátil. 

A na doplnenie, listový šalát. Nech máme aj niečo zelené. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Proteus

Ja som dnes piekol kacacie stehna. Knedla sice kupovana, ale kapusta doma robena. Moze byt 😎

Vcera na veceru manzelka urobila pecene zemiaky k tomu domaca slaninka a klobasa. Ako dip sme si dali bryndzu zmiesanu so smotanou. 

 

Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova
pred 4 hodinami, Proteus napísal:

...Vcera na veceru manzelka urobila pecene zemiaky k tomu domaca slaninka a klobasa. Ako dip sme si dali bryndzu zmiesanu so smotanou. 

tiež niekedy robíme také zemiaky pečené v trúbe s cibuľou, slaninkou a klobásou, ale keď ich máme takto upečené, nedávame k tomu smotanu ani nič podobné, ale skôr paradajky, papriku a podobne. ke´d tam nie je klobása a cibuľa, potom môže byť aj smotana či pododbné vylepšenia.  Ale ako už kto chce. 

:agree:

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova

včera som aj doobeda, aj poobede musela byť napojená online do práce, nemala som na varenie čas, a to som tu mala Žilinu, prespali v otcovom byte a potom po zubárovi došli sem. Flinstone si vzal pol dňa voľno a došiel domov, a to bolo šťastie, upiekol lososa a nejakú tresku či čo to bolo, a spravil zemiakový šalát, náramne mi tým ulahodil. Spravil to výborne. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova

no pekne... už dvakrát po sebe sa mi podarilo pripáliť obed...toto sa mi nestalo už celé roky. Včera už som si dala lepší pozor, a hurá, bolo to dobré...šupla som do trúby krumple aj so šupkou len tak nakrájané, s cibuľou, cesnakom, klobásou, slaninou, a dala som tam trochu levanduľového oleja, čo som namacerovala ešte v lete. Malo to fakt zaujímavú chuť a vôňu. Flinstone neprotestoval. S kyslou uhorkou to bolo za mňa fajn.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Tomáš

Vilma nemám rád ragú. Ale dnes som si dva krát dal cyklistiku do konkrétneho bufetu s kebabom a keď som išiel druhý raz, minul sa im. Tak som si dal údenú rybu.

Link to post
Share on other sites
iskra

Dnes na obed bude fazuľová polievka s cestovinou, fašírky so zemiakovou kašou. Spravím aj zopár tvarohových šišiek.

Link to post
Share on other sites
Proteus

Dnes som mojim babam urobil kuracie rezne so zemiakovou kasou. Bude aj na zajtra :) 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Tomáš

Neviem čo to bolo za mäso ale ceľkom mi chutilo také tmavé zvnútra a vyprážané so zemiakmi. Ale ryžu mám radšej.

Link to post
Share on other sites
clovek2

u nás včera segedín, dnes bravčové pečené - upiekli sme kilo a trištvrte, a zostali mi tak dve tri porcie :laugh:

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova
Dňa 25. 2. 2021 at 20:27, Tomáš napísal:

Vilma nemám rád ragú. 

nie je ragú ako ragú. Ja som minule robila teľacie, so zeleninou a vlastznoručne nazbieranými hubami (proficle) a na víne, s knedlíkom. Bolo fakt dobré!

kúpila som si Delimano teplovzdušnú fritézu. Dnes som na nej prvýkrát varila - a bola som sklamaná, vôbec to nebolo šťavnaté, ani mäkké...zjesť sa to dalo, ale zdaleka to nebolo také dobré ako keď varím klasickým spôsobom - hrniec, pekáč, panvica. Alebo je to tým, že som tam nedala olej, ked v návode bolo olej ani vodu nedávať? Máte s tým niekto skúsenosti? Ak áno, sem s nimi ä dík)!

Link to post
Share on other sites
game

Vilmuš, ja mám takú skúsenosť, že celý život odolávam zázračným hrncom a pekáčom, neexistuje.
hrnce a pekáče, odskúšané, vyskúšané. jediná iná vec je kukta, občas.
zázraky z reklám nie.

Link to post
Share on other sites
chlapeczjuhu



nie je ragú ako ragú. Ja som minule robila teľacie, so zeleninou a vlastznoručne nazbieranými hubami (proficle) a na víne, s knedlíkom. Bolo fakt dobré!
kúpila som si Delimano teplovzdušnú fritézu. Dnes som na nej prvýkrát varila - a bola som sklamaná, vôbec to nebolo šťavnaté, ani mäkké...zjesť sa to dalo, ale zdaleka to nebolo také dobré ako keď varím klasickým spôsobom - hrniec, pekáč, panvica. Alebo je to tým, že som tam nedala olej, ked v návode bolo olej ani vodu nedávať? Máte s tým niekto skúsenosti? Ak áno, sem s nimi ä dík)!


Delimano pouzivame len na marinovane maso pripadne zeleninu (jemne ju potriem olivovym olejom pred).


...

Dnesny obed:



...

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Similar Content

    • Moonghost
      By Moonghost
      Čo myslíte, kedy je načase navštíviť psychóga? Dá sa pri poruche prijímu potravy hovoriť o akejsi "hypochondrii" alebo len namýšľaní si? Môže sa z toho človek dostať sám? Alebo je definícia anorexia správna v tom, že BMI musí ísť pod hodnotu 17,5?
       
      Každá odpoveď ma zaujíma :)
    • game
      By game
      približne jeden meter z 50 metrového jedálneho pultu v jednom z pavilónov
      ostatné pavilóny mali svoje jedálne
      desiatky druhov rýb na x spôsobov, mäso každého druhu, aj surové, pripravené na okamžitú prípravu pri pulte, omáčky sto chutí v sto omáčnikoch, tortilly, tacos, palacinky, džemy, medy, nátierky, päťdesiat druhov sladkého raňajkového pečiva... - každé denné jedlo iné a iné.
    • game
      By game
      ochutnávka pre oči z celého nekonečného pultu zákuskov a tort
    • game
      By game
      farby : )
    • game
      By game
      celý pult mexických špecialít

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Additional information you can see at Privacy Policy