Jump to content
RoSo

Čo bude na obed?

Recommended Posts

game

... alebo rezance s krupicou, Vilma :),  to babka robievala na dvojmo, pre pánov na slano, pre dámy na sladko.... báječné. neviem, či ste robievali, u nás sa robili hodne, nemyslím  tým len rodinu, ale vôbec mesto, rezance na milión spôsobov... :)
ja tú krupicu neviem urobiť tak dobre, ako to robievala babka, preto je to neskutočne zriedkavé jedlo, robila som snáď dvakrát v živote, hoci chuť na sladké krupicové rezance mám snáď každý deň...
naposledy keď tu bola teraz mama, tak som z nej mámila tajomstvo na krupicu - ono to vlastne dnes ani nejde tak dobre urobiť, lebo voľakedy bola tá krupica iná, väčšia, úplne ináč sa to pripravovalo ako dnešná jemná :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hellé

ee ja rezance nasladko dajak nejem..nejedli sme to ako deti, a teraz sa uz na take ucit nebudem....nejakym strasnymm nedopatrenim som raz ochutnala rezance s kapustou..a boli s cukrom:ociska:..ma naplo :sick:

Share this post


Link to post
Share on other sites
game

u nás patrili k miestnemu koloritu a do kuchýň kdekoho, koho som poznala...
konkrétne kapustové sme my nerobievali, ani neviem prečo, ale chodila som na ne ku kamarátke... nedávno som na ne mala takú chuť, že som si ich spravila diétne, teda tie moje extrémne diétne z extrémnych surovín, aj tak sa dali, hlavne, že boli.
skutočne keď nad tým premýšľam, v každej rodine sa robili cestoviny aj dvakrát týždenne a dokonca v školskej jedálni sa automaticky podávali tvarohové rezance deťom na sladko.

pred časom som robila v susednom meste pár rokov, oproti bola jedáleň, kde varili asi päť druhov bežných domácich jedál, a tieto kapustné fliačky na sladko robili senzačné... sme tam na ne chodili :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova

a čo tak kapustné fliačky? Tie milujem, najmä ak sú na sladko a zároveň posypané mletým čiernym korením. Lenže toto sa mi nepodarilo naučiť Flinstona jesť.  u nás to ľúbim len ja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
clovek2
pred 2 hodinami, game napísal:

u nás patrili k miestnemu koloritu a do kuchýň kdekoho, koho som poznala...

však jasné že keď slíže, tak na sladko ... s tvarohom alebo makom :thumbsup:

aj pesnička je o tom - makové slíže má každý rád, makové slíže sú opiát :biggrin:

 

ešte doplním že my máme na sobotu naplánované parené buchty ... nemali sme už dávno...

Share this post


Link to post
Share on other sites
electric blue

zo sladkého sa nenajem .  :nienie:

Share this post


Link to post
Share on other sites
iskra

ja áno, mám rada aj sladké :smile: napr. palacinky s jahodovým džemom, tvarohom, šľahačkou a čokoládou, aj spomínané rezance, so slivkovým lekvárom na sladko, či rezance s makom na sladko, buchty na pare tie mám veľmi rada, robím ich s makom, škoricovým cukrom, kakaom, bohate poliate prepraženým  maslom,  šišky s džemom a pocukrované.. orechovníky, makovníky, kakaovníky.. a iné  dobrôtky.

dnes na obed, vyprážaný syr so šunkou v trojobale, s hranolkami,  kečupom a tatárskou omáčkou.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vilma Flinstonova
Dňa 14. 1. 2021 at 20:01, game napísal:

... alebo rezance s krupicou, Vilma :),  to babka robievala na dvojmo, pre pánov na slano, pre dámy na sladko.... báječné. neviem, či ste robievali, u nás sa robili hodne, nemyslím  tým len rodinu, ale vôbec mesto, rezance na milión spôsobov... :)
ja tú krupicu neviem urobiť tak dobre, ako to robievala babka, preto je to neskutočne zriedkavé jedlo, robila som snáď dvakrát v živote, hoci chuť na sladké krupicové rezance mám snáď každý deň...
naposledy keď tu bola teraz mama, tak som z nej mámila tajomstvo na krupicu - ono to vlastne dnes ani nejde tak dobre urobiť, lebo voľakedy bola tá krupica iná, väčšia, úplne ináč sa to pripravovalo ako dnešná jemná :D

toto nepoznám, to sme nidky nerobili, ale nebránim sa tomu, to akože s opraženou krupicou, či ako? 

pred 22 hodinami, clovek2 napísal:

však jasné že keď slíže, tak na sladko ... s tvarohom alebo makom :thumbsup:

aj pesnička je o tom - makové slíže má každý rád, makové slíže sú opiát :biggrin:

 

ešte doplním že my máme na sobotu naplánované parené buchty ... nemali sme už dávno...

makové...za tým sa môžem umlátiť. Makové čokoľvek. Buchty, závin, štrúdľa, slíže, gule, šúľance...

pred 9 hodinami, iskra napísal:

ja áno, mám rada aj sladké :smile: napr. palacinky s jahodovým džemom, tvarohom, šľahačkou a čokoládou, aj spomínané rezance, so slivkovým lekvárom na sladko, či rezance s makom na sladko, buchty na pare tie mám veľmi rada, robím ich s makom, škoricovým cukrom, kakaom, bohate poliate prepraženým  maslom,  šišky s džemom a pocukrované.. orechovníky, makovníky, kakaovníky.. a iné  dobrôtky.

dnes na obed, vyprážaný syr so šunkou v trojobale, s hranolkami,  kečupom a tatárskou omáčkou.

kurník, @iskra , už len pri čítaní toho mi pneumatika rastie.

dnes naozaj bol granatír a ostalo aj na zajtra, Fajn, nemusím variť a dúfam, že si Flinstone nevymyslí iný program a pôjdeme pekne krásne von, prejsť sa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
electric blue

Sladké jedlá su v pohode, ale nie ako hlavné jedlo . teda nie pre mna . radšej šalátik :eehmm:

Share this post


Link to post
Share on other sites
clovek2
pred 20 hodinami, electric blue napísal:

zo sladkého sa nenajem .  

riešenie je jednoduché - stačí toho zjesť viac :yes_yes:

pred hodinou, electric blue napísal:

radšej šalátik

zeleninu nejedz, tlstne sa z nej! mám to overené v praxi - jem len mäso alebo sladké, zeleninu vôbec, a vážim niečo cez 70 kíl. ak je v jedálni k obedu aj šalát, dám ho vždy kolegovi, a ten má váhu 120+ ... takže je celkom jasné z čoho sa priberá :biggrin:

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • Moonghost
      By Moonghost
      Čo myslíte, kedy je načase navštíviť psychóga? Dá sa pri poruche prijímu potravy hovoriť o akejsi "hypochondrii" alebo len namýšľaní si? Môže sa z toho človek dostať sám? Alebo je definícia anorexia správna v tom, že BMI musí ísť pod hodnotu 17,5?
       
      Každá odpoveď ma zaujíma :)
    • game
      By game
      približne jeden meter z 50 metrového jedálneho pultu v jednom z pavilónov
      ostatné pavilóny mali svoje jedálne
      desiatky druhov rýb na x spôsobov, mäso každého druhu, aj surové, pripravené na okamžitú prípravu pri pulte, omáčky sto chutí v sto omáčnikoch, tortilly, tacos, palacinky, džemy, medy, nátierky, päťdesiat druhov sladkého raňajkového pečiva... - každé denné jedlo iné a iné.
    • game
      By game
      ochutnávka pre oči z celého nekonečného pultu zákuskov a tort
    • game
      By game
      50 metrový dvojstranový pult s čerstvým pečivom, stovkami kombinácií teplých jedál, zákuskami, tortami, čapovaným pitím asi 30 druhov nealko, od Coca coly, po mlieko a kakao a pivá a vína x druhov.
      nakrájané, pripravené kompletne 3 krát denne aj s kuchármi, ktorí na požiadanie pripravili ešte plus čokoľvek iné, čo na pultoch nebolo.
      plus ovocné, zeleninové pulty, čokoľvek.
      Niečo pre Tomášove oči.
    • game
      By game
      ovocné zázraky
×
×
  • Create New...