Jump to content

Čo bude na obed?


RoSo
 Share

Recommended Posts

... alebo rezance s krupicou, Vilma :),  to babka robievala na dvojmo, pre pánov na slano, pre dámy na sladko.... báječné. neviem, či ste robievali, u nás sa robili hodne, nemyslím  tým len rodinu, ale vôbec mesto, rezance na milión spôsobov... :)
ja tú krupicu neviem urobiť tak dobre, ako to robievala babka, preto je to neskutočne zriedkavé jedlo, robila som snáď dvakrát v živote, hoci chuť na sladké krupicové rezance mám snáď každý deň...
naposledy keď tu bola teraz mama, tak som z nej mámila tajomstvo na krupicu - ono to vlastne dnes ani nejde tak dobre urobiť, lebo voľakedy bola tá krupica iná, väčšia, úplne ináč sa to pripravovalo ako dnešná jemná :D

Link to comment
Share on other sites

ee ja rezance nasladko dajak nejem..nejedli sme to ako deti, a teraz sa uz na take ucit nebudem....nejakym strasnymm nedopatrenim som raz ochutnala rezance s kapustou..a boli s cukrom:ociska:..ma naplo :sick:

Link to comment
Share on other sites

u nás patrili k miestnemu koloritu a do kuchýň kdekoho, koho som poznala...
konkrétne kapustové sme my nerobievali, ani neviem prečo, ale chodila som na ne ku kamarátke... nedávno som na ne mala takú chuť, že som si ich spravila diétne, teda tie moje extrémne diétne z extrémnych surovín, aj tak sa dali, hlavne, že boli.
skutočne keď nad tým premýšľam, v každej rodine sa robili cestoviny aj dvakrát týždenne a dokonca v školskej jedálni sa automaticky podávali tvarohové rezance deťom na sladko.

pred časom som robila v susednom meste pár rokov, oproti bola jedáleň, kde varili asi päť druhov bežných domácich jedál, a tieto kapustné fliačky na sladko robili senzačné... sme tam na ne chodili :)

Link to comment
Share on other sites

a čo tak kapustné fliačky? Tie milujem, najmä ak sú na sladko a zároveň posypané mletým čiernym korením. Lenže toto sa mi nepodarilo naučiť Flinstona jesť.  u nás to ľúbim len ja. 

Link to comment
Share on other sites

pred 2 hodinami, game napísal:

u nás patrili k miestnemu koloritu a do kuchýň kdekoho, koho som poznala...

však jasné že keď slíže, tak na sladko ... s tvarohom alebo makom :thumbsup:

aj pesnička je o tom - makové slíže má každý rád, makové slíže sú opiát :biggrin:

 

ešte doplním že my máme na sobotu naplánované parené buchty ... nemali sme už dávno...

Link to comment
Share on other sites

ja áno, mám rada aj sladké :smile: napr. palacinky s jahodovým džemom, tvarohom, šľahačkou a čokoládou, aj spomínané rezance, so slivkovým lekvárom na sladko, či rezance s makom na sladko, buchty na pare tie mám veľmi rada, robím ich s makom, škoricovým cukrom, kakaom, bohate poliate prepraženým  maslom,  šišky s džemom a pocukrované.. orechovníky, makovníky, kakaovníky.. a iné  dobrôtky.

dnes na obed, vyprážaný syr so šunkou v trojobale, s hranolkami,  kečupom a tatárskou omáčkou.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Dňa 14. 1. 2021 at 20:01, game napísal:

... alebo rezance s krupicou, Vilma :),  to babka robievala na dvojmo, pre pánov na slano, pre dámy na sladko.... báječné. neviem, či ste robievali, u nás sa robili hodne, nemyslím  tým len rodinu, ale vôbec mesto, rezance na milión spôsobov... :)
ja tú krupicu neviem urobiť tak dobre, ako to robievala babka, preto je to neskutočne zriedkavé jedlo, robila som snáď dvakrát v živote, hoci chuť na sladké krupicové rezance mám snáď každý deň...
naposledy keď tu bola teraz mama, tak som z nej mámila tajomstvo na krupicu - ono to vlastne dnes ani nejde tak dobre urobiť, lebo voľakedy bola tá krupica iná, väčšia, úplne ináč sa to pripravovalo ako dnešná jemná :D

toto nepoznám, to sme nidky nerobili, ale nebránim sa tomu, to akože s opraženou krupicou, či ako? 

pred 22 hodinami, clovek2 napísal:

však jasné že keď slíže, tak na sladko ... s tvarohom alebo makom :thumbsup:

aj pesnička je o tom - makové slíže má každý rád, makové slíže sú opiát :biggrin:

 

ešte doplním že my máme na sobotu naplánované parené buchty ... nemali sme už dávno...

makové...za tým sa môžem umlátiť. Makové čokoľvek. Buchty, závin, štrúdľa, slíže, gule, šúľance...

pred 9 hodinami, iskra napísal:

ja áno, mám rada aj sladké :smile: napr. palacinky s jahodovým džemom, tvarohom, šľahačkou a čokoládou, aj spomínané rezance, so slivkovým lekvárom na sladko, či rezance s makom na sladko, buchty na pare tie mám veľmi rada, robím ich s makom, škoricovým cukrom, kakaom, bohate poliate prepraženým  maslom,  šišky s džemom a pocukrované.. orechovníky, makovníky, kakaovníky.. a iné  dobrôtky.

dnes na obed, vyprážaný syr so šunkou v trojobale, s hranolkami,  kečupom a tatárskou omáčkou.

kurník, @iskra , už len pri čítaní toho mi pneumatika rastie.

dnes naozaj bol granatír a ostalo aj na zajtra, Fajn, nemusím variť a dúfam, že si Flinstone nevymyslí iný program a pôjdeme pekne krásne von, prejsť sa. 

Link to comment
Share on other sites

pred 20 hodinami, electric blue napísal:

zo sladkého sa nenajem .  

riešenie je jednoduché - stačí toho zjesť viac :yes_yes:

pred hodinou, electric blue napísal:

radšej šalátik

zeleninu nejedz, tlstne sa z nej! mám to overené v praxi - jem len mäso alebo sladké, zeleninu vôbec, a vážim niečo cez 70 kíl. ak je v jedálni k obedu aj šalát, dám ho vždy kolegovi, a ten má váhu 120+ ... takže je celkom jasné z čoho sa priberá :biggrin:

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

kurník, kto vám má rozumieť? ja viem len azapát, azanyát, sunyog, piros alma, farkas, k (neviem, či som to dobre napísala) a foneticky napísané kuťa, kečke, a eď kilo feher kenyer. To červené dokonca je k jedlu. 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Dňa 14. 1. 2021 at 22:49, clovek2 napísal:

máme na sobotu naplánované parené buchty

boochty.thumb.jpg.f90220cba0f8c26c38092b695ab31af9.jpg

asi storočná liatinová ranglica ... z nej sú najlepšie :thumbsup:

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

pred 9 hodinami, electric blue napísal:

to je tááááák sekzííí ked vie chlap varit 

tento výrok by som odporúčal do pozornosti Tomášovi :eehmm:

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Čo bude na obed k žranici v Amazone, to vie celý týždeň naspamäť. Ale kam má dať akú prepravku, to mu treba desať rázy vysvetliť.

Nezasierajte ďalšiu tému tým zmrdom.

 

Ja budem mať na obed vyprážaný karfiol s tatarkou :smile2: 

  • Thanks 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Áno, chlap je sexy, aj keď prekvapí naaranžovaným tanierom ovocia, či nachystá obložené chlebíky, uvarí čaj s klinčekmi, aby potešil.. áno,  aj keď nemá problém navariť s láskou chutné jedlo. Takí chlapi sú zrelí, citliví, majú bohatú  fantáziu, radi ochutnávajú, vylepšujú chute..,   výsledok je  úžasný. Nás ženy,  to samozrejme  milo prekvapí, poteší. Je to tiež prejav úcty, lásky k nám..., tak isto, ako chlapi sú radi, teší ich, vážia si, keď im  žena s láskou nachystá jedlo.

Môj manžel tiež rád varí, hlavne z mäsa, synovia tiež vedia veľmi chutne variť.

 

@clovek2, klobúk dole, aj za tie parené buchty, ktoré si  robil domáce.. :smile: určite aj synovia sú šikovní.

 

Dnes varil obed manžel. Juškovú polievku so scirankou. Hlavné jedlo: Pečené zemiaky s údeným mäsom. Veľmi chutné. :smile:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

pred 4 hodinami, iskra napísal:

parené buchty, ktoré si  robil domáce.. :smile: určite aj synovia sú šikovní.

to bolo také spoločné dielo, 2/3 potomkov asistovali. ja som zamiesil a rozvalkal cesto, Milino potom dávkoval lekvár, ja s Marekom sme ich balili, a okolo šporáka sa potom viac vrtel Marek ako ja... lekvár máme svoj, vlastnoručne uvarený

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@clovek2, to je milé, dôležité, že trávite aj takto spoločný čas, že je medzi vami pevné puto...spomínaš syna Mareka, Milina(to je Milo, Miloš?) a tretí syn sa volá, ak sa nemýlim a dobre pamätám.., Tomáš alebo Lukáš?

slivkový lekvár, varíte v hrnci v izbe alebo v kotlíku vonku? mám príjemné spomienky z detstva, keď sme varili slivkový lekvár vonku v kotli, tiež som ho miešala.., teraz, aj keď niekedy varíme lekvár alebo džem, no už len v malom množstve, v izbe v hrnci. Nádherne  rozvoniava a chutí vynikajúco.

ja som včera tiež robila buchty a šišky

 

Buchty na pare.jpg

Šišky.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@clovek2 a ja už som si brúsila zuby...neboj sa, nie na teba, to by som si nedovolila...ale že snáď si dal šancu tej osobe od vás z roboty :)

 

My sme dnes mali teľacie ragú s knedľou. Flinstone to pochválil.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Chcem vás poprosiť, spomínali ste Koložvársku kapustu, my sme ju doma ešte nerobili, a rada by som ju tiež skúsila.

Pozerám na tento recept https://www.zenyvmeste.sk/vyborna-kolozvarska-kapusta-osvedceny-recept

Ak ju doma robíte, máte osvedčený recept, budem rada, ak sa podelíte, či tento recept postačí, alebo nejaké vylepšenie... Ďakujem.

 

Dnes sme mali zemiakové lokše. 

Zemiakové lokše.jpg

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Additional information you can see at Privacy Policy