Jump to content

Čo bude na obed?

RoSo

Recommended Posts

Ja obedo-olovrantujem toto: 

IMG_0210.thumb.jpeg.8dadf76d687c0b513d8b272fa365b603.jpeg

Asi ste iné ani neočakávali…

• Haha 1
  • Sad 1

pred 46 minútami, Tomáš pridal:

Asi ste iné ani neočakávali

Co to je?

Tiez olovrantujem

Jogurtovo ovocny kolac a20240724_173509.thumb.jpg.c7d8a34c4478f3259eeca0fa9d8ccf27.jpga deci prosecca

• Upvote 1

Ja som to dal dnes na Tomasa. Wiener schnitzel a hranolky. V robote mi nalozili tri kusy. Dal som si kapustovy salat a malinovu malinovku. Nech ma aj roztrhne. 

• Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 1

No a este vecera a prasknem..a uz prestavam spamovat forum fotkami jedla..nerobi mi dobre vidiet kolko toho pojem:w00t:20240724_205700.thumb.jpg.8224548a89ac9b88c1f586c30d66dc41.jpg

• Like 3
  • Haha 2

pred 14 hodinami, Proteus pridal:

Ja som to dal dnes na Tomasa. Wiener schnitzel a hranolky. V robote mi nalozili tri kusy. Dal som si kapustovy salat a malinovu malinovku. Nech ma aj roztrhne. 

... ach jaj, Tomáš ešte nestihol  poriadne ani svoj príspevok dopísať, a už tu má nasledovníka ... no, to bude bicyklovania, kým tie šnicle "stráviš". Bolo ti to treba? :smile1:

• Haha 4

Kus, babo:zubiska:

Kto sa nikdy neprejedol, nech prvy hodi veternikom.

• Haha 4

1 hour ago, secretka said:

Bolo ti to treba

To si pis. :zubiska: a ako dobre mi to padlo. :clap2:

• Haha 3
  • Upvote 1

My sme mali cestoviny s hráškom, údenou panenkou, aj slaninkou, s parmezánom a bylinkami.

suas.jpg

• Like 1

• 2 weeks later...

14 pirohov, zvyčajne si dávam 10, ale tak zas kvôli štyrom som to nechcel držať v mrazničke. Samozrejme pre Tomáša by bolo aj 30 málo.

10-14 pirohov  pri optimálnej váhe, keď  príjem energie, je v rovnováhe s výdajom energie, to  je v  poriadku.. doma robím pirohy menšie ako tieto, nepočítam ich, koľko ich urobím, ale je to  väčšie cesto a hotové pirohy jeme 3 dospelí... zjem ich určite viac ako 10-14, chutia nám plnené s tvarohom, slivkovým lekvárom.. narobil si mi chúťky, teda v sobotu budeme mať  na obed  pirohy... s čím boli plnené tie Tvoje, čo si mal? s tvarohom?  

asi to boli skôr bryndzové pirohy so slaninou.. :smile:

my sme dnes obedovali v reštaurácii, objednala som si karfiolovú  polievku s mrveničkou, bravčové výpečky s kôprovou omáčkou a parenou knedľou. Varia chutne. :klobuk:

• Thanks 1

y sme od piatku do nedele mali doma vnučky, tak sme museli aj stravu prispôsobiť - bezlepkové a bezlaktózové veci. A tak sme mali včera morčacie mäso so šťavou, my tomu hovoríme tak ako to kedysi ešte naše deti pokrstili "bodkované mäso" - namorili sme ho v náleve pozostávajúcom z oleja octu, soli, horčice, cesnaku  a škorice (mala by tam ešte ísť aj sojová omáčka, ale vnučka má aj na soju intoíleranciu), a k tomu som spravila ryžu. Ryžu zvyknem ochutiť okrem soli tak, že tam po pridaní vody vhodím malú cibuľu s napoichanými klinčekmi, a ešte pridám muškátový orech, niekedy kurkumu alebo kari, ale nie často. Ten muškátový orech dávam vždy. Urobí to zaujímavú chuť :)