Skočiť na obsah

cizy

Odporúčané príspevky

dnes som čítala jeden taký ... celkom priemerný blog, takmer klasika mladých slečien okolo dvadsiatky, ktoré o sebe zvyčajne píšu, že sú premýšlivé a trápia ich veci sveta, mladá blogerka spomína priateľov, priatelia miznú ...

blog bol takmer ako cez kopirák s x podobnými, ale niekoho sa zrejme dotkol ... komentátorovi zapasoval do niečoho, a zapasoval do čohosi, čo akosi ... zrejme trápi viacerých z nás ...

jeden komentátor napísal komentár, ktorý, myslím, veľa trápenia zhrnul do pár viet - akoby sa ma ľadový prst dotkol niečoho kdesi vo vnútri, dovolím si požičať ten komentár:

 

vies preco?! ja napr. by som skutocnych priatelov spocital na jednej ruke a to len kvoli tomu ze som uprimny a pravda boli.

Ludia maju strasne vela reci o tom aki su vsetci falosni a kazdy klame, ale ked im povies svoj skutocny nazor na zivot a veci okolo teba, ktore nesuhlasia s ich predstavami, tak to neberu ako tvoj nazor, na ktory mas narok, ale ako utok na ich osobu.

tak si teraz vyber, bud sa budes pretvarovat a mat vela qvazi priatelov, alebo budes uprimna a boh vie kolko skutocnych ostane okolo teba... Vela stastia

ramon333

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ma pravdu. Co uz. Pravdu tazko prehltnut. Nech mi hocikto z mojich znamych pravdu povie, neprijemne to je, pravda, ale, inak, tazko prehltnut... ale da sa.

 

Inak tiez ani neviem spocitat tolko hadok medzi mnou a jednou kamaratkou vzdy len z toho dovodu, ze som jej nieco vytkla a nedala som si servitku pred usta, pricom ona sama povedala, ze moja uprimnost jej vyhovuje a je osviezujuca. Houbelec osviezujuca. Osviezujuca len vtedy, ked sa uprimne (a casto nepekne) vyjadrim na margo istej osoby, ktoru nema v laske, inak si tu svoju uprimnost mozem pekne zobrat a strcit a odlozit. To sa neda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Priatelov mám, ...ale skutočný môj kamarát je žena.

Susedka....s ktorou sa dá povyprávať o všetkom...a je to aj kamarátka manželky. Chodia spolu venčiť ich :doggy: , občas návštevy, spoločný Silvester, spoločne absolvované živé koncerty...Stačí, keď sa stretneme cestou z práce pred panelákom a zakývame si.

A teraz mám debku. Poznáme sa 25 rokov a sťahuje sa....neviem si dosť dobre predstaviť čo bude, až tu nebude a je mi z toho smutno, občas skoro do plaču :bezradny: :uplakany:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Troch kamarátov som čítala...ale odvolávať sa v tejto téme na to, ako to autor myslel, mi tu príde pritiahnuté za vlasy. je úplne jedno, ako to autor myslel v súvislosti s touto témou, lebo každý máme na to svoj vlastný pohľad. Rovnako by som sa mohla odvolávať na spústu iných kníh.

pre mňa známy je hocikto, koho poznám a občas s ním prehodím pár slov, kamarát/ka je osoba, s ktorou rada pokecám, posedíme pri káve či pri ohníku, alebo si môžeme ísť spolu zabaviť, skrátka máme nejaké spoločné témy a záujmy, o ktorých sa spolu radi nezáväzne bavíme či činnosti, ktoré spolu radi vykonávame, a priatelia sú ľudia, ktorým môžem veriť a aj dôverné veci zveriť a ktorí nám - podobne ako aj my im - nezištne pomôžu a nenechajú nás v kaši. Od kamaráta nemôžeme očakávať to, čo od priateľa.

V posledných rokoch veľa ľudí slovkom "priateľ" označuje osoba, s ktorou človek žije, ale furt si na to nejako neviem zvyknúť. Pomaly sa aj obávam povedať niekde, že "moja priateľka...", aby ma nemali za lesbu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

priatel je clovek, s ktorym ma viazu spolocne zazitky a skusenosti, pozname sa, verime si a spoliehame sa na seba... kamarati prichadzaju a odchadzaju, je to niekto, s kym sme si chvilu blizky, kracame spolu kus cesty, mame nieco spolocne, ale ked sa stane nieco, co nas oddeli, nas vztah dalej nepokracuje - chyba tam nieco, co by ten vztah povysilo na priatelstvo... a znami su ludia, s ktorymi sme este nepostupili (a casto ani nikdy nepostupime) na level "kamarat", bavime sa spolu, ked sa stretneme, ale nevyhladavame sa zamerne... mam dve priatelky - jedna mi zostala zo strednej, druha z vysky, pozname sa uz dlhe roky a plati, ze aj ked sa stretneme po pol roku, mozeme pokracovat v debate, ktoru sme predtym skoncili v pol slove... a medzi dobrych priatelov ratam aj mojho draheho...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Priatelov mám, ...ale skutočný môj kamarát je žena.

 

Bolo tomu tak stále, alebo si sa k tomuto poznaniu dopracoval časom?

Nevyrývam, pýtam sa úplne vážne ...

... myslím si, že v počiatkoch vzťahu je to predsa len niečo úplne iné.

Kedy nastal ten okamžik, že si si vlastnú ženu "zaškatuľkoval" ako svojho najlepšieho kamaráta?

Kedy dostala tú "dôveru", však to je pre ňu veľká pocta. :)

 

Akurát, keby som chcela vyrývať, tak sa opýtam, si aj ty pre ňu skutočný kamarát? :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

secretka, necitala si pozorne, alarm nepisal o svojej zene...

Priatelov mám, ...ale skutočný môj kamarát je žena.

Susedka....s ktorou sa dá povyprávať o všetkom...a je to aj kamarátka manželky.

btw k tomu - je take uslovie, ze medzi muzom a zenou nemoze byt len priatelstvo. Vzdy pred tym, alebo potom je nieco "viac".

 

ale k teme - mam dojem, ze to sklzlo do slovickarenia pri porovnavani, ci je "hodnotnejsi" kamarat alebo priatel. To ale predsa nejde, to je len slovo, oslovenie... A to moze byt regionalne, slangove, slovko pouzivane v urcitej uzavretej skupine ludi a nema nic spolocneho s hodnotovym rebrickom. Napriklad skauti sa oslovuju brat/sestra. Trampi su navzajom "kamarati", co nevyjadruje ziadny vztah... (vid prispevok trinity)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

OK, máš pravdu, videla som tam to, čo som asi vidieť chcela. :smile2:

Nie - môj kamarát je žena, ale – môj kamarát je moja žena.

To je veru rozdiel ... a alarm na ešte nechával v omyle. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Moj priatel je moja zena. A mam este nejakych dlhodobo dvoch,troch(tych 25 rokov ,20,15)  - mozno dalsieho hram s nim tenis. Teda aj dalsi moze byt. To su ludia s ktorymi sa viem porozpravat bez zabran. Realny priatel je moja zena. Ten 25 rocny byva vedla vo vchode(to je celozivotny kamarat). 20rocny zije v anglicku a vidime sa raz za rok, 15 rocny zije v Bratislave - on je Bratislavcan a raz za dva roky - ten tenista? Dva krat za tyzden.

 

To su ludia s ktorymi sa viem aj pohadat - teda viem im na ich nazor povedat aj opak. 

 

Inak kolega v robote. S nim som v kontakte kazdy den. Ze fungujeme 10 rokov. Podla mna to je priatelstvo - priklad dnes mu dlhujem 2000 eur a on si ztoho hlavu nerobi . Pritom ti vsetci maju vek presne ako ja tento je o 25 rokov starsi.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 5 mesiacmi...

Tak skusil som citat game a ta sama ze pravdu a v inej teme zatlkat ina fraska. :zubiska:  Inak zenske vy to nechapete?  kludne bz som takyto predsslov mohol dat aj mojej zene -ale ona by to pochopila.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov