Skočiť na obsah

Náboženstvo menej vážne - alebo príliš vážne


game

Odporúčané príspevky

milý info, skús si to raz naopak, raz myslieť na ľudí ako celok ... oni sú totiž ľudia aj na tej druhej strane.

 

keď sa už pýtaš, kredit a čo ľudí /lebo nielen mňa. ale mnohých ľudí, čítaj komentáre/, na tom znepokojuje a tak podobne, lebo podľa teba je tam všetko v poriadku, zjavne, a to je ešte horšie. 

 

vieš prečo, že? pretože  vôbec nevidíš/nevidíte, že kázeň takéhoto rangu nepatrí na nedeľnú ani na žiadnu inú omšu do žiadneho kostola, kázať takto nepokryte nenávisť v chráme božom  a v mene Ježiša pred oltárom akéhokoľvek kostola je hodne husté.

farár Kuffa stratil svoj nadobudnutý kredit ľudskosti už v tom videu, kde sa veľmi škaredo vyjadroval o homosexuáloch.

teraz to dokonca robí v kostole. to je ale zjavne v poriadku. nuž podľa teba zjavne úplne, milý info.

 

takže keď sa už pýtaš, tak si to skús opačne:

 

skús i predstaviť niekoho, kto by v pozícii spoločenskej autority rangu kňaza Kuffu vystúpil s podobným prejavom namiereným voči kresťanstvu a katolicizmu.

iba si to skús:

vymeň slovo liberalizmus za slovo katolicizmus alebo za slovo kresťanstvo a slovo liberál za slovo kresťan alebo slovo katolík.

 

:klobuk:

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nič nové, kampaň AZR agreguje debilov od samého začiatku. Tu je napríklad výrok fráterníka Marettu, ktorý zjavne oddriftoval kamsi do paralelného vesmíru, možno k samotnému Aštarovi Šeranovi:

 

https://dennikn.sk/39809/dennik-petra-breinera-staci-jeden-samopal/?ref=topcl

 

“Tá historickosť, kde s odvahou a vediac, čo chce, akoby sa znova už tým spôsobom aktualizovala v dnešnom čase. Aj dnes, ja a ty, každý z nás, môže sa vyjadriť k tomu, čo aktuálne môžme prezentovať. A to je, či sme v referende správne pochopili, čo odpovedať a za čo bojovať. A preto na prvú otázku určite poviem a pozývam všetkých nás aby sme boli účastní.”

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

milý info, skús si to raz naopak, raz myslieť na ľudí ako celok ... oni sú totiž ľudia aj na tej druhej strane.........

 

 

Niekde som nejako chcel pouzit hranicu pre komunitu LGBT?..........branil som im v nejakom ich spoluziti?.....mam dojem, ze vobec nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... už to, že niekto /aj po šírom internete de facto stále rovnaká široká skupina ľudí - čítam celé mesiace všetko dostupné, tak si dovoľujem mať aký-taký prehľad/

neustále cíti potrebu toľko hovoriť o tom, prečo kto bráni, kto odsudzuje, kto neodsudzuje, čo odsudzuje, prečo odsudzuje, prečo a čo neodsudzuje, kto im bráni, kto im nebráni, v čom im bráni, v čom im nebráni, že otázka hetero či homo či bi či akéhokoľvek sexu, spolužitia, partnerstva, všetkého okolo tak zamestnáva toľkých ľudí a majú neustále potrebu o svojom názore uisťovať celé okolie ... niečo napovedá.

 

ale vráťme sa k podstate - takže plus k tomu toto:

taký maličký rozdiel v láske. podmienenej a nepodmienenej. s prasacími a vražednými a podmienenými prívlastkami a bez prívlastkov.

 

vidí niekto ten rozdiel? ešte nedávno národom uznávaná autorita, rímskokatolícky pán farár Kuffa a jeho vyjadrenia pred bohom a pred veriacimi a pred národom a pred oltárom pod krížom v kostole:

 

" ... primárni a sekundárni gejovia a lesby ... primárni. ktorí sa chcú napraviť, ale nevedia to zrobiť, nejde to ..." "horší sú tí sekundárni ... kúpili si psychiatrov, nie ja som chorý, vy ste chorí ..." " to je to diabolské" ... " to sú masoví vrahovia, genocída nášho národa ..." " ... obyčajní homosexuáli - tí vyhynú sami, nič netreba robiť, oni vyhynú sami ...." " nič nemusíme robiť, hej? oni vyhynú sami" ...
"liberalizmus je ako keby niekto vypustil z chlieva prasnice a prasnice sa valia na celu nasu republiku a celu Europu...", "liberala okupat, polozit na deku a liberalizmus vyliat von... komunizmus, alkoholizmus, vsetky tie pliagy vyliat von","...prasnice nahanaju nase deti...", "prasnice sup naspat do chlievika. pan Jezis s bicom a my mame tiez dobru palicu na prasnicu - referendum...", "skuste prasnici dohovarat, na prasnicu plati iba palica..."

 

http://dennik.tyzden.sk/stefan-hrib/2014/08/25/kuffa-a-homosexuali/ , video na Youtube

http://video.tyzden.sk/eugen-korda/2015/02/04/marian-kuffa-nebojte-sa-podte-hlasovat-1/

 

 

a John Pavlovitz , farár, pastor, otec dvoch detí, ktorého blog vzbudil nedávno pozornosť :

 

Ak budem mať homosexuálne deti, budem sa za ne modliť. Nebudem sa modliť, aby ich Boh uzdravil, zmenil alebo napravil. Budem sa modliť, aby ich Boh ochraňoval; od ignorácie a nenávisti až po násilie, ktoré na nich svet bude hádzať iba preto, kým sú. Budem sa modliť aby ich On chránil pred tými, ktorí ich budú preklínať do pekiel a nechajú ich zažiť peklo, bez toho, aby ich vôbec spoznali. Budem sa modliť, aby si vychutnali život; aby sa smiali, snívali, cítili a odpúšťali, a aby mali radi Boha a ľudstvo.”

http://dulak.blog.sme.sk/c/374545/duchovne-kontexty-homosexuality.html?ref=tit

 

a toto je hodne vážne.

 

:klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Istý chlapík sa podujal vysvetliť celú Bibliu cez jediný príspevok na Facebooku.

Tu je prepis jeho Svätej Biblie, TL;DR verzia (too long; didn´t read = príliš dlhé, nečítal som)

GENEZIS

Boh: V poriadku, vy dvaja, nerobte TO. Okrem toho sa bavte, ako chcete.

Adam a Eva: Ok.

Satan: Mali by ste to spraviť.

Adam a Eva: Ok.

Boh: Čo sa stalo?!

Adam a Eva: Spravili sme to.

Boh: No tak, ľudia...

ZVYŠOK STARÉHO ZÁKONA

Boh: Ste moji ľudia a nemali by ste to robiť.

Ľudia: Nebudeme to robiť.

Boh: Dobre.

Ľudia: Spravili sme to.

Boh: No tak, ľudia...

EVANJELIÁ

Ježiš: Som synom Boha, a aj keď ste to spravili, Otec a ja vás stále milujeme a chceme, aby ste žili. Už to viac nerobte.

Uzdravení ľudia: Ok, vďaka!

Iní ľudia: Nikdy sme ho to nevideli robiť, ale pravdepodobne to robí, keď sa nikto nepozerá.

Ježiš: Nikdy som to nerobil.

Iní ľudia: Pôjdeš pred súd.

Pilát: Spravil si to?

Ježiš: Nie.

Pilát: Nespravil to.

Iní ľudia: Zabi ho aj tak.

Pilát: Ok.

Ježiš: No tak, ľudia...

PAVLOVE LISTY

Ľudia: Zase sme to spravili.

Pavol: No tak, ľudia...

ZJAVENIE

Ján: Keď sa Ježiš vrátil, už tu neboli žiadni ľudia, čo to robili. Zatiaľ to nerobte ani vy.

KONIEC

zdroj: http://www.cas.sk/clanok/301071/toto-este-svet-nevidel-chlapik-vysvetlil-celu-bibliu-jedinym-prispevkom-na-facebooku.html

original:  Whydontyoutrythis.com

 

a bonus jedna celkom zaujimava sprava:

 

 

Preklad Biblie sa vrátil na Slovensko! V roku 1756 ho dokončil R. Hadbavný, avšak na nejaký čas sa stratil. 

Objavil sa až v roku 2002 v podobe výtlačkov odfoteného originálu. Pred tristo rokmi sa narodil v Jánovciach pri Poprade Romuald Hadbavný, ktorý ako prvý preložil Bibliu do slovenčiny. Bolo to dávno pred kodifikovaním slovenčiny. Preklad dokončil v roku 1756. „Celý preklad je písaný ručne a sú v ňom aj latinské liturgické poznámky a vysvetlenia,“ povedala knihovníčka Mária Senderáková z Podtatranskej knižnice. Preklad sa na nejaký čas stratil a až v roku 1944 ho našli na fare v Cíferi.

http://vas.cas.sk/clanok/10937/v-cesku-historicky-skvost-u-nas-velka-neznama-tieto-strany-maju-cenu-zlata.html#

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

pravoslávni veriaci sa pustili do Puškina /sic!/ aj do Wagnera:

 

Veľkú pozornosť vyvolali incidenty v Iževsku a Novosibirsku, kde pravoslávni aktivisti napadli inscenácie slávnych diel Alexandra Sergejeviča Puškina a Richarda Wagnera.

Súbor novosibirskej opery sa dostal pod paľbu kritikov za spôsob, akým zasadil do reálií modernej doby Wagnerovu romantickú operu Tannhäuser. Režisér Timofej Kuljabin poňal osobu Ježiša Krista ako hrdinu erotického filmu, ktorého režisérom sa stal protagonista opery Tannhäuser.ä

 

Kontroverzné predstavenie vyvolalo búrlivé protesty miestneho pravoslávneho biskupa a režiséra a riaditeľa divadla hnali pred súd za urážku viery. Hrozia im vysoké pokuty alebo verejnoprospeš­né práce.

Novosibirský metropolita Tichon sa prokuratúre sťažoval, že kresťanské symboly sa v modernej inscenácii Wagnerovej opery „neužívajú v súlade s určením“. Vyšetrovateľom vraj prichádzajú stovky listov rozhorčených pravoslávnych veriacich. Podľa režiséra Kuljabina ide o nepochopenie tvorivého zámeru. Všetok dejový konflikt sa podľa neho týka rímskokatolíckeho vyznania, nie pravoslávia.

 

Ďalší škandál prepukol v Iževsku a v jeho centre sa ocitla inscenácie Puškinovej poviedky Fujavica v miestnom Ruskom dramatickom divadle. Mních iževského kláštora Svätého Michala Vladimir Andrianov si vo svojom udaní posťažoval, že pravoslávny kríž, ktorý sa objavuje na scéne, má „urážlivú podobu“. Za neprípustné tiež označil, že pop, ktorý je jednou z postáv poviedky, je znázornený ako vydierač a pijan. Andrianov žiada zákaz hry a verejné ospravedlnenie sa v médiách, inak vraj bude nasledovať žaloba.

Tvorcovia inscenácie sa obhajujú tým, že v texte sa od pôvodného Puškinovho diela v ničom neodchýlili. Sám autor o pravoslávnom kňazovi vo svojom diele niekoľkokrát píše, že „chľastá ako prievozník“. Akékoľvek cenzúrne úpravy vedenie divadla odmietlo, uviedla rozhlasová stanica Echo Moskvy.

 

http://kultura.pravda.sk/divadlo/clanok/348082-pravoslavni-sa-buria-proti-inscenaciam-puskina-a-wagnera/

 

och.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

biblická olympiáda na mojej milovanej škole ...

 

16. marca 2015 - Vo štvrtok 12. marca sa uskutočnilo v Šali, na Gymnáziu Juraja Fándlyho, dekanské kolo biblickej olympiády. Zúčastnilo sa ho 16 družstiev galantského a šalianskeho dekanátu.

Prítomných na dekanskom kole biblickej olympiády privítal riaditeľ školy Vladimír Takáč, školský dekan Imrich Halász a dekan Šalianskeho dekanátu Ladislav Šálka. Predmetom súťaže boli starozákonné knihy Jozue a Tobiáš a z Nového zákona Skutky apoštolov.
 
Prvé miesto v kategórii základných škôl získalo družstvo zo ZŠ J. C. Hronského v Šali a v kategórii stredných škôl zvíťazilo družstvo z Gymnázia Juraja Fándlyho v Šali. Víťazné družstvá postupujú do vyššieho kola, ktoré sa bude konať v Trnave.
 

 

 

promiňte, lidi ...  ... zostáva dúfať, že tie decká sa už dopočuli o tom, že Zem má nejakých 4 a pol miliardy rokov ...

 

za našich detských čias sa bežne chodilo na náboženstvo, píšem to tu dokola. a v škole, v triede, po hodinách.

len optimisticky dúfajme, že sa stále niekto zúčastňuje aj matematickej a fyzikálnej aj biologickej olympiády ... :smile2:  ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

biblická olympiáda na mojej milovanej škole ...

 

 

len dúfajme, že sa stále niekto zúčastňuje aj matematickej a fyzikálnej a biologickej olympiády ... :smile2:

ja dokonca verím tomu, :)  že  áno, ono to ide skĺbiť aj dokopy.. záleží od konkrétneho žiaka, kto sa svedomito učí, má pozitívny vzťah rozširovať si svoje vedomostí, nie je to nič neobvyklé .. poznám osobne aj z mojej blízkosti detí, mládež,   ktorí sa zúčastňujú olympiád, napr. niekto je výborný v matematike, ale aj v náboženstve... zaujíma ho to, teší sa z toho..., a tak to bolo aj za našich čias, že sme chodili na rôzne súťaže... súťažilo sa v recitovaní: Ruský jazyk, Slovenský jazyk, súťaže z Dejepisu, Zemepisu, z Náboženstva, súťažili sme trieda A s triedou B .. potom medzi triedami I. stupňa, II. stupňa..., bolo to fajn, potom aj okresné kolá, krajské.. Matematická olympiáda,  súťaže zo Speváckeho zboru, z Telocviku... jaaj.. milé školské časy, veľmi som rada chodila do ZDŠ, boli sme veľmi dobrý kolektív, neskôr stredná... skrátka rôzne skúseností, zážitky a tie súťaže, olympiády, to bolo riadne vzrúšo...... každý v čom bol šikovný , dalo sa to v pohode skĺbiť..  

:) ak sa okrem vyučovacích hodín niekto zúčastní olympiády..., je to pozitívum ,  môžeme  z toho mať radosť, že mladí majú záujem čerpať vedomostí, je  to na  osoh, radosť... starať sa o telo, ducha, dušu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

biblická olympiáda na mojej milovanej škole ...

to je cirkevna skola ???

 

inak - kamaratov povzdych na facebooku: Ako je mozne ze verejnopravny rozhlas poskytuje kazdu nedelu bezplatne hodinovy priestor na nenavistnu kampan predstavitelov urcitej skupiny obyvatelstva ?

 

//ps - nie som si isty, ci je to bezplatne a necitoval som doslovne, ale vyznam je co najvernejsie reprodukovany

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je cirkevna skola ???

 

... D'Ady moj zlatý ... to je tá tragédia. nie je a nikdy to nebola cirkevná škola.

 

svojho času patrila k desiatke najlepších gymnázií na slovensku, zamerané dosť masívne na prírodné vedy  ...  :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 3 týždňami...

islamský duchovný to vidí opačne ... aj to učí ... :doh:

 

Šejk Bandar al-Khaibari, saudský duchovný, sa stal terčom posmechu po tom, ako študentom na jednej univerzite v Spojených arabských emirátoch povedal, že Slnko obieha okolo Zeme, pretože inak by lietadlá nemohli lietať. 

Keď sa ho študent opýtal, či sa Zem točí alebo je v pokoji, šejk sa pustil do mätúceho vysvetlenia. 

V prípade, že by sa Zem hýbala, dopravné lietadlá by nikdy neboli schopné dosiahnuť svoj cieľ.

"V prípade, že Zem sa skutočne otáča, lietadlo by muselo zastaviť vo vzduchu a čakať na Zem, kým sa k nemu dostane," tvrdí islamský učenec. 

Na záver svojho mätúceho vysvetlenia šejk al - Khaibari pridal ešte ďalšie tvrdenie, ľudia vraj nikdy neboli na Mesiaci a všetko je len produkt Hollywoodskych filmárov. Informovala o tom arabská televízia Al - Arabia.

 

http://www.aktuality.sk/clanok/270755/duchovny-zo-spojenych-arabskych-emiratov-sa-vratil-do-16-storocia-popiera-ze-zem-sa-toci/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na druhej strane sveta nainštalovali telefónnu búdku á la "pánboh zaplac" ...

 

v Kansase postavili modlitebnú búdku, aby mohli obyvatelia "zavolať bohu, keď potrebujú". z domu či atrapou mobilu kdesi v súkromí to nefunguje?

nerozumiem tomu, nuž ale svet je plný vecí, ktorým nerozumiem ... :innocent:

 

post-3-0-01254100-1430844685.jpg

 

http://topekasnews.com/kansas-town-installs-phone-prayer-booths-residents-can-call-god-whenever-need/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

z opačnej strany sveta ... Saudská Arábia zvyčajne nesklame:

 

Na webovej stránke saudskoarabského úradu pre civilných zamestnancov v sekcii voľné pracovné miesta visí oznam, že kráľovstvo prijme osem nových katov. Nemusia mať predchádzajúce skúsenosti a nevzťahuje sa na nich ani povinná skúška pre štátnych zamestnancov.

 

AFP napísala, že v opise práce stojí, že kat nebude vykonávať len popravy, ale aj amputácie končatín, čo nie je v konzervatívnej monarchii až taký neobvyklý trest za krádež.

 

https://dennikn.sk/138993/inzerat-v-saudskej-arabii-hladame-kata-aj-bez-skusenosti/?ref=tit

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

milý info,

namiesto fabulovania o nejakom jasavom importovaní multi-kulti podaktorými fórumákmi - skús is prečítať najprv napríklad komplet kategóriu Multikulturalizmus ...

 

môžeš začať nejakých 9 rokov dozadu, člena po členovi, tému po téme, čítanie máš na pár večerov zaručené  :ahooj:
 

potom môžeme v príslušnej téme podiskutovať, čo sem kto chce importovať, ok?  :klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

 

Rád čítam tvoje príspevky, väčšinou mi hovoríš „z duše“. No v tvojich príspevkoch cítim, ako  ťa iritujú bigótni veriaci. Načo bojuješ s ľudskou hlúposťou. Tá je nekonečná, stačí si sadnúť do auta, a pochopíš, koľko arogantných idiotov je v tejto spoločnosti. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že to nie je výsostný problém Slovenska. Nie sú to však idioti v zmysle, že by nevedeli napočítať do 10. Existuje niečo, ako sociálna inteligencia, bez nej, by sme sa navzájom „zožrali“. Kresťanstvo je jediné náboženstvo, ktoré apeluje na túto stránku osobnosti. Ukrižovali sme Boha. Je to obraz nás samých. Z hľadiska toho, čo Ježíš hlásal, nie je pre nás ospravedlnením, či bol Bohom, alebo nie..A nemôžeme tvrdiť, že my sme ho neukrižovali. Robíme to stále, keď veríme iba sebe.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono,

 

uvedomujem si to. nie si prvý, čo mi to pripomína, že "bojujem" proti veterným mlynom ... moja odpoveď na to zvyčajne je, že som masochista ... taký duševný. neviem ináč ...

bigotnosť neberiem ako slovo len v súvislosti s vierou či akýmkoľvek náboženstvom, slovo bigotný pre mňa zjednodušene postihuje hodne širokú škálu každej zadubenej ľudskej hlúposti.
a to "bojovanie" a poukazovanie na ňu som si asi /celkom iste/ pred dávnym vekom priniesla už z domu.

 

a pokiaľ pozorne pozrieš napríklad túto tému, konkrétne, všetky náboženstvá, kde sa páchajú hlboko bigotné veci, neľudskosť a hlúposti, sú tu odo mňa zastúpené ... ani jedno nemá prednosť.

máš pravdu, a roky sa tým riadim - ani jedna oblasť života nie je proti ľudskej hlúposti imúnna ...

 

a myslím, veľmi subjektívne, že je dobre si to pripomínať, aby sme nezabudli, človek človeku ... ten obraz nás samých.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 game

 

Je dobré, že to robíš. No zamyslela si sa niekedy nad tým, že ty sama môžeš byť objektom lásky. Nie tej, od manžela, detí, blížnych. Keď budeš zomierať, budeš sama. Aj keby ťa všetci milovali. Viem, čo si teraz myslíš, chcem robiť náboženskú propagandu, alebo som naivný. Sú osobnosti, ako Hawking,  ktorý dospel k názoru, že Boha k stvoreniu Vesmíru netreba. No je obrovský počet zabudnutých, starých a chorých ľudí, ktorým zostáva iba tá láska. 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono,

 

rozumiem ti a áno, žijem tým a beriem to do úvahy. všetci môžeme byť objektom lásky, aj nenávisti, aj tam, kde sa nám to ani nesníva. a nie vždy to záleží od nás samotných, a často to od nás samotných záleží ... len nám na tom často nezáleží ... stačí sadnúť do toho auta.

či pozrieť na domovy dôchodcov a hospice, či kamkoľvek, kam človek šliapne.

 

každý z nás pozná ľudí veľmi zjednodušene dobrých aj zlých, zlých z hlúposti či dobrých z povahy, či akokoľvek.

a každý nakoniec zomiera sám, bez ohľadu na vierovyznanie. či zomrie obklopený láskou, či nie ... žiaľ je to zasa len o tom, čo človek človeku.

 

všetky tie drobnosti, ktoré sú napríklad v tejto téme spomenuté, sú ale tu ... sú našou človečou súčasťou, niektoré humorné, vo svojej hlúposti, ale často nielen smutné, ale vážne .... vo svojej hlúposti. a to všetko sme my.

 

ubližujeme s neskutočnou ľahkosťou ... nielen sebe, navzájom jeden druhému, ale všetkému živému. a ako to okolo seba vidím, a vidím už hodne dlho, z hlúposti, z nadutosti, všeobecnej bigotnosti - tam patrí aj ten hrozný antropocentrizmus každého rangu, v tom najsurovšom slova zmysle.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov