Skočiť na obsah

Maďari, Maďarsko a jeho vzťahy so susedmi


Ajk

Odporúčané príspevky

Maďarský zákon o Trianone rozvíril nové vášne. človek by si myslel, že krajinu treba hospodársky , ekonomicky postaviť na nohy ... to isté by si človek myslel aj o tejto krajine, aj susedných krajinách, ale vyše deväťdesiatročné platné medzinárodné dokumenty prebijú hospodársku krízu, zadlženosť krajiny, aj tú obrovskú moc, ktorú nový ministerský predseda dostal ...

 

http://komentare.sme.sk/c/5402512/plati-fica-orban.html

hospodárenie ...

Platí Fica Orbán?

 

Aj Maďarsko rieši dilemu, či znižovať deficit, alebo nadúvať hospodársky rast. Tak je to totiž vždy, keď rast stojí na domácej spotrebe, ktorú roztáčajú vládne výdavky na dlh.

 

Premiér Viktor Orbán si to predstavuje tak, že najprv rast, aby bolo z čoho šetriť. Budapešť však už nemá manévrovací priestor, kde by mohla vyvádzať. Ten sa v bratovražednom boji fideszáckeho a socialistického populizmu už dávno scvrkol.

 

Náš južný sused v roku 2008 nazrel do priepasti platobnej neschopnosti. Maďarsko sa cez vysoké pôžičky stalo „protektorátom" Medzinárodného menového fondu a Európskej únie ešte skôr ako Grécko.

 

Orbán môže akurát tak kričať masám, že „MMF a finanční lídri Európskej únie nie sú naši šéfovia, nie sme ich podriadení". No ak bude v takom duchu aj konať, MMF a Európska únia mu budú musieť zastaviť prívod peňazí. Tak pocíti následky svojich hospodárskych priorít.

 

Tým, že nová maďarská vláda dáva prednosť bubline rastu pred bolestivým znižovaním dlhu, sa nedostáva do konfliktu len s medzinárodnými veriteľmi, ale aj s domácou centrálnou bankou, ktorú tlačí do uvoľňovania menovej politiky. Pre populistov príznačné.

 

Keď do týchto pnutí vložíme zákon o dvojakom občianstve, zákon o národnom smútku nad rozpadom Uhorska, uvidíme Maďarsko, aké dnes v skutočnosti je. Frustrované, hospodársky oslabené, tragikomické. Až je to demokratovi v strednej Európe ľúto. Nie je to síce príjemný sused, ale nič vážne nám z juhu nehrozí. Reálne nebezpečenstvo číha na Slovensko zo Slovenska. Vo Ficovi, Mečiarovi a Slotovi. Namiesto inteligentnej zahraničnej politiky svojimi vulgárnosťami a neohrabanosťou dávajú maďarskému extrémizmu zmysel. Akoby ich platil Orbán.

 

Čítajte viac: http://komentare.sme.sk/c/5402512/plati-fica-orban.html#ixzz0pdeuRnkX

 

no nakoniec čistý druhý fico.

a toť, odveta za spochybnenie :

SNS na hraniciach v Komárne osadí pamätník Trianonu, Fico sa pridá

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5401994/sns-na-hraniciach-v-komarne-osadi-pamatnik-trianonu-fico-sa-prida.html#ixzz0pdebA2jl

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

'vasmu', pretoze ty nezijes na Slovensku ale na felvideku, tak prestan chytracit, vsetci dobre vieme, co si zac.

 

zbytocne sa natahujes o slovicka, velmi dobre vies, ktory madarsky zakon som myslel. ci inym jazykom treba vysvetlit?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Drow,

tie madarske gardy, ci ako si ponovom budu hovorit, pojdu aj pomahat do zaplavenych oblasti Madarska, ci sa len budu predvadzat, ake maju paradne uniformy, v ktorych strasia male deti a stare babky?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Či náhodou nevieš. Počúvam, že by mali mať v "popise práce" bránenie záujmov Maďarska, či také niečo. Tak reku, či pôjdu aj pomôcť do zaplavených oblastí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vieš čo mi vadí ? presne to čo robí aj Slota ... zbytočné provokácie ... a ešte raz provokácie ty si ich na ich strane nespozoroval ? keď sa tváriš ako duchaplne zmýšľajúci občan ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie!Nože sem daj nejakú provokáciu.

 

napisal som jednu do prispevku. zas a znova - velka huba, ignoracia faktov, argumenty nula bodov. a toto sa tvari ako inteligencia madarskej narodnosti na slovensku .. no fuj.
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ke´d Paroubek podporoval Fica to nebola provokácia?Pri minulých voľbách tu niektorý politik bol podporiť dzurindu to nebola provokácia? to je len keď niekto zo Slovenska podporí ma´dara?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neodpovedal si na otázku tak bola to provokácia či nie ???????

 

A prečo nepovedal Slovensko ? Či chýbal na hodinách dejepisu ? Alebo je to farizejský ignorant ?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dodatok k editovaniu:

o polnoci, keď som sa dostala k tomu vášmu vzájomnému oštekávaniu sa a súťaži, kto ďalej dočúra, som , priznám sa, nečítala každé jedno slovo.

ako vidím, Drow ma slušne upozornil, že jedna weirdova obľúbená nadávka a prirovnanie mi unikli, ja som ich slušne odstránila. aj weirdo ma mohol upozorniť, aby som odstránila jeho prirovnania, na nezmazaný príspevok iného člena ma upozornil veľmi rýchlo hneď po včerajšom editovaní.

 

ďakujem, vážení páni, že ste slušní, tolerantní k sebe i k moderátorom a na úrovni.

 

nech sa páči pokračovať v prínosnej diskusii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Maďarský zákon o Trianone rozvíril nové vášne.

K tomu dodám len toľko, nech si Maďari zopakujú dejiny kto prehral vojnu. V ľudskej civilizácii býva dobrým zvykom, že nové hranice určujú víťazi. Neviem o tom, že by Maďari z 1. svetovej vyšli víťazne alebo som na hodinách dejepisu spal? To, že sa rozpadlo Uhorsko je len prirodzený proces, ktorý nastáva po prehratých konfliktoch, vojnách alebo zrútení vnútornej štruktúry štátu (v prípade Uhorska nastali všetky tri situácie). Ten istý alebo podobný osud postihol všetky impéria vo svete, či to už bolo rímske, španielske, ruské, osmanské, britské alebo nemecké či japonské. Všetkým to nakoniec došlo, len Maďari na čele s Drowom majú akési dlhé vedenie. Uhorsko je mŕtve a tak to už zostane.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov