Skočiť na obsah

Rodičia


Ajk

Odporúčané príspevky

ehm... :) tak chlapec nie je zrovna odvazny bojovnik, keby bol, tak s maminkou uz nebydli, zejo.. prosteee jakoo hlupacik... ta devecka bola drza jak plostica, podla mna to kus prehnala, nebolo to ani slusne.. ani na toho uboziaka nemusela tak tlacit, ved su si nic, neviem, ci by sa niekto z vas nechal tak manipulovat cudzou babou proti vlastnej mame.. a maminka neurobila nejaky vyrazny bengal, dost mi jej aj je luto.. keby taka mudrlantka prisla ku mne domov, pricom sa pozname tri dni aj s cestou, tak jej dam kufor pred dvere..

:)

ale relacia dobra, len sexu sme sa nedockali... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja mať takú mamu / svokru, tak si podrežem žily, vyskočím z okna, prehltnem tabletku s kyanidom a ešte si pre istotu strelím bazookou do hlavy. Otras!

 

Je to otrasné, že mama svojho syna takto manipuluje, že Pavel sa nechá takto komandovať ako malé decko, ale samovraždou sa nič nenapraví, ani chlap z neho nebude.

Radšej nech sa posnaží poriešiť svoju otrasnú situáciu v ktorej sa aj svojou vinou nachádza. Prestrihnúť pupočnú šnúru a začať žiť vlastným životom. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Viete kde a ako sa zoznamili? - viem, v ČSM. Tak sa vtedy volala mládežnícka organizácia.

Ziju spolu? - áno, už 60 rokov...hoci mali aj oni krízu v čase, keď som bola na VŠ

Zijete s nimi?- našťastie nie a dúfam, že ani nebudem musieť

aky mate s nimi vztah? - s otcom fajn, vždy mal pre mňa porozumenie, a aj teraz, keď je to už starý pán, akosi sa neviem na neho nahnevať aj keď robí občas hlúposti, a akosi sa s ním viem lepšie porozprávať a nemusím sa mu báť povedať to či ono s tým, že sa ofučí alebo raz to použije proti mne, má zmysel pre humor, len mamka mu nedovolí ho rozvíjať, pre ňu sa srandičky nenosia, ona vyžaduje úctu za každú cenu; s mamkou kým som bola doma a študovala na strednej, tak to bolo ako v stredoveku, musela som na slovo poslúchať a povedať svoj názor bola neslýchaná drzosť, po odchode z domu na VŠ na Moravu sa to zmenilo a bolo to v pohode, aj mamke došlo, že nie som niekto, čo potrebuje neustále vedenie, príkazy a zákazy, a tak to ostalo dlho, dokonca aj po návrate domov, despotické maniere sa skončili a ja som si naozaj robila, čo som uznala za vhodné...ale 5-6 posledných rokov sa zasa nejako uplatňujú tie panovačné črty a tolerancie ustupuje; mama je ohromný manipulátor,a snaží sa riadiť všetkých, čo si to nechajú, a tých, čo si to nenechajú, tak považuje za zlých

su veci ktore by ste zmenili? pravdaže

ako je to s vasimi rodicmi a

-alkoholom - nie, tatko si občas dá 2 deci vínka alebo vypije pivko, ale opitého som ho v živote nevidela

-cigaretami - nie (mamka nejaký čas koketovala s cigaretami, ale netrvalo to dlho)

-sexom - to je dobrá otázka, si ma pobavil...vo svojich 82 rokoch...??? :nono: to si neviem predstaviť a už vôbec nie pri ich zdravotnom stave...a čo sa týka ich vedomosti o mojom sexe, tak to neviem, o takých veciach sme sa nebavili ani kedysi, a ani teraz.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viete kde a ako sa zoznamili?Na svadbe maminej kamosky a spoluziacky :) Ale trvalo im to este par rokov, kym sa dali dokopy :D, teda celkom vzali.

Ziju spolu? Hej, Tolko rokov, kolko mam ja. Ich dovod sobasa :D

Zijete s nimi?Ak sa da povedat ze mame tri minuty od seba, ze zijeme, tak hej. Ale v skutocnosti nie, hoci ak bude treba, zrejme ma to neminie

Aky mate s nimi vztah?Joj...jasno polooblacno. Podla toho, ako komu z nas vsetkych "svita"...ak uz je z ich strany miesanka do zivota, dam im to razne pocitit a skrotnu. Po rokoch "trapenia" som si ich takto "vychovala"

Su veci, ktore sa zmenili? Hej, a dost. Hlavne potom, co otec celkom stratil zrak.

ako je to s vasimi rodicmi a

-alkoholom - mami nic a oco si ibcas da s navstevov dva striky

-cigaretami - nefajciari

-sexom - netusim.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viete kde a ako sa zoznamili? Zrejme v robote. Vekovy rozdiel 11 rokov.

Ziju spolu? Ano

Zijete s nimi? Otec bol alkoholik a podarilo sa mu mna uspesne vyhnat. Za tyzden som mal vlastny byt. Byvali sme spolu s matkou vyse roka. Vratila sa ,prestal uz robit hrdinu, dnes ma 73 rokov.

Aky mate s nimi vztah? V pohode. Su dobri ako stari rodicia aj boli dobri rodicia. V urcitych veciach - vsebaobetovani sa im mozno nikdy nevyrovnam. Vychoval ma otec ako lenivca. Pritom on bol opak. Ja som svojim detom este neostruhal jablko. Mozno desat krat ale poslala ma zena,ci dieta chcelo. Od seba? Chlapca som nenaucil byciklovat, vcera sme boli prvy krat na klzisku.

Bude to tazke. Ale ak si spominam mna to otec neucil. Mna otec neucil nic, vsetko som sa musel sam. Bycikel aj korcule som mal ,aj lyze.

 

Su veci, ktore sa zmenili? Isto. Aj nie. Zostarli sme. Je ine byt rodic a ine stary rodic. Myslim ze rodicia su radi a si to uzivaju. Ja som tiez rad.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

minulý týždeň moja mama po niekoľkých dňoch nespánku zaspala. A už sa nezobudila. Odišla v utorok vo veku nedožitých 86 rokov na zlyhanie srdca. ešte v sobotu sme tam boli, furt si pýtala to také na astmu, že sa jej zle dýcha, nakoniec už sme jej to ani nechceli dať, lebo ked si to vyfúka, čo bude mať v nedeľu, ale nedala si povedať, snáď každé 2 minúty to pýtala, nakoniec sme jej dali prázdny, uspokojila sa aj s tým. teraz už sa nedivím, že jej to nepomáhalo ani plné, zle sa jej dýchalo nie kvôli astme, ale srdce jej odchádzalo, ale farbu mala normálnu a ani nelapala po dychu, vyzeralo to, že dýcha tak ako ja alebo Flinstone či hocikto iný. Asi už mala vtedy ťažobu na hrudníku - ale od srdca, nie od dýchania.

Keď som tam prišla, bola ako keby spala. Tak už to má za sebou. nech odpočíva v pokoji. V utorok sme ju pochovali, myslím, že tak ako by si to aj bola priala.

Bála som sa o otca a stále sa o neho bojím, chcela by som mu vynahradiť to, čo si nemohol dovoliť, keď sa od mamy takmer nepohol, chcela by som byť s ním - ale Flinstonova budovateľská mánia ma drží doma. tatko bude musieť vydržať - dúfam, že ešte budem mať možnosť ho zobrať niekam odtiaľto aspoň na pár dní.

Po pohrebe sme mu aj navrhovali, sestra i ja, či nechce ísť k nám či k nim, ale nechcel. Zatiaľ sa "zabavil" vybavovaním vdovských záležitostí, so segrou sme mu pomohli čo to vypratať a dať do poriadku v rámci možností, už aby sme to aj my tu doma mali z krku, nech sa mu môžem trocha povenovať.

Tak dúfam, že mama bude mať večný pokoj. Zatiaľ sa mi o nej nesnívalo a dúfam, že radšej ani nebude, nie som rada snom o mŕtvych.

je to neuveriteľné, mamka bola  veľmi silná osobnosť, myslela som, že aj mňa prežije.

mamka odišla z domu ešte ako dievčatko, našla si prácu a bývanie, a zapísala sa do školy, a k vzdelaniu dopomohla aj svojim 2 mladším súrodencom len čo sa sama trocha postavila na nohy. Bola veľmi ctižiadostivá a vždy dosiahla, čo chcela, čo si zaumienila.

Mala nádherný hlas, bola skvelá speváčka (ako mladá bola sólistka súboru zabudla som akého, len viem, že chodili vystupovať aj do zahraničia).

ja viem, napísala som sem na fórum aj dosť negatívnych vecí, ale cením si, že nás podporila v tom, v čom sme boli dobré, a trestala nás síce prísne, ale nikdy nie tak, že by sme nesmeli na výtvarnú či na klavír. vedela tiež výborne variť a piecť a bola veľmi poriadkumilovná. Bola aj veľmi spoločenská. Hoci zmysel pre žartíky jej chýbal, napriek tomu mala rada spoločnosť a bola skvelá hostiteľka, ako deti sme sa vždy tešili, ked k nám niekto mal prísť, vedeli sme, že bude veselo...

to už je preč.

Už to je len v mojej hlave.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

och Vilma, to je mi ľúto ... úprimnú sústrasť :(

 

otcovi je asi hodne prázdno ... myslím, že je podstatné, že odišla v spánku, takmer každý to považuje za najpríjemnejší spôsob, ako odísť.
nech jej je zem ľahká.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mila Vilma, ako sa vravi - ma to za sebou; aj ty...(vy)

neviem, ci si sa tu niekedy vyjadrovala o otcovi, dost je dolezite, ako to bude on znasat, lebo ak zle, moze to mat vplyv aj na cele jeho okolie

moji rodicia uz davno nie su na tom najlepsie, hoci osemdesiatka ich este len caka, no fakt neviem, co by bolo lepsie pre vsetkych - ktory z nich by sa pominul skor

 

mama sice uz pred 20 rokmi vyhlasovala, ze by sa najradsej videla uz v nejakom domove dochodcov, ale v poslednom case to nejako nespomina...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte raz vďaka.

K otcovi sa snažím chodiť, alebo mu aspoň zavolám, zdá sa, že je s tým celkom v pohode, včera keď chlapci tu budovali, tak ja som šla k nemu, šli sme spolu kuknúť na cintorín (oooch, cintorín je pre mňa nočná mora, ale šla som), a šli s nami ešte jedni naši rodinní známi. Prebehlo to celkom v pohode, u otca sme si urobili čaj a zblajzli sme koláčiky, čo sme po ceste kúpili, a vypočula som si druhú časť príbehu "on a mamka" - toto bola časť o ich svadbe a čo ich čakalo potom (brali sa v  1951). Rotprával aj o svojej mame a čo to z jej života. Totiž moja mama a moja babka (otcova mama) sa nemali v láske a mňa vždy zaujímalo, prečo, ale pred mamkou som to nemohla spomenúť). A tak teraz som nechala otca, nech rozpráva. Je to príbeh na pokračovanie.

S otcom som nikdy nemala problém vyjsť, s ním sa dalo aj posrandovať a vyblázniť sa. Od 15 rokov sme mu hovorili taťuldo, podľa Spelbja a Hurvínka. Keď vedel, že ma niečo zaujíma, tak sám od seba hocikedy ma upozornil, že tam či onam majú nejaké časopisy či knižky, kde sa píše o rpedmete môjho záujmu. A bol ochotný ísť so mnou na hokej, keď kamoši nešli, aj keď jemu hokej mohol byť ukradnutý. Mal takúý osobitý zmysel rpe srandu. Keď mi písal na intrák, tie listy som čítala celej našej izbe, lebo boli hrozne srandovné, boli skvele napísané, mal veľmi zábavný štýl! skrátka bol super. V posledných rokoch bol vystresovaný z problémov s mamou, strácal ten svoj humor, ale dúfam, že keď sa trocha otrasie z toho, že mama tu už nie je, tak zasa sa mu aspoň niečo z toho vráti. Určite ho nenechám tak.

Viem si predstaviť aj že by došiel bývať k nám, ale toto zatiaľ neriešim.  Aj tak by tu bol celé dni sám, spoločnosť by mu robili mačky. zatiaľ to neriešim.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

V utorok mi zena povedala,ze k nam pride matka - moja. Ze odisla od otca z domu - kolky krat - ja mam byt kvoli tomu,ze ma vyhodil.

Ale nieje to kvoli tomu ,ze on by bol len ten zly a ona ta dobra.  V stredu som prisiel na obed a na mna matka ci jej nepozem kupit byt.  Hned som zacal hladat byt(matka v mojom byte, strpim ju mozno aj dva tyzdne) - byty niesu. Na dalsi obed som jej povedal, kupim byt(na seba - uz bude aj na zenu - ved bude za spolocne peniaze, aj spolocny uver)v ktorom chces byvat. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

fíha, aký grand. Aj tak si myslím, že bude každú chvíľu u vás, myslíš, že sa jej bude chcieť tam sama čučať?

 

Môj tatko má mániu všetko dopodrobna vysvetľovať, keď raz začne s prednáškou, môžem ho prerušovať koľko len chcem, že toto už poznám, to už mi 10x hovoril, to viem, on musí pokračovať až kým prednášku celkom nevyčerpá - a nás tiež.  On je hrozne zlatý - ale vie aj ísť na nervy svojou tvrdohlavosťou, niekedy si nedá povedať a môže mu človek hovoriť čo len chce. On si už tak zvykol čakať furt niečo zlé, že ak aj všetko klape, furt nájde nejaký zádrhel. Dlho žil v psychickej - a aj fyzickej záťaži - a teraz zrazu môže myslieť len a len na seba, čo celé roky zanedbával, lebo na prvom mieste bola mamka a jej potreby a želania, a teraz, ked by si mohol plniť tie svoje, tak mi chvíľami pripadá ako stratené šteňa. Aj by som mu rada nejak ulahodila - ale akosi ho len máločo vie naozaj potešiť, lebo v podvedomí stále je napätý, že čo zlé zas príde. Naozaj neviem, ako mu to vyhovoriť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

moji rodicia boli u nas naposledy asi pred 8 rokmi, celkovo v tomto byte za vyse 20 rokov mozno 3x
nechyba mi to, co by tu robili a na otocku je to pridaleko
raz za tyden im zavolam (oni volaju, len ked sa pomylia, alebo ked je fakt zle...), inak sa stretavame na starorodicovskych latifundiach a obcas, ked mam sluzobku, tak sa u nich zastavim a niekedy aj prenocujem

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

S rodicmi si vymenim byvanie . S bratom majetok. Vymenim svoj byt za jeho podiel.. V tom byte budu byvat rodicia.

 

Pojdem byvat do rodicovskeho domu. V tom panelaku je to na palicu - prilis vela ######lych susedov. Aj dnes mali schdzu ktora ma uz nezaujimala. Zaloby mozno aj tak nestiahnem.

 

Iniciatorom je moja matka - rozumny navrh. Vraj vsety strany suhlasia . Aj ja.  Deti su este relativne male a naucime sa kopat v zahrade. Ci chalan do lopty, ci dcera sa starat o psa - ktoreho chce.

 

Rodicia nieze by nemali peniaze na nieco - ale oni sa nevedia dohodnut na co. 

 

Rodicia a postaranie sa - ja sa neviem postarat o rodicov - mozno aj viem. Ale mam dvoch surodencov. Ze ziju mimo ich neospravedlnuje. Ja som - preto ze sa neviem o nich postarat - mozno sa naucim - nikdy nechcel ,ze nieco dostanem za ich postaranie. Ja som si to kupil. Ale ti co predali - mi to nedarovali a nikdy by som to nechcel,  proste ja mam jednu tretinu povinosti. 

 Ale ak tu nik nebude aj tak to bude musiet odmakat moja zena.

 

Realne aj ja. Brat ani setstra to neurobia lebo ziju inde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja sa postaram - inak to nepojde. Ale nikdy som nechcel dostat majetok - ze sa postaraj , alebo ze je to moja zodpovednost a surodenci sa na to vykaslu.  Proste ja som si to kupoval. A setril. 

 

O rodicov sa postaram. Oni sami nevedia co chcu. Jeden byva v byte a druhy v tom dome.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

k otcovi chodím pravidelne buď v sobotu, alebo v nedeľu, vždy mu prinesiem niečo pod zub, chvíľu posedím, hodíme reč, cez týždeň mu zvyknem zavolať alebo zavolá on, kedy ako to vyjde. Niekedy ma tie prednášky už unavujú, hlavne keď začne preberať sestru, že prečo sa neozve a nepríde, ale kým ešte prednáša, aspoň viem, že to ide. najradšej som, keď mám čas, a on začne rozprávať nejaké svoje príbehy z mladších časov, občas sa aj zasmeje, keď si spomenie na nejaké smiešne historky, tak to ma vždy poteší, ked sa trocha rozveselí. Nie som rada, ked začne kukať na mamkine fotky a že no vidíš, my tu takto sedíme a ty tu s nami nie si - hoci chápem, že niekedy aj to musí prísť, ale neteším sa tomu. Radšej som, keď spomína na nejaké ich spoločné zážitky z ich spoločných začiatkov, tiež to nemali spočiatku ľahké, ale bolo len pár rokov po vojne, tak každý robil čo vedel a mohol. A mali len 21 rokov, keď sa brali.

teraz ked je vonku tak šmykľavo, len dúfam, že sa nepotrepe na cintorín, on sa tam terigal aj v najväčšej zime. Ale dnes je celkom pekne, tak skôr si myslím, že tam pôjde. Tiež mu už dlho trvá, kým sa vypraví. najviac sa bojím toho, že ho niekto prepadne a ublíži mu, dnes je veľa kadejakých odkundesov, ktorí nemajú nijakú úctu k šedinám a bez škrupúľ napadnú aj starého človeka, ba čo, takého ešte skôr, lebo taký ich nenakope ako by ich nakopal pred 20 rokmi. lenže zas nemôžem chcieť, aby sedel doma, čo aj pomaličky tým svojím drobným krokom, ale kým chodí a kým mu to myslí, je dobre.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

...


Mna zrusila ta anglicka vlajka.

 

Mozno budem rodicom dalsieho dietata. Mna vyrusila ta vlajka. Neviem co dalej napisat. 

 

Ak bude, bude prve neplanovane. Dve aj tri som chcel. Ale na dvoch sme sa dohodli. Ale keby bolo aj tretie. Bolo by veselsie.   Ak bude naal som si na seba ci zenu pracu na 7 rokov naviac. Ale budeme mladsi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

https://www.aktuality.sk/clanok/427187/byvaleho-poslanca-hzds-zrazil-vlak/

 

Jeho zabil vlak ,mojho stareho otca nasli obeseneho( ja neviem presne 6tretom - dialo sa to aj vtedy, ja som sa narodil 78, teda nikdy som ho nevidel,nepoznal). Mozno to tak uzatvoria a mozno to tak bolo. Ale pozostali tu traumu a patrat preco budu.

 

 

Ja osobne keby som vedel ako to v skutocnosti bolo,teda ,ze by som to vysetril. Z vrahmi by som nemal ziaden problem -skoncovat.

 

Inak ocakavam - ze ak to spravia mne, ak by sa mne nieco stalo, ze dalsi ludia spravia vykon. Preco? Lebo inak mas bordel ako tento stat.

 

Na vysetrovatelov a sudy sa neda spolahnut. Nefukcny stat. Preto to musis spravit sam.

 

A myslim to vazne.  Stat nefunguje ze su slabe ucitelky ci ucitelia . Ja neviem pripustme ze aj su. Hodim to vetko na nich.

Co spravis?, zacnes ucit deti sam. Ak to vies alebo sa pokusis,ak si sikovny budes mat aj uspech. A mas material - dieta ochotne sa ucit. .... Dnes chalan dal tretiu pytagoriadu za patnast. Sam sa kontroluje. Teda sa naucil makat a kontrolovat. To je najdvolezitejsie co sa v zivote moze naucit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ako slimák, bude teda aj to tretie?

 

Otec mal asi pred 2 týždňami cievnu mozgovú príhodu, hoci sme si mysleli, že ide o virózu, nejakú gastroenteritídu...má problém s držaním rovnováhy a učí sa chodiť, zatiaľ je ešte v špitáli na rehabiliotačnom, chodí s takým tým chodítkom, pred 2 dňami sme hovorili s doktorkou, a výsledok toho rozhovoru + dohody so segrou je, že sa chystám začať mu vybavovať liečebný pobyt, dúfam, že sa mi to podarí zabezpečiť, lebo v stredu či vo štvrtok ho už chcú pustiť z nemocnice, nemal by byť sám - ale v súčasnej situácii ja mu nedokážem osobne dať 24h starostlivosť a segra si práve našla po dlhšej dobe už bez podpory na pracáku miesto, takže je to prekérna situácia. U nás vždy choroby prichádzajú v najnevhodnejšom čase.

A tatko je tiež z toho nešťastný, včera mi povedal, že ho to mrzí, aké nám robí starosti. povedala som mu, nech to hodí za hlavu, hlavne nech cvičí a trénuje ako mu rehabilitační kážu, aby zosilnel. 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Otec mal asi pred 2 týždňami cievnu mozgovú príhodu, hoci sme si mysleli, že ide o virózu, nejakú gastroenteritídu...má problém s držaním rovnováhy a učí sa chodiť, zatiaľ je ešte v špitáli na rehabiliotačnom...

Vilma,

ako je na tom otec zdravotne?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov