Skočiť na obsah

Chuligáni a bezpečnosť na športoviskách


Sniper

Odporúčané príspevky

  • Pred 3 mesiacmi...

dnes na Discovery 22:50 dokument z hniezda "fans" :

 

Fotbaloví chuligáni - mezinárodní fenomén

 

Anglie

 

Danny Dyer procestuje celou Anglii, aby se setkal se skupinami nejhorších fotbalových chuligánů včetně West Ham ICF, Millwall Bushwhackers a Zulu Warriors.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

síce to nesúvisí priamo s násilnosťami a vyčínaním

 

Približne 25-ročný Slovák prišiel o život na diaľnici v blízkosti srbského mesta Niš, keď sa vystrčil zo strešného okna a narazil hlavou do konštrukcie nadjazdu.

http://www.profutbal.sk/spravy/?id=123333

 

si to neviem anilen predstaviť

 

že vraj údajne

Bol to dvojposchodovy bus. este s dalsim busom sa vracia domov. dalsie tri pokracuju dalej. v jednom som aj ja. cely vyjazd pokazeny... RIP kamarat. a o vodicoch autobusu pisat nebudem!

„Počas jazdy v Belehrade v smere na mesto Niš sa vystrčil jeden z Trnavčanov zo strešného okna von z autobusu a narazil hlavou o nadjazd. Na mieste bol mŕtvy. Autobus je plný krvi, je to strašné. Stojíme tu už viac ako dve hodiny. Vodiči sa podrobili dychovej skúške a v krvi im zistili alkohol. Stojíme tu a nevieme, čo sa bude diať ďalej,” informoval nás jeden z účastníkov výjazdu fanúšikov na zápas Európskej ligy Levski Sofia – Spartak Trnava priamo z miesta tragédie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

tak mi z toho napadlo, že horkokrvní juhoameričania svojich futbalistov, ktorí ich sklamali, aj vraždia ... :)

to sú iní fanúšikovia ...

 

juhoamericania vrazdia futbalistov? Pripominas mi Sebeja.

 

človek to nemusí ani bližšie sledovať, niekedy postačí nejaký ten dokument z Discovery

tam sa nielen vraždí, ale aj mrzačia opory súperovho družstva, unášajú rodinný príslušníci, . . .

 

ot

game, nechodíš ty aj na karate?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

juhoamericania vrazdia futbalistov?

 

A nie snaď? Rok 1994 a Andres Escobar. Zastrelili ho, lebo si na MS dal vlastny gol. Kolumbijska mafia prišla o veľke peniaze zo stavok. Alebo im po prehre vykopu na hracej ploche 11 hrobov.
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

hádzanárske haly boli len odvar, zvyčajne v šali na vyhlásenú dobrú hádzanú chodili fanúšikovia a rodiny s deťmi, asi to končí ...

 

síce ešte nie v šali, ale to neospravedňuje, futbalové maniere v hádzanárskej hale :

 

Konfety, papieriky a pľuvance. Chuligáni zo Šale vyčíňali

 

Sviatok hádzanej na palubovke, hanba v hľadisku. Sobotný interligový šláger medzi domácim Veselím nad Moravou a hosťujúcou Šaľou, ktorý ponúkol špičkový zápas, priniesol aj mnoho negatívnych emócií, vrátane nutného zásahu polície. Ten si vyžiadali excesy v hľadisku.

Nič podobné ešte vo Veselí nezažili. Halu Peklo v sobotu navštívila asi tridsaťčlenná skupina hosťujúcich priaznivcov, ktorá natešeným domácim fanúšikom pokazila celkový dojem zo stretnutia a domácim usporiadateľom narobila obrovské problémy. Výtržníci zo Šale si poplietli šport a slušné správanie nechali na Slovensku.

„Je to výsmech športu,“ povedal prezident HK Britterm Jiří Janda. „Kvalitné stretnutie bolo, bohužiaľ, narušené vyvádzaním hosťujúcich priaznivcov. Diváci narušili vynikajúci zápas dvoch elitných tímov. Negatívnu atmosféru preniesli na trénerov, hráčky i rozhodcov ...

... ...

Chovanie priaznivcov Šale tvrdo odsúdil i hosťujúci kouč Michal Lukačín. "V našom domácom prostredí sa ani raz nestalo, aby prišli diváci opití na zápas. Čo som videl, tak fanúšikov hádzanej tam bola iba tretina. Zvyšok tvorili futbaloví priaznivci a mladíci z ulice. Preto bol ten prejav taký. Aj také veci sa, bohužiaľ, niekedy stávajú. Hanbím sa za ne a neviem si to celé vôbec vysvetliť," povedal uznávaný odborník, ktorý sa teší vo Veselí nad Moravou mimoriadnej priazni. S moravským klubom totiž pred piatimi rokmi získal jeho historicky prvý majstrovský titul.

Čítajte viac: http://nitra.sme.sk/c/6177563/konfety-papieriky-a-pluvance-chuligani-zo-sale-vycinali.html#ixzz1gFSAeQQj

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...
  • Pred 2 rokmi...

Načo vôbec otvárajú tie štadióny aj pre " divákov". Futbalisti si môžu zakopať aj bez nich, šak kohože to už zaujíma, okrem pár vandalov. Dá sa to pozrieť aj doma v telke, v kultúrnom prostredí.

A ešte aj nejaký nový štadión vraj sa má stavať, za peniaze nás všetkých?  Neviem, minuli sa im stoličky? som videla ako ich z obľubou vytrhávajú.

Niekedy ich je tam päť a pol a aj tí sa pobijú. To je teda úroveň.

 

Myslím, že časy ako z filmu  http://www.csfd.cz/film/28165-skalni-v-ofsajde/ , kde chodili na futbal celé rodiny a štadióny boli plné sú už dávno preč. 

A ešte že príspevky a podpora pre šport. Tam nech podporia deti keď hrajú ping-pong, alebo niečo podobné.

Nič by som do toho futbalu nedala, ani euro z verejných peňazí. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

môj zať bol na tom futbale Slovan - Sparta, a veru ma teším že došiel celý a zdravý. Dúfam, že ho ani nenapadne tam vláčiť malú na štadión. 

Nechápem, načo na ten štadión tí bitkári chodia, ved pobiť sa môžu aj dakde za mestom, na vopred dohodnutom mieste,a môžu pre mňa pri tom volať Slovan do toho a tí druhí hoc aj nech žije trnava alebo čo už by to boli zač. A pre mňa si tam môžu aj prizvať rodinných príslušníkov ako fanúšikov násilia alebo koho. Ale normálnym ľudom, ktorí sa chceli pozerať na futbal, a nie na nich, nech dajú pokoj. Čo do čerta z toho majú. To nepochopím.

zať povedal, že tam boli SBS-kári, ale tí srdečne prdeli na to, čo sa tam dialo, Niekoľko minút len čumeli najprv na tých debilov, čo tam vytrhávali tie tyče od plotu, čo mal akože oddeliť tie zóny, a potom na rozvášnené davy. A to boli ozbrojení obuškami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ved pobiť sa môžu aj dakde za mestom, na vopred dohodnutom mieste,a môžu pre mňa pri tom volať Slovan do toho a tí druhí hoc aj nech žije trnava alebo čo už by to boli zač.

Ale ved oni robia aj toto. Este sa dohaduju cez net na pravidlach, ci dnes len paste alebo aj bejzbolky. Na youtube najdes nejedno video.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

počula som o tom, ale neverila som, že je to aj skutočnosť. Čo dočerta z toho majú? To ja v živote nepochopím, koho už len môže baviť tĺcť sa hlava nehlava a aj dostávať hlava nehlava...čo je na tom také dobré? vysvetlí mi to niekto?

 

Ak je to tak, že si dopredu dohodnú miesto a pravidlá, tak načo im je tá zásterka že za Slovan, či za trnavu či aký iný futbalový klub? Nemôžu si - ak už je to také nutné - dať nejaký nezávislý názov, hoc aj Čierni Vlci, alebo Rýchle päste alebo už aké. načo do toho montovať futbal?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...
  • Pred 8 mesiacmi...

na video sa podarilo natočiť - nie je to na štadióne, ale úzko súvisí.

 

len sa neviem rozhodnúť, či je to špéci len o preslávených fanúšikoch Sparty, alebo je svet už úplne v ....
 

Dva urostlí fanoušci Sparty si zřejmě potřebovali ulevit od všeho toho piva, které se jim nahromadilo v podbřišku, a ideálním objektem se jim zdála žebračka na mostě vedoucím k památce Castel Sant'Angelo. O incidentu informoval italský deník Corriere della Sera.

Muži přijeli podpořit letenský klub v utkání osmifinále Evropské ligy proti římskému Laziu. Posilněni pěnivým mokem již v poledne, užívali si jako ostatní turisté římských památek, když na ně přišlo volání přírody. S mužností, které jsou schopni jen ti nejopovrženíhodnější chuligáni, si za patník jako psi vybrali schoulenou ženu v hadrech žebronící o pár drobných. Byli u toho natočeni a novináři se k videu dostali.

Hanba budiž i ostatním turistům, kteří předstírali, že dva muže močící na člověka nevidí. Ale neslýchaná ostudnost jednání těchto „fanoušků“ Sparty snad nezůstane nepotrestána, ač jim není lehce vidět do tváře. Záznam jejich činu totiž existuje a snad se ho autority chopí.

Více na http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/70145/fanousci-sparty-mocili-v-rime-na-zebracku.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Svet je uz davno v... Ale Spartania su zvlast exkluzivne individua. To je kazdy zapas nieco. Aj ked, ci to vobec na tom videu su spartania.

 

Ale ine som chcel.

Krasny priklad demagogie a chorosti sveta, ale z opacneho konca spektra. Zapas VSS Kosice - AS Trencin a tema rasizmu.

Domaci fans bucali a nadavali na hracov Trencina. Vsetkych, bez rozdielu. A kedze v drese Trencina hra vela cernochov, tak je to samozrejme rasizmus. Nadavky na bielych sa ale v tomto pripade nerataju. A v clankoch to samozrejme spomenut zabudli, ze v tomto pripade pouzili fans rovnaky meter bezohladu na rasu. Do tych bielych mozes aj kamene a noze hadzat, aj postrielat. Nevadi, len boze chran na cernocha krivo pozriet bezohladu na to co robi on, lebo hned si xenofobny odpad spolocnosti. Cize takto nejak vznikaju ucelovo senzacie.

 

V tomto zapase rozhodca vyrazne poskodil domacich a to hned viackrat. Rozhodca je by the way rodeny Trencan a byvaly dorastenecky a ziacky hrac Trencina. Tak uvazujem, ci ten vykonstruovany "rasizmus" nebol len na odvedenie pozornosti od vykonu rozhodcu. To uz ale len tak OT konspirujem.

 

Mimochodom, ten "rasisticky" kosicky fans po zapase zisiel dole na ihrisko podakovat sa svojim hracom za vykon. Bolo ich asi 100. Dakovacka mala formu potrasenia ruky a objatia. A zhodou nahod hrali v drese VSS aj dvaja cernosi. Tym sa podakovanie a objatie tiez nevyhlo. Od kazdeho clena fansu. Toto v mediach samozrejme tiez nikto nespomenul. To su ale hnusni rasisti, co?

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Zase budem konšpirovať, aj keď... Rusi dostali podmienečny vyhadzov z Eura. Ešte nejake vytržnosti a letia. Vysvetli mi niekto prečo nedostalo podmienku Anglicko? Či ti Rusi sa bili sami so sebou? :jawdrop:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechcela som to nadhodiť ... ale nad tým premýšľam už odvtedy, odkedy som sa to dočítala ... :cotisisi:

 

preto som sem hodila to anglické video.

 

čokoľvek človek otvorí, tam sa kope, ale často úplne samoúčelne, mimo kontext, odvádzanie pozornosti od kdečoho iného, čo páli. desne moderné a in je za úplne všetko si kopnúť do Rusov, a pomaly a iste mi to ide na nervy.

a to sa ich nezastávam, ale čo je moc, to je moc.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov