Skočiť na obsah

Izbové rastliny


game

Odporúčané príspevky

aký je to druh? a farba? :)

 

my sme experimentovali aj s orchideami... ani tým sa tu nedarilo.

včera sme si posmomínali na kopu kdečoho, čo sme tu v tomto byte skúšali pestovať... nehorázne dlhý zoznam, a takmer nič z toho... vydržalo chvíľu, pošlo.
antúria, peperomia, banánovník, benjamín, veľký fikus, dracéna, yuka, kávovník, monstera, šeflera, africké fialky, gloxínie, sanseverie, ... to je len čosi z toho množstva, čo mi práve napadlo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ilonka - Elenka - Helenka :)

 

dobre, predstav nám ju :)

 

 

tie naše sa po týždni ešte držia, alocasia púšťa vodu - dostala vody len trošku, ale na druhý deň pustila z koncov listov asi tri kvapky... reguluje si sama potrebu vody?

má sa polievať stredne, toto sa mi zdalo menej než stredne, rozhodne dostala vody pomerne málo... :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jj  :) Iluna s Iljuškou 

Iljuška, takto sme prezývali jednu našu spoločnú kamarátku - už je nebohá. Si mi ju pripomenula.

 

Moja Adela (žltá orchidea) vyhnala púčiky a ide kvitnúť...akurát keď ja mám dovolenku, dúfam, že ju upratovačka poleje a že keď znova prídem do práce, Adela bude čakať v plnej kráse.

Dcéra svojej orchidei hovorí Arya (podľa tej postavy z hier o tróny).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

asi štyri či päť mesiacov po dlhom čase zasa expirementujeme s izbovými rastlinami... nedalo nám to, živých kvetov tu vyhynulo už nespočetne druhov,  a nie sme sami... niečo v týchto spodných bytoch sa rastlinám nepáči, a už je to aj vo vyšších, no to je jedno...

po dlhom čase máme dve nové rastlinky - jedna je alocasia amazonica, tmavozelené listy s bielymi žilami, dekratívna, len citlivá na polievanie... zatiaľ žije,  a druhá je malá monstera - teda druh s menšími svetlozelenými listami, tej sa ovšem darí - už si vyárendovala štvrtinu izby....

 

monsterám sa ale darilo - mali sme pred rokmi jednu: blízko pri okne sa jej nesmierne darilo, len tam púšťala do sveta obrovské listy a vytláčala nás z obývačky : )

takže teraz z Ikea alocasia a monstera:

 

post-3-0-14815400-1529602244.jpg      post-3-0-17796800-1529602260.jpg

ikea.sk

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Papraď - Nefrolepka vznešená( Nephrolepis exaltata)

 

nenáročný kvet, stačí polotieň, dobre sa vyníma na podstavci,  aj na zemi, postačí mierna zálievka, má rád orosenie, uvíta prihnojenie (tekutým hnojivom na kvety okrasné listom),  prihnojiť 2x za mesiac.

 

papraď osvieži interiér. mne sa páčia,  tešia,  aj paprade, ktoré sa pestujú v záhradách  :)

post-2385-0-85429800-1530858159.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

jj  :) Iluna s Iljuškou 

 

ja som mala kamarátku, ktorú sme prezývali Iljuška (hoci sa volala úplne inak). Vídali sme sa vlastne celé desaťročia, až som sa asi ored 5 rokmi dozvedela, že mala nehodu, zrazilo ju na prechode auto, a neprežila to. Úplne ma to vtedy šokovalo, neverila som tomu, myslela som, že si kamarát zo mňa robí nehorázne fóry, ale nerobil. Náhodou mi to potvrdil aj jej kolega a môj známy. A to ma aj vtedy naštvalo, že zo starých spoločných kamošov mi to nikto neúpvedal skôr, ani na pohrebe som jej nebola. 

Ale rada na ňu spomínam. Bola to taká dobrá duša, stále trochu naivná, ale mala veľmi dobré  :srdiecko2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 3 týždňami...

takúto bielu máme aj doma, vlastne sa nám postarala o jej prítomnosť u nás dcéra, nazvala ju Arya, tak máme Aryu. Budúci týždeň idem do roboty po 2 týždňoch voľna, akurát mojej žltej Adele začali puky rašiť, dúfam, že medzitým zakvitla a že nejaký dobrák tam nezatiahol žalúzie na úplnú tmu. Uvidím, čo nájdem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v lete kúpené izbové rastlinky - raport:

 

 

alocasia pomaly zhodila zopár listov - zožltli a bolo ich treba odrezať, ale aj vytlačila niekoľko náhrad, vyzerá viacmenej stále rovnako.

 

naproti tomu malá monstera sa mala tak neskutočne dobre, že sa za tri štyri mesiace rozrástla a rozkokošila  do pol izby - aj keď nám jej bolo ľúto, práve dnes musela byť skrotená - nechali sme z nej tri rovné výhonky s dvomi čerstvými listami a mladými vzdušnými koreňmi, zatiaľ len vo vode.

 

podobnú skúsenosť s monsterou s veľkolistou sme mali pred rokmi, tak sa jej páčilo dva metre od okna, že tlačila listy o priemere 80 centi a vytlačila nás z izby... to sú nezmary :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov