Skočiť na obsah

Nakupovanie cez internet, eBay


bad_guy

Odporúčané príspevky

Pre pár zberateľov sú to zaujímavé veci, ale pre zvyšok populácie sú to staré braky. Kto by dnes už len kupoval staré magnetofónové kazety? Možno nejaký lúzer, ktorý si prežral všetky peniaze, jedného dňa mal šťastie, že v kontajnery našiel hi-fi vežu z konca 90. rokov a tak má dôvod zháňať kazety. Že som zase trafil?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veľmi si sa trafil. A keď si niekto nemôže dovoliť kúpiť auto za viac ako 300€ alebo telefón so 4-korkou androidom za 20€ tak logické že večne bude zháňať a diely a príslušenstvo na staré šroty. E-Shopy v tomto dosť idú. Videl som tam príslušenstvo aj na iphony 4 generácie čo boli tak okolo rolu 2010 či skôr a stále mali na ne nové príslušenstvo. Alebo napríklad dávnejšie som kúpil taký maličky slider samsung ktorý podporoval pamäťové micro sd karty do 2GB (v tej dobe to bolo najväčšie) a teraz v obchode nezoženiete menšiu ako 16GB. No a hádajte čo ma opäť zachránilo? E-Shop!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomáš a ty si myslíš, že auto za 300EUR je akože v poriadku? Však len servis, výmena komponentov bude 3x drahšia. To radšej nemať auto ako ho mať. To sa už ani autom nedá nazvať. Asi si tak bohatý, že si môžeš dovoliť kupovať lacné veci. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Alebo napríklad dávnejšie som kúpil taký maličky slider samsung ktorý podporoval pamäťové micro sd karty do 2GB (v tej dobe to bolo najväčšie) a teraz v obchode nezoženiete menšiu ako 16GB. No a hádajte čo ma opäť zachránilo? E-Shop!


Nerozumiem, k čomu si v roku 2021 potreboval 2GB SD kartu? Ja mám asi 3 roky starý mobil, mám tam 64GB úložisko a takéto prkotiny čo ty máš potrebu riešiť na eshopoch som ja nepotreboval riešiť nikdy. Neprežer si peniaze a budeš si vedieť kúpiť moderný mobil a nás nebudeš otravovať zbytočnostiami na ktorých sa len smejeme. To, že vďaka nejakému eshopu si ty zohnal nejakú 2GB kartu, to dojem na niekoho sotva spraví. Ako sa mi zdôverila jedna kamoška, s klasikou ju sotva niekto ohúri. Tak sa preber, žijeme v roku 2021, s čím tu ty machruješ by si možno spravil dojem pred 10 rokmi.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tu je príklad o nezmyselnosti kupovania niektorých vecí na e-shope. Keď sú obchody zavreté kvôli pandémii alebo zháňam niečo špeciálne čo v obchode neni tak OK nech je s-shop ale dnes mi švagriná spamovala na sociálnej sieti nejaký balík pánskej kozmetiky (link na eshop) tá klasika že deodorant, spchový gel, pena na holenie také tri v jednom. Bolo to za 5,40 a ja jej vravím načo spamuješ? Veď takú vec majú v kauflande za rovnakú cenu len iná značka. Nebude to Nike ale Nivea či Adidas ale funkcia je tá istá! Tak v tom nevidím žiadnu logiku že načo by som vypĺňal formuláre, preklikával sa, čakal 3 dni na doručenie keď stačí sadnúť na bicykel za 5 minút odpedálujem do Kauflandu a za 20 minút to mám doma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, Tomáš napísal:

ak v tom nevidím žiadnu logiku že načo by som vypĺňal formuláre, preklikával sa, čakal 3 dni na doručenie keď stačí sadnúť na bicykel za 5 minút odpedálujem do Kauflandu a za 20 minút to mám doma.

teraz si to prepíš do iného jazyka: ľudia, čo prídu domov a idú do druhej práce, alebo pokračujú v práci doma, mamy s malými deťmi sa nemusia konečne trepať aj s deťmi aj s vozíkmi do obchodov, ľudia, čo majú boľavé a zničené pohybové aparáty, sa celkom iste nebudú trepať do kamenných obchodov, pre nič, lebo to nezvládajú, ani pre bagetu dna pumpu...
spústa ľudí je, ktorým vyhovuje nákup v online... mne konkrétne už roky, keď som si prestala po desaťročiach šiť a nastúpili katalógy oblečenia a obuvi, a odvtedy sa zmenilo hodne aj čo sa týka pohybu, a objednávam všetko.

dobre, tebe to nevyhovuje, ale iným áno, a veľmi.

  • Páči sa mi to 3
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kuriér nám priviezol objednanú zásielku, mobilnú klimatizáciu. V meste máme klimatizáciu v celom dome, no v rodnej obci nie a tak napr. v hornej hale máme  príliš teplo,   veľké okná..., žalúzie nechcem zaťahovať,  riešili sme to prenosnou klimatizáciou. Vyskúšaná, v poriadku,  dúfam, že nám bude slúžiť dlhé roky k spokojnosti.

Tiež sme objednali stoličky do kuchyne, kvalitné drevo...  stoličky naviac  sa zídu.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Tebe sa nemusia páčiť. Mne sa páčia komplet, som spokojná s výberom, super sa mi hodia k rifliam, aj bunde, jesennej, zimnej.

S manželom sa veľmi radi aj prechádzame, takže perfektne poslúžia.:smile:

  • Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Pre mňa sa stal eshop reálne užitočným iba odkedy vymysleli odberné miesta a boxy. A samozrejme vôbec nevidím význam v tom že tam kupujú obuv a pod. čo sa dá kúpiť aj v obchode. Takže to čo je zohnateľné v obchode/bazáre/záložni kúpim tam a mám to hneď bez čakania. No ale nie to som chcel. Žiaľ sú veci ktoré sa už nedajú v obchodoch zohnať a majú ich len na eshopoch. Hlavne príslušenstvo k staršej elektronike, rôzne redukcie, alebo 8GB pamäťové karty (staršie autorádia majú podporu len do 8GB) ale v obchodoch už ledva zoženiete aj 16GB lebo už všade fičia len 32GB a vyššie. Ale stáva sa občas že sú tí aternatívni mobilní operátori čo si prenajímajú sieť od tých reálnych a fungujú len digitálne že nemajú pobočky ani zmluvné predajne. Simkartu je možné iba kuriérom objednať a nemajú ani možnosti ako balík na poštu alebo nejaké odborné miesto. Preto že a zmluva sa podpisuje priamo u kuriéra ktorý ju doručí späť operátorovi (proste rutina čo sa robí v predajni pri kúpe simkarty sa musí urobiť s kuriérom). Avšak môj odveký problém bol vždy že ja nikdy neviem byť doma keď chodí kuriér. A toto je taká vec že to nemôže nechať niekde u suseda lebo je k tomu treba aj môj občiansky, podpis atď. Tak ma napadlo že buď splnomocniť niekoho ale zase koho, lebo kto by sa ondil kvôli tomu, alebo že to objednať na meno iného kamoša čo je doma ale zase ak budem niečo vybavovať v budúcnosti u operátora tak karta neni na mojom mene a tak nemôžem ondiť s tým. Neviem ako by sa dalo toto vyriešiť. V tejto robote nemám ani nočné ako pred tým že som bol cez deň keď chodia kuriéri doma, alebo že dlhý krátky týždeň kde som mal voľno cez pracovné dni... Ja mám voľno vtedy keď kuriéri nechodia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

spacer.png

Pre toto nemám rád eshopy. Dodanie stojí viac ako tovar samotný. Prečo nemôžu mať aj v bežnom obchode takýto? Obchody sú plné koaxiálnych káblov ale ani jeden nemá zahnuté koncovky do L. Keď máte medzi stenou a zadkom televízora len pár cm priestor tak tam ťažko dáte káble čo trčia. Aj HDMI kábel som musel zháňať taký s koncovkou do L lebo aj tie mali v každom obchode len klasické čo trčia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A čo by si chcel, dopravu zadarmo? Tú dopravu niekto zaplatiť musí, hádam nebude eshop platiť dopravu len preto, že ty si objednáš šuvix za necelé dve eurá. Keď je pre teba doprava pridrahá, tak si to tam odbycikluj. Autobus by ťa vyšiel drahšie. Ty kápo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Spravila som si ohromnú radosť, online nákupov hromada, ale jeden výnimočný: 

Online som kúpila od jednej úžasnej mladej ukrajinskej maliarky pôvodom z Kyjeva 3 (tri!!!) nádherné obrazy... 

Myslim, že žije dlhodobejšie tu, školy ma v UA ale  predovšetkym krásne maľuje.

Za dva dni tu boli, som neskutočne tešivá... trochu krásy do sveta bolesti...

 

  • Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Do alzaboxu som kúpil. 

Ide o to že doprava je stejnaká či kúpite vec za 700 alebo za 2€ len to je také že vec stojí 2€ a doprava 3€ napríklad.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lenže to tak skrátka je...

Obchod má prácu so zabalením súčiastky aj celej motorky. Prepravca musí priviezť aj balík so súčiastkou aj motorkou...

Mysli, chlapec, mysli.

Minulý týždeň som si z Koh-i-nooru objednala dve kajalové ceruzky (na oči) za 5 eur aj s poštovným... zo starej tridsaťročnej mi zostal dvojcentimetrový kúsok a v iných obchodoch neboli, len u výrobcu. To je to isté.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Však toto že jednoducho v obchode nedostať a potom sa babrať s eshopmi čo nenávidím. Ja lúbim to, ako kedysi, že prišiel som do domácich potrieb, a kúpil som si čo potrebujem. A nemusel som žiadne prepravné platiť ani vyčkávať na kuriérov či riešiť že kto to preberie lebo keď kuriér chodí, nikto neni doma a nebaví ma komplikovať to že popros suseda a tak... Ja snimi ani nemám dobré vzťahy. Čiastočne to vyriešili tými výdajňami a boxmi... Ale stále mi je nakupovanie v eshope nesympatické. Oveľa radšej kupujem v obchode.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Opäť sa mi potvrdilo že eshopy sú hlúposť. Totižto pokial som v obchode, tak si viem tú vec zobrať do ruky a poobzerať si ju. Kým v eshope je len fotka ktorá nemusí byť správna alebo mi ten tovar chystá iný človek ktorý si nevšíma detaily a pošle nesprávnu vec. Potom tie opletačky s reklamáciou. Keby som toto vedel tak si radšej odbicyklujem do Trnavy alebo po práci zostanem v Bratislave a kúpim to osobne keďže na eshop neni spolah. Ak chcem tú vec tak si ju musím ísť kúpiť osobne. V našom meste však nieje ale v Trnave a Bratislave sú obchody kde to je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Tomáš

1. V online nákupoch nie sú reklamácie, vždy je tam dnes už vždy istá rozumná doba na poslanie tovaru späť, bez uvedenia dôvodu.

Online objednávam kdečo už veľmi dávno, potraviny, drogeriu, kozmetiku, lieky, odevy, topánky, knihy, elektroniku, dekorácie, galantériu, textil, ... jediné, čo som ešte asi neobjednala online, je sneh z Arktídy.

Naspäť dom za nejakých 15 či koľko rokov posielala 5 - 6 x.

2. Online obchody boli nespoľahlivé  vo svojich začiatkoch, keď sa ho ujali podvodníci.

Podvodníci veľmi rýchlo skončili, akykoľvek online obchod hoci aj z reklamy na FB je dnes spoľahlivý. Odskúšané nie raz.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game zabudas ze tomas dlho pracoval pre najvacsi on line obchod. A sam dobre vie ako pracoval. myslis ze si vsimal detaily a posielal spravny tovar? realy?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hlavne keď v nich zamestnávnajú takých "zo zúfalosti zamestnaných" keďže je už dlhodobo nedostatok pracovnej sily. Keď sme s rodičmi kupovali televízor v nejakom planeu podobnom obchode a príde nejaká 20 ročná baba čo nemá ani páru o parametroch elektroniky a spýtam sa či má tá telka funkciu PVR tak povie že zavolá kolegu, ktorý tvrdil že má, a potom sme ho vracali lebo doma som zistil že nemá. Ja síce nové veci nekupujem tak nemám vela skúseností v obchodoch ale cez inzeráty mi majitel čo to roky používal vie povedať čo to má/nemá prípadne predvedie vyskúšam. V bazáre mi tiež dovolili zapojiť a pohrať sa s tým než to kúpim. A eshopom sa snažím maximálne vyhýbať a keď už naozaj neni iná možnosť tak objednám a raz mi aj mobil poslali v nesprávnej farbe ale to mi nevadilo keďže aspoň model bol správny. Ja snimi mám len zlé skúsenosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V eshopoch majú výrobky väčšinou technický popis. Ak technickému popisu nerozumieš, tak si to odbicygluj do predajne, eshopy nekontrolujú, čo za íkvačov tam chodí nakupovať a potom sa sťažujú, že tomu nerozumejú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov