Skočiť na obsah

Nakupovanie cez internet, eBay


bad_guy

Odporúčané príspevky

Alza spravila veľmi dobrý ťah s tými alzaboxmi. Od tohto momentu už bude aj pre mňa prístupné nakupovanie cez net, keďže jediný problém bol s prebratím zásielky. Tie boxy sú 24/7 takže kuriér vloží tam a ja si idem preto keď mám čas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja neviem o čom tu krákaš, ale ja s preberaním zásielok som nemal nikdy problém, normálne som zašiel na poštu, vybral a bolo.

Alebo prišiel kuriér, ja som vybehol pred dom a bolo tiež. V tej Galante to máte nejaké divné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Ja som nikdy nebol toho fanúšikom ale už sa mi to začína páčiť. Ja som jeden z tých ktorých pandémia prinútila kupovať veci (ktoré sa dajú v pohode kúpiť aj v elektre) z eshopu keďže iná možnosť neni. Ale niektoré eshopy nemali možnosť uložiť na pošte ale iba kuriérom a ja keď horedole robím na smeny nemá byť kto doma aby to prevzal ale už začínajú byť aj také že uložené na pošte čo sa mi páči. Síce nebolo to pre mňa ale brat niečo potreboval ale keďže on je na cestách ja som to riešil a došlo pekne na poštu a ja keď mám čas vtedy si preto idem. No švagriná potrebovala niečo (tiež pracuje v zahraničí) tak som jej z alzy ondil vec a dosť ma prekvapilo toto:

alza.thumb.jpg.eb46ebecdbc71957ce4154a40ddd486d.jpg

Prvá vec sú tie alzaboxy že to tam dajú a ja preto môžem ísť aj o pólnoci keď mi to tak bude pasovať ale tá druhá vec je to že ja som mal eshop zafixovaný tak že týždeň aj dva na to treba čakať a objednávku som spravil cez víkend a aj napriek štátnemu sviatku mi došlo toto. Takže zajtra si už preto môžem ísť.

Edit: Opravujem sa. Skoro som povedal hop:

alzasms.thumb.jpg.fbb6bdd3d5fcc36e868c628d5340d4df.jpg

To mi je vec. Zrazu mi oznamujú že to viazne. Keby nebol lockdown, tak sadnem na bicykel a ešte v tú hodinu to mám doma. Takže mňa eshop ako zákazníka uvidí fakt len vtedy keď nebudem mať inú možnosť ako napr. cez lockdown.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja sa len bavím na tom ako ty to strašne prežívaš :zubiska:

U mňa sa vôbec nič nezmenilo, čo sa týka nakupovania cez internet, či je koróna alebo nie, a vôbec neriešim, či mi niečo príde za dva dni alebo štyri. A neviem odkiaľ máš v prašine zafixované, že treba čakať dva týždne, to je normálna vec, že keď objednávaš zo Slovenska a majú to na sklade, tak do 2-3 dní je to doma.

A možno je to tým, že obdobne fungujem už celé roky, ale pre teba je to kvôli koronakríze novinka, keď si sa od kontajnerov musel presunúť do virtuálneho sveta :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hát tak ja som nič jednoduchšieho nevidel ako sadnúť na bicykel 5-10 minút cesta do ktoréhokoľvek elektra a za 10 minút som už bol doma s adaptérom/káblom/CD-RW či čokoľvek... Žiadne klikačky-čakačky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

 Rada nakupujem v pohodlí domova. Dnes mi kuriér doviezol zásielku. Bol milý, všetko v poriadku, od objednania až po doručenie. Celkovo spokojnosť so službami.

  Nakoľko mám   rada prechádzky v prírode, rýchlejšiu chôdzu,  rada si aj zabehám, tak pre moje nohy  to je prospešné, paráda, pre telo, srdce potešenie.. Dámska bežecká obuv. :smile:

 

IMG_20210420_141722.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Skor je to aj zvyk ze niekoho bavi tak objednavat. Niekto mi raz vravel ze na eshopoch je lacnejsie ale dam vam jeden priklad zo zivota. Potreboval som nabijacku na starsi typ Nokie. Na eshopoch ju mali okolo 5€ par centov hore dole sa len lisilo na inych eshopoch takze bolo jedno z ktoreho by som to objednal. Ale potom ten poplatok za odvoz je velky. Je to okolo 3 az 3,50 takze kompletne by ma to vyslo okolo 8€. V obchode s telefónmi ju mali za rovnych 7€. Takze aj keby som kupil nabijacko na lacnom eshope, v konecnom dosledku by som platil 8 alebo 8,50 a este by som aj cakal na zasielku a takto som sadol na bicykel a za 7€ som ju mal do 15 minut doma. Takze paradoxom je ze lacnejsia nabijacka ma vyjde drahsie.

Sice inzercia nieje eshop ale funguje na podobnom principe ze si prezeram na stranke veci a co ma zaujme kupim, len to posiela sukromna osoba nie firma. Ale aj tam je princip podobny ze postove poplatky niekedy su viac ako polozka samotna lebo niekedy potrebujem iba nejaky kablik, redukciu, koncovku co predavaju za 2-3€ a postove poplatky su raz tolko.

Ina vec je ked napriklad brat potreboval nejaky specialny pristroj co sa len na eshope da kupit lebo bezny obchod to drzat nebude, v tom pripade je to v poriadku. Ale specialne veci kupuju len ludia co maju specialne zaluby ci pracu ze tie veci potrebuju. Ja k zivotu nepotrebujem nic co by sa bezne v obchode nedalo kupit. Takze ja som vdaka uvolneniu opatreni doeshopoval a som tomu rad. Vobec ma to neoslovilo.

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

My teraz objednáváme aj cez Wish alebo Aliexpress zatiaľ nebol problém s tovarom ani cenou, je pravda že príde až za mesiac ale cenovo nemajú konkurenciu. Od júna vraj bude jednotné clo či daň na tovar z čínskych e shopov uvidíme či cenovo ešte budú také výhodné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

už naposledy bol fén podozrivý, ale tentokrát zasmradil zadymil a vypovedal dušu...
takže som online kupovala nový...
včera som nakupovala nové veci na seba... a už začínam mať výčitky, lebo som sa nehorázne posledné dva týždne rozšupla, ale už končím, fakt :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už ma to nezaujíma. Lockdown skončil, obchody sa otvorili, dúfam že už nikdy nebuden odkázaný na takéto nakupovanie. Jediné elektronické nakupovanie čo mám rád, je cez občiansku inzerciu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Predsa ma to zaujíma. Baterky do starších typov mobilov nedržia na predajniach a keď aj áno 25 stojí a na eshope je za 7,90 a tak. Zriadením balíkoboxov odstránili poslednú prekážku ktorá mi bránila v nakupovaní cez eshop.

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja si myslím, že keby si neriešil také blbosti, ako baterky do starších typov mobilov, tak tá posledná prekážka by bola odstránená už hodne dávno :hufi: však kto už v dnešnej dobe by kupoval staré rachotiny :doh: možno tak Tomáš z Galanty. Keď mobil prestane fungovať, tak si kúpim nový, nie? Beztak vývoj ide dopredu, nebudem živiť rachotinu, ktorá beží na nejakom starom Androide, ktorý nie je kompatibilný s novými aplikáciami :doh: ty šašo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to pravda keby som také veci nezháňal tak do eshopu ani nepáchnem. Lebo aktuálne veci sa dajú dostať v obchode vždy. E-Shopy majú kapacity na to aby mohli držať aj staršie veci čo už kamenný obchod stiahne z predaja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aké kapacity majú eshopy? Každý eshop musí mať nejaký sklad alebo dodávateľa, ktorý má tie staré rachotiny niekde uložené (a tak zaberajú miesto novým). Rozdiel je len v tom, že kamenný eshop staré rachotiny stiahne naspäť niekam do skladu, aby uvoľnil miesto novým veciam, eshop rachotiny môže mať stále dostupné, ale len dovtedy, pokým sa sklad alebo dodávateľ nerozhodne, že rachotiny vyhádže zo skladu, tak celý eshop aj s tvojimi kapacitami sa môže niekam strčiť. Či ty si si myslel, že ak na eshope nájdeš nejakú rachotinu, tak oni ti ju vykúzlia?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemas ty nahodou iphone @Tomáš? Dusoval si sa, ze mas len jeden pausaltk k comu nova baterka do starej rachotiny? Ci si uz musel aj ten telefon predat? Brucho nad tebou opat zvitazilo?

K teme... Najviac som za posledne mesiace nakupoval pera, noziky a elektroniku. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mám ale tak potreboval som do starého samsungu baterku a z troch mobilshopov len v jednom mali a aj to predrazene a este aj to ze musim obicyklovat vsetky obchody v meste a takto si z pohodlia objednam na eshope a len pride SMS ze to mam v balikoboxe a idem preto hocikedy aj v noci po sichte. Nemusi kurier ma hladat hore dole. Takze doteraz som mal nazor ze eshop je fuj ale uz zmenim postoj. 

Dalsi priklad ktora mototechna drzi vyfuk na Skodu Favorit? Starsi viete o aky model auta sa jedna a v akych rokoch to auto bolo. Dosiel na parkovisko Robo, vytiahol telefon, hodil tam nejaky Polsky e-shop s autodielmi a za 30€ tam nasiel vyfuky na favorita aj feliciu. No kde by ste zohnali novy vyfuk za taku cenu a na auto ktore bolo aktualne tak pred 25 rokmi? To je eshop!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten výfuk na Favorit stál viac ako je aktuálna cena celého Favoritu. Za týždeň bude zháňať ďalší komponent, aby sa mu auto nerozpadlo uprostred Veľkej Mače, či v ktorej dedine to býva. A áno, mali sme Favorit, kúpili sme ho ešte niekedy na sklonku komunizmu, po 15 rokoch už bolo dosť cítiť, že najlepšie roky má za sebou. To sa ešte aj dnes nájde baran, ktorý investuje do Favorita? Vlastne mne je už jasné, prečo ty stále nemáš peniaze, keď tvoj mozek z moráka takto rozmýšľa. Čím nás ešte ohúriš v ohľade e-shopov? Magnetické kazety do magiča sa tam nedajú zohnať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Trafil si. Napríklad aj také retro veci ako kazety sa tam ešte dajú kúpiť. V ktorom elektre by už také držali? Ja ešte mám staré bazárové hifi veže tak mám aj kazety. Proste výhoda eshopu je že držia aj staršie veci a aj retro veci že napr. tie kazety sa stále vyrábajú ale už len v obmedzenom množstve. Tak ako napríklad Amazon predával vinylové platne na gramofón pre zberateľov a retro maniakov že Best Off nejakej slávnej kapely vyšiel na platni a predávalo sa to ako nové. Neboli to zachovalé staré platne ale teraz vyrobené účelovo pre takých. Dosť to kupovali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov