Skočiť na obsah

cizy

Odporúčané príspevky

Ja som sa pobavil, keď som cez tie ulice išiel, potreboval som ísť na Lazaretskú, tak zo Špitálskej som išiel na Lazaretskú, tam som nemohol niečo nájsť, tak idem ďalej a zrazu vidím Cintorínsku, tak si hovorím, že ježiš, to už som moc ďaleko, rýchlo späť :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

príhodne, nebolo treba ďaleko ... otázka, najprv bol cintorín na konci mesta, alebo špitál a cintorín sa otvoril príhodne v blízkosti ?

 

aj u nás je už veľmi dávno súčasťou mesta, v Galante je súčasťou mesta, v dedinách je často ešte mimo ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

upútal ma jeden blog, najprv fotkou. až potom písmom. veľmi dávno som v tých miestach nechodila, ale čítam kdekade, že je tam situácia dosť katastrofálna, po každej stránke ... teraz aj pozerám na fotke, ako to vidí človek vstupujúci do Hlavného Mesta Slovenska ...

pán autor má aj zopár riešení, predpokladám, že dokonale nerealizovateľných, už len pre samú podstatu tých riešení.

 

Bratislava - hlavné mesto Slovenska, priestor pred hlavnou železničnou stanicou. Toto je ďaľšia vstupná brána (po letisku M.R.Štefánika) do mesta. Niekedy povie fotka viac ako dlhý text. Tu je taký prípad. Fotku v článku mi poslal mailom jeden francúzsky podnikateľ, ktorý 30. januára 2013 navštívil Bratislavu. Subjekt mailu bol "City of Kabul, Afghanistan". Pohľad na túto vstupnú bránu na Slovensko, mu asi viac pripomínal Kábul, ako jedno hlavné mesto krajiny EÚ, ktorá leží priamo v srdci Európy. Dotyčný pán bol šokovaný. Je k tomu treba ešte komentár?

 

Obrázok

 

Čítajte viac: http://podolay.blog....#ixzz2KQmBUauK

 

priamo z hlavnej stanice hlavného mesta ... porovnať to s okolím staníc vo Viedni či Budapešti je absolútne zbytočné.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 1 rokom...

Ani nie pred týždňom som tadiaľ išiei, som sa divil, čo to tam je, či tie plagáty dávajú dole, lebo ich tam je veľa alebo bezďáci si tam chodia pre materiál na tie svoje brlohy :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čoho je veľa, toho je moc.

už pekne dlho sa hovorí o reklamnom či vizuálnom smogu, ale tu je to pekne oranžové na uliciach mesta, a je to už viac než príšernosť.

 

skutočná tvár vizuálneho smogu Bratislavy

 

takto a podobne ale vyzerá komplet celá krajina, ešte aj dediny, a nie je toho anciáša, čo by s týmto urobil poriadok. nestačí, že je bordel všade, kam se podíváš, ale aj nezmyselné reklamné tabule na každom možnom aj nemožnom mieste. je to hnus.

 

dobrá reklama vyzerá rozhodne ináč. aj mestá. aj kkajina. toto nie je las vegas, preboha.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Hlavnú stanicu čaká prestavba. Mesto spolu s dobrovoľníkmmi sa jej už nevedeli dočkať a začali priestor pred stanicou skrášľovať sami.

Dve desiatky dobrovoľníkov vzali v sobotu do rúk metly, lopaty či hrable a prišli upratať zanedbanú bratislavskú Hlavnú stanicu.

Čistili chodníky, snažili sa odstrániť roky pretrvávajúci zápach, nelegálnu reklamu i údajne desaťročia staré plagáty. Vytrhali aj burinu či odmontovali staré lavičky. Za jeden deň vyzbierali 19 ton odpadu.

 
zahraniční študenti čistili odpad, investor v nedohľadne, teda v dohľadne:
 
Mesto by chcelo odstrániť aj starú pergolu. "V rámci projektu ju však má dať dole investor. Je otázne, či ju teda máme teraz dávať dole my za mestské peniaze. Rozmýšľame, čo s tým urobiť, aby sa ľudia nebáli tadiaľ chodiť, večer je totiž priestor veľmi tmavý," vysvetľuje Ftáčnik s tým, že by možno stačilo aj osvetlenie.
...
Investor, spoločnosť Transprojekt, sa najnovšie snaží zmeniť dodatkom zmluvu o budúcej kúpnej zmluve, ktorú uzavrel ešte s bývalým vedením mesta a ktorá mu káže odovzdať samospráve dohodnuté investície do konca roka 2016.
...

Transprojekt zmluvu však medzitým spochybnil a začal avizovať, že s prestavbou začne na jeseň. "Do septembra teda neprídu zo strany mesta žiadne radikálne rozhodnutia," podotkol Ftáčnik.

Na základe analýzy by však mesto podľa neho mohlo vypovedať zmluvu s investorom. "My si myslíme, že ju môžeme použiť. Obchodný zákonník hovorí, že vypovedať zmluvu, ktorá nemá bežné vypovedacie dôvody, môžete vtedy, ak je preukázateľne zjavné, že tá druhá strana nevie naplniť záväzok, ktorý zmluva obsahuje," vysvetlil.

Mesto tak dnes čaká na kroky investora. Ak by sa však nakoniec rozhodlo zmluvu vypovedať, Ftáčnik je presvedčený, že Transprojekt bude mesto žalovať na súde.

"Že bude prebiehať súdne konanie o nejakých 16 miliónov eur, ktoré on opakovane deklaruje, že už do projektu investoval," dodal.

 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov