game Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 Mr. Hanks ako autor noviel ma priveľmi neočaril. nie sú to zlé písania, ale nie som na ne momentálne nastavená, to som cítila. čítanie pre čítanie, pri jednej lampe, ticho, kľud a pohoda, a to teraz nemám. Ospravedlňujem sa autorovi, ale unudil ma... náladu mi spravilo 260 strán prvých poviedok starej dobrej Agathy, poviedky, ktoré sa objavovali svojho času v prílohách novín a vo výberových prvých vydaniach poviedok. od mysterióznych po mierne mysteriózne, dokonca s prvkami existencie Atlantídy... a pravé krimi a klasické Agathine detektívne poviedky... jedna jediná ma nezaujala, príliš nadpozemská na moju momentálne vynervačenú myseľ... ale Agatha je Agatha.
Andulqa Posted October 1, 2020 Author Posted October 1, 2020 Po rokoch rokucich ked som bola schopna citat jedine Harry Potter fanfiction som konecne prelomila tento blok a od minuleho roku sa snazim citat viac normalnych knih :)) a roky uz citam iba v anglictine momentalne to je Andrew Mayne - Dark pattern , je to stvrta kniha o istom profesorovi, ktory na vlastnu past riesi podozrive vrazdy a suvislosti medzi nimi. Odporucam ale citat v poradi v akom to vyslo, aj ked kazda kniha hovori o inom pripade. Obcas trochu pritiahnute za vlasy ale inak sa to celkom dobre cita :) 1
game Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 Andrew Mayne vychádza aj v češtine, čítala som tri, ktoré doteraz vyšli.
Andulqa Posted October 2, 2020 Author Posted October 2, 2020 @game a ako sa ti pacili? Tato stvrta mi prisla zatial najslabsia. Mne sa paci ta postava toho profesora Thea, ale v tejto stvrtej casti som ho uz niekedy chcela prefackat, aj ked o to asi islo. Ale prisla mi taka neuzavreta, vela veci co v predchadzajucich castiach boli rozpisane tak tu boli take na vedlajsej kolaji. Ale zas vzhladom na dej to je pochopitelne len mi to tak nesedelo. teraz v oktobri vyjde Temny vzorec aj v cestine :)
game Posted October 4, 2020 Posted October 4, 2020 @Andulqa pozrela som na autora, lebo to meno sa mi zdalo povedomé, tak sa mi pripomenulo: profesor a bla bla. môžem povedať k tomu toľko, že z tých kníh vo mne nezostalo absolútne nič, jedine to, že ten chlap je profesor... ale keby si mi to nepripomenula, nenapadne mi ani to. kniha na zabitie večera, ináč pusto a prázdno, keby ma niekto nútil pod hrozbou zabitia, aby som si spomenula o čom tie tri prečítané knihy boli, tak ma zabijú, lebo si nedokážem vybaviť vôbec nič. ani jedinú postavu či scénu. nula. takže bežný tuctový tovar, nič neberie, nič nedáva, možno si prečítam aj štvrtú, ale zasa ju zabudnem na druhý deň :)
Andulqa Posted October 7, 2020 Author Posted October 7, 2020 @game hehe no ja to mam cerstvo precitane, tak uvidim o nejaky cas ci si z toho nieco budem pamatat :D ale mne to prislo fajn na take oddychove citanie :) len niekedy mam pri takychto seriach pocit ze menej je viac, netreba stale pridavat dalsie a dalsie diely.
iskra Posted March 1, 2022 Posted March 1, 2022 Mám rozčítanú knihu Noční vlak do Lisabonu, ktorú napísal Pascal Mercier. Narodil sa ako Peter Bieri. Spisovateľ, filozof.. Keď sa mi niečo páči, tak sa k tomu rada vraciam opakovane, tak je to aj pri tejto knihe. Zaujímavé čítanie, ide do hĺbky duše. Citát Pokud je to tak, že můžeme žít jen malou část z toho, co je v nás - co se stane se zbytkem? 1
iskra Posted September 11, 2023 Posted September 11, 2023 Haruki Murakami, japonský autor románov, poviedok, eseji.. momentálne čítam knihu, Slepá vŕba a spiaca žena Páči sa mi, zaujímavé čítanie.
iskra Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 Otvorili u nás nové kníhkupectvo Panta Rhei . Včera som ho navštívila a som nadšená, bohatý výber kníh, príjemná atmosféra. Kúpila som dve knihy, a už sa teším postupne na ďalšie, pre seba, aj pre mojich blízkych. 1
iskra Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Paulo Coelho https://sk.wikipedia.org/wiki/Paulo_Coelho Paulo Coelho Lukostrelec https://www.pantarhei.sk/547821-lukostrelec-paulo-coelho?srsltid=AfmBOorZw_2Lr3Z-gjRg8nmSMC01NketyW7mlHMEuq9ndvqc94J9HiC5 1
iskra Posted January 8 Posted January 8 Vražda v Orient exprese prečítaná, isto ste mnohí čítali.. aj film tiež videli. Knihy od Agathy Christie Teraz čítam Hodiny chémie od Bonnie Garmus, zaujímavé čítanie. 1
iskra Posted Saturday at 06:55 PM Posted Saturday at 06:55 PM Čítam knihu Plyniem ako rieka od americkej autorky Shelley Read. Román je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sprevádzali zničenie mestečka Iola v 60. rokoch 20. storočia, nachádzajúceho sa v okrese Gunnison v americkom štáte Colorado. Quote „Všetci do jedného sme si podobní, ak už pre nič iné, tak pre ten mučivý a krásny spôsob, akým rastieme nepredvídateľne kúsok po kúsku, padáme, dvíhame sa z trosiek, znova vstávame a dúfame v to najlepšie.“ Páči sa mi, zaujímavé čítanie, odporúčam.
Recommended Posts