Skočiť na obsah

Hľadanie v komunite

Zobrazujú sa výsledky pre kľúčové slová ''jedlo''.

  • Hľadať pomocou kľúčových slov

    Zadajte kľúčové slová oddelené čiarkami.
  • Hľadať pomocou autora

Typ obsahu


Fórum

  • FreeSpace SK
    • Oznámenia
  • Komunita
    • FS Fórum
    • Ľudia na Fóre
    • Regióny
  • Spoločnosť a Veda
    • Politika
    • Škola
    • Prírodné vedy
    • Technické vedy
    • Humanitné vedy
    • Spoločenské vedy
    • Lekárske a farmaceutické vedy
    • Doprava
    • Práca a zamestnanie
  • Viera a spiritualita
    • Náboženstvo
    • Paranormálne javy
    • Ezoterika a okultizmus
  • Výpočtová technika
    • PC všeobecne
    • Pomoc
    • Software
    • Hardware
    • Internet
    • Operačné systémy
    • Programovanie
  • Kultúra
    • Filmy
    • Hudba
    • Knihy
    • Vlastné umenie
    • Televízia
    • Všeobecne o kultúre
  • Šport
    • Futbal
    • Hokej
    • Motošport
    • Šport všeobecne
  • Ľudia a Relax
    • Medziľudské vzťahy
    • Hobby
    • Hry
    • Zábava
    • Životný štýl
    • Všeobecné témy
  • FreeSpace's Conflict: FreeSpace
  • FreeSpace's FreeSpace 2
  • FreeSpace's FreeSpace 2 Open
  • FreeSpace's FreeSpace MOD

Blogy

  • Axel's Blog
  • pralinka's Blog
  • Linkman's Blog
  • game's Blog
  • RoSo's Blog
  • Na dosah ruky...
  • L.E.G.von Trips®
  • secretka's Blog
  • Voľná diskusia členov FSP
  • nutrinka's Blog
  • arwiel's Blog
  • Himalájsky denník
  • Ajkov Blog
  • Simply the Blog
  • Ignatius' Blog
  • Obrien's Blog
  • hisham's Blog
  • TREWQRa's Blog
  • Darkmanov letecky dennik
  • dead's words
  • Proteus' Blog
  • dollphinka's Blog
  • riot man's Blog
  • zauberhaftka's Blog
  • normen's Blog
  • Jozef50205's Blog
  • katka's Blog
  • Madison182's Blog
  • Jurko's Blog
  • lostrice's Blog
  • life is such a beautiful lie
  • Sigmund's Blog
  • Bijou's Blog
  • aika-blog
  • gugo's Blog
  • ann9's Blog
  • cheki's Blog
  • samary's Blog
  • osveta zv's Blog
  • Sorbbi's Blog
  • BEN language school's Blog
  • Joe11's Blog
  • Salamun's Blog
  • seiv's Blog
  • Jovzinov blog
  • Moja púť životom
  • Yellowov Blog
  • príbehy a myšlienky
  • elfant´s Blog
  • Peniaze pre každého
  • Koníčky ako životný štýl
  • wysky's Blog
  • Mooojeee...
  • Život mojimi dúhovými očami
  • nikolka02's Blog
  • QofSaaba's Blog
  • lolushka's Blog
  • Stevo98's Blog
  • Ronja's Blog
  • Pete's Blog
  • tomassi's Blog
  • burg's Blog
  • ´Ketchup's Blog
  • slimak's Blog
  • littlewitch's Blog
  • zamilujse's Blog
  • vred's Blog
  • juraj98's Blog
  • Cactales' Blog
  • Axel's Blog (PRIVATE)
  • Axel's Blog (PRIVATE CLUB)
  • arwiel's blog
  • Althein intelektualny frog
  • Vojna v mojej hlave
  • wysky's Blog
  • Honíme si ciciny :-)))
  • rmvn's Blog
  • FreeSpace Portal
  • fabala's Blog
  • Články
  • Suzie's blog
  • Interviews with the Wampire
  • Zamyslime sa nad tézou/blogom
  • Althea's Blog
  • Pirátska strana
  • henyi a jej výmysly
  • Evellin's Blog
  • Kroky našich dní
  • Vykúpenie
  • ilooli's Blog
  • ilooli's Blog
  • leona253's Blog
  • leona253's Blog
  • jean's Blog
  • FutureWorldVision's Blog
  • Šperky
  • Postrehy v každodennom živote
  • Online hra o tablet Samsung
  • psikovia-web Blog
  • Rayiner's Blog
  • Kikin blog
  • tami
  • Hospodárenie
  • clovek2's Blog
  • clovek2's Blog
  • nahlicka's Blog
  • zábava
  • Panini trade cards
  • haoyeah's Blog
  • Odkazy našich dávnych predkov
  • bvjyij's Blog
  • bvjyij's Blog
  • bnftgh's Blog
  • ayeryj's Blog
  • oghkjt's Blog
  • adriana's Blog
  • alamo's Blog
  • alamo's Blog
  • BURGERLAND v Bratislave
  • martinar's Blog
  • Janka R's Blog
  • REALITNÉ KANCELÁRIE
  • www.ruzova.eu
  • FrajerFrajer's Blog
  • Flakotorka's Blog
  • milly's Blog
  • SVET KRYŠTÁLOV
  • alpaca's Blog
  • Václav - vzbuď se, sjednoť se a konej!
  • MS v hokeji 2013
  • delonator2's Blog
  • Výpadky a chyby na Fóre
  • iceshoot
  • Co je sex ?
  • tilkasa's Blog
  • showme's Blog
  • ok preklad je ok
  • Doučovanie jazykov
  • Maturita sa blíži
  • Príprava na reparáty
  • Individuálna výučba jazykov
  • Doučovanie
  • rb27's Blog
  • Slovenčina pre cudzincov
  • English forever
  • Prekladateľstvo
  • subject's Blog
  • Axel Wers' Blog
  • Axel Wers' Blog
  • Axel Wers' Blog
  • Blog o vzdelávaní
  • Anglické repetórium
  • POMSTA's Blog
  • randy's Blog
  • hom
  • tassos' Blog
  • omar's Blog
  • opatrovatelkyvzdyavsade's Blog
  • o Slovensku
  • HealthyMoma's Blog
  • nona2's Blog
  • majsterN's Blog
  • jakad's Blog
  • Tomášov blog
  • My private
  • Liverpool FC
  • Z nuly hviezda
  • BabyDoll's Life
  • Ekonomika, Financie, Biznis
  • Cestovanie
  • Kniha
  • One man(tak) show's Hospodárenie

Kategórie

Neexistujú žiadne výsledky na zobrazenie.


Hľadať výsledky v...

Vyhľadajte výsledky, ktoré obsahujú...


Dátum vytvorenia

  • Začiatok

    Koniec


Naposledy aktualizované

  • Začiatok

    Koniec


Filtrovať podľa počtu...

  1. Moonghost

    Poruchy prijímu potravy

    Čo myslíte, kedy je načase navštíviť psychóga? Dá sa pri poruche prijímu potravy hovoriť o akejsi "hypochondrii" alebo len namýšľaní si? Môže sa z toho človek dostať sám? Alebo je definícia anorexia správna v tom, že BMI musí ísť pod hodnotu 17,5? Každá odpoveď ma zaujíma :)
  2. Fotka z albumu: Sten

    celý pult mexických špecialít

    © ©sten

  3. Fotka z albumu: Sten

    mexický deň - hromady mexických špecialít

    © ©sten

  4. game

    7 Cancún Barceló maya jedlo

    Fotka z albumu: Sten

    a šiškyyyy, pult pokračuje aj na druhej strane : )

    © ©sten

  5. game

    6 Cancún Barceló maya jedlo

    Fotka z albumu: Sten

    farby : )

    © ©sten

  6. game

    5 Cancún Barceló Maya jedlo

    Fotka z albumu: Sten

    ovocné zázraky

    © ©sten

  7. game

    4 Cancún Barceló Maya jedlo

    Fotka z albumu: Sten

    ochutnávka pre oči z celého nekonečného pultu zákuskov a tort

    © ©sten

  8. game

    3 Cancún Barceló Maya jedlo

    Fotka z albumu: Sten

    približne jeden meter z 50 metrového jedálneho pultu v jednom z pavilónov ostatné pavilóny mali svoje jedálne desiatky druhov rýb na x spôsobov, mäso každého druhu, aj surové, pripravené na okamžitú prípravu pri pulte, omáčky sto chutí v sto omáčnikoch, tortilly, tacos, palacinky, džemy, medy, nátierky, päťdesiat druhov sladkého raňajkového pečiva... - každé denné jedlo iné a iné.

    © ©sten

  9. game

    1 Cancún Barceló maya jedlo

    Fotka z albumu: Sten

    50 metrový dvojstranový pult s čerstvým pečivom, stovkami kombinácií teplých jedál, zákuskami, tortami, čapovaným pitím asi 30 druhov nealko, od Coca coly, po mlieko a kakao a pivá a vína x druhov. nakrájané, pripravené kompletne 3 krát denne aj s kuchármi, ktorí na požiadanie pripravili ešte plus čokoľvek iné, čo na pultoch nebolo. plus ovocné, zeleninové pulty, čokoľvek. Niečo pre Tomášove oči.

    © ©sten

  10. Evolúcia – strava- zdravie Švajčiar Guy Claude Burger rozvíja vo svojej knihe Die Rohkosttherapie – Liečba surovou stravou na asi 400 stránkach svoju pozoruhodnú teóriu, ktorá nemá nič spoločné s bežne známymi praktikami jedenia surovej stravy. Neostal pri slovách a zriadil aj stredisko, kde sa liečili ľudia nevyliečiteľne chorí a dosiahol pozoruhodné úspechy. Jeho niektoré argumenty, podľa môjho dojmu, majú niekedy železnú logiku, tak sa ich pokúsim čo najstručnejšie podať: Počas evolúcie získali zvieratá žijúce vo voľnej prírode schopnosť rozpoznať, ktorá rastlina im škodí a ktorá prospieva. Zrejme na základe vône a chuti vedia, ktorá rastlina im prospieva. Platí to na 100 percent v prostredí, v ktorom žijú. Evolúcia nemilosrdne vylúči tie zvieratá, ktoré majú svoj inštinkt tak zle nastavený, že požijú napríklad nejaké jedovaté rastliny a huby, alebo jednoducho rastliny, ktoré im slabo prospievajú. Vôňa a chuť je teda veľmi dôležitý inštinkt, ktorý zabezpečuje živočíchom prežitie a zrejme i dobré zdravie. Človeku tento inštinkt tiež niekedy veľmi dobre fungoval, až sa dostal asi pred 500 000 rokmi do pasce, z ktorej už dnes nie je návratu. Vtedy človek spoznal oheň a začal potravu tepelne upravovať. Podľa Burgera, začal ničiť tie organické molekuly potravy, na ktoré bol organizmus človeka počas miliónov rokov adaptovaný. Varením a pečením vznikajú úplne znehodnotené molekuly, ktoré vôbec nemožno považovať za kvalitné „súčiastky“, z ktorých budujeme svoje telo. Vtedy nastalo obdobie najrôznejších chorôb. Vrcholom nerozumu človeka bolo a je „kuchárske umenie“. Ak nám ešte ostali posledné zbytky inštinktu, ktorý nás varuje , aby sme nejedli tú alebo onú potravinu, lebo má mdlú chuť, tak takúto podradnú varom zničenú potravu prikoreníme, posolíme, dáme papriky, octu, cukru a myslíme si, akí sme dobrí kuchári. Neurobili sme nič iné, iba sme oklamali náš inštinkt, ktorý sme soľou a koreninami a umelinami tak otupili, že už nestojí za nič a už nedokáže chrániť naše telo pred skazou. A do nášho tela sa dostáva odpad a jedy, s ktorými náš organizmus celý život bojuje. Nemôžeme sa potom diviť, že nás prenasledujú rôzne choroby. Burger sám ochorel na akýsi druh rakoviny. Keď sa pýtal pri liečebných procedúrach lekárov, ako by sa mal stravovať, aby to prospelo jeho zdravotnému stavu, tak sa nedočkal žiadnej odpovede. Strava, to je akoby tabu. Potom začal na túto tému intenzívne premýšľať a výsledkom boli tieto jeho názory. Nakoniec sa svojou metódou vyliečil, hoci sa pritom dopúšťal mnohých omylov. Ako to už býva, mýliť sa je ľudské a treba aby aj tieto jeho metódy a teórie preveril čas. ( Neskôr napíšem, aké zásady treba dodržiavať podľa Burgera pri jedení surovej stravy,ale musím si to podrobnejšie prečítať. Keďže nám už inštinkt slabo funguje, musíme dávať pozor, aby sme si surovou stravou ešte viac neublížili. )
  11. starsi

    Vieme, čo jeme?

    Cereálne raňajky sú vraj učebnicovým príkladom úspešného vykrádania našich peňaženiek. Keď v 19. storočí lekár John Kellog hľadal zdravú náhradu za mäso, vynašiel kukuričné vločky. Vtedy to bol pomerne čistý produkt takmer neupravované nespracované kukuričné zrná, mleté, skvapalnené, zahrievané a vysušené. Dnes by sa vraj červenal od hanby, rozpakov a zlosti, keby zistil, ako sa tieto cereálie pod jeho menom spracúvajú. M. H. Diamond v knihe Ako si ovládať telo opisuje výrobný postup v USA: Kukuričné zrná sa namočia do lúhu, áno, ide o žieravinu, ktorá spáli kožu na tele. Potom sa zrná vystavia agresívnej pare, namočia v ochucovacom sirupe, ktorý je najmä z rafinovaného cukru. Potom sa sušia, prebehnú sústavou valcov, ktoré ich lisujú tlakom 75 ton. Po tejto procedúre sa opekajú, nahrievajú a vločkujú, až sú pripravené na kúpeľ v chemikáliách konzervačných látok a prísad. To, čo vyštartovalo ako skutočne živé kukuričné zrno, sa premenilo na mŕtvu ochutenú látku, konštatuje americký lekár.
  12. tomassi

    Menu Štedrého večera

    Napíšte sem čo všetko dávate do Vianočnej Kapustnice + Vaše zvyklosti pri štedrej večery edit M+F+L u nás ju Varí mamina a ide tam - naša kapusta zo suda, samozrejme, že aj stou kyslou vodou :lol: - sušené hríby - celé čierne korenie, soľ a možno aj bobkový list, ale to som si nie celkom istý
  13. Čo odmietate zjesť, aj keby z neba traktory padali? Čo vám nechutí? Pokladajú vás kvôli tomu za divného?
  14. Ajk

    Jedlo

    celkom zaujimava tema... zaujima ma, co prave jete, alebo idete jest, alebo ste predchvíľou jedli... aby sme boli originálny, navrhujem na internete nájsť obrázok jedla a vložiť ho sem (ak nájdete) - alebo moze byt aj svoj vlastny :lol: urobime si chúťky :) takže začínam bryndzové halušky
  15. RoSo

    Čo bude na obed?

    Inšpirovaný otázkami mojej ženy sa vás pýtam. "Čo zajtra na obed?" Očakávam vaše nápady v tejto téme. A nech to nie je hláška - choď do reštiky - . Skôr nejaký jednoduchý recept, v prípade notoricky známeho jedla stačí názov. Ja jeden nápad mám. Koložvárska kapusta, ale namiesto ryže zemiaky. Čo vy na to?
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov