Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

nona2's Blog

  • zápisy
    4
  • komentár
    1
  • zobrazení
    9 436

Generálny štrajk na slovensku


nona2

1 806 zobrazení

Dôvody prečo ísť do štrajku na Slovensku

Extrémne nízke mzdy

Príčiny extrémne nízkych platov na Slovensku sú dve. Po prvé Slovensko má jedno z najvyšších daňovo odvodových zaťažení na svete, neviem, či ste vedeli, že štát zoberie na daniach a odvodoch každému viac ako 50 percent vášho platu, čiže na vine sú čiastočne naši politici, ktorí nevedia urobiť daňovo odvodovú reformu a to tak aby ľuďom štát nebral také vysoké percento ich miezd.

Druhá vec je tá, že ľudia nechodia každý rok štrajkovať za vyššie platy, keby sa tak dialo, tak by sme mali oveľa vyššie platy, len tak pre zaujímavosť, keď máte nízky plat, tak automaticky z tohto platu máte aj nízky dôchodok, myslím si, že by ľudia mali štrajkovať za vyššie platy každý rok aby sa nestalo to, čo sa stalo terajším dôchodcom, že majú taký dôchodok, ktorý je tak nízky, že ich posúva pod hranicu chudoby. Ak teda chcete žiť na úrovni nielen zo svojho platu ale následne aj z dôchodku tak je jediná možnosť každoročne chodiť štrajkovať za vyššie platy.

Nesplnené sľuby politikov

Keby politici splnili svoje sľuby a to do bodky, tak by sme tu mali právny štát, v ktorom sa domôžete svojich práv, mali by sme funkčné zdravotníctvo, kvalitné školstvo, ktoré by odrážalo potrebu trhu a hlavne by sme mali renomované školy, ktoré by navštevovali cudzinci a to len preto, že by sme mali najlepšie školstvo na svete, mali by sme tu komplexný systém celoživotného vzdelávania, existovali by diaľnice a cesty a hlavne bez výtlkov, mali by sme kvalitné podnikateľské prostredie a pracovali by sme 35 hodín do týždňa, minimálna mzda by bola 1500 eur a každý by si mohol dovoliť chodiť na dovolenku viac krát do roka, vládla by tu tolerancia a solidarita medzi menšinami a väčšinovým obyvateľstvom a spoločnosť by vedela integrovať úplne každého obyvateľa do pracovného procesu. Ľudia by mali čas žiť a nielen prežívať a mali by aj čas na vzdelávanie sa, jednoducho by sme žili v blahobyte a nikto by nepoznal chudobu.

Keďže vieme, že toto je na Slovensku zatiaľ len hudba budúcnosti, tak je dôležité poslať všetkých politikov a to nemyslím len tých 150 v NRSR ale všetkých, čo len klamú 25 rokov tento národ za mreže a voliť odborníkov, ktorí sú minimálne o 20 až 30 rokov mladší ako tie staré štruktúry, ktoré sú tam doteraz.

Všade prítomná korupcia a klientelizmus

Na Slovensku je zdá sa úplne normálne dávať úplatky a vyberať si ľudí na rôzne posty a to nie podľa odbornosti ale po známosti.

Toto treba zmeniť, kradlo sa za bývalého režimu a je smutné, že sa kradne aj 25 rokov po jeho páde. Je dôležité aby ľudia začali stavať tento štát na úplne iných princípoch, treba zaviesť hmotnú a trestnoprávnu zodpovednosť politikov, za úplatky by mali ľudia sedieť v base, pretože korupcia a klientelizmus nám zhltne niekoľko miliárd eur ročne, ktoré chýbajú na dôležité veci.

Preto si myslím, že je na mieste, že sa ľudia zorganizujú a vyjdú do ulíc v každom meste Slovenska a položia tento chorý systém na lopatky, ja dúfam, že štrajky budú oveľa bežnejšie ako tomu bolo v minulosti, pretože je potrebné aby ľudia nesedeli doma a išli si vyštrajkovať vyšší plat, a hlavne lepší život pre nás všetkých

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov