Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

FreeSpace Portal

  • zápisov
    16
  • komentárov
    43
  • zobrazení
    34 803

Prispievatelia do tohto blogu

  • Sniper 10
  • FreeSpace Info 6

Pridávanie obrázkov na Fórum


FreeSpace Info

1 864 zobrazení

Pridávanie obrázkov (alebo iných súborov ako obrázky) do príspevkov je často diskutovaná téma a hlavne od nových užívateľov často dostávame otázky, ako obrázky pridať na Fórum resp. do príspevkov. Je viacero možností ako pridať obrázky, najčastejšie sa to robí tak, že užívatelia uploadnú obrázky na servery imageshack alebo tynipic a odtiaľ skopírujú odkaz na obrázok, ktorý vložia do príspevku. Tento postup je relatívne jednoduchý, ale má viacero nevýhod. Jednou z nich je, že načítavanie tém je odkázané na rýchlosti serverov, z ktorých sú nalinkované obrázky, teda ak má nejaký server problémy s konektivitou, tak to môže ovplyvniť načítanie obrázkov v témach. Druhým problémom môže byť to, že externé stránky môžu mať chaotický spôsob pridávania obrázkov čo môže pridávanie obrázkov sťažiť. A nakoniec tretí známy fakt je ten, že niektoré servre obrázky po čase zmažú a tieto obrázky potom v príspevkoch chýbajú ako sme sa už niekoľkokrát presvedčili.

Ďalší spôsob je vložiť obrázok do Fotogalérie a odtiaľ ho nalinkovať, ale tento postup sa ukázal byť trochu krkolomný.

Tretí spôsob je pridávanie obrázkov cez systém prikladania príloh, ktorý bol doteraz silne obmedzený. Keďže sa však nakoniec ukázal byť asi najlepšou alternatívou pre prikladanie obrázkov (alebo súborov) rozhodli sme sa tento systém lepšie nastaviť a vylepšiť a tým viac ho prispôsobiť potrebám užívateľov.

 

Doteraz systém prikladania príloh bol obmedzený že do príspevkov ste mohli prikladať súbory o maximálnej veľkosti 2 MB a celkové množstvo použitého miesta bolo obmedzené na 25 MB. Po novom môžete pridávať súbory do veľkosti 4 MB a celkové miesto pre prikladanie súborov je neobmedzené (neplatí to len pre skupinu Members (do 100 príspevkov), ktorá má isté obmedzenia).

 

Náhľad obrázkov vložených cez systém prikladania súborov je obmedzený na 800x800 pixelov, čo je štandardný rozmer obrázkov vkladaných na Fórum. Kliknutím na obrázok sa obrázok zobrazí v originálnej veľkosti, takže môžete prikladať aj väčšie súbory (len obmedzené do veľkosti 4 MB).

 

Postup prikladania obrázkov

 

1. Musíte použiť plný editor, v ktorom je dostupný formulár na prikladanie súborov.

 

pridanie_obrazkov1.png

 

 

Keď vyberiete a uploadnete požadované súbory, tak sa zobrazia pod oknom kam sa píše text. Máte možnosť vložiť obrázok priamo do príspevku, je to vhodné keď píšete dlhší text a ku každej pasáži chcete zobraziť obrázok. Ak obrázky nevložíte priamo do príspevku, tak všetky náhľady budú priložené na konci príspevku s označením, že ide o priložené súbory.

 

pridanie_obrazkov2.png

 

 

Takto sa budú zobrazovať obrázky, ktoré ste cez formulár pridávania súborov vložili priamo do príspevkov

 

pridanie_obrazkov3.png

 

 

Obrázky (prílohy) môžete samozrejme aj z príspevku odstrániť alebo inak upraviť. Ak vymažete z textu odkazy na prílohy, tak obrázky sa nebudú zobrazovať priamo v príspevku ale pod ním. Ak chcete obrázky (prílohy) odstrániť úplne kliknite na Zmazať

 

pridanie_obrazkov4.png

 

 

Môžete prikladať prílohy týchto súborov: aiff, css, doc, gif, ico, jpeg, jpg, mov, mp3, mpg, pdf, png, ppd, ppt, ram, rtf, txt, xls a zip.

 

Dúfam, že tento spôsob vysvetlenia je jednoduchý, otázky smerujte do komentárov.

4 Komentáre


Odporúčaný komentár

treba takto pridavat aj obrazky z inych stranok(t.j. stiahnut ich a uploadnut sem)?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok

Hej, lebo po čase obrázok na inom serveri môže byť zmazaný, potom by zmizol aj tu. Napríklad na tinypic sa to deje.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok

toto je pred posledným upgrade, ale princíp zostal rovnaký

v mojom podpise je pokračovanie návodu

 

pod príspevkom treba urobiť jedinú vec: keď chceme pridať obrázok, treba urobiť klik na Plný editor
 

potom pokračovať podľa návodu

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov