Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Interviews with the Wampire

  • zápisov
    7
  • komentárov
    99
  • zobrazení
    1 684

Interview druhé : AXEL WERS


littlewitch

1 426 zobrazení

Takže po neplánovanej odmlke pokračujem v ďalšom interview. Tentoraz si na imaginárnu stoličku predo mňa sadá samotný „otec“, alebo ako ho volám ja „leader“ nášho fora – Axel Wers... tak nech sa páči, interview druhé.

 

axel1.jpg

 

Najprv otázka o tvojom nicku, ktorého pôvod určite zaujíma viacerých. Ako si sa k nemu dopracoval?

 

Najprv k tomu „otec“, necítim sa byť žiadnym fotrom :w00t: no ale k veci. Vznik môjho nicku som spomínal niekoľko krát, aj na Fóre som to spomenul, tak ešte raz. Môj nick vznikol ešte v čase, keď sa internet u nás ešte len rozbiehal. Vznikol niekedy okolo roku 1993, vtedy som veľmi často počúval hudbu a práve vtedy sa v našich končinách od nemeckej formácie Techno Cop objavil singel Axel F., čo bola remixovaná verzia soundtracku Axel F. z filmu Policajt z Beverly Hills. Nemal som žiadny vzťah k Axelovi Foleymu, proste sa mi to meno len páčilo, čo umocnil spomínaný singel od Techno Copu. Ale meno Axel bolo krátke, tak bolo treba vymyslieť ešte nejaké „priezvisko“. Prvý krát som o použil ešte myslím že v ten rok alebo o rok neskôr, keď som v škole niečo programoval v Turbo Pascale. Potreboval som niečo rýchlo uložiť a vtedy sa mi náhodou pod prsty dostala kombinácia Wers, lebo sa dala rýchlo vyťukať na klávesnici :hufi: Tak vznikol nick Axel Wers, ktorý som používal niekoľko rokov, hlavne keď som si v PC chcel zahrať nejakú závodnú hru a pýtalo to meno pretekára :) Neskôr, okolo roku 1999 som ho v podstate prestal používať, začal som používať úplne iný nick, ale začiatkom roku 2003 som sa k nemu vrátil. Odvtedy ho používam dodnes.

 

 

Aký je tvoj pohľad na situáciu,na obdobie, kedy vzniklo FSPF? Pohnútky, ktoré viedli založiť toto fórum?

 

Čo predchádzalo založeniu Fóra som tiež už viac krát spomínal. Vtedy, bolo to niekedy na konci roku 2005 (alebo začiatku 2006?) sme sa s game bavili o Fóre, ktoré vtedy bolo ešte na starej adrese freespace2.info. Administrácia bola vtedy zlá, fórum bežalo na nejakom freehostingu a dvaja hlavní admini, ktorí mali vtedy väčšie páky v rukách ako ja, na fórum už príliš často nechodili. Chcel som pôvodné fórum úplne prebrať alebo odkúpiť, ale vtedajší admin na emaily nereagoval. Možno na internet už ani nechodil :lol: Preto sme sa s game rozhodli vykašlať na staré fórum a založiť nové, na novej adrese a s novou databázou. Vtedy to bola náhodná súhra, lebo poznali sme sa len veľmi málo a keby mi niekto krátko predtým povedal, že bude nové profesionálne (na prevádzkovanie Fóra Powered by IP.Board treba vlastniť platnú licenciu) fórum na novej adrese tak by som sa len pousmial.

 

 

Nemal si niekedy obavy, že sa toto fórum neudrží a zanikne, ako veľa rýchlokvasených fór, ktoré v čase vzniku vyrastali ako huby po daždi?

 

Nie, vtedy tých fór ešte nebolo až tak veľa, ale bolo to myslím práve na začiatku toho obdobia. Komunita však na Fóre bola od začiatku silná, takže nejaké obavy o zániku neboli. Okrem toho, FSPF nebežal na phpBB, ktorý je voľne dostupný a tým pádom si ho môže nainštalovať každý rýchlokvasený admin, ale na komerčnom IP.Boarde, ktorý sa používa menej, ale odlišuje sa od ostatného mora bulletinov. Práve iný typ boardu mi ako keby dával istotu, že fórum sa udrží. To je to isté ako keď vo vašom meste má každý Formana a máte obavy či sa so svojim BMW medzi nimi nestratíte. Ale dnes, by som už asi nové fórum nerozbiehal. Záleží však od toho na čo má byť fórum zamerané. Všeobecné fóra už príliš neletia.

 

axel2.jpg

 

A ako si na tom s ostatnými členmi? Nemal si niekedy chuť z nejakého dôvodu vykašľať sa na celé fórum ?

 

Ale iste, veľa krát :lol: Začiatky Fóra boli iné ako sú teraz. Myslím, že vtedy tá atmosféra bola voľnejšia, ale to tak býva na každom fóre. Až časom sa môžu dostaviť problémy. Byť administrátorom je niekedy ťažká vec, pretože keď sa niečo zlé deje, tak admin je často prvá (a ešte častejšie posledná) inštancia, ktorá musí robiť poriadky. A to sa samozrejme nie každému páči. Ale sú len dve možnosti, buď fórum bude moderované a na fóre bude ako-taký poriadok alebo sa nebude moderovať a bude tu vládnuť anarchia a bude to tu vyzerať ako v chlieve. Skutočne, pozíciu administrátora by si mal vyskúšať každý, potom by sa každý inak na Fóre správal, môžem to sám potvrdiť a potvrdí mi to každý iný admin. Určite každý by sa skôr priklonil k prvej možnosti, teda aspoň ten čo je aspoň trochu inteligentný, že fórum musí byť moderované. Ale to aj prináša obete, admin si môže narobiť neprajníkov alebo dokonca aj nepriateľov (vieme svoje) a s tým potom musí fungovať. Záleží však aj na človekovi, v tomto smere si myslím, že game je celkom vhodná na túto pozíciu, ale nemá toľko technických skúseností ako ja. Cactales je myslím, že ešte lepšia voľba, a deň keď sa zaregistroval na Fórum asi vyhlásim za štátny... fórumácky sviatok :D Ja nie som príliš vhodná osobnosť na lídra, to si priznávam, viem že som spravil niekoľko chýb, ktoré už asi neodčiním, ale človek musí žiť a fungovať ďalej. Mňa zaujíma už len tá technická časť, ktorá je pre chod fóra nevyhnutná. Možno sa to zdá byť maličkosť, ale často krát o všetkom rozhodujú triviálne veci. Ostatné je lepšie keď nechám pre iných. Ale vždy keď sa niečo zomelie, každý pozerá na mňa čo sa bude diať. Preto tej pozície lídra sa asi nezbavím nikdy. Tým nechcem povedať, že sa chcem úplne stiahnuť preč, tento portál je moje duševné vlastníctvo a toho sa nevzdá asi nikto. Čo sa týka celej komunity, ako som na začiatku písal tak to bolo iné ako teraz. Ľudia prichádzajú a odchádzajú. Nesnažím sa vnímať, že na Fóre sa už dlho neukázal niekto kto tu kedysi bol denno-denne, beriem to ako skutočnosť. A je potrebné aby to všetci brali tak isto. Časom v budúcnosti sa stane že odídu všetci a budú tu tí o ktorých teraz ešte ani nevieme.

 

 

Čo tvoje plány do budúcnosti s fórom, sú nejaké?

 

Plány sú neisté, ale fórum je prešpekulované tak, že bez neho by nebežali iné aplikácie, ako Blogy, Fotogaléria, Chat alebo IP. Content, ktorý používam na tvorbu webstránok, a ktorý ma momentálne tak trochu živí. Preto fórum bude bežať dovtedy pokým to bude potrebné. Určite sa nestane niečo, že by fórum skončilo, ale to vôbec nezáleží na mne. Záleží to na ľuďoch čo toto fórum tvoria. A to sú všetci, nie iba administrátori a moderátori. Ešte nedávno som nevylučoval, že v relatívne blízkej budúcnosti nechám fórum fórom a budem sa viac venovať iným činnostiam. Teraz keď sa živím (alebo lepšie povedané zatiaľ len priživujem) internetom tak je väčšia pravdepodobnosť že sa ma neskôr zbavíte :w00t:

Okrem toho som zástancom tzv. „virtuálnej reality“, preto internet považuje za niečo ako svoj druhý domov. Nejde o to, že niekto je na nete niečím čím nie je v skutočnosti, ide o to, že virtuálna realita nám dáva možnosti aké v reálnom živote možno nikdy nedosiahneme. V súčasnosti vedecký pokrok ide tak rýchlo dopredu, že technológie ktoré máme k dispozícii teraz, tak pred 20 rokmi sme o nich možno ani nesnívali. Komunity rastú a často sa porovnávajú s realitou. Taký Facebook, v súčasnosti má toľko zaregistrovaných členov, koľko obyvateľov majú Spojené štáty americké. Na internete môžete zdielať svoje názory vo forme blogov, alebo fotografie, či vlastnú hudbu a videá. Toto pred 20 rokmi bolo len v rovine teórie, dnes to berieme ako úplnú samozrejmosť. A čo bude o ďalších 20 rokov? To nevieme. Ale určite raz nastane možnosť preniesť do virtuálnej reality vlastné vedomie. A čo to znamená? Ľudia vždy snívali o nesmrteľnosti. Bude to možné? Možno áno. Teraz je to ešte sci-fi, ale v budúcnosti to bude pokrok aký sa dá porovnať s vynájdením kolesa alebo vstupom človeka na Mesiac. Aj keď to možno bude proti etike, ale to necháme pre budúce generácie ako sa dokážu s tým vysporiadať. Možno sa toho ešte aj my dožijeme, ale skôr asi nie. Určite treba žiť hlavne aj pre realitu. Najlepšie je kombinovať.

 

 

A teraz niečo osobné... si ambiciózny, máš nejaký sen, ktorý by si si vedel predstaviť, ak by si mal moc splniť si ho?

 

Ambiciózny som, ale viem kde majú byť hranice. Skôr má len láka niečo dosiahnuť, udržať to a potom ísť iným smerom. Sny by sa nemali snívať, stavanie vzdušných zámkov je nebezpečné, nie raz som na to doplatil. Preto treba žiť a nesnívať. Ak mám však nejaký sen, tak radšej si ho nechám pre seba. Keď sa o ňom s niekym podelím tak už to nie je sen. Ale robím to dosť často, čo je asi chyba. Ale možno niekedy nie je zlé, keď niekto o vašich snoch vie. Možno vám niečo pomôže splniť.

 

axel3.jpg

 

Čo by si zmenil vo svojom živote, keby sa dal vrátiť čas?

 

To sa dá veľmi ťažko povedať, pretože som toho názoru, že veľmi malé zmeny v minulosti môžu spôsobiť veľmi veľké zmeny v budúcnosti. Musíme sa na to pozerať tak, že všetko čo sa stalo už sa neodstane, ale usmernilo našu cestu životom. Keby som v minulosti spravil čokoľvek, čo by zmenilo môj osud, tak je možné že teraz by som tu nesedel, nepísal tieto riadky a vy by ste to nečítali. Možno neviete o tom, ale aj existencia tohto Fóra, na ktorom je tento blog, bola ovplyvnená jednou veľmi malou, prakticky bezvýznamnou udalosťou. V jeden deň, bolo to niekedy v roku 1998, jeden môj kamarát, píše tu občas pod menom Harbinger CM, mi na CD priniesol jednu hru, aby som si ju zahral. Ja som myslel, že ide o nejakú somarinu, alebo bolo to demo hry Descent FreeSpace. Tak sa mi zapáčila, že som si ju kúpil, bola to prvá hra, čo som si kúpil, dokonca ešte aj bloček by som od nej mal mať :D Neskôr som o tej hre hľadal niečo na nete, až som sa časom dopracoval na stránku freespace2.info. No a ďalej to už poznáte. Takže na otázku čo by som zmenil keby sa dal vrátiť čas, tak by som nemenil nič, pretože je možné že by všetko bolo úplne inak. A či by to bolo horšie alebo lepšie nemá zmysel uvažovať. Musíme život žiť taký aký je.

 

 

Čo tvoj postoj k rodine a deťom?

 

Chcem mať rodinu a aj deti, ale nie som si istý či to chcem už teraz. Biologické hodiny však tikajú dosť hlasno a nielen u mňa. Preto to vidím v horizonte najviac dvoch rokov. Potom zrejme budem musieť prehodnotiť priority. Nechcem moc plánovať dopredu, veľa vecí aj tak prichádza spontánne.

 

 

Bola v tvojom živote taká vec, ktorá ti podlomila kolená?

 

Takých vecí možno bolo veľa. Ak by tou "vecou" mala byť žena, tak hej, podlomilo mi to kolená, ale neviem či to bolo dobre alebo zle. Za život som však zažil viacero vecí, za ktorými som už spravil hrubú čiaru a tým sa ako keby môj život reštartoval. Spomienky si uchovávam a neraz si spomeniem na niečo čo bolo pred 10 rokmi, ale beriem to už len ako životnú udalosť alebo skúsenosť. Určite nie niečo čo by ma malo stále ovplyvňovať.

 

 

Čo tvoj postoj k ženám? Čo si viac na nich vážiš?

 

Ja mám k ženám veľmi dobrý postoj :D ale to má asi väčšina chlapov. So ženami rád komunikujem o všetkom možnom, áno aj o háklivých či šteklivých témach :D Na ženách si vážim najviac asi inteligenciu, ale nie je to rozhodujúce kritérium. Nejde o to, že sa s ňou dobre porozprávam ale hlavne, že mám o čom. Taktiež si vážim to, keď sa môžem na ženu spoľahnúť a dôverovať jej. Nemám rád keď sľúbi niečo čo nevie alebo nechce splniť. Vtedy je lepšie keď je úprimná a povie pravdu aj keď to môže byť pravda akú nechcem počuť. Ale skúsenosti z minulosti ma naučili, že je lepšie keď sa pravda povie na rovinu ako žiť roky v klame.

A často krát ide fakt aj o len maličkosti, ako napr. sľúbi že večer zavolá a nezavolá. Možno nechcela alebo nemala čas, ale prečo niečo sľúbi čo nemôže splniť? Raz som spravil to isté, ale v opačnom garde, niečo som sľúbil čo som nesplnil a potom mi to bolo ľúto, lebo som sklamal človeka, ktorý mi dôveroval. Záleží aj na povahách. Nepatrím medzi tých čo by si nechali skákať po hlave, ale ani nepatrím medzi tých čo by iným s radosťou skákali po tej hlave. Preto vzťah so ženami môže byť komplikovaný, ale je dobré keď obaja vedia čo si môžu dovoliť a navzájom sa rešpektovať. Nie vždy sa to však podarí a potom treba hasiť :D

 

 

Ale úprimne:

- krásna, sexy, príťažlivá, rodinne založená, šikovná

- inteligentná, vzdelaná, bez štipky zmyslu pre humor, či rodinu

Ktorú by si si vybral?

 

Áno, žena by mala byť krásna a sexi, inteligentná a vzdelaná (som idealista :D). Podľa mňa každá žena by mala mať zmysel k rodine, ak stretnem ženu a ona mi povie že nemá záujem mať rodinu a deti tak s takou by som si asi možno nemal čo povedať. Dôležitý je aj vzájomný rešpekt ako som spomínal. Pokým sa dvaja rešpektujú tak problémy sa medzi nimi minimalizujú. Keby som si mal vybrať, tak asi tú prvú. Žena bez zmyslu pre humor a rodinu (pekná kombinácia) nie je tým pravým lákadlom pre mňa.

 

 

Teraz otázka, ktorá je dosť bláznivá. Predstav si, že by si bol na jeden deň ženou. Popíš,čo by si v ten deň robil.

 

Ak má ma niečo spontánne napadnúť tak by som si asi zahral v porne :spiteful:

 

axel4.jpg

 

A na záver, čo by si zmenil, ak by si mal moc nejakého vplyvného a mocného muža sveta?

 

Samozrejme nastolil by som svetový mier :spiteful: ale nie vážne, určite by to bolo niečo podobné. Odbúral by som všetky náboženstvá sveta, pretože vyvolávajú len konflikty. Taktiež by bolo potrebné znížiť rozdiely medzi vyspelým a zaostalým svetom zvýšením životnej úrovne v rozvojových krajinách. Ale to nie je v moci jedného muža, to musia chcieť všetci.

 

Svet je zvláštny a každý sme v ňom jedinečnými,ale spolu tvoríme ten nepodarený celok. Ďakujem, Axel, bolo mi cťou. Verím, že ešte sa na túto imaginárnu stoličku posadíš, aby si mne a aj tým, čo budú čítať môj blog, prezradil, ako sa ti darí a podarilo plniť tvoje sny.... pssst, nebudem prezrádzať, nech sa plnia :)

  • Pridať bod 1

30 Komentárov


Odporúčaný komentár



S potesenim som zaregistroval prvok sebakritiky a aj realne sebahodnotenie. Bez ironie priznavam, ze ma to potesilo.Ale kazdopadne:

... alebo sa nebude moderovať a bude tu vládnuť anarchia a bude to tu vyzerať ako v chlievy chlieve.
:saw:Dobre napisane aj povedane, ma to hlavu aj patu, a aj celkovy spad. :saw:
Odkaz na príspevok

Chybicka se vloudila. Uz je napraveva :saw: inak dakujem za koment :)

Odkaz na príspevok

že sa nám z Axela vykľuje inteleguán som nečakal,ale miestami som mal pocit,že vo virtuálnom kresle sedí Erich von Däniken :saw:

Teraz otázka, ktorá je dosť bláznivá. Predstav si, že by si bol na jeden deň ženou. Popíš,čo by si v ten deň robil.Ak má ma niečo spontánne napadnúť tak by som si asi zahral v porne :)
čo by na to povedal pán Freudžeby túžba po mužskej láske?teraz vážne:)obom, upírke aj obeti :)
Odkaz na príspevok
Chybicka se vloudila. Uz je napraveva innocent.gif inak dakujem za koment smile.gif
Myslel som, ze je to povodne znenie :saw:
Odkaz na príspevok
že sa nám z Axela vykľuje inteleguán som nečakal,
To si si za tie celé 4 roky nevšimol?
čo by na to povedal pán Freudžeby túžba po mužskej láske?
Samozrejme že som myslel tým lesby porno ty Freud. Hovado :saw:
Odkaz na príspevok

Si mi tým pripomenul, že na PF si svojho času obhajoval bisexualitu, ktovie prečo :) Mňa to neláka :saw: ale byť ženou by mohlo byť zaujímavé.

Odkaz na príspevok

Myslim,ze tu otazku,polozim este nejakemu muzovi z fora pri dalsom interview :saw:

Odkaz na príspevok
Si mi tým pripomenul, že na PF si svojho času obhajoval bisexualitu, ktovie prečo wow.gif Mňa to neláka taktitreba.gif ale byť ženou by mohlo byť zaujímavé.
Preco asi, lebo mi nerobi problem to o sebe prehlasit, kor ked vidim ako to niekedy protistranu nadvihne biggrin.gifPocuj, ale si divny, byt zenou by si aj vyskusal, ale zase len so zenou. Kde mas zaruku, ze by si po transformacii nebol homofobnou zenou ?biggrin.gif
Odkaz na príspevok

elfant chceš povedať že tebe sa bridí lesby porno? No vieš čo... :saw:

Odkaz na príspevok

Dobré je to,dobré))..to s tými sľubmi,to má svätú pravdu..a teší ma,že sa rozhodol do dvoch rokov zvesiť toho hada z krku a zavesiť si naň ženu..a dúfam,že to nebude riešenie z blata do kaluže,ale na furt toto :saw:

Odkaz na príspevok
elfant chceš povedať že tebe sa bridí lesby porno? No vieš čo... tongue.gif
teraz si ma odhalil, pravdou je to, ze mne sa bridi porno ako take ... no teda fuj a este raz fuj angryfire.giffakju.gifthumbdown.gif
Odkaz na príspevok

elfant páči sa mi že nezaprieš svoju prísnu katolícku výchovu :saw:

a teší ma,že sa rozhodol do dvoch rokov zvesiť toho hada z krku a zavesiť si naň ženu..
Akého hada??
Odkaz na príspevok

Už mi došlo čo za hada myslel. Som zabudol na tú fotku z Bulharska, že je tu. Stálo ma to 5€ :saw:

Ci nepoznam?
Niekedy je lepšie menej ako viac :)
Odkaz na príspevok
Mgr. L.E.G. von Trips

Zverejnené

dobre aj po druhy raz. dufam, ze dalsie interviews nebudu odkladane uz ziadnymi okolnostami. a mohli by byt dlhsie. je to skvely napad.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
elfant páči sa mi že nezaprieš svoju prísnu katolícku výchovu biggrin.gif
Na svoju prisnu katolicku vychovu rad spominam, bola celkom liberalna a nemam z nej ziadne fobie :saw:
Odkaz na príspevok

Pozeram na prvu fotku a mam pocit, ze Axel bin Wers ibn FSPF by asi vizum do USA nedostal biggrin.gifAle ine som chcel, zase jazykove okienko:

predo mňa sadá samotný „otec“, alebo ako ho volám ja „leader“
leader znamena v anglictine aj navnada na ryby, tak pozor na trapasy s native speakermi smile.gif
Odkaz na príspevok

Ja tak schválne pôjdem do Londýna či ma vôbec pustia do lietadla, ale kvôli tej sopke je to zatiaľ na hrane.

Odkaz na príspevok
elfant páči sa mi že nezaprieš svoju prísnu katolícku výchovu :saw:Akého hada??
Pardón,dvoch hadov..ten žltý ti splýval s tričkom na prvé pozretie..)
Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov