Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 555

Len tak .... Bíli andele.


Jozef50205

442 zobrazení

Len tak... Bíli andele. Boli časy boli , ale pominuli. Asi tak si povzdychnú mnohí fanúškovia dobrého futbalu. A starí harcovníci- aj fanúškovia Spartaka Trnava, to sú tí "BÍLI ANDELE ",vedia o čom hovorím. 5 násobny titul majstri Československa , 5 násobní víťazi Čsl.pohára, seminifalisti Europského pohára majstrov a také osobnosti ,ako Jožko Adamec,Laco Kuna,Dušan Keketi,Karol Majerník ,Karol Dobiaš,Dušan Kabát,Vlado Hagara a nezabudnuteľný Tóno Malatinský, keď chodiť na futbal bol sviatok a zápas ešte neskončil a už sme sa tešili na ďalší. Futbalová ekvilibristika vtedajších Pánov futbalistov bola paar eccelans a hlavne bavili plné štadióny, hra pre manšaft a pre oko diváka, neskazená špinavosťami ,intrigami,veľkými peniazmi vo vedení Futbalového zväzu. Peniaze, peniaze, všade a vo všetkom, nech sú - však bez nich sa už ani nedá, no rozdiel v čistote, a korupcia isto iste s čistými peniazmi nemá nič spoločné, by sa už aj na Slovensku mal riešiť možno aj inými orgánmi, ako fandovia koľkokrát tých pánov v bielych golieroch na SFZ posielajú. A vy zlatokopi už asi natrvalo zabyvakovaní tam hore v najvyšších orgánoch nášho slovenského futbalu,čo nedovidíte dole na tú biedu? Niekedy dávno sme za odmenu posielali naších trenérov pomáhať iným stavať základy tejto prekrásnej hry, dnes vo futbalovom svete sme na ich a pod ich úrovňov. Smutné, bohužiaľ, a nech nikto nezháňa chyby u hráčov, talentov je určite nemenej,ryba vždy smrdela a smrdí od hlavy.

Ale kašlať na vás z vysoka, my fandovia Bílych andelov a u mňa to je už viac ako 35 rokov ,keď som začal chodiť na "Veľký futbal " do Trnavy, nestrácame vieru a bájny Fénix ,neunavný a vstavajúci z popola je naším logom a veríme v hravosť a kumšt náších slovenských futbalistov natoľko, že futbal u nás opäť povstane z ruín do ktorých ste ho dostali i vy biele goliere svojimi špinavými paprčami , ešte špinavšími praktikami a, že opäť ako v minulosti aj Bíli Andele prispejú svojou troškou k povzneseniu slávy minimálne tak , ako je to u susedov v Čechách. Sláva Spartaka v tom čase ,keď som začal chodiť do Trnavy bola na vrchole, štadión bol vždy vypredaný a na lístky sa chodilo este pred poludním a my z okolia Nitry ešte skôr, keď sme sa vždy zastávili na čapovanú Plzeň vo Farkašíne, ako pred, tak aj po zápase a obyčajne po peknom zápase a výhre koľkokrát aj do neskorej noci na vínku v našich pivniciach, a tak mnohokrát sa pre nás skalných Bílych andelu ligový zápas natiahol až do ďalšieho dňa, čo obyčajne u mnohých znamenalo predstúpiť pred disciplinárnu komisiu, kde predseda - manželka , udeľovala prísne tresty, a my celý dlhý týždeň sme utužovali manželstvo, tak aby trest bol vymazaný, čo určite veľmi blaho vplývalo na vývoj našich manželstiev a ani jeden z našej veľkej partie fanúšikov Bílych andelov sa nikdy nerozviedol, teda doteraz je to určite tak.

Áno vtedy bol tento prekrásny šport lahodiaci oku diváka, tak ako to často vidíme ,či už v najvyšších súťažiach v Anglicku, Španielsku alebo Taliansku, keď sme sa vytešovali, čo ktorý Pán futbalista vyvedie proťajšku, aku fintu použije, ako sa využijú šance, ako kopne trestňák, ako budú" naťahovať " rozhodcu, jednoducho baviť divákov.

Bíli andele navždy ostanú bílymi , nikto im to nezoberie, ako aj prívlastok Trnavy - futbalová, teda až po označení Malý Rím , čo nám vždy fanúškovia belasých, pretože dva tábory fandov boli aj u nás a stále sú, prizvukovali hlavne v časoch slávy Spartaka, vraj aj biskup sa za vás modlí a chodí až do Ríma za papežom a vyprosuje motlidbami za úspechy Bílych andelú. Asi niečo v tom bolo a je , ale že naša futbalova Tnavienka, aj napriek nie najlepším výkonom je slovenským centrom tejto hry, to je pravda a bolo by opäť dobre, aby Bíli Andele potlačili úroveň smerom hore,keď len nejakou tou účasťou, na začiatok by stačil pohár UEFA a tak byť pri vzniku novej éry slovenského futbalu. Bíli Andele by si to zaslúžili, už iba kôli svojim fanúšikom , ktorí ostali už iba jediní a verní tradícii veľkého futbalu u nás.

Takžé dnes môjmu srdcu veľmi blízki ....len tak Bíli andele... a SPARTAK do teho !!!!

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov